|
|
| נשלח ב-7/4/2009 23:31 |
|
| |
בס"ד
הוא שלח כמה פעמים לא טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 00:25 |
|
| |
סידרתי את זה... יש קצת תקלות טכניות בפורום.
נתת לי הרבה חומר קריאה ועכשיו קצת מאוחר, אבל אני רוצה להגיב לדבר אחד
נבואה
כתבת שרק מי שמקיים מצוות ותורה יכול לקבל נבואה, והדגשת - את כל המצוות ויהיה טהור במידותיו.
רציתי להגיד שהמצוות הן לבוש של התורה, כמו שהגוף הוא לבוש של הנשמה. המצוות נועדו לעורר את חיי הרוח של
היהודי ולחנך אותו למידות טובות, לאמת, וערכים - ממש כמו שהגוף עוזר לנשמה להתמקד בחיי הרוח, עבודה על
מידות טובות, אמת וערכים.
זאת גישה הפוכה מהגישה המקובלת, אני יודעת שהיא מוזרה, אבל גוף שאינו מתפקד טוב - פוגם ברוח. אשמח להרחיב
בענין הזה, אבל לא עכשיו.
למה אני כותבת את זה ? הטענה שלך לגבי קבלת הנבואה אינה נכונה. ההתקרבות לתורה היא זכות שבורא עולם מחליט
למי לתת אותה, וכך גם הנבואה היא זכות המוענקת על ידי בורא עולם ליהודי שבו הוא בוחר להעביר את הנבואה.
ישנם רבנים גדולים מאד שאומרים שהם נביאים - אבל זה לא אמת, וישנם רבנים גדולים שלא אומרים שהם נביאים -
אבל הם נביאים. אנחנו צריכים מאד להיזהר 'לקנות' מילים. האמת הפנימית שלנו ואור השם צריכים להנחות אותנו לבדוק
בכמה עיניים ובשכל נקי מה אמת ומה לא. הדרך היחידה לבדוק אם אכן רב מסויים צודק במה שהוא אומר - זה
בתוצאה הסופית. גם אם יגיד שהוא 'רואה' את האדם וידבר על התכונות שלו - יש דרך להוכיח שזה לא חייב להיות
מסר משמים.
ישנם לעומת זאת יהודים רוחניים מאד, לא מקיימים את כל התורה, אבל מקבלים שפע אורות משמים, ויש בהם 'ראייה'
והם יכולים לנבא. היום.. הנבואה מתחילה לחזור לאט לאט, לראיה - הרב כדורי זצ"ל, הייתי עדה למקרים שבהם הציל
אנשים כשראה בנבואה שעומד לקרות אסון, או דברים שאמר והם אמת לאמיתה, אני מכירה צדיקים נסתרים שלא
מפרסמים את עצמם והם רואים וגם מייעצים ללא תשלום ליהודים פשוטים ולא פשוטים שבאים לבקש עצה, דוגמא
הרב אשר ששי , פעמיים הייתי אצלו - פעמיים אמר לי דברים שלא ידעתי ולאחר כמה ימים התגלה לי, פעמיים
הציע עצות וגם עשה תיקון לנשמה - והכל מדוייק. לא יכולה להרחיב בגלל השעה. הוא צדיק נסתר.
צריכים להביע מידה של ספקנות לגבי כל דבר ולא להגיד חד-משמעי לגבי כלום. כי ברגע שאנחנו בגדר 'יודעים', אנחנו
סותמים את האור מלהכנס אלינו.
תוקן על ידי 3ברית ב- 08/04/2009 0:40:09
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 08:40 |
|
| |
בס"ד
המצוות והמידות מזככים את כלי הנברא שיוכל לקבל את האור האלקי הכוונה כמה שהאדם מזכך יותר את נפשו זוכה שיושפע עליו יותר שפע ואם זוכה ממש יכול שישפע עליו שפע נבואי ויש לזה מדרגות כמובן.
יש יהודים שאת רואה שהם לא רבנים גדולים אך הם יודעים דברים על אנשים וכו' וזה בגלל שיש להם זכות מגילגולים אחרים שקיימו מצוות ויש תרי"ג מצוות וכל נשמה חייבת לתקן את התרי"ג מצוות אך האמת אי אפשר לעשות את זה בגילגול אחד לכן יש כמה וכמה גילגולים וגם עיבורים ודבר עמוק ולא נכנס אליו יותר מידי מקוצר הזמן.
