| נשלח ב-6/4/2009 09:29 |
|
| |
תכונותיו של משיח
דוד המלך עליו השלום קיבל ברוח הקודש הארות אותן העביר באותיות קדושות לספר תהילים, אבל גם בתורה עצמה
בפשט, אנו רואים מה אלוקים אוהב ואת מי הוא מושח כמנהיג על עם ישראל, לאורך כל הדורות - החל מאברהם,
שהיה איש חסד, פשוט, צנוע, שקיים את התורה עוד לפני שניתנה לעם ישראל, קיום התורה היה כנראה הקיום שברוח,
ואולי אחרי שלמד את חוקי הטבע והכיר באלוקים, חיקה את הנהגתו בכל מיני צורות שהתלבשו בתורה כ"מצוות",
לפני כן - "נח - איש צדיק היה בדורותיו" ובו בחר אלוקים להיכנס לתיבה, וגם "חנוך" שבקבלה ידוע שעלה לשמיימה
ובהמשך 'יעקב' איש אמת , ובהמשך 'יהודה' , ומשה - איש ענו מכל אדם ועוד.
האורות האלה שליוו את עם ישראל לדורותיו נבחרו בגלל הפשטות שבהם, אבל ובעיקר מידת החסד, צדק וענווה,
כל אחד מהם צימצם את עצמו לעם ישראל כדי שכל אחד בעם יבין מה המנהיג אומר, והנה אפילו הקב"ה צמצם
את עצמו לבניו בכוריו, עם הסגולה, כדי שהם יבינו מה הוא רוצה מהם, שהרי - שפה גבוהה אם ראשי תיבות
וחצאי מילים מובנים רק לאלה שכותבים אותה אבל לא לאחרים....
באשכולות אחרים בהם מכריזים יהודים שהם משיחים, נראית השפה שלהם לא מובנת, קשה, מקטרגת או
גבוהה, לא אציין שמות חלילה, ולכן, כיהודיה אני חושבת שמשיח לא יזרוק אותי למשל לשפה לא מובנת, אלא
יעביר לי את הנהגתו בצורה הפשוטה, כיאה לי, ממש כשם שהקב"ה שנמצא ליד כל יהודי ויהודי ממש - מעביר
לו באותות ובסימנים ברורים - את רצונותיו.
בתהילים כתוב על תכונותיו של משיח, בפרק מה, כמה יפות תכונות אלה שכל עם ישראל אוהב וזקוק, לאחר
שחלק מהאפילה הירדה על ישראל נעוצה בשחיתות ובטומאה בה ארץ ישראל מצויה בחלקה. הנה מהכתוב:
תהילים פרק מה, תיאור המשיח כאיש צדק, אמת וענווה - תכונות שכל יהודי אוהב, כל יהודי מחפש, זה יהיה
המשיח, היהודי שכלי הנשק שלו יהיה במידות הצנועות הללו שכל כך קשה להשיג אותן היום ככתוב:
"יָפְיָפִיתָ, מִבְּנֵי אָדָם- הוּצַק חֵן, בְּשִׂפְתוֹתֶיךָ; עַל-כֵּן בֵּרַכְךָ אֱלֹהִים לְעוֹלָם. חֲגוֹר-חַרְבְּךָ עַל-יָרֵךְ
גִּבּוֹר הוֹדְךָ, וַהֲדָרֶךָ. וַהֲדָרְךָ, צְלַח רְכַב- עַל-דְּבַר-אֱמֶת, וְעַנְוָה-צֶדֶק; וְתוֹרְךָ נוֹרָאוֹת יְמִינֶךָ. חִצֶּיךָ, שְׁנוּנִים:
עַמִּים, תַּחְתֶּיךָ יִפְּלוּ; בְּלֵב, אוֹיְבֵי הַמֶּלֶךְ. כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים, עוֹלָם וָעֶד; שֵׁבֶט מִישֹׁר, שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ. אָהַבְתָּ צֶּדֶק,
וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע: עַל-כֵּן מְשָׁחֲךָ אֱלֹהִים אֱלֹהֶיךָ, שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן מֵחֲבֵרֶךָ.
התכונות האלה, הפשוטות, הקטנות, ממש כמו משה רבנו שהיה הענו באדם, - הם יהיו יסודות תכונותיו של המשיח,
ואת אלה יביא לעם היהודי ואיתם יילחם בכל העולם וגם ינצח.
מי יתן ומשיח בן דוד יבוא במהרה בימינו ויגאל אותנו מייסורינו , אמן !
תוקן על ידי 3ברית ב- 06/04/2009 9:29:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 09:35 |
|
| |
מי יהיה משיח? מה הם מאפייני אישיותו?
 |
 |
|
מה ידוע לנו על דמותו של המשיח? איזה מין אישיות (אם אפשר להתבטא כך) הוא יהיה? מן המקורות מצטיירת דמותו כאישיות ענקית, גבוהה ונעלית יותר מכל גדולי הדורות. על הפסוק1 "הנה ישכיל עבדי ירום ונישא וגבה מאד", אומר המדרש2: "זה מלך המשיח... 'ירום' מן אברהם... 'ונישא' ממשה... 'וגבה' ממלאכי-השרת". ועוד נאמר, ש"וגבה מאד" רומז, שהמשיח הוא במדרגה גבוהה יותר גם מאדם הראשון ('מאד' אותיות 'אדם').
נראה גם-כן, שלא בבת-אחת יגיע המשיח למדרגתו זו. הוא עצמו יתעלה ויתנשא ככל שיתקדם תהליך הגאולה, עד שיגיע לשיא גבהותו עם השלמתה. על הפסוק בתהילים3 "אני היום ילידתיך", שמתייחס למלך המשיח, נאמר במדרש תהילים, שבעת הגאולה יהיה המשיח כאדם שנולד מחדש, שכן יינתנו בו כוחות חדשים: "וכד תיתי שעתיה (=וכשתבוא שעתו) אמר להם הקב"ה, עלי לבראותו בריאה חדשה". הרי שהמשיח עצמו משתנה - עד כדי "בריאה חדשה" - במהלך הגאולה.
והוא אינו יודע
בספרי הקבלה4 נאמרים דברים מפורשים יותר: "המלך המשיח יהיה ודאי צדיק נולד מאיש ומאשה, אלא שביום ההוא יגדל צדקתו... ואז ביום ההוא, בזמן הקץ, תהא נשמה-של-נשמה שלו, הנתונה בגן-עדן, ותינתן לאיש הצדיק ההוא, ואז זכה להיות גואל. והוא על-דרך משה רבנו ע"ה, כי היה ילוד-אשה, והגדיל מעט-מעט עד שהשלים חלק נשמתו". כך מפורש שם הפסוק "אני היום ילידתיך" - "דקאי על חלק הנשמה-לנשמה שתיוולד אז".
