מה אומרים ושואלים בטלפון בפעם הראשונה שמקבלים מספר טלפון
אייך להתחיל את השיחה ואיזה שאלות עדיף לשאול ואיזה לא אשמח עם תעזרו לי אשמח לקבל תגובות גם מבנים וגם מבנות .תודה על העזרה ושבוע טוב ומבורך לכולם
נשלח ב-19/4/2009 00:03
ז"א שקיבלת מס' טלפון לאחר שכבר יצאת איתה???
או ממש לפניש אתה יודע מי היא בכלל...?
זה תלוי.
בכל אופן דבר אחד ברור- השיחות ביניכם בטלפון הן לא התחקיר שאתה מנסה לבצע בצורה סמויה בפגישות....זה בדיוק ההיפך-המטרה של השיחות ביניכם זה ה"בין לבין"ש בין הפגישות-זה לקרב, להדביק, להפיג מתח ועצבנות, לומר דברים שקל יותר בלי להביט אחד בעיניים של השניה...
להחמיא בלי להראותת את הסומק בלחיים, ובעיקר לתת תשתית טובה וסוג של הרגשה שכבר "מחכים" לפגישה הבאה...
לקבוע יחד איפה להיפגש, ובאיזה שעה...לומר שבת שלום, או לילה טוב לשאול בשלומה...
השיחות הללו הן מאוד יעילות וחשובות למי שידע איך להשתמש בהם...א בל מיש חשוב שהוא יכניס בשיחות ויגולל פגישות ותחקירים ושאלות ושעות ע"ג שעות...הורס את הכל.
אז לדעת לעבוד עם זה במתינות.
בהצלחה.
נשלח ב-19/4/2009 00:04
פשוט לזרום.....
הסכמתיות של הדברים יכולה גם לפעמים להרוס לך לגמרי.
נשלח ב-19/4/2009 01:01
בין אם אצלכם מחליפים מספרי טלפונים קודם שסוגרים או אח"כ. שיחה בטלפון עשויה להיות יותר זורמת ונינוחה ואפשר להעלות נושאים ביתר קלות.
אם יש דברים שחשוב לך לברר ומקובל אצלכם להאריך בשיחות בטלפון אתה יכול לעשות זאת. אך את הכלל החשוב ביותר כתבה כבר ד_שחר, תזרום, פשוט תזרום.
ועם כל הנאמר לעיל, לא טוב להאריך גם בשיחות טלפוניות, גם קודם שסוגרים וגם אח"כ. כי הגם שמה שאין את "הסומק בלחיים" מוריד מהלחץ וכו' וכדו', עדיין חסרה את שפת הגוף, ומילים עשוייות להתפרש לא כמו הכוונה האמיתית מחסרון שפת הגוף. במדה ובמשורה.
נשלח ב-19/4/2009 01:08
אני אישית ממש לא מעוניינת להחליף מספרי פלאפונים לפני שסוגרים!
אבל ההורים שלי בעד! וכל פעם מחדש אני צריכה להסביר להם למה אני לא מוכנה... הם לא מבינים אותי... למה הם צריכים להיות תקועים באמצע.. ואני לא יכולה להסתדר לבד...
אני חוששת שאם אני פשוט יביא את המספר שלי... אני אצטרך להחליף כל חודשיים מספר פלאפון...
אבל מי שכן מחליף... כדאי מאד מאד להזהר... כי הרבה דברים לא מבינים טוב אחד את השני דרך הטלפון... כמו גם דרך ה SMS ולכן עדיף לשבת פנים מול פנים ולדבר על הכל פתוח!
נשלח ב-19/4/2009 01:29
בס"ד
מסתבר שאת המספר תקבל אחר כמה פגישות.
מסתבר גם שהמספר מיועד לסכם על המשך הפגישות ישירות בניכם ולא דרך השדכן. ברור לי שהמספר לא מיועד כדי לנהל שיחות בניכם אל תוך הלילה.
אני מסכים עם סמייל10 - כדאי להזהר כי בטלפון וב SMS עלולים לא להבין אחד את כוונותיו של השני.
תעשו לעצמכם טובה- דברים חשובים פנים מול פנים. קישקושים קצרים אפשר בטלפון..גם ככה לא זוכרים את השיחות האלה.
עריכה: לשאלה עצמה -- כמו שכתבו כבר - עזבי סכמות. יש לזרום.
מה שלומך/נשמע ?
איך ה (מזג אוויר/חגים/שבת/בין הזמנים/עבודה/לימודים/ישיבה/חברים/טיול/אוכל וכו' ) ?
איזה קטע- שמעת ש ... (מקרה מדובר/אובמה התגייר/האפיפיור שוכר נוצות אווז)
פשוט לזרום.
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 19/04/2009 3:35:03
נשלח ב-19/4/2009 08:27
שיחות טלפון לפני 3-4 פגישות הם עלולות סתם לקלקל .
לכן, לא כדאי לתת מספרים בהתחלה !
נשלח ב-19/4/2009 11:11
עיגול22, גם לי לא ברור אם מדובר לפני שבכלל נפגשתם וקיבלת מספר כדי שתתאמו פגישה (לא בדיוק הדרך החרדית הסטנדרטית) או שנפגשתם כמה פעמים ע"י שדכנית ועכשיו לראשונה קיבלת מספר כדי שתתאמו ישירות.
