בית פורומים סבבה כאן

אשכול המוסר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2009 19:25 לינק ישיר 

התפילה:

במלחמת העולם השניה היו יהודים שנגלו לסיביר ובניהם ר' יחזקאל אברהמסקי שהגיע עם חולצה דקה ומכנסיים בלבד, פנה לה': כתוב "הכל בידי שמיים חוץ מצינים ופחים" – קור וחום, אז אני תלוי בך שאין לי בגדים, ובאמת כנס משמיים הר' אף פעם לא הצטנן, הסתימה המלחמה הר' קיבל כרטיס שמאפשר לו לצאת, הגיע למעבר ושם היה חייל שידוע ברשעותו שאל את הרב: "יש לך כרטיס?" חשש הרב וענה: "כן", המשיך לשאול החייל: "אתה רב?" ושוב ענה: "כן" אמר לו החייל: "יש לך כרטיס צהוב זה אומר קרון רגיל ששם לא מחזיקים הרבה זמן מעמד, קח את הכרס הזה הסגול – קרון מחומם", המשיך החייל: "אני יהודי ואני מתנצל על כל מה שעשיתי!".

נמצא שבזכות תפילתו אפילו שכבר יצא מסיביר ה' עזר לו ושלח לו את אותו חייל.  

(מתוך שיעור יהדות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2009 22:13 לינק ישיר 

הפלא ופלא !!! מעשה שהיה אכן מעשה שהיה כך היה ! ואת  הסיפור הזה סיפר משגיח  בשיעור מוסר בישיבה חשובה . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 09:22 לינק ישיר 

מבריקוש.........יישר כח.חיזקת אותנו.........קיבלנו את הספר,הוא
מומלץ בחום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2009 16:42 לינק ישיר 

ישיבאיש כתב:
הפלא ופלא !!! מעשה שהיה אכן מעשה שהיה כך היה ! ואת  הסיפור הזה סיפר משגיח  בשיעור מוסר בישיבה חשובה . 

כן הייתי שם

מתוך אחד משיעורי יהדות...
לקחתי מתוך סיכום של 2 עמודים משו כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2009 17:36 לינק ישיר 

עוד לא אלול אבל אלול ממש בפתח.
יש ר"ת לתמוז רמז לזה שאלול מתקרב לא עולה בזכרוני.
בכולופן:

קבוצת אנשים הילכו ביער, לפתע שמעו קולות שאגה, כל אחד חיפש לעצמו מקום מסתור, לעומתם, קבוצה שנייה המשיכה כרגיל, הסתכלו עליהם קבוצה א' בפליאה: מה הם לא מפחדים? בברור קצר הבינו שאותה קבוצה שהמשיכה כרגיל אינם אלא חרשים.

"אריה ישאג מי לא ירא"- כולם מפחדים, ומי שלא חושש סימן שהוא לא שומע.

שאגת אריה- ר"ה, יוה"כ, הושענא רבא. (ר"ת אריה)

אם לא שמענו סימן שיש לנו בעיה ביראת שמים.
נר שמנסים להדליקו, פתילה חדשה ופתילה ישנה- הישנה תדלק טוב יותר, מי שנשמתו בוערת ומוכנה יותר אז חודש אלול נדלק בו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2009 22:29 לינק ישיר 

תמו"ז = זמני תשובה ממשמשים ובאים ( לא לפי הסדר )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 23:55 לינק ישיר 

הנה הגאון פתר לך את הבעיה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2009 00:22 לינק ישיר 

היה צפוי......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2009 15:13 לינק ישיר 

תודה רבה ישיבאיש!!
פעם המורה שאלה וברח לי  מהזיכרון חחח פאדיחות.....

רוצים עוד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2009 15:30 לינק ישיר 

ברור שרוצים עוד !!!!!!!!!!!!!!!!!
מבריקה ,מעשהיה וישיב' תמשיכו לשים דברים מתוקים באשכול הנפלא הזה זה מוסיף לנו תוכן ומחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2009 15:59 לינק ישיר 

את גם מוזמנת להוסיף.....

טוב חכו רגע...

חחח תקנתי ללשון נקבה- בהתחלה שמתי שווא ב- ש' (באמת נשמע זכר)

תוקן על ידי מעשהיה ב- 30/06/2009 16:12:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2009 16:13 לינק ישיר 

אסור שבבית ישראל יהיה ספר כפירה.

האדמו"ר מגור (בעל הבית ישראל) הבחין באדם שנושא חבילה הקשורה בחבל, וכדי שידיו לא יחתכו הפריד בין ידיו לחבילה עיתון ערב, אמר לו האדמו"ר: "מוטב שידיך יחתכו מאשר שנשמתך תחתך!"

אותם אנשים שמחטאים את הרבים בהדפסת עיתונים דומים, לאנשים שאוספים אשפה ברחובות, ההבדל בין אוספי האשפתות לאותם מחטאי הרבים, הוא שאוספים האשפתות אוספים כדי לשרוך את האשפה, ואילו מחטאי הרבים אוספים זוהמות ושורפים את נשמות הקוראים.

בישיבה בכפר חסידים למד בחור שסבל משטפי דם מהאף, ולעיתים קרובות היה מקבל שטף דם נורא, הבחור זה היה נגוע בקריאת עיתונים פסולים, עבר מרופא לרופא ושום דבר לא עזר, עד שהלך לפרופסור ידוע שם אשר קבע שצריך לנתח, ביום הניתוח נכנס הבחור לר' אליהו לופיאן לקבל ברכה, ר' אליהו שוחח איתו ומקד את השיחה בעיתונים הפסולים, ביקש ממנו הרב לקבל על עצמו לא לקרוא את אום עיתונים, הבחור חשב שיוכל להפטר מהרב וניסה להתחמק, אך ר' אליהו לא הרפה ואמר לו: "אם אתה לא מקבל חבל על הניתוח!" , הבחור נורא נבהל וקבל על עצמו את הקבלה הנ"ל, ברך אותו הרב ולימדו מה צריך לכוון בברכת רפאנו, הניתוח באמת הצליח, אחרי שנים היה מאורע מעניין הבחור לא התגבר על עצמו לקח עיתון וקרא, מייד קיבל שטף דם נורא! כולם היו מבוהלים ורצו לר' אליהו שלא רצה לשמוע בשום פנים ואופן! רק אחרי שהבחור קבל אל עצמו בקבלה גמורה שיותר לא יקרא עיתונים פסולים.

הסטייפלר כותב שבעיתונים הטמאים שמלאים זוהמה כלולים ג' העברות החמורות. ויש איסור גדול לעיין בהם, גם הילדים והנשים בכלל האיסור: "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עינכם" , אמרו חז"ל, "אחרי לבבכם" – זו כפירה, "ואחרי עינכם" – הרהורי עבירה, וכך הקורא בהם מאבד זיק של יראת שמים ואמונה ומתחייב בנפשו ונפש ב"ב וגורם לעצמו צרות בעוה"ז ובעוה"ב, והכל תלוי הדבר בעקרת הבית להישמר ולשמור שכל מיני זוהמות בל יראה ובל ימצא בבית, ובזכות זה תזכה לברכת ה' בעולם הזה ובעולם הבא.

יצר הרע מאוד מגרה בנו לכן בפתחים של טומאה צריך לגדור גדרים של קדושה.

בבית מדרשו של הרב מישקובסקי הגיע אורח הנושא חבילות על שכמו ובהם תשמישי קדושה, דרך הסוחרים שהם שמים את מרכולתם בבית הכנסת, אותו סוחר העמיד את מרכולתו על השולחן בבית הכנסת ליד התנור, ניגש הרב לשולחן ומבטו נתקל בספרים חיצוניים, הרב לא התמהמה רגע וקיים מצוות "ובערת הרע מקרבך", לקח את הספרים וזרק אותם לתנור, אמר הסוחר לרב: "הרב קיפח את פרנסתי, איך אפרנס את ב"ב?" אמר הרב: "עבור הספרים שזרקתי אשלם לך ממיטב כספי, אבל על מה שאמרת איך אפרנס את ב"ב, אין אדם רשאי לעשות מסחר מספרי מינות וצריך לחפש מקור פרנסה אחר", והבטיח לו שיעזור לו לחפש מקור פרנסה אחר, הסוחר אמר תודה לרב וסיכמו שמחר לאחר התפילה ייגש לרב וידברו בנושא, למחרת ניגש הסוחר לרב וביקש להזכיר את העניין, השיב הרב שהתחיל לעשות השתדלות וביקש להזמין אליו הביתה את הכומר שבעזרתו ישיג לאותו סוחר משרה הגונה, הסוחר נבהל ושאל כיצד? ענה לו הרב שזה פשוט, "לפני שבוע סיפר לי הכומר שהגוי שהיה מצלצל בבית התופת שלו הלך לעולמו ועדיין אין מישהו שיחליף אותו", וביקשו לתת את התפקיד לסוחר, ניבהל הסוחר מאוד ואמר: "הרב חושב שאני יהיה סגן לכומר לעבודה זרה", ענה הרב: "חשוב בעצמך, לצלצל בשביל לעורר גויים משנתם ללכת לבית אידם אתה ניבהל אך במכירת ספרי מינות לילדי ישראל אתה מעורר אותם ללכת לעבוד עבודה זרה אינך ניבהל?"

אמר "החפץ חיים" כי ספרי מינים גרועים מעבודה זרה ממש כי הספרים הם בבחינת עבודה זרה מדברת וממשיכים את הקוראים לעובדה.

סליחה על האריכות, אם אתם מעדיפים בקצרה אז להגיד ווקשה....
למרות שעדיף יותר קצרים כי ככה קוראים את הכתוב.......
קיצרתי כמה שיכולתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2009 16:44 לינק ישיר 

ניראה לי עדיף באמת קצר.
כי לפעמים אין מוזה לקרוא ארוך כל כך.
בכל אופן תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2009 16:56 לינק ישיר 

כן אני יודעת......
קיצרתי המון!

נשתדל בע"ה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2009 19:47 לינק ישיר 

ישר כח. יפה מאוד ומחכים.כן אכן קראתי את כל האורך..............

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > אשכול המוסר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.