החת"ם-סופר5 כותב אף הוא דברים ברוח זו: "כמו משה רבנו ע"ה, הגואל הראשון, שנזדקן שמונים שנה, ולא ידע ולא הרגיש בעצמו שהוא יהיה גואל ישראל... כן יהיה אי"ה הגואל האחרון... ולכשיגיע הזמן, יתגלה אליו ה' יתברך, ואז יערה רוחו של משיח, הטמון וגנוז למעלה עד בואו... והצדיק הזה בעצמו אינו יודע... אולם כשיגיע אי"ה הזמן, יתגלה אליו ה' כמו למשה בסנה".
בספר 'אור החמה' מפורש גם התהליך שיעבור על המשיח. בפירושו לזוהר6 הוא מביא בשם הרב חיים ויטאל, כי מה שכתוב בזוהר שבבוא הגאולה המשיח יתעורר ('יתער'), הכוונה היא - "כאילו מתחילה היה ישן, וכאשר תבוא לו הנשמה של נשמה, יתער ויתוסף לו כוח נבואה ויתער משנתיה... (ואז) יזכה המשיח לאותה הנשמה ותתגלה בו ואז יכיר בעצמו שהוא המשיח, מה שלא היה ניכר אם הוא משיח, ועתה יתגלה, אך שאר בני-אדם לא יכירוהו... ואחר-כך יתגלה המשיח לגמרי ויכירוהו כל ישראל ויתקבצו אליו".
נראה אפוא, שמדובר בתהליך הדרגתי, כאשר ממצב של צדיק, שאפילו אינו יודע שהוא המשיח, הוא מתעלה יותר ויותר, כשהוא מקבל תוך כדי כך כוחות עליונים ואת נשמת משיח הגנוזה תחת כיסא-הכבוד, ואז הוא כבר יודע שהוא המשיח, אך כל העם עדיין אינו יודע, עד שהוא מתגלה ומגיע לשיא שלמותו7.
מלך ונביא
המשיח יהיה מלך וגם נביא ומורה-דרך. הרמב"ם מתאר את אישיותו של המשיח בשני מקומות: בסוף הלכות מלכים8 הוא מתארו כמלך, אשר הוא "הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו", מחזיר את עם-ישראל לדרך התורה, נלחם באומות-העולם המצירות לישראל, ובסופו של דבר מתקן "את העולם כולו לעבוד את ה' ביחד"; ובהלכות תשובה9 מתארו הרמב"ם כנביא גדול וכמורה-דרך - "אותו המלך שיעמוד מזרע דוד, בעל חכמה יהיה יותר משלמה, ונביא גדול הוא, קרוב למשה רבנו. ולפיכך ילמד כל העם ויורה אותם דרך ה'".
נראה שמדובר בשתי תקופות בימות המשיח10: בתקופה הראשונה, כאשר המשיח יצטרך להחזיר את עם-ישראל לדרך התורה, להילחם באומות-העולם ולהעביר את הרע מן העולם - אז יבוא לידי ביטוי בעיקר צד ה'מלך' שבמשיח; ואילו אחרי שהעולם כבר יתוקן ויתעלה - כבר לא יהיה צורך כל-כך בהיבט ה'מלוכה' של המשיח, ואז יתגלה במלואו צד ה'נביא' וה'רב' שבו11. הוא ילמד את כל העם ויביא אותם לכך, ש"יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כוח האדם12".
(מתוך הספר "ימות המשיח" בהוצאת "צעירי אגודת חב"ד - המרכז", מאת הרב מנחם ברוד)
4) 'ד' מאות שקל כסף', לרבי חיים ויטאל, דף עח.
5) בליקוטים בסוף שו"ת חו"מ סי' צח.
6) דף ז,א.
7) וראה משמיע ישועה לר' יצחק אברבנאל, המבשר השלישי, נבואה ב, שם הוא מפרש בדרך זו את דברי ישעיהו הנביא (יא,י): "והיה ביום ההוא שורש ישי אשר עומד וגו'". מסביר ר"י אברבנאל: "שבתחילת מלכותו יעלה כיונק וכענף. ואחר-כך יתרבה ויתגדל במלכותו, עד שיהיה שורש גדול".
8) פרק יא, הלכה ד.
9) פרק ט, הלכה ב.
10) ליקוטי-שיחות לפרשת ויגש תנש"א; שיחות אחרון-של-פסח ופרשת שמיני תש"ל.
11) וראה ב'דרך-מצוותיך' במצוות מינוי מלך (עמ' 220), שם מבואר, שגם בעניין ה'רב' עצמו יהיה המשיח בבחינת 'מלך', כי "לא כל מה שיתגלה למשיח יתגלה להם, אלא יהא בחינת מקיף עליהם, ומצד זה נקרא בשם מלך עליהם, שהמלוכה היא מה שלמעלה מן השכל של המקבל".
12) כסיום ספר הרמב"ם.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 09:38 |
|
| |
שניארב ישר כח גדול, אתה מעשיר את הפורום והופך אותו למעניין מאד, ועל כך תודתי.
חבל שאני לא יכולה להעניק לך צל"ש. קבל ממני לפחות את הרצון לעשות את זה.
ישר כח, תזכה למצוות.
אשמח אם הדיון בנושא תכונותיו של משיח - יתרחב, לאו דווקא ציטוטים, אלא דיונים אמיתיים.
חג כשר ושמח
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 20:31 |
|
| |
איך אפשר להתדיין על הנושא הזה אם כבר חז"ל 'טחנו' אותו?
יש לנו מה להוסיף?
|
| נשלח ב-6/4/2009 21:05 |
|
| |
אני חושבת שכן, אולי אי אפשר להוסיף על 'תכונות משיח' שנאמרו בדברי חז"ל, אבל אנחנו
יכולים להתדיין על התכונות שצריכות להיות לכולנו ואנחנו צריכים לעבוד עליהם.
אם אבותינו הכילו תכונות שבגללם יש לנו זכות גדולה מאד אצל הקב"ה, אולי כל אחד מאיתנו
צריך לשאוף לשפר את אותן מידות שבורא עולם כל כך אהב, למשל בדוד המלך עליו השלום -
אהבת השם הגדולה שבו, חמלה על בעלי חיים ודאגה להם, הפשטות שלו, או אברהם אבינו עליו
השלום - מידת החסד, בטחון בשם עד כדי הסכמה לעקידת יצחק, ועוד.