אני רואה באשכול אחר שפתחת, שדיברת על זה שהיית צבא ולכן אני גם לא בטוח אם אתה מגיע מרקע חרדי. אז סליחה מראש אם אני מפליג למחוזות רחוקים, אבל כדאי לשים לב שבקרב הציבור הדתי לאומי יש גם מצב שהטלפון הראשון משמש להיכרות ראשונית, כעין "חצי פגישה" ואפילו ייתכן שעל סמך השיחה הזאת אחד מהצדדים יחליט שלא מתאים. אם יש לך ספק במה מדובר, תנסה לברר אצל מי שנתן לך את הטלפון.
אם כבר נפגשתם, קיבלת כבר עיצות מועילות בתגובות שמעלי אז רק אוסיף שבמקרה שעדיין לא נפגשתם ושיחת הטלפון נועדה רק לתיאום פגישה – אין עניין להאריך. תציג את עצמך, מה שלומה, שאלה מנומסת בסגנון "אז כבר חזרת לעבודה\לימודים?", ואז לשאול מתי ואיפה יהיה לה נוח להיפגש.
נשלח ב-19/4/2009 11:22
תרי_זוזי כתב:
אם כבר נפגשתם, קיבלת כבר עיצות מועילות בתגובות שמעלי אז רק אוסיף שבמקרה שעדיין לא נפגשתם ושיחת הטלפון נועדה רק לתיאום פגישה – אין עניין להאריך. תציג את עצמך, מה שלומה, שאלה מנומסת בסגנון "אז כבר חזרת לעבודה\לימודים?", ואז לשאול מתי ואיפה יהיה לה נוח להיפגש.
אני חולקת על כך. ממבט של בחורה. זה ממש לא נחמד שהבחור מתקשר אלייך וכל השיחה טכנית(או כמעט כולה טכנית..), אמור להיות לנו על מה לדבר חוץ מזה, לא?
נשלח ב-19/4/2009 11:38
חיכיתי קצת לתגובות... ועכשיו אשתף אותך מניסיון.
ודווקא ניסיון של בחורה חרדית, אבל כבר לא בשנות התיכון :-)
אז הגיע לו גיל, שבשביל לתאם הפגישה, נתתי לשדכן רשות להעביר
את המספר שלי לבחור.
ומה באמת מדברים??
זה תלוי האם הכוונה היא להפגש וכמה שיותר מוקדם, או שיש מטרה
להכיר קצת יותר לפני המרגש.
נתקלתי באמת בשאלה כמו "איך עבר עליך היום" או "מה שלומך"
והמצד זה צרם לי. כי אני לא מכירה אותו בכלל.
ניתן לומר שהשיחה היא טבעית ביותר. יש בחורים שרצו להבהיר נקודות
מסוימות ולזה הם כוונו את השיחה, יש שפשוט דברו בנעימות וקבעו
יום מקום ושעה. יש שבאמת התבלבלו ואני הייתי המנחה...
אני חולקת על כך. ממבט של בחורה.
זה ממש לא נחמד שהבחור מתקשר אלייך וכל השיחה טכנית(או כמעט כולה טכנית..),
אמור להיות לנו על מה לדבר חוץ מזה, לא?
בעיקרון את צודקת, וכך רצוי. למשל, אם כתגובה לשאלה על העבודה\לימודים תענה הבחורה בכמה משפטים ותתן פתח להתחלת שיחה קטנה אז מה טוב ומה נעים ותהיה הרגשה טובה יותר לקראת הפגישה. למרות שגם אז אני חושב שלא יותר מ 2-3 דקות, כי בסה"כ מדובר שעדיין לא נפגשו בכלל ועם השיחות הארוכות יותר אפשר לחכות.
למעשה, יש גם אפשרות אחרת (שהיא עמדה לי בראש כשכתבתי את התגובה הראשונה) והיא שהתגובות שיקבל הבחור יהיו פחות זורמות: "היי", "בסדר" ועל זה אני אומר שאין צורך לסחוט שיחה בכוח.
נשלח ב-19/4/2009 12:22
תרי אמר נכון כמעט.
אז ככה:
בציבור הדתי לאומי /חרד"ל לאחר הסכמת הבחור והבחורה להצעה הבחור מקבל את המספר שלה ומתקשר.
לא מדובר בחצי פגישה כמו שתרי כתב כי לרוב מנסים לקצר אותה כמה שיותר. (בערך 5 דק') בדיוק בגלל הסיבה ששיחות טלפון לא נועדו להכרות ראשונים מוחלטת.
אחד מהצדדים עלול להוריד אם יתברר לו למשל שהגיל שאמרו לו הוא שונה קיצונית או הכיוון הכללי של השקפת העולם של הצד השני.
בדרך כלל זה לא יקרה.
מה שכן יש זה קצת מה נשמע ונושאים רלוונטים וקובעים פגישה.
לשיטה אין חסרון מובהק חוץ מהמבוכה של 'היי מדבר עוצר. מה נשמע ?" "טוב. מה איתך" "גם טוב..." ואז יש שתיקה מביכה.
מי שנותן לה לקרות חבל. מי שקצת יצירתי ימצא איך היא לא תקרה.
נשלח ב-19/4/2009 15:50
הכוונה לפני הפגישה הראשונה
תודה על העזרה תמשיכו לתת תשובות זה ממש עוזר תברכו
נשלח ב-19/4/2009 15:52
שיהיה לך בהצלחה!
המונמון סיעתא דישמיא!
נשלח ב-19/4/2009 20:45
ואני חשבתי שזה כדי להמשיך להכיר
הבחורים לא תיקנו אותי, אז כנראה שזה בסדר ? או שלא ?
כאילו , סתם , דברנו , העלנו נקודות אם היה צריך וכו'
ולא רק טכנית