בית פורומים עצור כאן חושבים

אליהו - נביא, קוסם או אולי כימיקאי.....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2009 14:30 לינק ישיר 

אמבר,

בשבילך:

http://www.youtube.com/watch?v=UuaJWLeSmEc

קוראים לו ג'יימס רנדי, והוא מציע פרס של מיליון דולר לכל מי שיוכיח תופעה אל-טבעית. הפרטים כאן:

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge/challenge-application.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 14:31 לינק ישיר 

סנשו
איך הגעת ממה שכתבתי לתשוקה להאמין?
תיארתי לך את מה שראיתי בעיניי, משהו שהפליא אותי. מה שגרם לי לדחות את שאלותיו (ההגיוניות כשלעצמן) של גוברנור. מה לזה ולאמונה, ועוד טפלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 14:36 לינק ישיר 

לעוף ברוח

תשוקת האדם לכפירה עזה כמוות.אפילו אני צריכה מידי פעם להכות על קדקדי ולהזכיר לעצמי להמשיך להאמין. זה לא פשוט בכלל. להמשיך להאמין שיש חיים אחרי המוות? שיש משהו אחרי המוות? שיש טאטע בשמיים שאפשר לבקש ממנו רחמנות? שיש  שכר ועונש? כמה זה קשה,  אוי טאטע כמה זה קשה.

עשיתי העתק הדבק עם שינויים קלים כדי להוכיח לך שעל אף המחקר שסרבת לספר עליו את עדיין לא שם.
מפני שאין הוכחה חותכת גם לכפירה.
וכפי שהסברתי את גישתי באשכול:,"למה אתם עדיין מאמינים" לא צריך להאמין יום יום במאה אחוז.
מספיק להאמין ב0.0000000001 אחוזים פעם ב....כפי שהסביר פרופ' רוזנברג.

ובעניין הנס של אליהו הנושא נדון בגמרא שכבר צפתה כנראה את הסרטון שהבאת:

"עד כאן צד אחד. הצד האחר הנולד מהאמור למעלה, מצוי במפורש בגמרא, במסכת ברכות בקטע המעמיד בדרך אחרת את עמדתו של המאמין אל מול הבנה אמפיריציסטית מעין זו של נס אליהו בהר הכרמל. אליהו מתפלל שהנס יתרחש תפילה קצרה לכל הדעות אך ארוכה מדי בשביל חכמי התלמוד. הגמרא שואלת למה נאמר בה פעמיים "ענני": "ענני ה' ענני" )מ"א יח, לז(? התשובה של הגמרא מפתיעה. ב"ענני" הראשון מתפלל אליהו שהנס יתרחש. ב"ענני" השני - מתפלל הוא שיזכו הרואים להרגיש בנס ולא יבטלו אותו בהסבריהם: "ענני שתרד אש מן השמים וענני שלא יאמרו מעשי כשפים הם" )ברכות ו ע"ב( . אפילו אותו אימות אמפירי שיתכן והפילוסופיה של המדע היתה מקבלת, איננו יכול להספיק לפי הגמרא. אפילו אחרי הנס - צריכים אנו לאמונה"

למה אנו אומרים כל בוקר:"רבה אמונתך"ולא "רבה אמונתי"
לינק למאמר "27 קטנות על אמונה".מאמר מחמם לב אם כי ,שוב,לא בא להוכיח את מה שלא ניתן להוכחה:

http://www.carmey.co.il/story.asp?story_id=19

תוקן על ידי צענערענע ב- 16/04/2009 15:05:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 14:44 לינק ישיר 

.

ספרן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 14:54 לינק ישיר 

ואיך תסבירו את הפלא הזה?

http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-f6e1c15a43ea021004.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 15:31 לינק ישיר 

צענע,

כשם שתפילתו השניה לא התקבלה כך תפילתו הראשונה לא התקבלה.

לגבי הפלא של עץ האשוח - הנה לך הוכחה כי ישו צדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 15:39 לינק ישיר 

הרי לכם דוקטור לפיסיקה המוכן לקבל כשפים ושאר מזיקים:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1104872&forum_id=1364
וביחוד כאן:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1104872&whichpage=3#R_7 

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 16/04/2009 15:38:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 17:30 לינק ישיר 

"הוכחה" "הוכחות הניתנות לביקורת"
האין דרישות כאלה ודומיהם יצירי מוחם הקודח של בני האדם המשתמשים בטיעונים אלה למטרות אינטרסנטיות במסווה של דרישות לצורך ראיה בדבר המציאות האובייקטיבית אותה נדרשים "להוכיח"?
האם לא מספיקה ראיה, (
REEYA) לא מספיק שכל ישר, לא מספיר הגיון בריא, לא מספיקה ערנות, לא מספיק נסיון, לא מספיק עדויות, אלא צריך רק "הוכחה"!
ממתי הומצאה ה"הוכחה" מי המציאה והאם הרעיון שמאחוריה הינו רעיון אמיתי ומוצק או שמא הוא נובע דוקא ממגבלות שכלו של האדם?
כשגבר אוהב אשה (או להיפך) אהבת מוות, מספיק שהוא מצהיר על כך ומביע זאת, נכון?
למה אין עליו להוכיח מדעית את אהבתו? ממתי התחיל האדם לדרוש "הוכחות"?
האם "הוכחה" הינה ראי ודאי של המציאות האובייקטיבית וחסרונה מראה שהמציאות הנדמית אינה אובייקטיבית בהכרח?
אני מציע לנבור מעט בפיסיקת/מכניקת הקוונטים כדי להבין את "מגבלות" השכל הקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 18:01 לינק ישיר 

למרות התלחמותך-   דבר אוביקטיבי כמו מעמד הר סיני לפני שש מאות אלף אנשים צריכה הוכחה

, למרות שאפשר להאמין בקיומה בלי הוכחה, אבל כאמור אז הדבר הופך לדבר סוביקטיבי של המאמין,

קבלת דרך חיים מסוימת באמתלא כי  זו היא רצונו של אלוקים, צריכה הוכחה שאכן אלוקים הוא הוא המצווה, אבל כמובן אפשר להאמין בזה ואז אין צורך בהוכחה למאמין,

אבל השאלות מתחילות- ברגע שהאדם מאבד  את התחושה הסוביקטיבית ששמה אמונה, ולכן הוא צריך הוכחה להמשיך באורח חיים שקודם האמין בה.

דבר אוביקטיבי זה השולחן שמולך- ההוכחה שלך היא שאת רואה אותו ויכול לממש אותו ולכן אי אפשר להאמין בו, אי אפשר להאמין -באוביקט- בדבר שרואים וחשים.

אהבה זו תחושה סוביקטיבית- הממוחשת על ידי ביטויים אוביקטיבים, של מישוש וכד' ש לא תמיד מאמתים את התחושה,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 19:58 לינק ישיר 

שמניך,

ולמה שאאמין באלוהיך? ואולי הבעל הוא האלוהים? ואולי ישו? אולי אללה של מוחמד? אולי זאוס? איך אדע כי ה' הוא האלוהים?

אינני מאמינה כי ה' הוא האלוהים. מה לעשות. פשוט אינני מאמינה בקיומו. מה עכשיו? איך אפשר לגרום לי להאמין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 23:20 לינק ישיר 

לעוף

האם לא הרגשת אף פעם את אלוקים-  בזמן שהית דתית חרדית או לפני כן-? פשוט הרגשה כי יש אלוקים. הרגשה ממש? היה?

אלא מה- עכשיו את לא מרגישה אותו- ולכן את קובעת שהוא איינו!

האם ביקרת פעם בפריז או לונדון וכד' התרגשת נפעמת, אבל היום את לא מתרגשת ונפעמת, כלומר- האם פריז לא קיימת?

את אומרת- אבל לפריז אני יכולה לחזור מתי שארצה, גם  את אלוקים אפשר לחזור ולהרגיש.

נכון שאי אפשר לחזור ולהרגיש חוויה נפשית שנית באותה צורה, כשם שאי אפשר לעבור את הנהר שוב באותה צורה- כמו בפעם הראשונה.

הדבר קשה מאד מאד מכיון, שאת ואנו, מוקפים עם אנשים רע-בנים, המתימרים ליצג את אלוקים  ומכלים כל חלקה טובה וטהורה בנפשו של האדם,

יש לי חדשות בשבילך- אפשר להאמין בה' בלי שיכות עדתית  וסקטוראלית, פשוט אמונה נטו, בלי תוספות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 00:06 לינק ישיר 

ירוחם, אני משוכנע בקיומן של פריס ולונדון לא בשל התפעמות שהייתה לי אי פעם אלא בשל עדויות נאמנות על קיומן (יתכנו גם עדויות מכלי ראשון שאינן קשורות לרגשות), אם יש לך הוכחות מסוג דומה לקיומו של אלוהים אז הצג אותן, רגשות אינן אומרות דבר אלא למי שחווה אותן וכל עוד שחווה אותן.

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 17/04/2009 0:03:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 03:49 לינק ישיר 

מה שאני הרגשתי .... ההרגשה היתה כה אמיתית, כה מוחשית. הרגשתי את אלוהים עוטף אותי בזרועותיו ומחזיק בי חזק חזק. אני יודעת שהרגש היה אמיתי.

אני גם יודעת שהכל היה יצירת דמיוני.

בכל רגע שארצה אני יכולה לחזור לזרועותיו של אלוהים. אני יכולה לשמוע אותו מדבר אלי, אני יכולה להרגיש את מגעו על לחיי. הכל בראש. הכל יצירה שלי.

החויות שלנו הם הפרשנות שאנו מעניקים למציאות. זה שהרגשתי אותו לא הופך אותו לדבר קיים. זה שדמיינתי אותו לא הופך אותו לאמיתי.

אתה לא מבין? הדמיון שלנו יכול ליצור עבורנו מציאות רגשית כה חזקה עד כי אנו משוכנעים כי זו אמת.

אבל אדם בריא בנפשו יודע את ההבדל בין הדמיון הכי מוחשי לבין המציאות.

אין לי שום בעיה עם רבנים. נתקלתי גם באנשים ישרים טהורים ומלאי חכמת חיים. אין לי גם שום בעיה עם הציבור החרדי או אורח החיים החרדי. נהניתי מכל רגע שהייתי חרדית. לא הרגשתי חנוקה ולא לחוצה. אף אחד לא הכריח אותי. עבדתי את ה' בשמחה ובאהבה בדרך שאני בחרתי.

אני פשוט הבנתי יום אחד, שהכל היה יצירת דמיוני. שאין ומעולם לא היה דבר כזה שקוראים לו אלוהים. שהתורה היא יצירה אנושית הנגועה בכל הנשגבות והחסרונות של בני אדם באשר הם בני אדם. מעמד הר סיני הוא הראיה היחידה שהיתה בהיסטוריה לקיומו של אלוהים. והראיה הזאת כפי שידוע לך, אינה ראיה כלל.

למה להאמין שיש משהו שקיים אם מעולם לא היו כל ראיות לקיומו? זה נשמע לי כל כך משונה ולא הגיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 05:47 לינק ישיר 

לעוף

ומאידך, האם הרגשת ה"אין אלוהים" איננה פרי דמיונך?

ומאי אולמיה האי דמיון מהאי דמיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 06:19 לינק ישיר 

ואגב, מעמד הר סיני איננו ההוכחה היחידה בהיסטוריה לקיומו של א-לוהים, כי אם לפי דברי המחזירים בתשובה.

ממה שכתוב בחומש קשה מאוד להחליט אם בכלל אחת ממטרות המעמד היתה הוכחה כזו.

למעשה, אנו לומדים מתוך מה שהיה שם, שאכן יש א-לוהים. אבל לא זו ההוכחה. 

ואם בהוכחות עסקינן, יש בתנ"ך הוכחות נוספות (למשל הניצחון על גלית, וריפוי צרעת נעמן. כך לפחות מתוארים הדברים בתנ"ך).

הוכחות לקיומו של הא-לוהים, בדר"כ אינם נלמדות ע"י מעשה חד פעמי, כפי שאת לוח הכפל כל המורים מקפידים לכתוב באופן שיהיו את מקסימום האפשרויות לקרוא אותו (עד כמה שאפשר בלי להתבלבל). ההוכחות לקיומו של א-לוהים, נלמדות דרך ה"שמים בתורה", דרך המוסר, דרך הסקת מסקנות, דרך האמונה שלימוד כל חכמה בעולם מקרב אותנו אל הא-לוהים (עייני במשנה תורה להרמב"ם בספר המדע פרק ב' הלכה א'.).

ההוכחות נלמדות גם דרך הבנת הדברים הקורים בעולם. למשל, מי שאוכל לבד מת לבד. כך לומדים, שלמרות שאף אדם לא אוסר עליך לאכול לבד - אם תאכל רק לבד תמות רק לבד (אא"כ יחננו אותך כמה צדיקים). מכיוון שאין אף אדם שאוסר עליך את זה, ומכיוון שזה גם לא נחשב לחוק טבע, ועד שהמדע לא יבדוק את הטענה הזאת לעומקה הוא לא יכניס אותה אל תחת כנפיו, לכן לא נשאר לנו אלא לומר - שכך היא האמת. ובמקום שצריך סמכות, אנו אומרים, שכך הוא רצון הא-ל. הרי גם לומר שזוהי האמת, היא טענה מוזרה. כי איך זה יכול להיות האמת בה"א הידיעה, בזמן שיש אמיתות אחרות בעולם? אלא שצריך פירוש רש"י: זו האמת מבין שאר האפשרויות לתוצאת מעשי האדם. הי, אבל לא אמרתי את זה קודם. נכון, כי לא חשבתי שצריך להסביר את זה.

וכדי לא לחזור על דברים שכבר אמרתי, אומר רק בקיצור אליהו דיבר עם אנשים בעלי תרבות שונה ושפה שונה, כמו שאני הייתי בטוח שאת תביני מה אני מתכוון במילה "האמת", כך הוא היה בטוח שהם יבינו מה הוא מתכוון במילה "א-לוהים". להזכירך, זה לא היה א-לוהים במקום רציונליות, זה היה בסך הכל א-לוהי ישראל במקום אלוהי הבעל. נכון, אליהו לא בא לייצג את ה-אמת האבסולוטית. והוא באמת לא ייצג אותה. הוא רק בא לומר - אם נשווה את הא-לוהים שלי לא-לוהים שלכם - הא-לוהים שלי חכם יותר. וזה היה נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אליהו - נביא, קוסם או אולי כימיקאי.....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.