סגולות לפסח – מהרבנית הנהדרת ימימה מזרחי
- בפסח צריך להתנהג כאילו יש לי את מה שאני רוצה, להשתדל כאילו היה לי את כל הדברים שרצינו לא לקטר אילו היה לי אלא להתנהג כאילו יש לי כבר.
- והגדת לבניך – לספר באהבה את סיפור יציאת מצרים ואת גדולת השם יתברך.
לתת לסיפור מסגרת שבה השם אחד ושמו אחד אלוהי ישראל להזכיר לכל אחד לתם לרשע לזה שלא יודע לשאול שהשם אחד והכל ממנו.
תפילה של יחיד, כל אחד צריך להתפלל על גאולתו הפרטית ועל גאולת ישראל על מנת שתהיה הגאולה בקרוב כל תפילה עולה לשמים וצריך מכסת תפילות לגאולת כלל ישראל לכן כל אחד חשוב מאוד לכל אחד קול אחר, שירה, כל אחד בריאה מיוחדת מאוד בפני השם , והשם מחכה רק לו ולתפילתו.
- סוד החג לכבד הורים -מסובין בסדר פסח – זה סוד הישענות על הדור הקודם ונתינת כבוד אליו.
- לשתות בהסבה את היין של הכוסיות להטות את הגוף הצידה מעט לצד – אם נגזרה גזירה על האדם היהודי היא מתבטלת נופלת \זזה הצידה.
- לא להסתכל על הדברים שלא בסדר לראות כאילו הכל מושלם, כולל עניני דת להיות מאופק ולא להעיר הערות גם לא בנושאי דת.
- בלי ביקורת להיות כל החג רק עם הקב"ה לא להתעצבן מכלום.
- בחודש הזה יש יצר של החדש – לקנות חדש בגד כילים זהב וכסף הרבה שפע יורד מהשמיים צריך כילים שהשפע ייספג בהם היהודים לקחו מהמצרים בצאתם ממצרים – כלים,זהב וכסף ושמלות. בגלל זה יש לנו רצון להתחדש לכן אסור לכעוס או להעביר ביקורת.
- שבת הגדול שלפני פסח- תפילת היחיד חזקה מאוד כל מה שמזכירים בו גדול בתורה הגדולה מסוגל לשינוי טבע – לנס מעל הטבע.
- בשבת הגדול – לקבל קבלה על עצמך- מצווה או קבלה אחרת על עצמך. לחייך יותר לשון הרע ועוד. קבלה קטנה זו כמו כמו קבלת עול מלכות שמים עושה רושם בשמים.
- כמו שאנו מתנהגים בשבת הגדול כך יהיה לנו בערב ליל הסדר.
בדיקת חמץ
רגע ענק של תפילות ובקשות להוציא את כל הדברים הרעים שיש בנו ורובצים עלינו אפילו מחשבות רעות\ריב עם חברה אכזבות. כל אדם יכול להבין את חסרונו ברגע זה.
בדיקת חמץ – בדיקה בתוכנו להוציא כל מה שמפריע לנו לעבודת השם.
בביאור חמץ לשים 10 שקיות קטנות עם פיתקה בכל שקית לרשום משהו שאני רוצה לבטל מהעבר שלנו ואח"כ לשרוף הכל לשרוף דברים שהיו רעים לנו בחיים ,אהבה נכזבת ריב מסויים,צער מסויים שהיה לנו. זו סגולה שהדברים ישרפו ויילכו.
שריפת חמץ- להעביר מעלינו אתת הגזרות לשרוף אותם רגע יחיד שיש שמה שהיה הוא כאילו לא היה נמחק.
לרשום איפה שמנו את החמץ את השקיות – לא זוכרים לפעמים .
ברכת החמה
השמש חוזרת למקומה הראשון למקום בו נבראה ברקיע כבראשונה כמו בימי בראשית .
לתפילת שחרית ללבוש בגד של יום טוב זה יום שמחה לישראל.
אחרי השחרית אומרים את הברכה "ברוך אתה יהוה מחדש מעשה בראשית"
למי שקם לראותאת השמש מהחלון ניתן לברך עד השעה 10:30 עם שם מלכות ואח"כ בלי שם מלכות רק ברוך אתה מחדש מעשה בראשית".
ליקוי החמה כמו בימי בראשית מזל חדש , כל המשמרות בשמים מתחלפות זמן חדש לישראל, לכל אדם שזקוק לשינוי בטבע "קווי השם יחליפו כח" זה שווה 28 .
לא לאבד את הרגע הזה לבקש מהקדוש ברוך הוא גבורה , חוכמה
שידוכים ורפואות .
לקרוא בתהילים פרק י"ט ופרק קמח – והוא כחתן ייצא מחופתו יתברך שמו.
לאברהם אבינו היתה אבן על הצער שהיתה מסוגלת לרפואה לכל המחלות – ביום שנטר אברהם אבינו לקח הקדוש ברוך הוא את האבן ותלה אותה על השמש לעתיד לבוא לכן זה זמן טוב לכל מי שזקוק לרפואה לא להחמיץ.
ליל הסדר
קדש- לבקש על קידושין לכל הרווקות.
רחץ – שהקדוש ברוך הוא ינקה אותנו מטומאתנו.
בשפוך חמתך על הגויים – לפתוח את הדלת לקדוש ברוך הוא ולשכינה הקדושה חתן וכלה נכנסים הביתה. אליהו הנביא נכנס הביתה עם הקדוש ברוך הוא לברך את בני הבית.
אפיקומן- כל אחד לבקש משאלה וכולם יענו אמן לאכול מהאפיקומן ולבקש- זו תמצית הרכה של יצחק אבינו ליעקב אבינו
גאולת ישראל = לחזור הביתה – משפחתיות,זוגיות ,עבודת השם,אסירים,חולים,כולם חוזרים הביתה לגאולה = להיות ביחד
בשורות טובות פסח כשר