הדברים שאמרתי הם מאוד מדוייקים לגבי נבואה כל אחד יכול להגיע אליה אבל זה נכון יש כאלו שנולדו להיות נביאים ולהם הדרך יותר "פשוטה" כיביכול כיוון שנשמתם חוצה ממקום קבוע כמו משה רבינו שהיה שקול כנגד כל ישראל. ויש נביאים שלא נולדו להיות נביאים אך כיוון שהם כל כך עלו במעלות התורה הם נהפכו להיות נביאים וכמובן כל אחד לפי דרגתו ובדברים האלו יש דרגות כרגע גם ברוח הקודש יש דרגות אך לעתיד לבוא כולם יהיו כמו אדם הראשון יוכלו לצפות מסוף העולם ועד סופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 12:14 |
|
| |
קראתי שבאחרית הימים יהיו הרבה נביאים אבל הם נביאי שקר וצריך להזהר מהם. בספרים כתוב לא להתייחס אליהם בגלל שהם מנצלים את המצב הקשה של העם ובעיקר מנצלים אנשים תמימים שרואים בכל אדם שיש לו קצת כריזמה ודיבור יפה , איזה גואל שבא לעזור להם. תראה כמה נבואות כתוב בכל מיני מקומות באינטרנט ואף אחד לא התממש. לכן כתוב "היה תמים עם השם אלוקיך" וככה צריך להיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 13:18 |
|
| |
בס"ד
מצד שני גם אומרים שיהיו נביאי אמת שיתקבצו אל המשיח באחרית הימים והם יהיו מאחוריו ולמה מאחוריו בגלל שהוא יהיה רבם והם יהיו תלמידיו וזה גם מראה את גודלו של המשיח בעזרת השם שיתגלה אמן ואמן ובעזרת השם כל עם ישראל נביאי אמת אמן ואמן כן יהי רצון ה'.
שבת שלום לכולכם חברים יקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 15:09 |
|
| |
אביחי, אתה יכול להביא מקור לדברים שכתבת עכשיו ?
שבת שלום לכל בית ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 16:52 |
|
| |
בס"ד
כתוב: "באותה שעה מביא הקדוש ברוך הוא אליהו ומשיח וצלחית(וצלוחית) של שמן בידיהם ומקליהם בידיהם, ונקבצים כל ישראל לפניהם, ושכינה לפניהם ונביאים מאחריהם, ותורה מימינים ומלאכי השרת משמאלם, ומוליכים אותם על עמק והושפט ונקבצים כל הגוים שם.(מכאן החידוש שלי שיהיו נביאים לעתיד לבוא בחינת תולדות(תלמידיו) של משיח צדקנו והכוונה שתלמידיו יהיו כאלו שיהיו תלמידיו הגשמים ותלמידיו הרוחנים הכוונה שתלמידיו הרוחנים לא יפגשו אותו אלא רק מתי שיתגלה לכל עם ישראל ותלמידיו הגשמים יראו אותו לפני שיתגלה לעם ישראל)
וגם נאמר בספר יואל ג' א': "וְהָיָה אַחֲרֵי כֵן אֶשְׁפּוֹךְ אֶת רוּחִי עַל כָּל בָּשָׂר וְנִבְּאוּ בְּנֵיכֶם וּבְנֹתֵיכֶם זִקְנֵיכֶם חֲלֹמוֹת יַחֲלֹמוּן בַּחוּרֵיכֶם חֶזְיֹנוֹת יִרְאוּ"
קישור: http://www.kingdavidstory.com/he_MessiahSonOfDavid.aspx?part=1
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 17:01 |
|
| |
מאד יפה מה שהבאת. תודה רבה !
שבת שלום לכל בית ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 22:19 |
|
| |
אדמק כתב יפה במקום אחר "משיח יבוא בהיסח דעת".
aavichay למדתי בשיעורים שמאנם אליהו הנביא יבשר על בואו אבל אני חושבת שגם משה רבנו והאבות הקדושים ייראו לפני עם ישראל.
מתי כבר יבוא משיח ???
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 00:09 |
|
| |
aavichay למדתי בשיעורים שמאנם אליהו הנביא יבשר על בואו אבל אני חושבת שגם משה רבנו והאבות הקדושים ייראו לפני עם ישראל.
נכון הם גם יראו ואולי לא נכון להגיד יראו אלא שהם כבר ראו בעברם בעודם בחיים את נשמתו של המשיח גם נאמר שמשה ראה בכל דור ודור את דורשיו אז אם ראו לו את הדורשים של כל דור אז לא יראו לו את הדורש הכי גדול שיהיה בעזרת השם המשיח ?
וגם אבותינו היו נביאים לכן שאני חושב שהם כבר הספיקו לראות בחייהם את המשיח.
מתי כבר יבוא משיח ???
אני יכול להגיד שעכשיו אנחנו בשנת 5769 לבריאה תעשי 6000 פחות 5769 יוצא 231. למה עשיתי את החישוב הזה ? כיוון שהמשיח ותחיית המתים ובניית בית המקדש וכו' צריכים להיות לפני ה6000 שנה הכוונה לפני שנכנס לאלףך השביעי לכן אני יכול לנחם את כולנו שאנחנו קרובים בתקווה שבורא עולם יתנהג איתנו במידת הרחמים ויגלה את המשיח לפני ה200 שנה בעזרת השם. מדהים נשאר 231 שנה כמניין רל"א צירופים אולי זה רומז על כך שזה הזמן שחכמת הצירופים מתחילה להתגלות שידוע שזאת החכמה שיעסקו בה אחרי תחיית המתים(בעולם הבא).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 00:16 |
|
| |
אביחי ערב טוב ושבוע טוב.
מה שלומך ?
ביקשתי בעבר ולא בטוח שקיבלתי איזו תשובה, לא כתוב בשום מקום באיזו תורה יעסקו
אחרי תחיית המתים , אם יש לך ראיה, מקור, אסמכתא לדברים שלך - אנא הבא אותם.
וכמובן שבוע מבורך לכל בית ישראל !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 00:50 |
|
| |
בס"ד
האמת למדתי את זה מהרגלא"ט הוא אמר לי שזכיתי ללמוד את חכמת הצירופים שילמדו אותה רק אחרי תחיית המתים.
ואני חושב שכבר כתבתי את המקור שלי מהרמ"ק הקדוש הוא חי בתקופת האר"י לפני שהאר"י הגיע לצפת והיה שמה כמורה ורב לקבלה בחסד עליון ממש וכותב בסיפרו:
(9) ספר פרדס רמונים - שער ל פרק א שער שלשים נקרא שער הצירוף: ידיעת סודות תורתנו הק' הוא ע"י הצרופים והגימטריאות והתמורות וראשי תיבות וסופי תיבות ותוכי תיבות וראשי פסוקים וסופי פסוקים ודלוג אותיות וצרוף אותיות. ועניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם לרוב העלמם כי יתחלפו על פי דרכים אלו לאין סוף ולאין תכלית. ועל זה נאמר ארוכה מארץ מדה וגו'. וענינים אלו אנו מקוים שיתגלו אחר התחיה אחר העכול החומר העכור ואחר שיצרף הגוף הנגוף וישאר הצורה בחפץ יוצרה. והנה מצאנו חלקי הדרוש הזה ג' והם חלק הצרוף וחלק התמורה וחלק הגמטריא ונבא בביאורם בפרקים אלו:
(אחרי הקטע הזה הוא מסביר הרבה שיטות מחכמת הצירופים).
הוא כותב אנו מקוים מה הכוונה ? הוא מדבר בשם כל אלו שעסקו ועוסקים בחכמת הצירופים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 01:01 |
|
| |
עם כל הכבוד אביחי, ספרי הרמ"ק הקדוש המאור, התמיר והרם והנישא לא כותב בשום מקום בספריו גם לא בספר פרדס רימונים ובוודאי לא בספרו האילימה ובשום מקום אחר שתורת הצירופים תהיה התורה שילמדו אותה אחרי תחיית מתים !
הציטוט שהבאת לא מראה דבר וחצי דבר על התורה שתילמד בימות משיח ואחרי תחיית המתים, מה שהוא כותב על עמקות התורה שאין סוף בה והיא מקיימת צורות וגימטריות וראשי תיבות וסופי תיבות, תורה אוקיינית לכל דבר, אין סופית. מה שציינת בהדגשה זה התקווה להשיג את העניינים שאין ביכולת האדם להשיג למרות הגימטריות והצורות והצירופים.
שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 01:09 |
|
| |
בס"ד
נכון מה שאת אומרת אך ידוע שילמדו גם את החכמה הזאת כיוון שדרך החכמה הזאת הנביאים ניבאו, ובקשר לימות המשיח זה לא היה נכון להגיד מצידי שילמדו את חכמת הצירופים אלא הייתי צריך להגיד שילמדו כל חכמה וחכמה כיוון שכל אחד יהיה רואה מסוף העולם ועד סופו אחרי תחיית המתים ולפי מה שאני יודע יעסקו בכל חכמת התורה אם זה אומר בחכמת הספירות או חכמת הצירופים או גם דברים שעוד לא נגלו לנו כמו שיש חכמה גדולה באותיות יש בתגין ויש בנקודות וגם בטעמים ולכן יתצתרכו ללמוד ממש את כל החכמות דרך הגב גם מה שאנחנו לומדים בפורום עידן משיח קבלת הצבעים ועוד חכמות רבות זה קצה מזלג של מה שיהיה אחרי התחייה כי זה מחשבת הבריאה שהשם יתברך רצה להנות לניבראיו הכוונה שיתענגו הנבראים מאורו יתברך הדברים שאמרתי בזאת ההודעה הם דברים שלמדתי אותם דבר מתוך דבר ורמוזים בספרי קבלה וגם בכתבי בעל הסולם ועוד כתבים וגם מה שלמדתי מהרגלא"ט ממנו יותר נכון למדתי שאחרי התחייה יעסקו בחכמת הצירופים אבל לדעתי יעסקו בכל החכמות של התורה המופלאה שלנו וידוע לכולם שהתורה שלנו יש בה הרבה חכמות וכל חכמות העולם יצאו מהתורה.
|
|
|
|
|