|
|
| נשלח ב-19/11/2009 20:12 |
|
| |
ממש לא!!!
תקראי שוב ותביני....
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 20:20 |
|
| |
הבנתי ילדה....
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 20:21 |
|
| |
טוב....אשרייך אחותי....
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 19:08 |
|
| |
"ראה הים וינוס" מה ראה הים ונס??
בהלל אנו אומרים "הים ראה וינוס", מה ראה הים שבשל כך נס ונקרע לשניים?? הים ראה את עצמות יוסף, מלשון עצמיותו של יוסף, יוסף שנס מכל הנסיונות. אם בנ"א שואף ורוצה לעשות את הטוב בזמנים שהוא ברשות עצמו (ואין מישהו לידו שמכריח אותו לבחור בטוב), והוא בוחר מרצונו הטוב- בטוב, משמים עוזרים לו ומסייעים בידו שלא יבוא בידי מכשול, אך אדם שרוצה ח"ו להכשל ובוחר ברע בזמן שיש בידו בחירה משמים פותחים לו ואין לו את ההגנה המיוחדת של "רגלי חסידיו ישמור". (דוג' להבנה: הסיפור עם 2 חברים שברחו מהמלחמה וחיו אצל משפחה שקבלה אותם, וכשנגמרה המלחמה פגשו זה את זה ואחד אמר לחברו שזכה וגר בבית יהודי וכל מה שאכל היה בכשרות, ואילו השני לא זכה. הלכו לרב בשאלה "מדוע חברי זכה ואילו אני לא??" בקש הרב מאותו אדם להזכר אם אי פעם אכל מאכל שאינו כשר ואכן נזכר שפעם לא יכל להתגבר על יצרו וטעם מאיזשהו מאכל ללא כשרות, ואילו חברו מעולם לא הכניס מאכל שאינו כשר לפיו... ולכן קיבל בהשגחה פרטית שיחיה אצל משפחה יהודית השומרת על הכשרות..)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 22:23 |
|
| |
הקפצה. שמחה חייב לנו חידוש...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2010 20:20 |
|
| |
רבן גמליאל אומר לנו "עשה רצונו כרצונך"
רצונו- רצון הקב"ה.
א. עשה את רצון הקב"ה כמו שאתה עושה את רצונך...
כמו שאתה משקיע ברצונותיך.. ומתאמץ עד שתשיג את מה שאתה רוצה ולפעמים את היותר טוב, כך תתאמץ ותשקיע ברצון ה'.
ב. שלא יהיו לאדם שני רצונות, אלא שרצון ה' יהיה רצוננו...
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 13:33 |
|
| |
מוסר השכל מהפרשה... יתרו שהיה כהו מדיין, שהיה חשוב מאוד ומפורסם עוזב הכל והולך אחר דרך התורה והמצוות. כך רואים כמה דרך התורה והמצוות היא הדרך הנכונה, שכל דבר בעולם לא יעצור מלהתחבר בה..
ואולי אנו ניקח איזה משהו שאנו לא טובים הו ונשנה 180 מעלות לטובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 14:49 |
|
| |
*כהן
יישר כח... _________________
תוקן על ידי מעשהיה ב- 05/02/2010 15:04:41
שערי דמעות לא ננעלו, אם כן שערים למה?
לחסום בעד דמעות השוטים שבוכים, ואינם יודעים על מה בוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:51 |
|
| |
"ואתם ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש"
נבדלת האומה הישראלית מכל שאר העמים. אע"פ שכולם שוים- היהודי והגוי- בהיותם בעלי גוף, מכל מקום הגוי נקרא 'גוי' מלשון גויה, גוף- מכיון שחייו הם חיי גוף וגשמיות בלבד. עמ"י לעומת זאת נדרש להיות 'גוי קדוש' - להלביש קדושה על חיי הגוף. וכמו שאמרו חז"ל: "וכל מעשיך יהיו לשםשמים", השילוב הזה של גשמיות ורוחניותמצויה רק אצל עמ"י- בני הקב"ה. רק עמ"י יודעים לאכול ולשתות לשם שמים ולשמוח שמחה של מצוה, להפיק חיים רוחיניים מגשמיות. אצל הגויים אין מציאות כזו. כאשר הם רוצים להתעלות התעלות רוחנית (ע"פ המושגים שלהם) - כרוך הדבר אצלם בפרישות מהנאות העוה"ז בהתנזרות, בסיגופים ועוד.. ע"כ תורתנו "תורת חיים" היא לפי שהיא מדריכה את האדם כיצד להפוך חיים גשמיים לרוחניים.
בדרך זו מבאר העולםגם מדוע כאשר גוי מתנדב להביא קרבן יוכל הוא להביא אך ורק קרבן עולה ולא שלמים. הואיל ולפי המושגים שלו אין מציאות של אכילה לשם שמים, ע"כ אין לו שייכות לקרבן שלמים הנאכל. רק קרבן עולה שעולה כליל - בא אצלו בחשבון...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 10:12 |
|
| |
יש איזה ניקית צדיקה חבל"ז והיא ביקשה אז אני אכתוב פה משהו שקשור גם לענייני דיומא : מסופר על אחד מגדולי ישראל ( מלפני כמה דורות ) שהיה מקפיד להיות נוכח בכל תהליך הכנת המצות של פסח כי רצה שיהיה הכל בכוונה והידור. לימים כשהתבגר והזדקן הוא לא יכל להשתתף בכל התהליך ושלח את תלמידיו במקומו . התלמידים שאלו את הרב : " רבי , למה הכי הרבה אנחנו צריכים לשים לב ? במה הכי הרבה אנחנו צריכים להקפיד ולהיזהר על מנת שהמצות יהיו מהודרות ? " אז הרבי ענה : הכי אתם צריכים להיזהר ולהקפיד שלא לזרז את האלמנה שלשה את הבצק !!! זה הכי חשוב בכדי שהמצות יהיו מהודרות שלא לפגוע ביהודי במהלך הכנתם בשביל חומרות . שיהיה חג כשר ושמח לכולם , ולמרות שיש קצת לחץ היום באוכל עם כל המצוות ,האורחים והאוכל הכי חשוב זה סבלנות ולא לכעוס ולהלחיץ אף אחד ! במיוחד אנחנו הבנים לא להעיר לנשים הצדקניות כי בסה"כ הן עבדו הרבה יותר קשה מאיתנו ואין לנו זכות דיבור ( אני כן עזרתי למי שחושב שלא ..!!! )
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 15:08 |
|
| |
אחח איזה נחת... אז שווה התשישות שבאה מהויכוחים. חחח אשרייך... אהבתי...  (אה.. בטח שעזרת- לזרז את כולם ולתת הוראות...)
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 15:09 |
|
| |
( לפחות לא הפרעתי....)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 15:12 |
|
| |
אחמ אחמ
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 15:13 |
|
| |
טוב אז לפחות לא הפרעתי הרבה...( ד.א הייתי אמור לעזור אבל הייתי עיף כי הלכתי לישון מאוד מאוחר , לא יודע למה ....)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2010 15:15 |
|
| |
מזמן היית צריך לעזור.. לא אתמול..
|
|
|
|