|
|
| נשלח ב-16/4/2009 23:57 |
|
| |
אפשר להרחיב קצת על ההלכות בימים האלה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 16:49 |
|
| |
כהכנה לספירה הלילה - שבת (כ"ד ניסן) אביא את פרטי הספירה השייכת ליום זה (כמובן יש לומר זאת רק לאחר צאת הכוכבים) היום 9 ימים לעומר גבורה שבגבורה תכונת היום - התגברות על המידות: כעס, גאוה, עצבות וקנאה. נסיון היום - באותם התחומים של עבודה חזיתית.
הארת ובחינת היום (על פי המילים האותיות מתוך "למנצח בנגינות" ו"אנא בכח" של כל יום) בארץ - כח לרתום הרצונות הגשמיים לעבודת ה' רנת - תוך רינה נ' של וירננו - ברינה
שבת שלום ועבודה נעימה ומועילה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2009 21:17 |
|
| |
היום 10 ימים (לעומר - ספרדים) שהם שבוע אחד ושלשה ימים (לעומר - אשכנזים) תפארת שבגבורה תכונת היום - התגברות על המידות השליליות ועל היצר ע"י לימוד התורה. נסיון היום - תגבורת האמת, הסבלנות והרחמים.
הארת ובחינת היום (על פי המילים האותיות מתוך "למנצח בנגינות" ו"אנא בכח" של כל יום) דרכך - דבקות המטרת הבורא עמך - הזדהות עם עם ישראל נ' של וירננו - ברינה
שבוע טוב ועבודה נעימה ומועילה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2009 18:42 |
|
| |
מצטער על האיחור, לא היה לי קשר לפורום עד עכשיו
היום 11 ימים (לעומר - ספרדים) שהם שבוע אחד וארבעה ימים (לעומר - אשכנזים) נצח שבגבורה תכונת היום - התגברות על היצר והמידות. ע"י הנצחת פעולות שמבצע בקביעות, מצליחים להתגבר על הקשיים ויכולים לנצחם. נסיון היום - זמני קימה ושינה, זמני לימוד ותפילה וכו' בזמנים הקבועים מבלי לבטלם או לדחותם. התגברות על הרגלים שליליים ע"י קביעות בסדר יום של קדושה.
הארת ובחינת היום (על פי המילים האותיות מתוך "למנצח בנגינות" ו"אנא בכח" של כל יום) בכל - ראיית כל הפרטים בקדושה שגבנו - רוממות מעל עולם הגשמי נ' של וירננו - ברינה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2009 23:11 |
|
| |
סליחה על השאלה האישית, אתה רב ? ראיתי שאתה בקיא בהמון נושאים.
תוקן על ידי אורית09 ב- 20/04/2009 23:10:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2009 23:20 |
|
| |
היום 12 יום (לעומר - ספרדים) שהם שבוע אחד וארבעה ימים (לעומר - אשכנזים) הוד שבגבורה תכונת היום - התגברות על הקושי ע"י ביטול חשיבותו והודיה לה' על הנסיון. נסיון היום - הכנעת הרגשות השלילים שמפריעים להתגבר במעשה ובמידות.
הארת ובחינת היום (על פי המילים האותיות מתוך "למנצח בנגינות" ו"אנא בכח" של כל יום) גוים - כבוש יצר הגוף הנקרא גוי טהרנו - טהרה ל' של לאמים - הכנעת החיצוניות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2009 23:28 |
|
| |
אורית09לא אינני רב, למרות שלפני שנים רבות (22) התחלתי מסלול של רבנות אבל לא סיימתי אותו המקור של ענין ספירת העומר הוא מספר "סדר ספירת העומר" אותו ערך הרב דניאל סטבסקי, עבדך הנאמן רק עשה לספר עריכה ועימוד גרפי, שזה המקצוע שלי מעבר לזה, אני פשוט מתענין ולומד מגוון רחב של נושאים, בכל תחומי ענין, לא רק תורניים ומחבר אותם (חזרה) אל התורה הקדושה
לשאלתך לגבי הרחבה על נושא ספירת העומר, הבאתי הסבר בעמוד הראשון של שרשור זה, אם את רוצה משהו פרטני יותר, אנא התמקדי בשאלתך בענין
בעת הזאת אודה לכל אלה שברכו אותי על ההשקעה, זה רק מעודד אותי להמשיך
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2009 23:45 |
|
| |
אדמק
השאלה שלי ממגוון הנושאים שאתה מביא להם הרחבות. מדבריך מובן שאתה מתמצא בנושאים רבים לפעמים אני מתביישת להגיב שלא אראה את בורותי.
שאלתי על הלכות ספירת העומר שידוע לי שבין היתר לא נוהגים להינשא בימים מסויימים והנה קיבלתי הזמנה לחתונה שמתקיימת בל"ג בעומר , הבנתי שאפילו היתה ברכה מיוחדת של הרב הראשי במקום. מה מיוחד בנישואין ביום הזה אם ידוע לך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 00:27 |
|
| |
אל לך לחשוש לשאול, אין שאלת בור, כל שאלה היא כשרה ועל העונה למצוא לה תשובה ר' נחמן מביא בליקוטי הלכות שמלמד שפותר את קושיות תלמידיו מביא לעצמו קושיות קשות יותר שהוא עצמו צריך עליהן תשובות הרעיון הוא לאל הרתע ממתן תשובות, גם הפשוטות ביותר רק בגלל שלא רוצים לקבל קושיות קשות יותר צריך תמיד להיות מוכן, כמו לוחם שיוצא למלחמה ואז כשיש שאלה, לעשות "המתנה" לפני מתן התשובה
לעיניננו כל ימי ספירת העומר נוהגים מנהגים שנראים כמנהגי אבלותאני אומר נראים כי זה לא מדוייק, הם לא בדיוק מנהגי אבלות למרות בהלכות מסויימות זה מופיע כך אכן לא נוהגים להנשא במהלך ימי הספירה אך יום ל"ג בעומר שונה, דוקא ביום זה הילולא של רשב"י, מצוי דוקא להנשא ביום זה אשכנזים מתירים כבר מליל ל"ג בעומר אך הספרדים ממתינים ליום ל"ד לעומר מאחר שלפי המסורת אחרוני תלמידי ר' עקיבא מתו ביום זה כמו כן נוהגים לספר את בני השלוש ביום זה על אף שיש נוהגים לא להסתפר כל ימי ספירת העומר (בכך הדעות חלוקות בין ספרדים לאשכנזים ואךף בין האשכנזים עצמם למשל יש המתירים להסתפר *ביום העצמאות) בענין התספורת ר' נחמן מביא בליקוטי הלכות (ראש חודש פרק ג' הלכה י"א) (בדיוק היום למדתי זאת) שענין גידול השיער נובע מענין תיקון הכלים והמדות וזה ע"י עומר השׂעורים "וזה שנוהגים להניח לגדל השערות בימי הספירה כי השערות הם בחינת צמצומים ושיעורים שנתצמצם בהן אור המוח והדעת כדי שיהיה אפשר להשיגו יתברך. כי אז התיקון הוא בבחינת שערות בבחינת עומר שׂעורים כנ"ל"
* יש לי הרבה מה לומר על יום זה אך זה יהיה כשנגיע קרוב יותר אליו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 00:40 |
|
| |
לאחר קריאה חוזרת של דברישמתי לב שלא נתתי תשובה שלמה לשאלתך למה נישואין דוקא ביום זה? כמו שאמרתי ל"ג הוא ההילולא של רבי שמעון בר יוחאי כך מכנה זאת הזוהר "שמעו קלא עולו ואתו ואתכנשו להילולא דרבי שמעון (ישעיה נז) יבא שלום ינוחו על משכבותם" (זוהר - אדרא זוטא, רצו:) והילולא זה בחינה כמו שמחת נישואין שכשאדם פועל בהדבקות לבורא בחייו (בקיום המצוות) זה כמו אירוסין עם השכינה ולאחר מכן בפטירה של אדם מתדבקת נשמתו אל הבורא, בעולם הבא, שזה כמו נישואין לפיכך אין מתאים יותר מנישואין ביום ההילולא של רשב"י
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 01:00 |
|
| |
כתבת שיש הבדל בין אשכנזים לספרדים עם "יתרון" לאשכנזים בל"ג בעומר [לספרדים בל"ד]. מכאן אני מקישה שהיה צורך בהיתר מיוחד של רב לנישואין האלה? על איזה הלכה הוא הסתמך כשהתיר את הנישואין [החתן: אמו ספרדיה, אביו אשכנזי = הכלה: אשכנזיה].
תודה על הפירוט סביב השאלה הספציפית. פרט ליום המיוחד הבנתי שהיה נחוצה התערבות של רב, כי היה איזה איסור כנראה מה שהזכרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 01:28 |
|
| |
במקרה הזה תצטרכי לשאול את הרבלפי הנראה היות ושניהם אשכנזים (העדה הולכת לפני הבעל) כך שאין בעיה לעשות את החופה בל"ג הבעיה בעצם זה האורחים של הצד הספרדי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 01:50 |
|
| |
החתן ממשפחה ספרדית [אביו אשכנזי אבל לא גידל אותו] הכלה ממשפחה אשכנזית. שמעתי שהיה איסור אבל הרב הקשיב להפצרותיה של הכלה שרצתה לחגוג ביום המיוחד . אם אתה מביא הלכה מדוייקת כנראה הרב הוציא היתר מיוחד שהפעם הולכים לפי מנהג האשכנזים
למה אני אומרת ? היתה לי פעם בעיה בגלל עדתיות שלי, פניתי לאותו רב והוא ישר אמר "טוב, חייבים לפתור את הקושיה בשביל זה רק לצורך הענין תהיי שייכת לעדה אחרת באופן זמני".
אני כל כך מעריכה רבנים שיודעים איפה להקל כדי לעשות שימחה בלב ,שאם זה באמת ענין של יום למה שלא יערכו את הנישואין בהילולה ? שיהיה במזל והרבה שמחה !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 12:11 |
|
| |
אורית, אני רוצה גם לאחל לזוג הצעיר מזל טוב.
אדמק, ברוטר פורסמו ההלכות והן מחזקות מה שכתבת, הנה:
מנהגי אבילות בימי הספירה
המנהג בכל תפוצות ישראל שלא לשאת אשה בימי הספירה מפסח ועד ל"ד לעומר.
ובתשובות הגאונים (הם חכמי ישראל שחיו קודם תקופת הראשונים) מובא מקור המנהג שלא לשאת אשה בימים אלו, משום מנהג אבילות, שכך אמרו חכמים (יבמות סב , שנים עשר אלף זוגות תלמידים היו לו לרבי עקיבא, וכולם מתו בין פסח לעצרת (חג השבועות), מפני שלא נהגו כבוד זה בזה. וכולם מתו באסכרא. (אסכרה הוא חולי המביא לדום נשימה).
והטעם שמיום ל"ד לעומר כבר נוהגים לשאת אשה, מבואר על פי מה שכתב בספר המנהיג (דף עב עמוד ב, חיברו רבי אברהם ברבי נתן הירחי הראב"ן, שחי בלוניל ונפטר בשנת תתקע"ה 1215) בשם רבינו זרחיה הלוי (הרז"ה בעל המאור) שמצא כתוב בספר קדמון הבא מספרד, שכולם מתו מפסח ועד פרוס עצרת, ומאי פרוס, פורסא פלגא (דהיינו "פרוס" פירושו חצי מהתקופה שקודמת לשבועות) כדתנן, (כמו ששנינו), שואלין בהלכות הפסח קודם הפסח שלושים יום, ופלגא דידהו, דהיינו ט"ו יום קודם עצרת. וכן כתבו עוד מרבותינו הראשונים, וביארו שאם נסיר חמשה עשר מארבעים ותשעה יום שבין פסח לעצרת נשארו שלושים וארבעה ימים, ומכל מקום ביום ל"ד לעומר בבוקר, כבר מותר לשאת אשה משום שמקצת היום ככולו לענין אבילות, וכיון שכבר עבר קצת מיום ל"ד אין צריך יותר לנהוג אבילות.
ומנהג האשכנזים שנושאים נשים בל"ג לעומר וכך פסק הרמ"א (סימן תצ"ג), וזאת מפני שהם סוברים, שביום ל"ג לעומר כבר פסקו תלמידי רבי עקיבא למות, שכך כתבו כמה ראשונים (ומהם בעל ספר המנהיג), שקבלה בידם שביום ל"ג פסקו מלמות, ואף בליל ל"ג לעומר יש מהאשכנזים שנוהגים להקל לשאת אשה.
מותר לעשות סעודת אירוסין (תנאים, כלומר סגירת ענין השידוך) בימי ספירת העומר. (ואפילו בכלי שיר). וסעודת אירוסין (אחר שכבר נסגר השידוך והחליטו להנשא), מותר לעשות בלא כלי נגינה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 22:12 |
|
| |
לאורית ואדמק
שאלתי היום לגבי החתונה בל"ג בעומר.
התשובה שקיבלתי נשמעה לי הגיונית ויפה, מבקשת את דעתך אדמק.
החתונה מתקיימת בערב, שזה אומר ערב ל"ד לעומר (אם הנישואים נערכים ב-12.4 ולא
ב-11.4 - ההילולה לרשב"י מתקיימת ב-11 לחודש).
ואז זה נראה לי בסדר, או על "קו הגבול" ?
|
|
|
|
|