בית פורומים הנה ימים באים

עיונים בהגדה של פסח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2009 22:52 לינק ישיר 

זה לא עיונים זה שו''ת וזה לא שו''ת תשאל שאלה וחכה לתשובה ועכשיו אחרי שהדבקת פה 15 הודעות אני צריך שלאול את השאלה שלי שוב

תעזרו לי להבין את מה שבעל ההגדה כותב
אלו נתן לנו את ממונם ולא קרע לנו את הים דיינו
מה יעזור לנו כל הממון של המצרים אם הוא לא היה קורע לנו את הים הרי המצרים מאחורינו
הים לפנינו ואין לאן ללכת אז מה יהיה קורה המצרים היו שובים אותנו ומחזירים אותנו למצרים או...
תנסו לפתור את הקושייא אני עדיין מחפש תשובות אם אמצא אביא אותן

ויש יותר מפתרון אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 22:57 לינק ישיר 

התגובה הראשונה שלי ענתה על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:10 לינק ישיר 

שניארב זהו פורום כללי על גאולה לא פורום למאמרי חב"ד. בבקשה תצמצם את המאמרים לאשכול אחד של חב"ד, ולא להציף את כל הפורום במאמרים זה לא אתר של חב"ד...

שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2009 23:15 לינק ישיר 

אני ממש לא מבין, כל החידושים שהבאתי הינם מכל מיני ספרים. אולי חידוש אחד שייך לאדמור"י חב"ד, אז על מה אתם צועקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:17 לינק ישיר 

חוץ מזה כבר פתחתי אשכול שצימצמתי הכל לתוכו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:26 לינק ישיר 

לא פשוט ניפ נאפ צודק
 אתה נכנס לפורום אתה חושב שנכנסת לפורום של חב''ד ואין לנו רצון כזה רוצים לתת לכולם במה אבל לא להשתלט על כל האשכולות עם דברי חב''ד
חוץ מזה לא ראיתי שאלה הכל שאלה ותשובה אז מה כל העניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:32 לינק ישיר 

לא השתלטתי עם דברי חב"ד! פה באשכול לא הבאתי דברים של חב"ד בדווקא. יתכן שיש של חב"ד אבל זה כמו שאתה מביא דברים בדרך אגב.
ולא כתבת בהתחלה שזה רק שאלות כתבת עיונים ואני מצטער שלא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:46 לינק ישיר 

טוב בוא נחזור לנושא המקורי של האשכול.
מישהו יודע מי חיבר את ההגדה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2009 23:54 לינק ישיר 

נו.. יפה זו שאלה לעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:05 לינק ישיר 

בהסבר של 'צפון' מסביר בעל ההגדה כך: "ואחר כך יקח האפיקומן ויחלקו לכל בני ביתו לכל אחד זית ויזהר שלא ישתה אחר אפיקומן ויאכל בהסיבה וצריך לאוכלו קודם חצות"
ומתעוררות פה שלוש שאלות:
א. אכילה אחר אפיקומן חמורה יותר משתיה, והיה לו לכתוב "ויזהר שלא יאכל"!.

ב. היה לו לכתוב "ואין לשתות אחר אפיקומן" או "ואסור לשתות אחר אפיקומן" ולמה ויזהר?

ג. היה לו לכתוב שאסור לשתות אחר אכילת האפיקומן, בסימן 'ברך'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:07 לינק ישיר 

מקור "מה נשתנה" (מאתר הזמנה לפיוט):

אחד הקטעים היותר מפורסמים בהגדה של פסח - ארבע הקושיות של "מה נשתנה" אותן שואלים הילדים בליל הסדר, המבוסס בעצם על המשנה בפסחים י, ד.
התוכן נסוב אודות אותם מעשים תמוהים לכאורה הנעשים בליל הסדר במתכוון על מנת לעורר את סקרנותם של הילדים. הרעיון העומד מאחורי כל הענין, ואשר "מה נשתנה" הוא רק הפתיחה לו, הוא הרעיון המרכזי של ליל הסדר כולו: וְהִגַּדְתָּ לְבִנְךָ בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר בַּעֲבוּר זֶה עָשָׂה ה' לִי בְּצֵאתִי מִמִּצְרָיִם (שמות יג, ח). מרכזיותו של הרעיון נובעת הן מהעובדה שהסיפור ביציאת מצרים הוא אחת המצוות החשובות של ליל הסדר (כפי שכתוב בהגדה - כל המרבה לספר ביציאת מצרים הרי זה משובח) והן מכך שזכרון יציאת מצרים לדורות הוא ענין בסיסי ומהותי בהווית העם היהודי, הרעיון של יציאה מקשיים עצומים, ממיצרים ומשעבוד פיזי ורוחני אל חרות וגאולה שלמה.

פסחים י,ד:  מזגו לו כוס שני, וכאן הבן שואל.  אם אין דעת בבן--אביו מלמדו, מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות:  שבכל הלילות, אין אנו מטבלין אפילו פעם אחת; והלילה הזה, שתי פעמים.  שבכל הלילות, אנו אוכלין חמץ ומצה; והלילה הזה, כולו מצה.  שבכל הלילות, אנו אוכלין בשר צלי שלוק ומבושל; והלילה הזה, כולו צלי.  לפי דעתו של בן, אביו מלמדו.  מתחיל בגנות, ומסיים בשבח; ודורש מ"ארמי אובד אבי" (דברים כו,ה), עד שהוא גומר את כל הפרשה.

להאזנה לפיוט:
הפיוט כאן לחץ

תוקן על ידי yanki100 ב- 12/04/2009 0:06:03

תוקן על ידי המשקיף ב- 12/04/2009 0:07:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:08 לינק ישיר 

יפה אבל מי חיבר את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:12 לינק ישיר 

לא ידוע מי חיבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:17 לינק ישיר 

מדוע אין מברכים לפני אמירת ההגדה? הרי החיוב הינו מדאורייתא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 00:19 לינק ישיר 

ההגדה של פסח קובצה במהלך כמה דורות. כבר במשנה, במסכת פסחים (פרק י') אנו מוצאים את סדר ההגדה. כמו-כן - במכילתא פרשת בא, בתלמוד הבבלי ובתלמוד הירושלמי. על  הסדר המובא שם נוספו עם הזמן קטעים שונים. את הסדר הקבוע אנו מוצאים בסידור ר' עמרם גאון (סי' רס"ג), ברמב"ם ב'מחזור ויטרי' ובמקומות נוספים.

השם 'הגדה' - מקורו במסכת פסחים (דף קטו עמוד ב') והוא על-שם "והגדת לבנך". ויש מפרשים - 'הגדה' שהוא לשון הודאה ושבח לקב"ה על שהוציאנו ממצרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > עיונים בהגדה של פסח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.