אההה,
כשאני מזכיר לעצמי את השירים של ירחמיאל שגדלתי בהם, בשנות '80 '90, הנשמה נמס...
חבל שהעולם מתדרדר וירחמיאל הוכרח להחליף ליותר מודרני, אבל עדיין יש לו קצת טעם של הפעם.
אבל גרסטנר זה רק ורק מודרני...
וזה חילוק גדול ורציני...
נשלח ב-9/8/2010 13:41
ובכל זאת, גם לגרסטנר יש שירים מוצלחים מאוד שהם לאו דווקא מודרנים מדי. אם אתה הולך על הסגנון השקט, מה אתה אומר על "מקולות מים רבים", "קול ה'", "קולי שמע" וכד'?
נשלח ב-9/8/2010 15:50
ואיך שכחת את 'קרוב ה'' שיר מדהים בהחלט. (אין יום שעובר בלי שאשמע אותו)
נשלח ב-29/8/2010 18:44
עטT כתב:
בזמן האחרון שמעתי קצת פרחי מיאמי,ויש לי כמה דברים להוסיף:
ב.יש הרבה יותר מקהלה מסולנים,ולדעתי זה כבר מוגזם.
תוקן על ידי עטT ב- 11/06/2010 16:30:24
סליחה שאני מקפיצה את האשכול, אבל זה אמור להיות מקהלת ילדים!!!!!!!!! ולא רק סולנים. כאשר יש 5-6 סולנים בשיר זה רק משביח אותו, אבל מעבר? כשאני שומעת את השירים של ישיבה, אני מחכה לקצת מקהלה, ועד שזה מגיע , זה רק לשניה, ומיד אח"כ שוב סולן..........
נשלח ב-2/9/2010 19:15
אני חושב שקטעי המקהלה נועדו רק למעברים או לקולות רקע, עיקר השיר זה הסולנים. אני ממש לא אוהב שירים עם עודף מקהלה.
נשלח ב-5/9/2010 00:24
מצטרפת! המקהלה בהחלט מיותרת! אבל את ההצטרפות של ירחמיאל ביגון עם כל הלהקה אני אוהבת כי הוא שר חצי אוקטבה מעל.. יש לו קול שמתאים לקולות שניים!
תוקן על ידי Illuminate ב- 05/09/2010 00:24:50
Our essence in this world is to transffer darkness intoLIGHT to ILLUMINATE
נשלח ב-27/10/2010 15:03
וואו ,אשכול ממש מרתק...עברתי עליו פעם אבל עכשיו קראתי ממש. YBC-אני אוהבת בעיקר את השירים השקטים שלהם(כן כן...)כמו: שיר המעלות, יברכך ד', קולי שמע, מן המיצר ואני חושבת שההצטרפות של אלי מאווד מוסיפה להרמוניה . העיבודים לפעמים מוגזמים,בעיני..וגם הטונים הצווחים..זה ממש עשה לי כאב ראש.. MBC-נכון שהקצב של השירים מאוד דומה(ניסיתי לכתוב פריטות לגיטרה וורוב השירים היו אותו דבר) אבל בכל שיר יש משהו מעניין שלא היה קודם. ההרמוניה של המקהלה מדהימה ברמות,מקצועית ויפה והסולנים..כל אחד זמר בפני עצמו. ההצטרפות של ביגון מוסיפה המון אבל לפעמים זה די,כאילו תן לילדים לגמור שיר לבד... טוב יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל נראלי שכבר כתבו על זה(התלבושות-מזעזעות לפעמים.הסולנים לא צעירים.. הרקודים וכו וכו) שירים שהכי טובים ואהובים לדעתי: YBC-שבחי MBC-רווח וזה לא בגלל שהם יצאו באותה תקופה. אה,ןסליחה על ההקפצה..
נשלח ב-27/10/2010 21:40
דווקא את העיבודים של YBC אני מאוד אוהבת - הם רב-מימדיים ועשירים מאוד. אלי מצטרף לעתים נדירות כ"כ - שרק מימד השינוי מוסיף לאווירה של השיר. MBC - דווקא לאחרונה ירחמיאל משתפר עם סולואים לצעירים... משום מה ב YBC הסולנים פורשים מאוד מוקדם, הרבה לפני הסולנים של מיאמי (למה באמת?), כך שטבעי שירחמיאל לא מקפח את הבוגרים האהובים שלו - אם כי בד"כ הוא יודע לשים את הגבול איפה כבר לגמרי אי אפשר לתת לנוסטלגיה להשתלט. ע"ע יאיר, "אחד הסולנים האהובים עליי" (נאום ירחמיאל, כזכור), שקיבל סולו אחד ב"הטוב" (בארץ גם ב"יעלה ויבוא"), וזהו. בעניין ההצטרפות של ירחמיאל לילדים - אני דווקא חושבת שזה מוסיף גיוון. טוב, אני גם אוהבת כשהוא שר לבד, כמו ב The Shabbos Candles (שיר מדהים ומצמרר בפני עצמו). --- האשכול הזה נועד להקפצות כאלה... אז תרגישי נוח...
--- ישZ, עוד לפני שתגיד - אני יודעת מה אתה הולך לענות על ה"למה באמת" שלי (נכון שאני צודקת?)
נשלח ב-28/10/2010 23:41
לא דווקא אני לא מבין למה את מתכוונת? (דרך אגב אני מצטער שאני לא כל כך בענינים ולא כותב הרבה, פשוט אני בישיבה ובמשך השבוע אין לי זמן ואני גם טרוד הרבה בסידור הרבה ענינים בישיבה, בדק הבית ועוד, בתקווה להבנה...)
נשלח ב-29/10/2010 11:14
חשבתי שתגיד שהילדים של YBC עוזבים מוקדם כי הם הולכים להשקיע את עצמם בלימוד מגיל צעיר או משהו כזה... :-) ואם כבר בענייני לימוד ושות', אנחנו מבינים אותך... אבל נשמח אם תמצא מדי פעם כמה דקות... כמו שעשית עכשיו... :-) עלה והצלח!
נשלח ב-30/10/2010 20:30
האמת היא שחשבתי שאת מתכוונת לזה אבל לא הייתי בטוח אז אמרתי עדיף לשאול...
נשלח ב-30/10/2010 22:56
לפרחי מיאמי יש נסיון של למעלה משלושים שנה!!!!! זה כבר הופך את ההבדלים מקטנים לגדולים!
נשלח ב-31/10/2010 01:22
shapiro3 כתב:
לפרחי מיאמי יש נסיון של למעלה משלושים שנה!!!!! זה כבר הופך את ההבדלים מקטנים לגדולים!