| נשלח ב-5/4/2009 14:03 |
|
| |
אחישנה עבר מזמן הגיע זמן בעתה הקב"ה מעורר אותנו ע"י מדת הדין !
בס"ד יום ראשון יא ניסן התשס"ט
אחישנה עבר מזמן הגיע זמן בעתה הקב"ה מעורר אותנו ע"י מדת הדין !
היסורין שמדברים עליהם בגמר התיקון הם סוד תיקון שלשה קוין בסוד ג' יד יוצא מב שהוא שם הגבורה שיטול נקמה מעלמק וכתוב "ויאמר כי יד על כס יה מלחמה להוי"ה בעמלק מדר דר" והשנה התשס"ט היה תהיה שנת סילוק טומאה ובשבת הגדול האחרון י' ניסן התשס"ט התגלו מוחין גדולים לחתוך את עמלק שרש הכפירה, וכאשר עושים ביעור חמץ השנה לכוון גם על מחיית עמלק, והקב"ה מעורר אותנו ע"י מדת הדין בסוד הכתוב "ראו עתה כי אני אני הוא ואין אלד'ים עמדי ,אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא ואין מידי מציל" (דברים לב לט) ומפרש בזוה"ק בראשית א אות קעה בפירוש הסולם "ועם כל הרוממות שבהכתוב הזה ,פירשוהו החברים כלפי אלהים אחרים כד"א "ראו עתה כי אני אני הוא",דא קב"ה ושכינתיה ,דאתמר בהו "אני והו" ,הכתוב אני ,אני הוא קאי על הקב"ה ושכינתו ,דהיינו ז"א ונוקביה אני הוא השכינה הוא היינו הקב"ה הנקרא והו,ושיעור הכתוב ,שלעתיד בגמר התיקון ,תאמר ראו,כי "אני והו" אחד ,דהיינו סוה"כ "והיה אור הלבנה כאור החמה" ,שהנוקבא שוה אל הז"א "ואין אלד'ים עמדי" ,דא ס"מ ונחש הכתוב "ואין אלד'ים עמדי "הכונה על אלהים אחרים שהם ס"מ ונחש ,כי אז יגלה ,שהס"מ ונחש לא הפרידו מעולם בין קב"ה ושכינתיה ,והיינו כמ"ש בזהר ,שאמרו "על פי שנים עדים ימות המת" ,קאי על ס"מ שהוא מת מעיקרו ,ולא היה אלא עבד למהר פדות נפשנו .וזהו "ואני אמית ואחיה ,אני אמית בשכינתי למאן דאיהו חייב "ואני אחיה" בה למאן דאיהו זכאי ,כי אז תתגלה שאני אמית בשכינתי למי שהוא חיב ,"ואני אחיה " בשכינתי למי שהוא זכאי ,כלומר שיתגלה השגחתו ית' למפרע בכל העולם כולו ."ואז יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם "דהיינו לאפוקי ממה שנדמה לנו בשתא אלפי שני שיש הנהגה המתנגדת להקדושה שהם ס"מ ונחש .בסו"ה "עת אשר שלט האדם לרע לו" .אבל יגלה לעין כל ."אני אמית " בשכינתי "ואחיה" בשכינתי ואין עוד מלבדו " וכו' עכ"ל
תוקן על ידי shay98 ב- 06/04/2009 15:30:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 17:39 |
|
| |
בס"ד
המשך המאמר מהזוה"ק בראשית אות קעה בפירוש הסולם :"ואין מידי יציל ,דא יד הויה ,דאיהו י"ה בו"ה ,יו"ד ה"א וא"ו ה"א ,ואיהו כוז"ו במוכס"ז כוז"ו :הכתוב "ואין מידי מציל ,היינו י"ד אותיות שבשם הוי"ה ,שהן ד' אותיות של הוי"ה פשוטה,ועשר אותיות של הוי"ה במילוי אלפין ,כזה יו"ד ה"א וא"ו ה"א ,וכן הוא י"ד אותיות אשר בשמות כוז"ו במוכס"ז כוז"ו ,כלומר ג' הקוין ימין ושמאל ואמצע מכונים ג' ידים ,משום שיש בכל קו י"ד אותיות השם.בקו ימין י"ד אותיות כוז"ו במוכס"ז כוז"ו ,ובקו אמצעי י"ד אותיות מהוי"ה פשוטה ,ומהוי"ה במילואה כנ"ל .וביאור אלו השמות ,הוי"ה אלד'ינו הוי"ה וכוז"ו במוכס"ז כוז"ו ,ואלו ב' הקוין נמשכים מחולם ושורק.והם ג"ר אבל קו אמצעי ,נמשך מחירק שה"ס קומת ו"ק בלי ראש ,שנמשך על מסך דבחינת א' ,ועל זה יש שם י"ד אותיות הוי"ה פשוטה,והוי"ה במילואה ,הרומזים על כתר וחכמה דכלים ורוח נפש דאורות ,וחסרה בינה ותו"מ דכלים ,שה"ס כ"ח אותיות דמילוי המילוי שבהוי"ה .(כמ"ש בזהר עקב דף רעג )וז"ל :"כ"ח דיליה ,יו"ד וא"ו דל"ת ,ה"א אל"ף ,וא"ו אל"ף וא"ו, ה"א אל"ף ",עש"ה כי מילוי המילוי של י' הוא יו"ד וא"ו דל"ת ,ומילוי המילוי של ה' הוא ה"א אל"ף ,ומילוי המילוי של ו' ,הוא וא"ו אל"ף וא"ו ,וה"ת הוא ה"א אל"ף ,וזה סוד הכתוב "כי י"ד על כס יה מלחמה לה' בעמלק" וגו' ,כי אין בקו אמצעי אלא י"ד אותיות ,ולפיכך אין שם אלא י"ה ,וחסרים האותיות ו"ה ,שה"ס כ"ח אותיות דמילוי המילוי ,וכל זה הוא ש"מלחמה לה' בעמלק " וזה סוד תפלת משה,"ועתה יגדל נא כ"ח ה' ",דהיינו שימשכו כ"ח אותיות אל הי"ד אותיות ויושלם השם הוי"ה בעשר ספירות דכלים ונרנח"י דאורות. וזה אמרו "ואין מידי מציל דא וכו' פירושו על אלו ב' ידין ,שהם י"ד אותיות שבקו אמצעי ,החסרה מג"ר ,וע"כ היא נוקמת בהרשעים ,וי"ד האותיות שבקו שמאל שהן כוז"ו וכו' ,שהם ג"כ בחינת דינים,ונוקמת ברשעים ,ומגלות את היחוד השלם,ולעתיד לבוא יראו הכל ,ש"אין מיד"י מציל" ,כי הביאו את גמר התיקון וכלא קשוט ,אבל מה דאתמר לעילא ,עלת עלאה דאיהו עלת על כל העלות ,והאי רזא לא אתמסר לכל חכימא ונביאה ,והכל אמת
הן הפירוש הא' ,והן פירוש הב' ,והן מ"ש החברים בביאור הכתוב ,אמנם מה שנאמר למעלה ,עלה העליונה שהיא עלה על כל העלות ,הוא שאמר "אני אני הוא",דהיינו עתיק דאצילות ,בעת שיתגלה הזווג של מלכות הגנוז ,בסוד ראש פנה (כנ"ל דף קנג ד"ה אמנם) הנה סוד הזה לא נמסר לכל החכמים והנביאים .כלומר שלא נמסר אלא ליחידי סגולה שביניהם" עכ"ל הטהורה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2010 15:12 |
|
| |
בס"ד יום א כא אדר התש"ע עכשיו העימות עם איראן מתקדם וכפי הנראה זאת גזירה שאינה ניתנת לביטול וכמו שאמרו חז"ל שהקב"ה מעמיד עליהם מלך שגזירותיו קשות כהמן ומחזירם בעל כרחם בתשובה " סנהדרין דף צז ע"ב וכמו שהיתה ה"היתנתקות" ולא התבטלה ,גם העימות החזיתי עם איראן יהיה ולא יהיה ניתן לבטל זאת כי הקב"ה חייב לטהר את הארץ מרוח הטומאה כמ"ש "וגם את הנביאים ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץ "וגו' וזאת השנה מאד גורלית שנת התש"ע שנת גילוי האמת כמ"ש "(תהלים פה יב)" אֱמֶת מֵאֶרֶץ תּצְמָח וְצֶדֶק מִשָּׁמַיִם נִשְׁקָף " ונראה את ישועת השם יתעלה שמו לעד אמן כן יהי רצון
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 00:49 |
|
| |
בס"ד אור ליום ה ג ניסן התש"ע רמזו לי סוד שנעשה יחוד שלשה קוין בסוד שלש חברות מנפאוור שי הדר ר"ת מש"ה התכללות ימין שמאל ואמצע בסוד הדעת כידוע ליודעי ח"ן
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:48 |
|
| |
בס"ד
בשיר השירים נאמר:
לסוסתי ברכבי פרעה דימיתיך רעייתי נאוו לחייך בתורים ...
מה הכוונה ???
פירוש בקצרה של חז"ל ע"ה מתוך: מדרש רבא
עיין היטב
ה דמיתיך רעיתי אמר רבי אליעזר: (משל למה הדבר דומה ? )
לבת מלכים שנשבת, והיה אביה עומד לפדותה. והיתה מרמזת לשבאים ואומרת להם: לכם אני, ושלכם אני, ואחריכם אני. אמר לה אביה: מה את סבורה שאין בי כח לפדותך?! דומה דמיתיך דומי בשתיקה! כך, בשעה שהיו ישראל חונים על הים, (שמות יד) וירדפו מצרים אחריהם וישיגו אותם חונים על הים. והיו ישראל רומזים למצריים מפחדם ואומרים להם: אנו שלכם, ולכם אנו, ואחריכם אנו הולכים!
אמר להם הקדוש ברוך הוא(לישראל): מה אתם סבורים, שאין בי כח לפדותכם?!
דומו ! = דמיתיך = השתקתיך! הדא הוא דכתיב (שם) ה' ילחם לכם ואתם תחרישון.
(ו) דבר אחר: דמיתיך רעיתי רבנן אמרי: לפי שנדמו ישראל לסוסים נקבות, ומצריים הרשעים זכרים מזוהמים, והיו רצים אחריהם, עד ששוקעים בים.
אמר רבי סימון: חס ושלום! לא נדמו ישראל לסוסים נקבות, אלא גלי הים נדמו לסוסים נקבות, ומצריים לסוסים זכרים מזוהמים. ורצו אחריהם, עד ששקעום בים. והיה המצרי אומר לסוסו: אתמול, הייתי מושכך לנילוס ולא היית בא אחרי, ועכשיו אתה משקעני בים?! והיה הסוס אומר לרוכבו: "רמה בים" ראה מה בים, איפתיסי נעשית לכם בים.
תני רבי ישמעאל: (שם) וינער ה' את מצרים בתוך הים. מלמד שהסוס היה זורק רוכבו למעלה, והוא יורד למטה, והסוס למעלה ממנו.
אמר רבי לוי: כזה שמנער בקדירה, תחתון עולה למעלה, ועליון יורד למטה. רעיתי מהו רעיתי?
אמר רבי יונתן: מפרנסתי הן, שירעו אותי בשני תמידין בכל יום. הדא הוא דכתיב: (במדבר כח) את הכבש אחד תעשה בבקר.
דאמר רבי יהודה בר סימון: שני תמידין היו ישראל מקריבין בכל יום, אחד בשחרית ואחד בין הערבים. של שחר, היה קרב על עבירות שנעשו בלילה. ושל בין הערבים, היה קרב על עבירות שנעשו ביום. ולא היה אדם לן בירושלים ובידו עון. שנאמר: (ישעיה א) צדק ילין בה.
(ועל דורינו נאמר: ונשלמה פרים (קרבנות ומנחות) בשפתינו (בתפילתינו)...
דבר אחר: דמיתיך רעיתי רבנן אמרי: רעייתא דעולמי שקבלו תורתי. שאילו לא קבלוה, הייתי מחזיר עולמי לתוהו ובוהו.
דאמר רבי חנינא בשם רבי אחא: כתיב: (תהילים עה) נמוגים ארץ וכל יושביה אנכי תכנתי עמודיה סלה. אילולי שעמדו ישראל על הר סיני ואמרו: (שמות כד) כל אשר דבר ה' נעשה ונשמע, היה העולם מתמגמג וחוזר לתוהו ובוהו. ומי ביסם העולם? "אנכי תכנתי עמודיה סלה." בזכות, (שם כ) אנכי ה' אלהיך, תכנתי עמודיה סלה.
(א) י. נאוו לחייך מה לחיים הללו לא נבראו, אלא לדיבור, כך משה ואהרן לא נבראו, אלא לדיבור. בתורים בשתי תורות, שבכתב ושבעל פה.
והמשכילים יזהירו ...
כן יהי רצון ...
חיזקו ויאמץ לבבכם כל המייחלים ל - ה' ...
ואתם הדבקים ב - ה' חיים כולכם היום ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 21:35 |
|
| |
בס"ד אור ליום ד כג ניסן התש"ע השאלה הנשאלת למה נאמר "כי בא סוס פרעה "שואל הגאון רבי יעקב רקח זצ"ל ומתרץ בפירסומי ניסא שאמרו לו למה איבדת את עמך בים סוף ואינך אלא סוף עש"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 22:12 |
|
| |
"לָכֵן חַכּוּ לִי נְאֻם הויה, לְיוֹם קוּמִי לְעַד כִּי מִשְׁפָּטִי לֶאֱסֹף גּוֹיִם לְקָבְצִי מַמְלָכוֹת לִשְׁפֹּךְ עֲלֵיהֶם זַעְמִי כֹּל חֲרוֹן אַפִּי כִּי בְּאֵשׁ קִנְאָתִי תֵּאָכֵל כָּל הָאָרֶץ"
(צפניה פרק ג', פס' ח')
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2010 00:31 |
|
| |
בס"ד אור ליום ג כז אייר התש"ע הקב"ה הוריד את מדת הדין לארץ והביא את הסערה היום .
|
|
|
|
|