בית פורומים אגודה אחת

עוד כניעה לשיגעון - רדיו קול חי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2009 22:37 לינק ישיר 
עוד כניעה לשיגעון - רדיו קול חי

כפי שהתפרסם עכשיו הכשר גם לרדיו
ככה זה מתחיל
בהמשך לא יעלו לשידור מי שחושב אחרת וכו' וכו
ואח"כ גם יצאו נגד מי שלא מתאים למוטקה בלוי נותן ההכשר

אני קורא לחברים שלחו מיילים לרדיו קול חי והביעו את מחאתכם גם אם אינכם מחזיקים או מאזינים לרדיו הזה
בכל זאת ישנה חשיבות להביע את הקול של הרוב השפוי

פסח כשר ושמח לכולם
אלי פרידמן

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 23:14 לינק ישיר 

תרגע.

אבי שליט"א (שהוא רב חרדי) תמיד אמר לי אם יש לך ברירה לעשות עסקים עם המאפיה או עם חרדים, תעשה עם המאפיה. כי למאפיה יש כללים, לחרדים אין.

מכיוון שאינך לד קטן, כדאי שתפנים שתפנים ומחלת החרדה אינם הולכים ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 11:36 לינק ישיר 

למה הינך סבור שרדיו אינו זקוק לגוף פיקוח וועדה מבקרת?!

אולי גם מאכלים אינם זקוקים לכך?!

כשם שאני מקפיד לאכול מאכלים שהוכנו לפי התורה כך אני מעוניין גם לשמוע השמעות שהוכנו על פי התורה, ובפרט כאשר העומדים מאחורי רדיו קול חי אינם (מבחינתי) האנשים המהווים דוגמה ומופת לצידקות הדור.

אני חושב שמה שמעצבן אותך הוא - שהעומדים בראש 'משמרת הקודש והחינוך' הם אנשים שלא לרוחך. ואם אני צודק - הרי שאני פוטר את תלונתך במנוד ראש כאומר: "כך דרכו של עולם פעמים שמהלכים המתבצעים בו הם לרוחינו ופעמים שלא..."

להזכירך רק שמשמרת הקודש והחינוך לא כפו על רדיו קול חי לבצע כל פעולה ובסה"כ נראה לי שפרסום המכתב הוא ספין של רדיו קול חי האמור לייצג אותם כערוץ רדיו הראוי לשימוש בבתי ישראל החרדים.

שרפ, או בעצם המנהלים: אני ממליץ לחסום את שרפ לכתיבה בפורום, זהו פורום של חרדים המעוניינים להישאר חרדים ולהיות גרועים יותר מהמאפיה, ולשם מה להעניק למשמיצן זה הרשאת כתיבה?!

תוקן על ידי יהודים ב- 07/04/2009 11:38:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 20:34 לינק ישיר 

יהודים כתב:

כשם שאני מקפיד לאכול מאכלים שהוכנו לפי התורה כך אני מעוניין גם לשמוע השמעות שהוכנו על פי התורה, ובפרט כאשר העומדים מאחורי רדיו קול חי אינם (מבחינתי) האנשים המהווים דוגמה ומופת לצידקות הדור.

אתה באמת לא מבין? אנסה להסביר לך:
לרדיו אתה יכול להאזין פעם או פעמיים ולהחליט אם להמשיך להמנות על חוג מאזיניו אם לאו. אמנם אי אפשר להתעלם מהחשש הנורא שמא באותה פעם חטופה של האזנה לשם בדיקה יגונב לאזנך שמץ תועבה שירעיל את נשמתך הזכה ויאבד את תומתך, אך כך היא דרכו של עולם. לפעמים שומעים רדיו חילוני רח"ל כגון "קול ישראל" שר"י באוטובוס, לעיתים את קליפת "גלגל"צ" בהמתנה טלפונית למוקד שרות, שלא לדבר על שיחת עראי של רשעים גמורים כמו נהג מונית חילוני ל"ע. כך שיחסית לכל המזיקים הנוראים שאדם מהישוב נתקל בהם דבר יום ביומו, האזנה חד פעמית לרדיו המתקרא "חרדי" הינה אקט נסבל אשר אין צורך לייסד הכשר מיוחד בכדי למנוע אותו.
משא"כ במאכלות אסורות שהם לחלוטין מחוץ לסדר יומו של יהודי דתי ממוצע ואינו אמור להכשל בהם לעולם. מה גם שבזה לא שייך בדיקה כי איך ידע הצדיק דנן שאפקט ההקצפה המדהים בגלידה שאכל זה עתה הושג בשיתןף אנזים המיוצר מעור של "דבר אחר" ?

ועוד, דאי לא תימא הכי, אטו מהשתא כל ברנש דלא קביל הכשירא מהני תרי מוטקה (גרוס ובלוי) יאסר בעקימת שפתיו שמא יוציא פיו דבר שאינו מהוגן? וא"ת אה"נ יאסר ויאסר, אימא לך אנא: הא לא חזינן לרבנן קשישאי דנהגי הכי, וקי"ל חדש אסור מן התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2009 08:48 לינק ישיר 

יהודים כתב:

הטעות המרכזית שלך היא שבכשרות אז הטוב והרע/המותר והאסור הם קריטריונים ברורים, די קל להגדיר גם אם לא לכל הדעות מה מותר לאכול ומה אסור לאכול. משא"כ בדיבורים לא ברור מה מותר ומה אסור, וזה דבר שלא נכתב בהלכה אלא זה ענין של דרך ארץ וכל אחד לפי דעתו, ולא כ"כ בטוח שה"רבנים" יותר טובים מאדם רגיל במקרים כאלו מכיוון שמי שלמד יותר הלכה זה לא אומר שיש לו יותר דרך ארץ.. ופוק חזי מה קורה בעולם..

בנוסף בעוד שבאוכל יש דיון מה אסור ומה מותר בתקשורת יש דיון מה  אסור ומה חובה!!
ואם החמרת סופך שאתה בא לידי קולא..
אם לא אוכל משהו שמותר לי לאכול זה לא יהיה אסון, אבל אם אמנע מלתת ביקורת על דברים לא ראוים רק כדי לשמור על כבודו של פלוני או אלמוני אז יהיה אסון גדול..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 00:01 לינק ישיר 

האם החולקים על יהודים סוברים שבאופן עקרוני אין מקום לפיקוח על תקשורת? או שהם רק מבהירים את החילוק הפורמלי בין מנגנון פיקוח כזה לבין פיקוח על כשרות המאכלים?

נהי שבוועדות'לך דהשתא רב הנזק על התועלת, וא"צ להאריך, ברם אילו היה הדבר ביידינו האם פשוט לנו שתקשורת יהודית צריכה להמשיך להתפתח בדומה לתקשורת הכללית, דהיינו משיקולים מסחריים בלבד או שמא יש לערב בה כח נוסף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 10:58 לינק ישיר 

בכל דבר הנעשה בידי שומרי תורה, יש לערב כוח נוסף, שהרי כל מגמתנו היא להרבות כבוד שמים.
אין זה אומר כלל שיש להפקיד כוח זה בידי גורמים חיצוניים. כל יהודי כשר ראוי לאימון, שהוא יעשה את הדברים על צד היותר טוב. אם לא יעשה כן, יימנעו יהודים טובים מלצרוך את שירותיו ויעברו למתחרהו שיעשה זאת טוב יותר. אם לא יהיה מתחרה, יקימו אותו.
אין טעם להפוך את החיים לגן ילדים.

ההבדל השני שהבליע אמנון, חשוב יותר מההבדל הראשון.
גם ניבול פה או ליצנות, הם מצרכים שפעם אחת היא לעיתים קרובות יותר מידי. ההבדל הוא שכאן אפשר לומר ש'אני לא תינוק' ותודה אני מסתדר לבד ויכול להחליט. בייצור מאכלים זה לא שייך, כי לא אדע לעולם מה אכלתי ובוודאי שלא אדע מראש מה אני עומד לאכול.

