בית פורומים הנה ימים באים

שיחת חברים על הפרשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2009 22:04 לינק ישיר 
שיחת חברים על הפרשה

אני יש לי כמה דברים שמאוד קשים לי בפרשה הזאת אולי תעזרו לי חשבתי לפתוח אשכול וכל מוצאי שבת נלבן ביחד כמה עניינים בפרשה אולי יש לכם שם לאשכול בינתיים הוא עם שם זמני

מה זאת אומרת נדב ואביהוא קיבלו עונש מוות בגלל שהיו רווקים מה לא נראה לכם שטותי(אני מקצין בכוונה)
ועוד משהו שיושב לי כל השבת וידום אהרון קיבל שכר על השתיקה מה זה תגידו רבי יוחנן שאיבד עשרה ילדים והיה הולך
מבית אבלים לבית אבלים ומראה להם את העצם של הבן העשירי שלו והיה מנחם אותם שהם רק איבדו אדם אחד או בן אחד והוא איבד עשרה ילדים וכי ראינו שרבי יוחנן קיבל על זה שכר
בפשטות יש לו מה לומר לקב"ה ולקב"ה לכאורע אין תשובה והוא שתק לכן קיבל שכר לא מוזר

אני מבקש לא לסטות לשאלות אחרות להישאר בעניין הזה בלבד למי שיש תשובות בכבוד ולמי שאין שיתחיל לחפש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 22:07 לינק ישיר 

בגלל שהיו רווקים? איפה זה כתוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 22:13 לינק ישיר 

לא הבנתי כ"כ את השאלה השניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 22:34 לינק ישיר 

אני מנסה לכתו ב אבל כל הזמן אני מקבל שגיאה

מראה יחזקאל ויקרא פרשת שמיני

יקריבו אש זרה כו', דלכאו' חטא אדה"ר ושל נדב ואביהו וגם של העגל הכל היה על דרך אחד, דהשי"ת ברא את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים דהיינו יצ"ט ויצה"ר, ואם מערב טוב ורע הוא גרוע יותר דהיינו אם עושה עבירה ביצ"ט שנדמה לו שהוא מצוה או מצוה ביצה"ר שיש בה פניה או טעות שסבור שהוא מצוה ובאמת היא עבירה עי"כ אינו יכול לעשות תשובה ומערב טוב ברע, וכמו כן באדה"ר עשה עבירה שאכל מעץ הדעת לשם מצוה שנתפתה לדברי הנחש והייתם כאלקים יודעי טוב ורע ונפקחו עיניכם שלא אכל לתאות הגשמיות ליהנות מגוף האכילה רק כוונתו היה לש"ש, וכמו כן נדב ואביהו שלא נשאו נשים להיותן קדושים ונהפוך שע"י שנשא אשה לומד בטהרה ולא נאמרה פרישות מהאשה רק למשה אבל לשאר ישראל נאמר שובו לכם לאהליכם, וכמו כן בענין העגל שלא עשאוהו לשם ע"ז רק אשר ילכו לפנינו למנהיג ושתפו ש"ש ודבר אחר כדאיתא בגמ', וזהו ויקריבו לפני ה' אש זרה שאין חפץ להשי"ת באש כזה ע"י היצה"ר אשר לא צוה אותם לשון התחברות צוותא חדא והיינו שלא נשאו נשים רק התחברות אחר היה שם דהיינו תערובת טוב ורע, וזש"ה [איוב ה כד] וידעת כי שלום אהלך, שיהיה לך שלום ממלחמת היצה"ר, וזה יהיה ע"י ופקדת נוך שיהיה לך אשה ועי"כ לא תחטא שתהיה נשמר מהרהורי עבירה.

יש הרבה מדרשים ויש הרבה טעמים למה הם מתו אני יביא לך את הטעמים אבל הטעם שלא נשאו נשים הכי לא מסתדר
על שנכנסו שתויי יין
על שנכנסו בלי רחיצת ידים ורגלים
שהיו מחוסרי בגדים היינו המעיל
שלא נשאו נשים
על שלא היה להם בנים
שהורו הלכה בפני משה רבם
יש אומרים שהיו מהלכים ואומרים מתי ימותו שני זקנים אלו ואני ואתה ננהיג שררה על הציבור
עוון העגל שעשה אהרן גרם למיתתם
שזזנו עיניהם מן השכינה כמ''ש '' ויחזו את האלהים ויאכלו וישתו''

השאלה השניה

על מה השכר רבי יוחנן איבד עשרה ילדים ושתק וגם היה מנחם אחרים למה הוא לא קיבל שכר מה היה אהרן יכול לטעון ולא טען ולכן קיבל שכר

תוקן על ידי המשקיף ב- 18/04/2009 22:31:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 23:14 לינק ישיר 

רשב"ם מפרש שם שאהרון אפילו לא התאבל (לכאורה משמע אפילו שבעת ימי אבילות)
משא"כ ברבי יוחנן שלא כתוב שלא התאבל.

תוקן על ידי שניארב ב- 18/04/2009 23:28:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 23:31 לינק ישיר 

מהגמרא בברכות משמע שמיתת בני רבי יוחנן הייתה ייסורים של אהבה. (אלא, הא דלא הוו ליה כלל (ייסורים לא של אהבה, הם כשלא היו לו בנים מלכתחילה), והא, דהוו ליה ומתו (ייסורים של אהבה - כשהיו לו בנים, ומתו.)) (ברכות דף ה"ב)
ובדף ה"א כתוב שאם קיבל את הייסורים, זוכה למה שנאמר "יראה זרע, יאריך ימים" (תהילים, סו, כ) וזוכה שתלמודו מתקיים בידו (שנאמר בהמשך הפסוק: "וחפץ ה' בידו תצליח")

וכמובן שרבי יוחנן קיבל את הייסורים מאהבה, ויוצא שכן קיבל שכר על מיתת בניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 23:33 לינק ישיר 

אני כבר מעלה לפה את כל הסוגיא ואת הפיתרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2009 23:34 לינק ישיר 

מחכה 

תוקן על ידי המשקיף ב- 19/04/2009 0:02:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 00:04 לינק ישיר 

א. מה היה רצון נדב ואביהוא
ב. איזה טענה יכול לטעון אהרן ולא טען ולכן קיבל שכר
תשובות
מבאר הארי''זל
כי נשמות נדב ואביהוא היו בסוד נפש דאצילות של אדם הראשון שאותה הוריש אדה''ר לקין ובזו הנפש חטא אדה''ר ועשה פירוד בעליונים לכן נדב ואביהוא שהיו מבחינת זו הנפש הדגולה רצו לתקן את חטא אדה''ר ולהביא לתיקון הסופי על ידי כוונות גדולות ועצומת שעשו בהקטרת הקטורת
אם כן לא היה זה מעשה פזיז אלא מעשה מחושב שתכליתו היתה להביא לתיקון עולם במלכות שדי ונדב ואביהוא לפום גודל נשמתם חשבו שיוכלו לעשות תיקון זה לבדם ללא עזרה ואמנם היה בכוחם להביא לתיקון זה אילו היו נסמכים על כוחם של משה וארן וביחד יכלו להביא לתיקון אלא כשניסו לעשות זאת בלא שמן משחת קודש על ראשם ובלי הסמכה מהקב''ה להקריב בחיי אביהם
נמצא שהשפע הגדול שהורידו על ידיד כוונותיהם העצומות לא היו לו כלים לחול עליהם ולכן נשרפ באותו זמן ממש שנדלק האש על המזבח וכל העם מיראת הרוממות נפל על פניו וכשקמו מהשתחוותם זאת מצאו לתדהמתם את נדב ואביהוא שרופים

יוצא מפהבני אהרן אלה הם משורש השכינה ורצו לתקנה כראוי ומתו על ששגגו כי מה היה להם לעשות שהרי הם הראשים שבישראל בחכמה ועלה בדעתם בלי שום ספק שתקון זה שעושים לשכינה יועיל וכיון שלא הועיל די בזה והם לא יגיע להם נזקובדבר זה היה לאהרן לצעק בצוחה ויאמר רבונו של עולם מה המשפט הזה מה טעם יש בו הם באו לעשתו תקון לשכינת עזך בשמחה רבה ואתה ממיתם , מהראוי אף אם לא הועילו לא יוזקו מאחר שכל כונתם לשם שמים בלי שום פניה ומאחר שהיה לו לאהרון לטעון טענתא אלימתא הדין ושתק ולא טען משום הכי נכתב עליו בתור ה ששתק וקבל שכר על שתיקתו

על ענין נדב ואביהוא ועל הדומים לו אמר שלמה המלך עליו השלום (משלי יח יט)
'' שלשה המה נפלאו ממני וארבעה לא ידעתים''
דרך הנשר בשמים דרך נחש עלי צור דרך אניה בלב ים ודרך גבר בעלמה
דרך הנשר בשמים הם המלאכים הנבראים בכל יום וכשאומרים שירה מיד נשרפים
דרך נחש עלי צור זה משה רבנו עליו השלום כשהכה את הסלע
דרך אניה בלב ים זה נדב ואביהוא  ודרך גבר בעלמה אלו ארבעה שנכנסו לפרדס
ויש עוד להאריך אבל מפאת הזמן אולי מחר אמשיך בביאור זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 18:07 לינק ישיר 

המשקיף, למה עוותת את מה שכתבתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 21:01 לינק ישיר 

פעם הבאה תחשוב מה שאתה אומר
אם יש לך עוד הארות או הערות יש בשביל זה את הפרטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 19:18 לינק ישיר 

כשכתבת שתעלה את הסוגיא והפתרון, חשבתי שהתכוונת לסוגיא בברכות, ולכן אמרתי שלא צריך, מכיוון שכדי לענות על התשובה כבר עיינתי בסוגיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 19:22 לינק ישיר 

לא קרה כלום הכל בסדר
יש לך איזה קושיא על הפרשה
לי יש אולי לעוד מישהו יש
הראשון שיעלה נתרכז בשאלה שלו כדי שלא נתפשט לעוד מקומות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 19:43 לינק ישיר 

המשקיף כתב:
לא קרה כלום הכל בסדר
יש לך איזה קושיא על הפרשה
לי יש אולי לעוד מישהו יש
הראשון שיעלה נתרכז בשאלה שלו כדי שלא נתפשט לעוד מקומות

עניתי לך על זה שכתבת שאני צריך לחשוב לפני שאני מגיב.
אתה צריך לחשוב עוד יותר על מה אתה מגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 19:52 לינק ישיר 

יש עוד משהו שאני יכול לעשות בשבילך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 20:15 לינק ישיר 

אמרת לא לסטות מהנושא אז מה קרה אתה סוטה?
ומה הקשר של הקופים האלו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > שיחת חברים על הפרשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext