|
|
| נשלח ב-27/2/2013 01:50 |
|
| |
| whisper_s כתב: |  | בקיצור, אתה בחור מוכשר ולנו נשאר רק לקנא... :-x
< (בפונט אפור של לחישה) לא קיים קשר כלשהו בין הסולם לאקורדים ? >
|
|
תודה :) קנאת סופרים תרבה חכמה...
יש קשר בין הסולם לאקורדים, אבל זה לא אומר שאת לא יכולה להכניס אקורדים 'מבחוץ'.
לדוגמא: האקורדים לשיר 'אילן' של שוואקי כתובים בסולם C מז'ור, אבל אם תשימי לב, בסוף השיר מופיע האקורד Bb שבכלל לא קשור לסולם. (בסי מז'ור יש סי רגיל ולא במול)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2013 18:16 |
|
| |
זה כמו שתגיד שאין כללים לכתיבת שיר והמלחין בעצם יכול להכניס איזה תו שהוא רוצה, אבל זה לא נכון. אמנם מוזיקה זו אמנות ולא מדע מדויק וקשה להגדיר באופן שרירותי מה 'טוב' ומה 'לא טוב' אבל עדיין יש כללים להלחנה. בדו מז'ור אין במול או דיאז והמלחין יכול לבחור להכניס תוים בבמול או בדיאז כי ככה הוא החליט, אבל אם יהיו בו יותר מידי במולים או דיאזים - זה שיר לא טוב. אז אם יש קשר בין הסולם לאקורדים, אולי אפשר להניח את הכלל הבא: רוב (או אם נרחיב את זה יותר- בסיס) האקורדים בשיר יהיו מהסולם לו הוא שייך. אני צודקת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2013 23:58 |
|
| |
רציתי לבקש את האקורדים של השיר חיוך של ילד (אם אפשר אקורדים מורכבים
ולא פשוטים- ובקיצור- כמו שאתה יודע!) בביצוע של חיים ישראל.
תודה מראש!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2013 03:35 |
|
| |
נגן - מלחין לא מחויב לאקורדים של סגנון מסויים, אלא לעיבוד שלו. לסלסה, לדוגמא, יש כללים, לפלמנקו ולקאנטרי יש כללים, אבל זה לא קשור לאקורדים, אלא לצורת הנגינה ולכלים שבהם משתמשים.
וויספרס - מסכים עם הקביעה ש'בסיס האקורדים בשיר יהיה מהסולם לו הוא שייך'. יכול להיות שגם הרוב, אבל לחלוטין לא כל. הרבה שירים בדו מז'ור מכילים אקורדים שחורגים מהסולם כמו E, D, Bb וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 01:11 |
|
| |
אשמח אם תוכל לכתוב לי אקורדים לשיר "כבתחילה" של גד אלבז. אני מנגן על פסנתר.... תודה מראש!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 23:04 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | נגן - מלחין לא מחויב לאקורדים של סגנון מסויים, אלא לעיבוד שלו. לסלסה, לדוגמא, יש כללים, לפלמנקו ולקאנטרי יש כללים, אבל זה לא קשור לאקורדים, אלא לצורת הנגינה ולכלים שבהם משתמשים ולמקצב (בעיקר, נכון?).
וויספרס - מסכים עם הקביעה ש'בסיס האקורדים בשיר יהיה מהסולם לו הוא שייך'. יופי. עכשיו נשאר לבדוק אם המשפט הזה אקסיומטי או פריך.... יכול להיות שגם הרוב, אבל לחלוטין לא כל. הרבה שירים בדו מז'ור מכילים אקורדים שחורגים מהסולם כמו E, D, Bb וכו'. את זה הבנו. הבאת את השיר 'אילן' של שוואקי כדוגמא, אני לא מכירה אותו, אבל נתיחס אליו: נראה לי הגיוני שיש סיבה מסויימת למה בחרו להכניס אקורד מחוץ לסולם. אז בוא נראה מה קורה במלודיה (יד ימין) ונתמקד על הקטע של Bb- יש שם תו בבימול או בדיאז? יש שם עליה של טון / חצי טון/ אוקטבה?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2013 17:27 |
|
| |
לויספרס: אני מנגן הרבה זמן ואומר לך שבהמון מקרים האקורדים חורגים מהסולם
בלי שהמלודיה תהיה עם דיאזים או במולים.
ואם את רוצה דוגמא:
C G7 C F C G7 C
מ עוז צור י שו ע תי
C G7 C DM A7
לך נאה לשבח
יש עוד מלא דוגמאות, אבל קשה לי לכתוב ככה( דייקתי במיקום של האקורדים)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2013 19:00 |
|
| |
שוב, זה ברור. אבל מה שאני מנסה לחפש זה ציוני דרך שיעזרו למצוא את האקורדים, מאחר ואין נוסחה קבועה.
אז אנחנו מתחילים מלמצוא את הסולם של השיר ואם נקודת ההנחה שאנחנו יוצאים ממנה היא נכונה - נתחיל לחפש אקורדים ששיכים לסולם. אם בשיר יש מעבר בין סולמות - גם האקודים יעברו סולם. ומאחר שיש אפשרות להמיר אקורדים קשים לאקורדים פשוטים יותר- זו גם יכולה להיות סיבה לאקורדים שחורגים מהסולם.
נ.ב. רוב האקורדים בדוגמא שהבאת הם מ דו מז'ור. אם אני זוכרת נכון את הצד האחורי על הקופסא של נרות חנוכה הצבעוניים והמוכרים, אמורים להיות שם תווים בדיאז, אז אולי זו גירסה קלה לשיר? אניוואי, ברור שאלו לא 'כללי ברזל', זו אמנות!
תוקן על ידי whisper_s ב- 07/03/2013 19:04:39
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 00:45 |
|
| |
אני לא יודע מה הרמה והרקע שלך במוזיקה, אז יכול להיות שתדעי את הדברים הבאים, אך בכל זאת:
האקורדים עם הדיאזים או עם הבמולים שהזכרת הם לא אקורדים מסובכים יותר, הם פשוט בסולם אחר.
פירוש הדבר שאקורד AM הפשוט הוא בעצם BbM רק בסולם אחר, ובסולם אחר הוא יהיה f#m , ובקיצור, מה שמשתנה זה
הבס בלבד, והאקורד נראה מסובך יותר, אך זה בעצם אותו אקורד פשוט, רק בסולם אחר.
אקורדים מסובכים פירושו שמעבר לבס נוספות תוספות אחרות כמו: Fadd9 או Gm7b5 וכדומה.
מקווה שהבנת...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 08:22 |
|
| |
לא אמרתי שאקורדים עם במול או דיאז מסובכים יותר, אבל אני כנראה לא מצליחה להעביר את הנקודה שלי, אז נניח לזה... בכל אופן, היה דיון מעניין. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 22:31 |
|
| |
לא רוצה להלחיץ, אבל מה קורה? אני ביובש מוסיקלי!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 00:06 |
|
| |
צודק, התעכבתי יותר מדי. אבל עכשיו יש בעיה חדשה - נכנסו לספירת העומר....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 02:37 |
|
| |
וואלה, מה עושים?...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2013 01:34 |
|
| |
נשמה'לה / Little Neshama'le - אייבי רוטנברג ומרדכי בן דוד
chords by Daniel Yishay original scale - Bb
אקורדים: דניאל ישי Bb - סולם מקורי
פתיחה Intro: C__Am__Dm__F/G__G X2 __________C_______Am____________Dm__________Gsus4__G Come with me little Nashamala, Let me hold you in my hand____C_______F_______Em________F____C/E_Dm___Gsus4__G we'll fly away you and I together, To a place down on the land__________C_______Am______________Dm____________Gsus4__G Come with me little Nashamala, Don't shy away, do as you're told________C_________F_________Em_______________F_C/E_Dm7___Gsus4__G__E7/Ab There's a little child, waiting to be born today, You're to be his spark, his soulפזמון Chorus: ________Am_____F_E7__________Am__Am/G But Dear Malachel No I don't want to go_______F_____________C__F___________G__E7/Ab There is so much pain & evil, on the earth below_______Am_________F_____________E7________Am__Am/G Let me stay her up in heaven, were its safe & I'll be pure___________F__________C____________F_____Gsus4____G Please don't make me go away, can't you see I'm so afraidCome with me.... סיום Ending: ___F___C/E_F_G___Ab_C A place right by the thrown
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 01/05/2013 01:36:06
 |
|
|
|
|
|