אני חושבת שיש ליהודים בארץ מידות שאין במקום אחר בעולם, אבל הן לא באות לידי ביטוי כל
כך, אולי בגלל המצב הקשה, הן הבטחוני והן הכלכלי והן המדיני, ואם המידות הטובות יבואו
לביטוי בלי הקפדה, בלי לעשות "חשבון", אז גם מצב הרוח ישתפר, גם נחזק אחד את השני,
גם נרגיש יותר טוב ואולי גם נזרז את בואו של משיח.
למשל מידת האמת, האם אנחנו יודעים לעומק מהי מידה זו ? האם אנחנו עובדים על התכונה
הפנימית הזאת אצלנו למרות שלא תמיד הסביבה רואה אותה בצורה חיובית ?
בטח שאפשר להתדיין....
אגב שניארב, פניתי להנהלת המערכת בשאלה אם יש אפשרות שיוסיפו אייקון של צל"ש, כרגע
אין אפשרות כזאת -היא קיימת בפורומים אחרים, ואני מקווה שהם יחשבו על הרעיון הזה שהרבה
פורומים יהנו ממנו, ואם כן - אתה בע"ה תהיה הראשון לקבל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 23:14 |
|
| |
בס"ד
האם אפשר להבין את דברי חז"ל הפרש חלק מהדברים בצורה מופשטת מדבריי חז"ל הקדושים.
הטקסט הכתוב: מה
ידוע לנו על דמותו של המשיח? איזה מין אישיות (אם אפשר להתבטא כך) הוא
יהיה? מן המקורות מצטיירת דמותו כאישיות ענקית, גבוהה ונעלית יותר מכל
גדולי הדורות. על הפסוק1 "הנה ישכיל עבדי ירום ונישא וגבה מאד", אומר המדרש2: "זה מלך המשיח... 'ירום' מן אברהם... 'ונישא' ממשה... 'וגבה' ממלאכי-השרת". ועוד נאמר, ש"וגבה מאד" רומז, שהמשיח הוא במדרגה גבוהה יותר גם מאדם הראשון ('מאד' אותיות 'אדם').
פרוש שלי: הנה ישכיל ראשי תיבות י"ה קוצו של י' בחינת כתר י בחינת חכמה ה' בחינת בינה. הנה ישכיל ראשי וסופי תיבות המסומנים מקובל בגימטריא נ' כנגד נ' שערי בינה. ישכיל אותיות יש כלי להכיל את השפע והברכה בסוד יש כלי להכיל את האור וגם בסוד שי עולמות(כלים) שינחלו הצדיקים לעתיד לבוא והמשיח יעזור להם לעלות במעלות התורה.
ירום בגימטריא נרו וגם בגימטריא נראה והכוונה שהשם יתברך יראה אל המשיח דרך הנבואה כמובן וחס ושלום לא לחשוב שיש לו יתברך גוף או דמות הגוף.
ונישא בגימטריא איש נאה הכוונה איש חכם בסוד קוים אמצע ימין שמאל, ישא בסוד יש א' שהאות א' כנגד ספירת הכתר הספירה הגבוה מכל הספירות.
ונישא בגימטריא משה אהיה א' בסוד ששם אהי"ה יגלגל את משה שוב בגילגול להיות המשיח האחרון והאות א' מראה שהם יהיו בסוד היחידה הכוללת כל הנשמות וגם רומז על כך שהמשיח יזכה בספירת הכתר.
ונישא יוצא גם גימטריא משה כ"ב והכוונה שהמשיח ידע בחכמת הצירופים כמו משה רבינו עליו השלום. וגבה מאד בסוד שעל ידי שהוא יגבה ויעלה במעלותיו והשגותיו הרוחניות הנה יזכה גם להגביה את כל העולם כולו וגבה בגימטריא שם קדוש חב"ו היוצא מפסוק חיל בלע ויקיאנו ואדם יוצא בגימטריא גאולה ולכן חשוב לשמור את הברית מאוד לקידום הגאולה.
ונאמר: "אני היום ילידתיך"
זה סוד גדול שהמשיח ברגע אחד השם יתברך ישפיע עליו שפע אלקי כמו עם שלמה המלך עליו השלום ברגע אחד קיבל חכמתו.
ונאמר: אמר להם הקב"ה, עלי לבראותו בריאה חדשה ואפשר לקרוא את זה אחרת: אמר להם הקב"ה, על לבראותו בראיה חדשה הכוונה ראיה כנגד חכמה והמשיח יביא חכמה חדשה וחידושי תורתו לא יפסקו כנהר שמתגבר.
ונאמר: ואז ביום ההוא, בזמן הקץ, תהא נשמה-של-נשמה שלו, הנתונה בגן-עדן, ותינתן לאיש הצדיק ההוא, ואז זכה להיות גואל.
רואים שוב פעם שהאור ברגע אחד יופיע במשיח אך לפני שהאור יופיע בסוד הנשמה לנשמה מגן עדן הנה חייב השם יתברך להכשיר את הכלי של המשיח לקבלת האור ולכן על כך אומרים שמשיח יסבול יסורים ומכאובים רבים לפני שיקבל את האור.
ויש לכך עוד הרבה סודות כמו שנאמר: "הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו" ידוע שהתורה כתובה מאותיות וכל אות ואות כנגד נשמה ולכן המשיח יהגה בתורה ובכך שהוא יהגה בתורה הוא יעלה את הנשמות(האותיות) במעלות הנבואה אמן ואמן בגאולה השלמה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 23:58 |
|
| |
אביחי, המלים שאתה כותב מאירות כל כך, וגם סתומות, ואני רואה שעשית מאמץ גדול מאד
להביא אותן כפשוטן, איזה אדם נפלא אתה, יש לך נשמה כל כך טובה וכל כך גבוהה, וההשגות
שאתה מביא לכאן מאירות את הפורום באור יקרות ממש.
אתה עושה קידוש שם שמים מאד גדול בכתיבה היפה שלך, ובזמן האחרון יש הרבה חידושי
תורה ויש ורצון גדול בעם ישראל להתחבר באהבה גדולה לקב"ה, עם ישראל משתוקק לרוחניות גדולה.
אתה כותב שהמשיח יסבול יסורים ומכאובים רבים לפני שיקבל את האור, ובעצם גם עם ישראל
סובל יסורים ומכאובים רבים לפני שהוא בע"ה יקבל משיח.
אני רק שואלת את עצמי איך חז"ל יכלו להשיג את הגדולה של משיח באופן שהעלו את זה בכתב ?
אני מודה לך על הדברים שהבאת. ישר כח.
תוקן על ידי 3ברית ב- 07/04/2009 9:48:29
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 00:24 |
|
| |
תוספת
אני שוב מבקשת להדגיש לכל מי שכותב וקורא בפורום - מטרת הפורום אינו עיסוק בקבלה בעיקר, אלא כתיבה
בכל נושא וכל זרם שקיים ביהדות, הפורום מיועד להמוני בני ישראל, כל מי שרוצה יבוא וישתה.
אני אישית לא מתיימרת לדעת מיהו משיח, וחושבת שהיום איש אינו יודע, איננו יודעים איך הוא יופיע ומתי.
עם זאת, אני חושבת שהמשיח ידבר בשפה פשוטה מאד שכל יהודי יבין אותו
אני מבקשת לשוב ולציין את הדברים הבאים:
משה רבינו עליו השלום היה בשר ודם, למרות שבורא עולם התגלה אליו (לא פנים אל
פנים) והנחה אותו איך להוביל את העם.
משה רבינו לא דיבר "גבוהה" אל העם, וזה בכדי שכל אחד יבין אותו, גם האדם הפשוט
ביותר, זאת היתה גדולתו ולכן גם נבחר, בגלל הענוותנות שלו.
גם אם לא נכתב ולא נאמר - משיח, שיהיה גדול מאד בתכונותיו, יהיה אדם פשוט,
"עני הרוכב על חמור" , כי בורא עולם בוחר רק בענווים והשפלים ביותר, הם האהובים
עליו והם גם הגדולים ברוח !!!
המשיח לא יהיה מקובל או עוסק בצירופים, כיוון שהתפקיד שלו יהיה למלוך על עם ישראל
מלוכה רוחנית שתאיר את העם באור פנימי, אור של רצון ואהבה לשם יתברך, אור של
אהבה לכל אחד מישראל - את האור הזה לא משיגים בדיבורים שמובנים רק למעטים.
תודה לחברים שהביאו לכאן ציטוטים מגוגל, וחברים שכתבו מעומק ליבם, אבל דווקא
הדברים הפשוטים, הם אלה שחשובים בדיון הזה לדעתי, ואני מאד רוצה לראות דעה שיש
בה חשיבה פנימית על תכונותיו של המשיח, שלדעתי - יש בהם יותר מציטוטים.
אם מישהו יכול להביא עוד ממחשבותיו, או ציפיותיו, או ראיית הרוח כיצד הוא רואה את
המשיח או רוצה לראות אותו - א ש מ ח.
תוקן על ידי 3ברית ב- 07/04/2009 10:04:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 10:36 |
|
| |
"עני רוכב על חמור"
מכל התכונות היפות שהועלו כאן, לא הוזכר המשפט שמופיע בכל ספרות הקודש "עני רוכב על חמור", ומהו אותו עני
ולמה דווקא על חמור ?
מסתבר שהנבואה כבר אז ראתה את המציאות בה יהיה עם ישראל באחרית הימים. שקוע בחומר, כשתאוות הממון
מוציאה אותו מדעתו במקרים רבים, שלטון מושחת שרודה בציבור, בד"כ הציבור החלש, ולמעשה - אם במצרים
היה העם היהודי עבד לפרעה, בישראל של היום הפך היהודי לעבד של שלטון ישראלי עשיר, שדואג לצרכיו הממוניים
שלו לפני הכל, והפך את היהודי לעבד שמשתכר בקושי רב למחייתו וכתוצאה מכך לא יכול להתפנות לעיסוקים הרוחניים -
בין היתר לימוד תורה.
אנו רואים שהישיבות היום מצב קשה ביותר, מצב שאף ילך ויחמיר, אבל גם ההנהגה המופקדת על אותן ישיבות וציבור
דתי, דואגות בראש וראשונה לכספים שיגיעו אליהם, ואת זה ראינו גם בהרכבת הממשלה האחרונה, התנכרות המפלגות
הדתיות לציבור בישראל והזרמת כספים מצד הממשלה לאותן מפלגות כאתנן להסכמתן להיות בקואליציה.
מתוך העוני והשבר הזה קם משיח בן דוד. המשיח שחי את עוני ישראל, לא חי אותו רק מבחינה גשמית אלא גם
מבחינה רוחנית, עוניו של העם גורם לו צער וייסורים רבים, המילה "חמור" היא "חומר". המשיח הוא מעל החומר,
החסכים החומריים והעוני שלו רק 'מעלים' את עולמו הרוחני, העלאה שהיא מתוך הייסורים של חייו הגשמיים
לצד הרוע של שלטון אכזר שתאוותו לכסף לא יודעת גבול, והוא עד לשחיתות שנובעת מתאווה זו, שחיתות
שלטונית שמכה בכל יהודי.
משיח בן דוד שחי היום בישראל חווה את הסבל הנורא של בני עמו, אותם הוא כל כך אוהב, והחוסר שבו הוא
נמצא מביא אותו ללמוד תורה בעצמו, כי אין לו אמצעים כלכליים להגיע לשיעורים, פעם שיעורי תורה לא עלו כסף,
היום כל לימוד דורש השקעה כספית, לכן מה שנותר לו הוא ללמוד לבדו את התורה והשם עוזר לו.
המציאות של היום תלך ותחריף. משיח בן דוד הגדול במעלותיו הרוחניות, הינו רודף צדק, איש אמת, ובחוכמתו
הרבה הוא רואה את המציאות אך לא יכול לעשות נגדה כיום דבר, עד שבורא עולם יפתח בפניו את הדרך
ויהיה איתו כדי להלחם את המלחמה ברשעים (הן יהודים והן גויים), ושוב אני חוזרת לכתוב בתהילים פרק מה:
עַל-כֵּן בֵּרַכְךָ אֱלֹהִים לְעוֹלָם. חֲגוֹר-חַרְבְּךָ עַל-יָרֵךְ
גִּבּוֹר הוֹדְךָ, וַהֲדָרֶךָ. וַהֲדָרְךָ, צְלַח רְכַב- עַל-דְּבַר-אֱמֶת, וְעַנְוָה-צֶדֶק; וְתוֹרְךָ נוֹרָאוֹת יְמִינֶךָ. חִצֶּיךָ, שְׁנוּנִים:
עַמִּים, תַּחְתֶּיךָ יִפְּלוּ; בְּלֵב, אוֹיְבֵי הַמֶּלֶךְ. כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים, עוֹלָם וָעֶד; שֵׁבֶט מִישֹׁר, שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ. אָהַבְתָּ צֶּדֶק,
וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע: עַל-כֵּן מְשָׁחֲךָ אֱלֹהִים אֱלֹהֶיךָ, שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן מֵחֲבֵרֶךָ.
ועוד, מספר ישעיהו - פרק י"א, ופרק נ"ב:
המשיח מתואר כדמות עילאית ומושלמת בעלת כוחות על טבעיים, ואילו במקור השני "פרשת ישכיל עבדי" (פרק נ"ב) הוא מתואר כדמות מוכה וסובלת, שנושאת עליה את חוליי הדור.
|
(א) וְיָצָא חֹטֶר מִגֶּזַע יִשָׁי וְנֵצֶר מִשָּׁרָשָׁיו יִפְרֶה:
(ב) וְנָחָה עָלָיו רוּחַ ה' רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה רוּחַ דַּעַת וְיִרְאַת ה': (ג) וַהֲרִיחוֹ בְּיִרְאַת ה' וְלֹא לְמַרְאֵה עֵינָיו יִשְׁפּוֹט וְלֹא לְמִשְׁמַע אָזְנָיו יוֹכִיחַ: (ד) וְשָׁפַט בְּצֶדֶק דַּלִּים וְהוֹכִיחַ בְּמִישׁוֹר לְעַנְוֵי אָרֶץ וְהִכָּה אֶרֶץ בְּשֵׁבֶט פִּיו וּבְרוּחַ שְׂפָתָיו יָמִית רָשָׁע: (ה) וְהָיָה צֶדֶק אֵזוֹר מָתְנָיו וְהָאֱמוּנָה אֵזוֹר חֲלָצָיו:
|
|
| – ספר ישעיהו פרק י"א א'-ה' |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 18:44 |
|
| |
בס"ד
שימי לב למשהו שתתחברי אליו וזה חידוש שעלה לי באומצעות דברייך ולכן אנכי אומר שחידוש זה הוא שלך ולא שלי: למרות שלא הפסוק המדוייק מהתנ"ך אך כתבת: עני הרוכב על חמור
וזה זה לאותיות ענוה ירכב על חמור(חומריות).
אנכי רוצה להגיד שהמשיח כן ידע בחכמת הצירופים שהיא כנגד נ' שערי בינה אך הפלא הגדול הוא שיהיה בעל ענווה יתרה למרות גדולתו וזה דבר שקיבלתי מרבותיי כיוון שמשיח צריך להיות משוחח עם התורה ואיך אפשר לשוחח עם התורה אלא רק עם חכמת הצירופים.
וזה רמז לעתיד שמשיח הוא כנגד כלל ישראל והנה בעתיד בגאולה השלמה הרבה אנשים יתחילו לעסוק שוב פעם בחכמת הצירופים כי אם המשיח מזכך את גופו ומצליח אז כל האנשים שבעולם יצליחו לזכך את גופם כי יש חוק שפרט(משיח) כנגד כלל(ישראל או העולם). וגם ניתן להגיד ישראל(פרט) כנגד העולם(כלל).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 19:24 |
|
| |
| aavichay כתב: |  | בס"ד
שימי לב למשהו שתתחברי אליו וזה חידוש שעלה לי באומצעות דברייך ולכן אנכי אומר שחידוש זה הוא שלך ולא שלי:
למרות שלא הפסוק המדוייק מהתנ"ך אך כתבת: עני הרוכב על חמור וזה זה לאותיות ענוה ירכב על חמור(חומריות).
אנכי רוצה להגיד שהמשיח כן ידע בחכמת הצירופים שהיא כנגד נ' שערי בינה אך הפלא הגדול הוא שיהיה בעל ענווה יתרה למרות גדולתו וזה דבר שקיבלתי מרבותיי כיוון שמשיח צריך להיות משוחח עם התורה ואיך אפשר לשוחח עם התורה אלא רק עם חכמת הצירופים.
וזה רמז לעתיד שמשיח הוא כנגד כלל ישראל והנה בעתיד בגאולה השלמה הרבה אנשים יתחילו לעסוק שוב פעם בחכמת הצירופים כי אם המשיח מזכך את גופו ומצליח אז כל האנשים שבעולם יצליחו לזכך את גופם כי יש חוק שפרט(משיח) כנגד כלל(ישראל או העולם).
וגם ניתן להגיד ישראל(פרט) כנגד העולם(כלל).
|
|
אביחי, ערב טוב, תמיד אני שמחה לראות אותך פה.
מעניינת מאד הזרימה שלך לכיוונים שונים, גם 'הירידה' לאדם שמשוחח איתך, וזה מראה על פשטות וענווה מאד גדולים,
שכן לצד הידע הקיים ברשותך, אתה 'מבטל' חלק ממנו כדי לרדת לשכל של השני ולדבר אליו. הרי מהם בכלל הספירות,
צמצומים צמצומים עד לעולם העשייה. הקדוש ברוך הוא, שאחד מתכונותיו ענווה אין קץ (לכן הוא אוהב את הענווים), מאד
רוצה שבני אדם בכל הרמות יכירו בו וידעו שהוא מבין לליבם, והוא מקשיב להם, גם לתינוקות של בית רבן, גם לאנשים
שלא למדו קרוא וכתוב, גם לאלה שאין חכמתם בידם, ממש לכולם, לכן כולנו אוהבים אותו.
אז אני מאד שמחה שחידשתי בלי ידיעתי, שמעתי שכאשר יהודי מחדש חידושים, הקדוש ברוך הוא מחייך חיוך רחב ושמח
מאד, ואפילו יש ריקודים למעלה. ואם זכיתי באמצעותך לשמח את הקדוש ברוך הוא, אז ההרגשה מרוממת מאד מאד,
ואיזו זכות גדולה יש לך שראית את הדבר ועזרת לי לדעת על החידוש.
הקשר בין 'עני' ל'ענווה' מאד מצא חן בעיני, הענווה ענייה מה'אני', הענו מבטל את האגו ולכן אינו צריך חומר, כלומר,
בעוד שהכסף והחומריות מולכים על אנשים רבים בעולם, המשיח הענו שאין בו 'אני' 'מולך' על החומר, כלומר, לא נותן
לחומר להשתלט עליו, ההיפך. ומכאן 'עני רוכב על חמור', איזה מחשבה יפהפיה, ככה אני אוהבת.
לגבי השיחה עם התורה - אני חולקת עליך, המשיח צריך לשוחח עם אנשים על הרוח שבתורה, ואין אפילו מקור אחד
להסתמך עליו שמדובר בצירופים, זה לא רק לדעתי השערה, אלא טעות לחשוב שאנשים ילמדו צירופים ומשיח ישוחח עם
הצירופים והתורה. לא. משיח יאחד את כל העם היהודי סביבו, יעלה את רוחניותו, ויהיה גילוי גדול של בורא עולם -
גדול מזה שהיה במעמד הר סיני, ויהיה בית מקדש בע"ה, וכל אבותינו הקדושים - שבעת הרועים יהיו עם משיח.
אני שמחה שהתחברת לראש שלי... נמשיך מכאן ?
חג כשר ושמח לכל בית ישראל !
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 19:42 |
|
| |
בס"ד
אנכי יכול להראות לך ולהוכיח לך שהמשיח ידע חכמת הצירופים ודעי לך שחכמת הצירופים היתה נלמדת מפי הנביאים אבל כן כמו שאמרת משיח ידבר בפשטות אפילו שידע את חכמת הצירופים וזה גם רשב"י ידע לעשות לדבר עם כל אחד ואחד מעם ישראל בין ההכי קטן ולהכי גדול ולאו דווקא דרך צירופים.
הדבר המעניין והגדול במה שזכה משה לקבל היא התורה המדברת בפשטות אך מתוכה יוצאים צירופים רבים והדבר מאוד מעניין שהיא מתאימה לכל אחד ולכן גם המשיח יתאים את עצמו לכל אחד ואחת בלי שום הבדל חס ושלום ונראה לי שלכך את מתכוונת שמשיח ידבר בפשטות עם הפשוטים ועם אלא שצריכים יותר עומק ידבר איתם ביותר עומק וכל אחד עם אישיותו.
לי אישית לא איכפת כי אני יודע שהמשיח ידע לעזור לכל אחד בתיקונו הפרטי ואיך הוא מתקשר לכלל.
דרך הגב הרבה מקובלים אומרים שחכמת הצירופים היא החכמה שבאמצעותה דיברו הנביאים אך ידעו איך להלביש אותה במשלים וכו'.
הדבר המעניין פה שהנביאים לא אמורים לרדוף אחרי האור אלא הם אמורים להתגבר על תאוותיהם ולשפר את מידותיהם ולהתחזק יותר במצוות וחוקי התורה ואז האור יתגלה להם כי כלי בגימטריא הלכה ולכן ההלכה מאוד חשובה לבניית הכלים שנוכל להבין את האור וכל אחד יש לו כלי שונה מחבירו יש אחד התופס את האור כמשלים או סיפורים וכו' ויש אחד שאוהב ללמוד גמרא וזה מאיר לו את את כל נפשו וגורם לו לתענוג אדיר וזה כיוון שהכלי שלו מתאים לגמרא ויש אחד שמתאים לו חכמת הספירות ויש אחד חכמת הצירופים אך זה יאמר לזכותך שהינך יכולה להכיל את כל הזרמים וזה דבר מבורך גם אנכי דוגל בדרך זאת כיוון שמכל זרם ניתן ללמוד הרבה סודות ולדעתי אין זרם שהוא יותר במעלה או בפחות במעלה אלא כולם שווים וזה חשוב לזכור.
רציתי להגיד לך חידוש לסיום ענוה אותיות עונה ולזה זכה משה רבינו שהשם יתברך ענה לו על כל מה שהוא רצה לדעת, ותשימי לב כולם שואבים ממקור אחד ממשה רבינו כל הזרמים כל הנביאים כל בעלי רוח הקודש כולם ממשה רבינו שואבים מהתורה שהשם יתברך מסר לו.
וןמחר ברכת החמה ומשה משול לחמה וזה דבר מבורך בהחלט האירוע הגדול שיהיה מחר בעזרת השם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 20:35 |
|
| |
| aavichay כתב: |  | בס"ד
אנכי יכול להראות לך ולהוכיח לך שהמשיח ידע חכמת הצירופים ודעי לך שחכמת הצירופים היתה נלמדת מפי הנביאים אבל כן כמו שאמרת משיח ידבר בפשטות אפילו שידע את חכמת הצירופים וזה גם רשב"י ידע לעשות לדבר עם כל אחד ואחד מעם ישראל בין ההכי קטן ולהכי גדול ולאו דווקא דרך צירופים.
הדבר המעניין והגדול במה שזכה משה לקבל היא התורה המדברת בפשטות אך מתוכה יוצאים צירופים רבים והדבר מאוד מעניין שהיא מתאימה לכל אחד ולכן גם המשיח יתאים את עצמו לכל אחד ואחת בלי שום הבדל חס ושלום ונראה לי שלכך את מתכוונת שמשיח ידבר בפשטות עם הפשוטים ועם אלא שצריכים יותר עומק ידבר איתם ביותר עומק וכל אחד עם אישיותו.
לי אישית לא איכפת כי אני יודע שהמשיח ידע לעזור לכל אחד בתיקונו הפרטי ואיך הוא מתקשר לכלל.
דרך הגב הרבה מקובלים אומרים שחכמת הצירופים היא החכמה שבאמצעותה דיברו הנביאים אך ידעו איך להלביש אותה במשלים וכו'.
הדבר המעניין פה שהנביאים לא אמורים לרדוף אחרי האור אלא הם אמורים להתגבר על תאוותיהם ולשפר את מידותיהם ולהתחזק יותר במצוות וחוקי התורה ואז האור יתגלה להם כי כלי בגימטריא הלכה ולכן ההלכה מאוד חשובה לבניית הכלים שנוכל להבין את האור וכל אחד יש לו כלי שונה מחבירו יש אחד התופס את האור כמשלים או סיפורים וכו' ויש אחד שאוהב ללמוד גמרא וזה מאיר לו את את כל נפשו וגורם לו לתענוג אדיר וזה כיוון שהכלי שלו מתאים לגמרא ויש אחד שמתאים לו חכמת הספירות ויש אחד חכמת הצירופים אך זה יאמר לזכותך שהינך יכולה להכיל את כל הזרמים וזה דבר מבורך גם אנכי דוגל בדרך זאת כיוון שמכל זרם ניתן ללמוד הרבה סודות ולדעתי אין זרם שהוא יותר במעלה או בפחות במעלה אלא כולם שווים וזה חשוב לזכור.
רציתי להגיד לך חידוש לסיום ענוה אותיות עונה ולזה זכה משה רבינו שהשם יתברך ענה לו על כל מה שהוא רצה לדעת, ותשימי לב כולם שואבים ממקור אחד ממשה רבינו כל הזרמים כל הנביאים כל בעלי רוח הקודש כולם ממשה רבינו שואבים מהתורה שהשם יתברך מסר לו.
וןמחר ברכת החמה ומשה משול לחמה וזה דבר מבורך בהחלט האירוע הגדול שיהיה מחר בעזרת השם.
|
|
אוי אביחי אביחי, איזה תענוג אתה גורם לצור עולמים, ר' נחמן מברסלב מדבר על אותיות הקודש, ואומר שהשימוש בהן
מביא אור לאדם, אבל יש דרגה גבוהה יותר ואז אותיות הקודש הופכות להיות אותיות הכסף, אותיות שנכנסות לנשמה ומאירות
באור יקרות, וכמה אורות אתה מביא - אביחי, תענוג לקרוא מה שאתה כותב כי מרגישים את האמת בוערת בך ואני לא
מבינה איך בחור כל כך צעיר מדבר ככה, שהשם ישמור עליך, אל תיחשף בפני אף אחד ותמשיך למשוך את האורות
אליך, יש לפורום הזה זכות גדולה מאד שאתה כותב בו.
כתגובה אתחיל בחידוש שלך: ענוה אותיות עונה (ענה), האם יהיה נכון ש'עני' (עם החידוש) ייענה ע"י אלוקים לבקשות שלו,
על עם ישראל, בגלל הענוה (עונה,ענה,עני), ו'ענה' זה גם לענות לאחרים, ליהודים ששואלים שאלות. המשיח מקבל "מענה"
מהשם ו"עונה" לכל יהודי בהתאם לאישיות שלו.
ועכשיו זה הזכיר לי דבר מאד חשוב משיח ישתמש בחוש הריח כדי לדעת את האדם העומד מולו, זה גם מופיע בברסלב
אבל אולי בעוד מקומות, וההסבר ממה שהבנתי שמשיח יראה פנימיות של אדם וככה יצליח לענות לו על פי דרגתו
הרוחנית, כמו שכתבת "...שמשיח ידבר בפשטות עם הפשוטים ועם אלא שצריכים יותר עומק ידבר איתם ביותר
עומק וכל אחד עם אישיותו".
זה מאד מעניין, כי אנחנו בדרך כלל מסתכלים על החיצוניות של האדם, ועל פי זה "מגדירים" אותו, תווי פנים, תנועות יד,
סגנון דיבור, קול, צורת ישיבה ועוד. יש אנשים מכוערים ואנחנו מתרחקים מהם, אבל כאשר שומעים מהם דברי חוכמה -
מתקרבים, כי החוכמה מקרינה על הפנימיות - וההיפך.
משיח יזהה מיד את האדם על פי פנימיותו, הוא יראה את הנשמה שלו - החיצוניות היא לבוש של הנשמה !!!!
עכשיו אביחי יקר, אתה לא יכול להוכיח לי שמשיח ידע חוכמה הצירופים, קודם כל - כי אנחנו לא יודעים ממש ממש מה
המשיח ידע ומה הקב"ה יעביר לו... אולי הקב"ה יחליט להעביר לו דברים אחרים ולא את תורת הצירופים ? אבל...
אם אתה מתעקש ואולי גם בטוח ויש לך ראיות - בוא נראה אותם.
תסביר מהי תורת הצירופים ומה ההוכחה שלך שמשיח ידע חוכמת הצירופים.
וכמובן אסיים במה שאתה סיימת:
ומחר ברכת החמה ומשה משול לחמה וזה דבר מבורך בהחלט האירוע הגדול שיהיה מחר בעזרת השם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 22:29 |
|
| |
בס"ד
מה שכתבת: "כתגובה אתחיל בחידוש שלך: ענוה אותיות עונה (ענה), האם יהיה נכון ש'עני' (עם החידוש) ייענה ע"י אלוקים לבקשות שלו,
על עם ישראל, בגלל הענוה (עונה,ענה,עני), ו'ענה' זה גם לענות לאחרים, ליהודים ששואלים שאלות. המשיח מקבל "מענה"
הוא נכון עני זה גם אותיות עין בחינת חכמה והכוונה העני בגלל היסוריים שעוברים עליו השם יתברך מעטיר אותו בחכמה. ויש עני מחכמה שמרגיש שהוא עני מחכמה ומבקש מהשם יתברך שימלא אותו חכמה והנה השם יתברך עוזר לו ויש עני מכסף שמבקש מהשם יתברך שימלא אותו בכסף אך העני החכם יבקש חכמה שיוכל לעבוד את השם יתברך ובכך השם יתברך יעזור לו בעזרת השם להתקדם גם בעסקיו כידוע התורה מחכימה מאוד ועוזרת גם לעסקים.
אני שמח שאני משמח את האנשים בפורום שלך חשבתי אולי בלי נדר ואם יהיה לי זמן להקים גם פורום כזה בערך על מאמרי הרגלא"ט וכו' אך לא יודע אם יהיה לי זמן נראה במשך הזמן.
בלי נדר ובעזרת השם אני מתכוון להראות הוכחות על כך שמשיח ידע את חכמת הצירופים אך האמת לא תהיה חכמה שתהיה נסתרת ממנו בכל חלקי הפרד"ס.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 22:31 |
|
| |
לא הבנתי את המשפט הזה:
אני מתכוון להראות הוכחות על כך שמשיח ידע את חכמת הצירופים אך האמת לא תהיה חכמה שתהיה נסתרת ממנו בכל חלקי הפרד"ס.
ואיך אתה יכול להביא הוכחות למשהו שעוד לא נתגלה בחינת תורה של משיח ?
תוקן על ידי 3ברית ב- 07/04/2009 22:29:14
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 23:13 |
|
| |
בס"ד
הרמח"ל אומר בסיפרו "דרך ה'" חלק שלישי :
קישור: http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/3d-2.htm
מומלץ לקרוא את מה שהרמח"ל אומר בספר דרך ה' ההבדל שבין רוח הקודש לנבואה ואיך הנביא משיג איך השפע האלקי יושפע עליו:
ולפני זה אומר שהיה מקובל בשם רבי אברהם אבולעפיא זצוק"ל שהוא גם היה בקיא בחכמת הצירופים מאוד והוא כתב הרבה ספרים על החכמה הזאת ואמר שעל ידי חכמת הצירופים יכולים להגיע לנבואה, אך גם אמר שחכמת הספירות מאוד נחוצה לחכמה הזאת וכמובן שיקפיד על כל מצווה קלה כבחמורה.
הלימוד למתלמדים
ד. ואולם יתלמדו המתלמדים בנבואה בעניינים ידועים, מה שימשיך עליהם השפע העליון, ויבטל מניעות חומר הגוף, וימשיך גילוי אורו יתברך וההדבקות בו.
וכללם - כוונות והזכרות שמות הקדושים, והלולים בתהילות יצורפו בם שמות בדרכי הצירופים, וכמו שכתבתי למעלה. וכפי מה שיהיו זוכים במעשיהם ומזדככים והולכים על ידי עניינים האלה, כך יתקרבו אליו יתברך, ויתחיל השפע ויושפע עליהם, וישיגו השגות אחר השגות עד שיגיעו אל הנבואה.
והנביא המובהק ויודע כבר דרכי הנבואה על נכון, ילמדם כל אחד לפי הכנתו מה יעשו להשיג את התכלית המבוקש. וכן כשיתחילו הגילויים עליהם, ילמדם הנביא כפי עניין הגילוי המתגלה, ומה שיחסר עוד להם מן התכלית אשר הם מבקשים. והנה יצטרכו למלמד ומדריך, עד עומדם על בוריה של הנבואה בשלמות. כי אף על פי שכבר יתחיל בגילוים והשפיע עליהם השפעות, לא מפני זה ימצאו מגיעים אל סוף העניין מיד. אבל הדרכה רבה יצטרכו להגיע אל הסוף על נכון, כל אחד לפי מעלתו והכנתו.
שימו לב שהרמח"ל רמז את זה ממש בדקות לראויים אך האמת כיום אין חשש לפרסם כי מי שיעשה שימוש לרע בחכמה זאת בסוד רצון של עצמו הנה יענישו אותו בעונשים כבדים מהשמיים.
ואחר כך הוא מסביר על דרגותיהם של הנביאים וכו' ושווה לראות מה הוא כותב למען להשכיל.
ודרך הגב הרב יצחק [ל]ו[ר]י[א] אשכנזי המכונה האר"י חברו את האותיות המסומנות מקובל רל"א שערים(צירופים) שעליהם נכתב רבות בספר יצירה, והנה האר"י זצוק"ל ידע את החכמה הזאת על בוריה וממנה כל השגותיו וגם באמצעותה הוא דיבר עם נשמות של נפטרים וקיבל את היראה והראיה הגדולה בחכמת הקבלה ונהפך להיות ממש אריה בתורה.
ונכתב בספר שערי קדושה של הרח"ו תלמידו של האר"י:
בסוף הספר נכתב ככה:
"חלק ד שער א החלק הרביעי:
באופני השמוש בהשגת רוח הקודש:
כבר בארנו בחלק שלישי שער שביעי כי חמשה אופני השגה הם, רוח הקודש, ונשמות צדיקים, ומלאכים הנקראים מגידים, ואליהו זכור לטוב, וחלום. וכל אחד מהם אפשר שתושג מאליה, על ידי קדושת האדם ועסקו בתורה מבלי הצטרך מעשה אחר. גם אפשר להשיגם על ידי מעשה פרטי, אחר שיוקדם היות האדם ראוי ומוכן להשגה. וענין זה השני יתבאר בחלק הזה מכל הנמצא כתוב בספרי השני באופן ההשגה. השלישי בתנאי ההשגה. וכבר כתבתי בספרי הגדול הנקרא עץ חיים, כמה יחודים ומיני דרכים נפלאים בענין ההשגה, ואם יגזור השם יתברך אכתבם באר היטב בחלק בפני עצמו:
(אמר המדפיס החלק הזה לא בא להעתקה ולא נדפס כלל, כי מאחר שהכל שמות וצירופים וסודות נעלמים אשר לא כדת להביאו על מזבח הדפוס):
תם ונשלם השבח לאל בורא עולם:
"ספר פרדס הרימונים של הרמ"ק מגלה שמה גם סוד גדול:
"(9) ספר פרדס רמונים - שער ל פרק א
שער שלשים נקרא שער הצירוף:
ידיעת סודות תורתנו הק' הוא ע"י הצרופים והגימטריאות והתמורות וראשי תיבות וסופי תיבות ותוכי תיבות וראשי פסוקים וסופי פסוקים ודלוג אותיות וצרוף אותיות. ועניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם לרוב העלמם כי יתחלפו על פי דרכים אלו לאין סוף ולאין תכלית. ועל זה נאמר ארוכה מארץ מדה וגו'. וענינים אלו אנו מקוים שיתגלו אחר התחיה אחר העכול *החומר* העכור ואחר שיצרף הגוף הנגוף וישאר הצורה בחפץ יוצרה. והנה מצאנו חלקי הדרוש הזה ג' והם חלק הצרוף וחלק התמורה וחלק הגמטריא ונבא בביאורם בפרקים אלו:
"ולסיום החלק האחרון של המאמר הנ"ל של האשכול הזה:
מלך ונביא
המשיח יהיה מלך וגם נביא ומורה-דרך. הרמב"ם מתאר את אישיותו של המשיח בשני מקומות: בסוף הלכות מלכים8 הוא מתארו כמלך, אשר הוא "הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו", מחזיר את עם-ישראל לדרך התורה, נלחם באומות-העולם המצירות לישראל, ובסופו של דבר מתקן "את העולם כולו לעבוד את ה' ביחד"; ובהלכות תשובה9 מתארו הרמב"ם כנביא גדול וכמורה-דרך - "אותו המלך שיעמוד מזרע דוד, בעל חכמה יהיה יותר משלמה, ונביא גדול הוא, קרוב למשה רבנו. ולפיכך ילמד כל העם ויורה אותם דרך ה'".
נראה שמדובר בשתי תקופות בימות המשיח10: בתקופה הראשונה, כאשר המשיח יצטרך להחזיר את עם-ישראל לדרך התורה, להילחם באומות-העולם ולהעביר את הרע מן העולם - אז יבוא לידי ביטוי בעיקר צד ה'מלך' שבמשיח; ואילו אחרי שהעולם כבר יתוקן ויתעלה - כבר לא יהיה צורך כל-כך בהיבט ה'מלוכה' של המשיח, ואז יתגלה במלואו צד ה'נביא' וה'רב' שבו11. הוא ילמד את כל העם ויביא אותם לכך, ש"יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כוח האדם12".
אחרי שהוכחתי אחרי מקובלים כאלו גדולים שידעו את חכמת הצירופים וגם בעל הסולם דרך הגב ידע ועוד הרבה גדולים פשוט לא היה להם אישור לדבר על כך עכשיו יש אישור בגלל שכל החכמות נתגלו וגם חז"ל ידעו את חכמת הצירופים וגם בסוד שהיו חלק מהם כמו רבי עקיבא שהיה מיורדי המר[כב]ה.
ומה שכתבתי פה זה רק ברמיזה על החכמה הזאת.
והנה את גם התחלת להדלות הארות אם הינך זוכרת :
כתגובה אתחיל בחידוש שלך: ענוה אותיות עונה (ענה), האם יהיה נכון ש'עני' (עם החידוש) ייענה ע"י אלוקים לבקשות שלו,
והדבר מופלא אם תמשיכי ככה את גם תקבלי הארות גדולות אני מכיר הרבה אנשים שזוכים להרבה תענוג מהחכמה הזאת אך כמובן שלא מתעסקים בה בשביל התענוג אלא בשביל לעלות את השכינה מהעפר ולקרב את הגאולה ולתקן את מידותינו ותאוותינו וכו'.
תוקן על ידי 3ברית ב- 08/04/2009 0:24:51
 |
|
|
|
|
|