| נשלח ב-10/4/2009 13:41 |
|
| |
שער ה-50 לטומאה..... ?
אומרים שבאחרית הימים עם ישראל יגיע עד לשער ה-50 (אם בטומאה ואם בטוהרה...), בספרים שקראתי מדברים על
שער ה-50 כשער הכפירה והאפיקורסות, אבל ידוע לנו שהיתה עבודה זרה גם במצרים, שהגיעו עד 49 שערים. כלומר, לא
ברור לי אם כך מהו שער ה-50 ?
אשמח אם מישהו יכול להביא לכאן תשובה לשאלה, ויסתמך על מקורות.
תודה, חג שמח ושבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 14:23 |
|
| |
בפשטות שער ה 50 זה להיות אטאיסט לא מאמין בכלום.
בעבודה זה היו מאמינים באלהים, אבל באלהים אחרים רח"ל, או בכמה כאלה כמו במצרים...
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 15:05 |
|
| |
מה קורה עם ניצולי שואה, או בניהם, שכתוצאה מהשואה הנוראה הפסיקו להאמין בקב"ה ?
האם גם הם נכללים בין האתאיזם ?
תודה ושבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 15:23 |
|
| |
לא שייך אטאיזם לשער ה-50 של הטומאהשער ה-50 של הטומאה היא מדרגה שאין ממנה עליה היא נקראת "אדם בליעל" אדם שאין לו יותר עליה (בלי - ללא, על - עליה) נפילה למדרגה כזאת נובעת מהסתר כפול, זה הפוך לגמרי מאטאיסט שאומר שאין וזהו, אדם שכופר ומגיע למדרגה ה-50 הוא אדם שיודע על מציאות ה' אך הוא מתכחש לו. אין לי לפני את הכתובים, אבל עד כמה שזכור לי יש מי שמתייחס לקורח במידה זו, ואף גם למיכה (אותו הציל משה מבין אבני הבניה במצריים) בנ"י, היו שלב לפני זה בעבדות מצרים והקב"ה הצילם מזה אדם בליעל הוא ה"סתרא אחרא" של "אדם קדמון", המדרגה שלפני החטא וכפי שאף אדם מלבד משה רבינו לא זכה להחשף למדרגה זו כך לרק בודדים ביותר אם בכלל נופלים עד לתחתית המדרגה כי כפי הנפילה כן העליה, ככל שאדם נופל עמוק יותר יש ביכולתו להשיג גבוהה יותר וכן ההיפך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 15:43 |
|
| |
אדמק, נאמר שבני ישראל מעולם לא הגיעו לשער ה-50 ואפילו במצרים הגיעו עד השער ה-49 !!!!!
וזה אומר שבני ישראל מעולם לא הגיעו לשער ה-50, וזה מיוחס רק לאחרית הימים....
השאלה שלי התייחסה דווקא לטומאה, כיוון שאני מבינה (ואבקש לתקן אם אני טועה), שהשער
ה-50 של טוהרה מתייחס לדרגת משיח.
תוקן על ידי 3ברית ב- 10/04/2009 16:55:15
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 15:57 |
|
| |
בס"ד
כרגע אנחנו בשער החמישים דטומאה אך יש לציין שלא כולם חס ושלום. שער החמישים דטומאה מייצג את מידת הכפירה ואפיקורסיות, ואולי נתצתרך לשאול את הרגלא"ט שליט"א מה באמת אומר השער הזה וכו'.
שער החמישים דקדושה הוא כנגד נ' שערי בינה והוא עונה למי שאפיקורס.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 17:21 |
|
| |
3בריתלא סתרתי דבריך ודברי לא סתרו את דברי אכן שער החמישים של הטהרה זו דרגת משיח שזה בחינת אדם קודם החטא ובעצם אם היינו חס ושלום נופלים לשער החמישים של הטומאה זו הייתה האיפכא מסתברא של ה-50 של הטהרה וגם אז היה בא משיח אבל זה בבחינת ייתי ולא אכמינא (שיבוא ושלא אהיה שם) כי זו מדרגה קשה מאוד עדיף מאוד שנהיה בדרגת 50 של טהרה כשיבוא המשיח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 17:54 |
|
| |
בס"ד
רבי גל טופז שליט"א חידש מה שהיה הוא שיהיה מסתתר המילה השואה ולא חייב שואה גשמית אלא יכולה להיות גם שואה רוחנית רחמנא ליצלן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 18:06 |
|
| |
ההבדל, שבמצרים לבני ישראל עדיין לא הייתה תורה ולכן כניסה לשער ה 50 הייתה למעשה ביטול של עם ישראל כעם. אך כיום ובעקבות השואה וכו' אפילו אם אדם מגיע למצב של 50 שערי טומאה, דהיינו אפיקורסות מוחלטת, עדיין בכח התורה להחזירם למוטב אם ישכילו... ולכן אומר רבי נחמן מברסלב אין יאוש בעולם כלל, גם משער ה 50 דטומאה...
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 18:16 |
|
| |
אדמק - תודה על ההבהרה, עכשיו אני מבינה מה כתבת.
ניפנאפ - מה שאתה אומר מעודד קצת, למרות שאני קצת מזדהה עם הדברים שגיל כתב,
אבל יש לי שאלה ניפנאפ, נניח בנו של אדם שסבל נוראות בשואה, וכתוצאה מזה יש לו כפירה
ואפיקורסות, אני שואלת - בן בנו של היהודי, אם חוזר בתשובה, זה מזכה את אביו ?
האם שאלתי מובנת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 21:02 |
|
| |
אכן חז"ל אומרים "ברא מזכה אבא", כלומר הבן יכול בכח התשובה שלו לזכות את אביו בעולם האמת הרבה מאד. הגמרא מלאה דוגמאות כאלה כמו עם רבי עקיבא שאדם שנפטר ללא תשובה בא לרבי עקיבא (בהקיץ או בחלום לא ברור מהמעשה בגמרא) וביקש שילמד את בנו להגיד עליו קדיש. רבי עקיבא חיפש את בנו והיה צריך להתחיל איתו מאלף בית, עד שלמד לקרוא ואז אמר קדיש על אביו, ואחרי זמן בא אביו לרבי עקיבא בחלום והודה לו על מה שעשה שביזכות הקדיש ולימוד התורה הכניסו אותו לגן עדן וכל מה שהבן התקדם, העלו את אביו בעולם האמת. ועל זה אומר הפסוק "וְהֵשִׁיב לֵב אָבוֹת עַל בָּנִים וְלֵב בָּנִים עַל אֲבותם".
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 21:37 |
|
| |
| אדמק כתב: |  | | 3ברית
לא סתרתי דבריך ודברי לא סתרו את דברי
אכן שער החמישים של הטהרה זו דרגת משיח
שזה בחינת אדם קודם החטא
ובעצם אם היינו חס ושלום נופלים לשער החמישים של הטומאה זו הייתה האיפכא מסתברא של ה-50 של הטהרה וגם אז היה בא משיח אבל זה בבחינת ייתי ולא אכמינא (שיבוא ושלא אהיה שם) כי זו מדרגה קשה מאוד
עדיף מאוד שנהיה בדרגת 50 של טהרה כשיבוא המשיח
|
|
שבוע טוב לאדמק. חיפשתי במקורות בגוגל. מצאתי שהרב משה צוריאל כתב בערוץ 7 דברים דומים למה שכתבת. גם אני לא יודעת מה זה שער ה-50, אם זה מקום שאליו כבר הגיעו בני ישראל או יגיעו רק בימות משיח שער 50 בטוהרה. הרב צוריאל כותב על יציאת בני ישראל ממצרים:
באיזו זכות יצאנו ממצרים? מפורסם ("אור החיים", על דברים ל"ב, י') כי בהיות ישראל במצרים נשתקעו בקרוב לחמישים שערי טומאה. לא שמרו ברית מילה (שמות רבה, א'). היו ביניהם עובדי עבודה זרה (מדרש שיר השירים, ב'). ועל הפסוק "ואת עירום ועריה" דרשו (שמות רבה, א') שהיו ערומים מכל המצוות. ובכן מה מצא הקב"ה בהם דבר טוב שמפני זה ייגאלו? ענו חז"ל: "בשביל ד' דברים נגאלו ישראל ממצרים: שלא שינו את שמם ואת לשונם ולא אמרו לשון הרע ולא נמצא ביניהם אחד מהן פרוץ בערוה" (מדרש ויקרא רבה, פרשה ל"ב).
http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/7190
אני לא מצליחה למצוא מקורות שיסבירו אתת השער הזה. רק אומרים שנגיע חס ושלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 22:02 |
|
| |
שוחחתי עם אורח שהיה אצלי בשבת על נושא זהתוך לימוד הנושא התבררו הדברים הבאים בימינו אנו בעצם בתוך השער החמישים של הטומאה וזאת משום שיש כפירה גם של יודעי תורה הכוונה בכפירה בעצם רעיון הגאולה כגון: "משיח כביכול אינו אדם אלא תקופה", או ש"הוא כבר לא יבוא" או "יום זה מסוגל לביאת משיח" אלה בבחינה מסויימת הם דברי כפירה, משיח יכול לבוא בכל רגע וכבר נאמר שמשיח יבוא בהיסח הדעת לענין עצמו שער החמישים הוא שער הכפירה ואפיקורסות כפי שכנגדו יש את שער החמישים של הטהרה שער האמונה הירידה מוכרחת לצורך התיקון רק ש"למזלנו" יש צדיקים בכל דור ששומרים שלא נהיה מנותקים לגמרי מהקדושה על מנת שנזכה לבחינת היסח הדעת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 22:14 |
|
| |
כתבת שני דברים "כפירה גם של יודעי תורה" איך מחשבה או רעיון של יודע תורה "משיח כביכול אינו אדם אלא תקופה" לא הבנתי את מה שכתבת , בבקשה תסביר (אני לא שומעת בשום מקום "כפירה" כזאת שיש 13 עיקרים לתורה ואחד מהם אמונה בביאת משיח). דבר שני לדבריך כפירה ואפיקורסות זה אתיאיזם או אי קיום מצוות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2009 22:38 |
|
| |
יש קהילות מסויימות שטוענות (בגלל חוסר נוחות אישית באמונתם) שהמשיח הוא תקופה, כלומר שאין דמות משיח אלא זמן משיחוזאת על מנת שלא יהיו מחוייבים מידי לדבר, עצם חוסר ההתחייבות הזאת נובעת מחוסר אמונה. הבעל שם טוב כותב דברים חמורים על בעלי חוסר אמונה במשיח ובתחית המתים כפשוטו, הדברים קשים מאוד והייתי מעדיך לא לצטט אותם כאן הכפירה שהתכוונתי אליו זה כפירה בעצם העובדה שהמשיח הוא אדם ולא זמן או תקופה. כפירה היא ניגוד לאתאיזם, אטאיסט לא מאמין וזהו, הוא לא מנסה לתרץ ולתת הסברים שכליים, הוא פשוט אומר שאין, שיש רק טבע אפיקורס לעומת זאת יודע שיש, אלא שחלק מסויים לא "מתלבש" לו בשכל אז הוא מנסה להסביר זאת בכלים שכליים, זו כפירה ואפיקוסות כופר או אפיקורס יכולים לקיים מצוות אפילו להראות דתי/חרדי אדוק
|
|
|
|
|