בית פורומים חבלי משיח

נתינה בסתר - הוראתו של צדיק בחלוום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2009 10:15 לינק ישיר 
נתינה בסתר - הוראתו של צדיק בחלוום

הכוונה לגמילות חסדים, צדקה, נתינה.

את זה לא למדתי דרך התורה, אלא בחלום שהיה לי בתקופת ה'חילוניות' שלי, לכן - אם זה הופיע בתקופה כזאת , זה
אומר שמצוות הנתינה בסתר היא אולי המצווה החשובה ביותר שמחייבת כל יהודי באשר הוא, בין אם הוא חובש כיפה
או לא, בין אם זאת אשה או גבר, בעצם - המצווה הזאת חלה על כולנו והיא הראשונה המביאה לאהבת האחים שלנו,
שכל אחד מהם הוא בחינת יחידה שיוצרת את השלם.

ואני רוצה לספר את החלום, אשמח אם מישהו יפרש את החלקים הנוספים שלא הבנתי:

בחלום אני רואה את עצמי בחדר שלי בבית, אבל הקירות היו רחבים יותר (כשהפתח לכיוון מזרח), ישבתי ליד מחשב
שצמוד לקיר המזרחי ובצד ימין היתה מן דלת יציאה לפרוזדור המוביל לסלון ומטבח. בחלום - זה היה שעות בוקר
קרוב מאד לצהריים.
והנה , נכנס לחדר צדיק, בחלום הכרתי אותו כי מיד קמתי ממקומי בשמחה ואמרתי שהרבה זמן לא ראיתי אותו, הוא
שתק, ראיתי שהשתיקה שלו אומרת לי לעזוב את המחשב ולבוא אחריו.
ייאמר שכל החלום הוא לא דיבר, אבל בראייה ידעתי מה הוא רוצה שאעשה ועשיתי כפקודתו.

אני לא זוכרת את המראה שלו בדיוק, הוא לא היה מאד גבוה, היה לו זקן לבן - לא ארוך, קצת מלא בגוף, היה לבוש לבן
כולו, עם כיפה לבנה.

הלכתי אחריו ויצאנו מחוץ לבית, הוא כל הזמן הלך ואני אחריו, פתאום ראיתי שהוא גם הולך בכביש ואני אחריו, מפחדת
מאד שלא ידרסו אותנו, ורואה שנשמתו אומרת לי לא לפחד, לעשות בדיוק מה שהוא מבקש ממני, ואפילו התחיל ללכת
לכיוון מרכז הכביש, הכל לכיוון צפון, ואני אחריו ואחרי כברת דרך נעצר. נעצרתי גם אני. נשמתו אמרה לי להשתרע על
הכביש, ממש במרכז, פחדתי מאד והוא אמר בנשמתו שלא אפחד בכלל, לפנינו לא רחוק היתה כיכר גדולה , מן צומת
מרכזית, ונשמתו אמרה לי שאכסה את עיני ולא אסתכל מה הוא עושה, והוא הולך לכמה רגעים ויחזור. רעדתי מפחד אבל
בטחתי בו. הוא בדק שאני עוצמת את עיני וכשראה שאני 'מציצה' נשמתו גערה בי מאד, שאסגור את עיני!, סגרתי את
עיני, כשהרגשתי שהוא מתרחק שוב פעם הצצתי בעין השמאלית שלי לראות מה הוא עושה.

והנה, במרכז הצומת היתה מונית. ראיתי את הצדיק ניגש לנהג שעמד מחוץ לדלת המונית - ומדבר איתו. החליפו דברים
ואז הצדיק נתן לו משהו והתחיל לחזור לכיוון שלי. מיד עצמתי את עיני חזק חזק שלא יגלה שראיתי מה עשה. כשהגיע
נשמתו אמרה לי לקום. קמתי ושאלתי "מה עשית? " והוא אמר בקול חד "מצווה עושים בסתר, לכי לביתך ולעולם לא
תשכחי מה אמרתי לך" ונעלם.

נתינה בסתר יש בה מעלות רבות ובע"ה נפתח את הדיון כאן לגבי הנושא בחול המועד בלי נדר.

חג כשר ושמח לכל בית ישראל

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > נתינה בסתר - הוראתו של צדיק בחלוום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext