אם כל הסיפור מפוברק איך ניתן להתייחס לכך שדרום חוקר, שנראה לי חוקר רציני,לא מבטל את הדברים על הסף.
צענע,
איך ניתן להתייחס לכך שד"ר לפיזיקה שנראה חוקר רציני מוכן לקבל שדים ורוחות? כך ניתן להתייחס למי שמגדיר את עצמו כרמבמיסט קיצוני ומוכן לקבל סיאנסים.
נשלח ב-17/4/2009 14:34
ירוחםשמ כתב:
סנשו
את פריז אתה יכול לחוש ולראות שנית- את ההתפעמות ממנה לא!!!
זו אחת הסיבות שבטחוני בקיומה של פריס לא נשען על התפעמות.
נשלח ב-17/4/2009 14:46
לעוף
האם המחשב שלפניך קיים או לא? קיים!
האם את זקוקה לדמיון כדי לחשוב שהוא לא קיים? זקוקה!
מסקנה? גם כדי לחשוב שדברים לא קיימים אנו זקוקים לדמיון. לכן אינך יכולה לפטור את טענתי דלעיל בשב ואל תעשה. אלא אם כן את סתם כך דוגלת ב'שב ואל תעשה עדיף'. אבל הרי לא לזאת באת לפורום שכפי כותרתו הוא מיועד לעשה (=חֲשוֹב).
נשלח ב-17/4/2009 14:49
נאחז בקש, אני מניח שמשלים אינם עונים לשאלתה של צענערענע. היא וטענת שכנראה הסתירה איננה כה גדולה. כמו שאם תמצא כת"י עלום שתומך בדעותיו של דרום חוקר, אז תתמה כיצד ייתכן הדבר, ותניח שיש דברים שאינם ידועים לך לגבי דעות הכותב.
נשלח ב-17/4/2009 15:20
לא משל ולא נעלים, להגדיר עצמך כרמבמיסט ובאותה הנשימה להצהיר שאתה מקבל סיאנסים , זה לכפור ביסודות משנתו של הרמב"ם כפי שהם באים לביטוי בכתביו, בעיקר במלחמות הקודש שלו כנגד 'המתכלמין' שהאמינו כי כל המדומיין אפשרי
נשלח ב-17/4/2009 16:26
צענערענע, יקירתי, ביום 15/4/2009 שעה 22:58, כתבת "אם התנ"ך כולו אמת, מא' ועד ת', כפי שאני מאמינה,אז גם כל הסיפורים המספרים על ניסים הם אמת לאמיתה.מי שמאמין-מאמין בכל מה שנכתב כולל מה שמתואר כנס" מה דעתך על חזרת הצל עשר מעלות לאחור בשעון אחז (מלכים-ב כ יא)? האם מתוך הבנתך היום את תופעת "תנועת הצל" בשעון שמש, את סבורה שארוע זה אכן התרחש? האם את מבינה מה נחוץ שיקרה כדי שהצל ישוב עשר מעלות לאחור (ואחרי כן - יחזור אל "הפוזיציה הנכונה" שלו)? אם אכן חזר הצל עשר מעלות לאחור - הכיצד זה לא הבחינו בכך כל עם ישראל (והאנושות)? מה דעתך, אולי ישעיהו רק מהל משהו במשקה של חזקיהו...
נשלח ב-17/4/2009 16:29
אמבר25, איני יכול בשלב זה לומר דבר על תאורך מעבר למה שאמרתי לשמניךטובים, והוא שאני מאמין כי הינך מספרת לנו בתום-לב גמור את שאירע, מנקודת מבטך, אולם זה עדיין אנקדוטלי
נשלח ב-17/4/2009 16:34
צענערענע, יקירתי, ביום17/4/2009 שעה 12:00, כתבת "נושא הסיאנסים והעלאת רוחות הוא נושא מסקרן ולפטור אותו בטענה שהכל טריקים זה פשוט שטחי בעיניי" מה דעתך, האם ניתן להגות מבחן מפריך לסיאנס (למשל, לסיאנס מן הסוג של הנעת כוס על גבי לוח אותיות)?
אביא לסיאנס לוח אותיות ובו סדורות האותיות ויתר הסימנים בצורה אקראית, שונה לחלוטין מן המקובל, ואבקש מכל המשתתפים כי ירכיבו כיסוי עיניים ויסמכו על הנשמה התועה כי תנחה את אצבעותיהם, אות אל אות, עד התקבל מסר קוהרנטי. איזה מסרים מעולמות עליונים יתקבלו לדעתך בסיאנס זה?
נשלח ב-17/4/2009 16:46
מיכה,
חלילה מלייחס לי את האמירה שהתורה ברברית. אמרתי שבתורה ישנה נשגבות כמו גם דברים ברבריים. התורה נכתבה על ידי אנשים. חלקם אנשים ברמה אנושית גבוהה מן הרגיל, למה שאנחנו קוראים 'קדושים'. אבל גם הם הושפעו מהנורמות המוסריות של דורם, דברים הנראים לנו היום כברבריים. את הנשגבות שבתורה לא ניתן למחוק על ידי אמירה זו או אחרת.
התורה לא שייכת לחרדים. סורי. התורה שייכת לחילוני האתאיסט ביותר בדיוק באותה מידה שהיא שייכת לרבי הקדוש ביותר. התורה היא היצירה התרבותית של העם שלנו. רוצים או לא רוצים. ואיך בדיוק אפשר להפסיק להיות יהודי? לעזוב את החברה החרדית זה קל. אבל אתה לעולם לא עוזב את עצמך. אתה לעולם לא עוזב את האהבה שיש לך לתורה, יצירה אנושית או לא.... על כל מגרעותיה. זו מסורתינו וזו תרבותינו.
חיי חברה לא ניתן לארגן ללא מערכת חוקים. ברור. בכל חברה אנושית באשר היא תמצא מערכת חוקים. גם בארץ יהודה יצרו מערכת חוקים הקוראים לה הלכה. מה הבעיה? כל מה שאני אומרת זה שזו יצירה אנושית. יש לך בעיה עם האמירה שהתורה שבע"פ היא יצירה אנושית? יש החולק על כך בכלל? הרי התורה שבכתב אינה רלוונטית כלל לענין הסדרת החיים הציבוריים (או הפרטיים אם כבר... איננו יהודי התורה שבכתב אלא יהודי התורה שבע"פ ) היצירה האנושית הזאת נתקעה בזמן ולכן אין התאמה בין המציאות להלכה. אני מניחה שאינך חולק על כך.
ולגבי קיומו של הקב"ה כמשל... מי צריך את המשל הזה? אני לא. נוח לי ללא הגדרה רחבה וכוללת של משהו שמרוב יער לא מבינים בכלל אם מדברים על עצים או על מים.
צענע,
התירוץ שלך חלש מאוד. אינך יכולה להכחיש כי לא שמעת על האיש. אינך יכולה להכחיש כי לא הוזהרת. יש כאן עצימת עינייםמכוונת מצידך מללמוד את האמת. יש כאן רשלנות זדונית. ואם הנצרות היא אכן דת האמת, לא יעזרו לך כל התירוצים. את וילדיך לעולם תשרפו באש הגהנום. תמהה אני עליך כי את עוצמת את עיניך ולא מנסה לפחות לבדוק. מה תגידי? לא רציתי לפתוח ספר לימוד בסיסי להכרת הנצרות? עד כמה שידוע לי אין איסור להגיד את המילה ישו. ויש גם לא מעט מלומדים שלמדו את משנתו של האיש. אם תקשיבי פעם להרצאות של יום ראשון בטלויזיה, והקשבתי ללא מעט דרשות כאלו של מטיפים נוצרים, את תבערי באש התשוקה לאהבת ישו. תאמיני לי. את תתרוממי בנשגבות אלוהית. הם יראו לך ניסי ניסים מול עיניך המשתאות. כמרים מראים מול קהל של מליונים בטלויזיה כיצד הם מקימים נכים מכסאות גלגליהם. כיצד הם מרפאים חולים און ליין בשידור חי. בעסה שזה מחשב ואני לא יכולה להרביץ לך כאן חיקוי של מטיף כושי נוצרי... (מי שראה מבין... )
I say stand... haleluya. I say stand... haleluya. sing. sing with me to the lord... I say stand... haleluya.
and he stood.....
נ.ב.
במקרה ומישהו יתקל בהודעה זו ואינו מכיר אותי, אינני מטיפה לנצרות. זוהי דוגמה בלבד.
נשלח ב-17/4/2009 16:47
ראיתי את הסרט, וממש לא מסתבר שזה מה שאליהו עשה. * הנסיין טוען שבמקום חלק מהמים הוא שם דלק שנראה כמו מים - אבל אליהו לא הביא את המים מהבית, הוא ביקש ממתחריו שישפכו מים, והם בוודאי הביאו רק מים: מלכים א יח34: "ויאמר מלאו ארבעה כדים מים ויצקו על העלה ועל העצים ויאמר שנו וישנו ויאמר שלשו וישלשו" * לא ברור מאיפה בדיוק הביא אליהו את החומרים הדרושים? אמנם היו חומרים כאלו בזמן התנ"ך אבל הם לא נמצאו בשטח, ובוודאי לא היה אפשר לאסוף אותם מאדמת הר הכרמל. האם הוא הביא אותם מהבית? אם כן, ואיך הצליח לפזר אותם על המזבח בלי שכולם ישימו לב? * האש בסרט מתחילה מלמטה, מבין העצים, שם מצטבר החום הגבוה יותר; אבל במקרה של אליהו האש נפלה מן השמים. *
נשלח ב-19/4/2009 06:16
אראל יישר כח על ההבחנה בדקויות שאיש לא שם לב אליהם.
אני נזכר "בקביעה" הזו של נפט במקום מים עוד מימי ביה"ס העליזים (בי"ס ממלכתי לא דתי) ואני אומר שהנחות כאלה שונות ומשונות אינן באות ממקום נקי מפניות, אלא שמכיוון שקיימת אצל מאן דהוא ומאן דהם הנחת יסוד אכסיומטית שנס לא ייתכן, ומכיוון שמקבלים את עצם התרחשותו של הסיפור בגדול, אז חייבים למצוא הסבר מתקבל על דעת הלא מאמינים בנס אלוהי, לסיפור "שנראה" כנס. ומכאן ההסבר על הנפט, ההסבר הטבעי לקריעת ים סוף ועוד כהנה. איני נגד הסברים מסוג זה באופן עקרוני, בתנאי שהנחת היסוד האכסיומטית היא שהנס כן אפשרי רק שכאן יש בעיני המסביר יותר מיסוד סביר להניח שלא היה נס אלא טריק או התרחשות טבעית שסופרה כנס. אבל כאשר הנחת היסוד שוללת עקרונית מכל וכל את אפשרותו של נס, אז כל הסבר "טבעי" הינו בעיני הסבר "נגוע" מעיקרו וחשוד מאוד באמינותו.
תוקן על ידי - שמניךטובים - 19/04/2009 6:16:00
נשלח ב-19/4/2009 08:38
אראל,
זו לא בעיה כל כך גדולה. באמת. אפשר להסתדר. בנו מזבח, מה הבעיה להשחיל קצת אבקה ואח"כ לשפוך על זה מים לפני כולם?
שמניך,
יש לנו תופעה לא מובנת. מצד אחד יש לנו הסבר מדעי להתרחשותה, מצד שני הסבר ניסי.
מי שבוחר את ההסבר הניסי בוחר את זה ממקום אובייקטיבי לחלוטין.... נו באמת. הויכוח שלי איתך הסתיים.
נשלח ב-19/4/2009 13:05
גובנור
עשיתי חיפוש בגוגל למילים 'כיפוף כפיות' וקיבלתי כמה וכמה אתרים שמלמדים כיצד לכופף כפיות.
אתה צודק, אחרי הכל...
חיזוק למה שכבר ידוע: הרבה דברים נראים מיסטיים להפליא, עד שמתעניינים קצת ומקבלים מידע.