במילים פשוטות: תפקידה של מערכת כשרות אינה להחליט במקומי אלא לעדכן אותי, כדי שאוכל להחליט בעצמי. ברדיו זה לא שייך. וכי אינני יודע מה ראוי לשמוע ומה לא? לא מתאים לי, לא אשמע.
מדוע יחליט מישהו מה אני צריך לשמוע? במה עדיפה החלטתו על החלטתי?

מעבר לזהות המחליטים הנוכחיים, שדבר שפתיים אך למחסור ואין להם קטגור מוצלח יותר מאשר הם עצמם, גם בזמן בית הדין הגדול שישב במקום אשר יבחר ה', לא החליטו במקום אנשים, אלא שמקום שהיתה פירצה של עוברי עבירה.
אף אחד לא היה צריך חותמת של שמעון בן שטח. אלא שאם היתה עבירה פרוצה, היו בית הדין שולחים וכופים עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 16:53 לינק ישיר 

ומה יעשה בעל תחנת רדיו שקיבל זיכון לשידורים עבור דתיים והתכנים שהוא משדר בפועל מביאים היזון חוזר (פידבק) - כי אינם מתאימים לציבור היותר דתי?!

חובה עליו להימנע מלהיזקק לגוף העוסק בסינון תכנים שאינם מתאימים לציבור החרדי?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 17:43 לינק ישיר 

אם הוא היה חפץ בשיפור השירות, הוא היה מוצא לו יועץ חכם ומבין דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 02:49 לינק ישיר 

מאיר

"אל תביאני לידי נסיון"

דואגים לך שלא תיפול בדבר עבירה. מה רע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 09:07 לינק ישיר 

פושטער

אל תביאנו לידי נסיון, אני מבקש מהקב"ה.
ילד צריך להיות בגן, כדי שישמרו על כל צעד שלו, מפני שאין לו שיקול דעת.
אתה מוכן לחיות בגן ילדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 09:45 לינק ישיר 

אינני מבין על מה הדיון כרגע.

האשכול נפתח עם טענה שרדיו קול חי נכנע לשיגעון + בקשה:
"אני קורא לחברים שלחו מיילים לרדיו קול חי והביעו את מחאתכם גם אם אינכם מחזיקים או מאזינים לרדיו הזה
בכל זאת ישנה חשיבות להביע את הקול של הרוב השפוי "

מתברר שרדיו קול חי לא נכנע לשום שיגעון שכן לא ידוע על כפיית "שיגעון" כלשהוא על רדיו קול-חי.

בשולי הדברים טענתי גם ש'פניה' או אף במקרה גרוע יותר של 'כניעה' לבקשות "משמרת הקודש והחינוך" אינה שיגעון.

מה טענתך מאיר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 12:03 לינק ישיר 

מאיר

מרדן, הא?

לא מוכן לקבל מרות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 12:39 לינק ישיר 

יהודים

ראשית, לא הבנתי איך מתברר, על סמך מה?

שנית, טענתי היא, שכניעה, או אף פניה יזומה ל'משמרת ה...' לא משנה מה, היא המשך מגמת האח הגדול, (במובן הישן, לא הריאליטי) שחוץ מכמה ... אין מי שמוח לו בקדקדו ומסוגל לקחת אחריות למעשיו. אני מתנגד למגמת הגנוניזציה של הציבור.

פושטער

מרות? זו גננות, לא מרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 14:24 לינק ישיר 

חוץ מטענה על הרמה הנמוכה לכאורה של המנגנון הזה, אין לך טענות על עצם הדברים שהם באים למנוע ממך (אא"כ יש, ואז זה סיבה לדיון אחר).

אנשים עושים איתך חסד, מונעים ממך ומילדיך נסיונות במגוון תחומים, ואתה עוד בא אליהם בטענות!! אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 16:32 לינק ישיר 

פושטער

הסברתי ואסביר בשלישית וברביעית:
עצם קיומו של מנגנון הוא רמה נמוכה, גם אם במנגנון יישבו אנשים חכמים עד מאוד. כל עוד המנגנון לא הוקם כדי לייעץ או לעדכן, אלא כדי להחליט במקום אנשים, הוא שייך לתחום הגננות ואני מתנגד לו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > עוד כניעה לשיגעון - רדיו קול חי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext