בית פורומים אלי גרסטנר Eli Gerstner

מה אתם אוהבים ב YBC שאין בפרחי מיאמי, ולהיפך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2017 18:23 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:
נראה שכמו ירחמיאל, הוא עסוק בעיקר בזירת ההופעות(ע"ע יעקב שוואקי וישעבה בויס הפסח) ולא בהקלטת דיסקים.(הופעות זה הרבה יותר רווחי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה מעצבן כי שנה שעברה אלי הבטיח שיצא וגם פרסם הרבה על משהו שיגיע בקרוב בסוף הקיץ ו-גורנישט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2017 14:18 לינק ישיר 

צריך שירים חדשים בשביל הופעות, ובגלל זה מוציאים אלבומים חדשים, גם ירחמיאל אמר את זה פעם.

לדעתי אלי נהנה יותר להפיק ולכן הא עסוק יותר בהופעות גדולות, האסק, יעקב שוואקי... ולא מתעסק בהלחנת שירים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2017 16:14 לינק ישיר 

משיחמיד כתב:
עוררתי את האשכול מהתרדמת העמוקה שלו-אך ורק כדי לומר דבר שלא משתמע לשני פנים:אין על פרחי מיאמי ב-ע-ו-ל-ם!!!!!!!!!!!- ומי שמעדיף לראות קליפ מהמם בלי שום תוכן ששרים(מצטערת -צווחים את נשמתם) כמה סולנים בליווי צרחני של חבורת צרחנים-שיערב לו!!!-וזה הכל -במחילה. 
הישיבס הם ילדים שצורחים כמו תינוקים ומיאמי הם ילדים ששרים כמו זמרים!!!!

חחחחח.... פתאום נתקלתי בתגובה הזו שכתבתי אני בעצמי לפני קצת יותר מחצי שנה... איזו אגרסיבית אני פה!!!
חחח.... זו הייתה תקופה שפשוט לא-סבלתייי-את-הישיבה-בויססס!!!
(והפרצוף שלי כשדיברו עליהם,שלא נדבר אם יצא לי לשמוע אתם,היה בערך כמו הפרצוף הנ''ל...)

כרגע אני כבר גיבשתי דעה בעניין,אבל מכיוון שדעתי היא פחות או יותר מקבץ מרוב התגובות שכתבו אוהדי מיאמי לפני,אני לא יחזור עליה.... רק רציתי לעורר את תשומת ליבכם שאני לא עד כדי כך שונאת אותם...
(ואני גם לא אכחיש שיש קטע אחד לפחות בל שיר שלהם שאני לא שומעת אפ'עם! חבל על האוזניים..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2017 00:28 לינק ישיר 

שלום לכל חברי פורום YBC, דעתי בנושא די ברורה, אך בכל זאת אנמק את דעתי באשכול הסוער הזה:
אני ממש הייתי כמוך משיחמיד, כל פעם שמישהו רצה לעצבן אותי, היה מתחיל לשיר שיר של ישיבה בויס ואני הייתי ממש רותחת מזעם על הבנאדם... עכשיו אני מסתכלת על הדברים קצת שונה ויכולה להגיד שכמובן אין על מיאמי אבל לYBC יש גם יתרונות; -יש להם קליפים מושקעים -ויש להם כמה וכמה שירים יפים, אבל יש להם חיסרון גדול שהם לא יודעים לשיר, וכך משיר יפה עם שירה נעימה, זה נהפך ללהקת צרצרים בעמ.
לעומת מליוני הבדלות, שלמיאמי יש גם שירים מהממים, גם ילדים ששרים מושלם וגם ילדים מושלמים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2022 23:21 לינק ישיר 

ברוך מחיה הפורומים..
מישהו יקרא את מה שאני כותב??
אני אישית הרבה יותר אוהב ומתחבר לסגנון של ישיבה בויס. עם הערכה עצומה לירחמיאל 'והנערים אשר איתו', אבל אני הרבה יותר אוהב את המוסיקה והעיבודים של אלי.

לגבי הביקורות, יש כמה דברים שראוי לדעת:
ילדי ישיבה בויס לא צורחים. צריך לדעת שלכתחילה מנעדי הקולות שאלי וירחמיאל בוחרים למקהלותיהם, הנם שונים.
ירחמיאל, באלבומים רבים, משתמש בשני קולות יחסית בוגרים, ובד"כ הוא מעבד עיבוד קולי לשני קולות בלבד, ומדובר בקולות של נערים צעירים (שימו לב למודעות מבחני הקבלה באתר שלהם- בד"כ השורות פתוחות עבור גילאי 9-12 שנשארים לעתים עד גיל 14 זה הטווח בדרך כלל). יש לתת את הדעת על זה שבהופעות הוא מעבד תפקידים שונים גם לבוגרים מבוגרים וגם לנערים בוגרים יותר שהם בוגרי הרכבים מהשנים הלא כל-כך רחוקות. הקולות שירחמיאל מעבד הם מלכתחילה נמוכים יותר (למעט חריגים כמו מי ששר ב'מהרה' בדיסק 'יבא' "נגייינננתתתםםםםםם" בטון גבוה כזה, שמייק בראנט ז"ל היה מלווה מלמטה).

לעומתו, אלי גרסטנר, בונה את העיבוד הקולי שלו אחרת לגמרי. לא לא- הוא לא מלמד את תלמידיו לצרוח, הם שרים בדיוק כמו השכנים שלהם מפרחי מיאמי ומיונגרליך. אלא, שהסיבה שאתם שומעים הבדל היא העיבוד שאלי יוצר לנערים: אלי בונה עיבודים לקולות בטונים גבוהים. הוא בונה הרמוניות בטונים גבוהים, ולשם כך הוא מקבל למקהלתו גם ילדונים. כאשר הנערים הבוגרים שבמיאמי היו מקבלים תפקידים בולטים יותר, מקבלים אצל אלי תפקידי ליווי ורקע (ראו בעצמכם בקליפים שלהם! ילדי ז-ח עומדים מאחורה בליווי! אצל ירחמיאל הם יכולים להיות עדיין הקולות הבולטים!) אבל מכיוון שבד"כ לילדים צעירים אין מנעד רחב, הרי שלמצוא ילדים כאלו זה דבר לא קל. לכן סולנים כמו יעקב מרדכי הם כל-כך נדירים. אריה שמככב שם בערך מאז תשע"ז גם הוא היה כוכב לא קטן בצעירותו, אבל בגלל הקול המיוחד שלו, הוא נשאר כזה גם בשנים שאח"כ (הוא פותח את השיר 'ולשלום').
עוד נקודה שקשורה לעיבוד של אלי: כשאתם שומעים מרווח של קווינטה (מרחק של חמישה טונים- תלחצו בפסנתר על דו ועל סול- המרחק ביניהם הוא קווינטה) באקורד מינורי בקול זך וצלול של ילדי א-ג, הקווינטה יכולה לגרום לכם לחשוב שהם צורחים גם כי הקולות היפים האלו דקים מאוד, וגם כי האוברטונים של אקורד מינורי ושל קווינטה, יוצרים שבירה כלשהי ביניהם וזה בטעות נשמע צרחני/צרוד, אבל זה לגמרי לא.
הסבר מוחשי: אם יש לכם אקורדיון בבית, שימו לב שיש לו לחצן שבמצב אחד האקורדיון ינגן בו צליל בודד ורגיל, ובמצב שני ינגן בו צליל שנשמע 'צרוד' אבל הוא לא צרוד כלל, אלא רק מוסיף לכל צליל בס במרחק של קווינטה מלמטה.
ההוכחה שישיבה בויס לא צורחים היא ההופעות שלהם- אין סיכוי לשיר כ"כ הרבה זמן בצרחות. מי שדתי לאומי פה וזוכר מה זה מוצ"ש ארגון, יודע שזה נכון.

באופן די דומה אלי מעבד את הקולות של החבר'ה.
אני יותר אוהב את המוסיקה המדהימה של אלי, יש שם מקום נרחב הרבה יותר לכלי הנגינה, עיבודים מקסימים של המוסיקה עצמה, המוסיקה משמשת מנוף אדיר לרגש שהילדים מביעים בשירה הזכה, המדהימה והשמיימית שלהם. העיבודים של אלי כוללים יצירות מתח במוסיקה באופן שמשרת את השיר בצורה מושלמת. בגלל שאלי הוא המעבד והמלחין הוא יכול להגיע להפקות כאלו. ירחמיאל הוא כשרוני לא פחות, אבל ההתמחות שלו מתרכזת בלחן ועיבוד קולת הנערים. המעבדים המוסיקליים שלו הם חיצוניים למקהלה, ולכן מן הסתם נדרש לו תקציב אחר, ויש לתקציב את המגבלות שלו. המ גם שירחמיאל במשך שנים רבות עבד עם מעבדים מסוימים בעלי סגנונות מסוימים, שעיבדו גם את המוסיקה של הרב קרליבך זצ"ל, של פריד, של מרדכי בן דוד, מיכאל שטרייכר, דדי גראוכר ועוד. כך שייתכן שלחלקכם שרגילים לשמוע אותם ומאוד אוהבים את העיבודים שלהם, לא קל כל כך להתרגל לעיבודים החדשניים של אלי (גם הקודמים מעבדים מוסיקה מאוד אמריקאית).

סתם בתור אתגר מעניין, עלה לי רעיון להציע לירחמיאל ולאלי לעשות פרויקט שבו הם לוקחים שירים אחד של השני ומעבדים את הקולות לפי השיטה שלהם. אני מדמיין את 'אשמח בה'' של מיאמי בעיבוד של אלי גרסטנר... יכול להיות מגניב.

אני אוד אוהב שפרחי מיאמי ממשיכים להיות פעילים ולהוציא מוסיקה משובחת, ומאוד מתבאס שישיבה בויס והחבר'ה כבר פעילים כיום הרבה הרבה פחות, ומקוה שהם יחזרו בקרוב מתוך נסיבות טובות, לפעילות מלאה ושאלי ימשיך ליצור יחד איתם מוסיקה נפלאה שראויה לקדמת במת היצירה היהודית.
מחכה לך אלי!! בהצלחה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2022 15:02 לינק ישיר 

קודי כתב:
עוד נקודה שקשורה לעיבוד של אלי: כשאתם שומעים מרווח של קווינטה (מרחק של חמישה טונים- תלחצו בפסנתר על דו ועל סול- המרחק ביניהם הוא קווינטה) באקורד מינורי בקול זך וצלול של ילדי א-ג, הקווינטה יכולה לגרום לכם לחשוב שהם צורחים גם כי הקולות היפים האלו דקים מאוד, וגם כי האוברטונים של אקורד מינורי ושל קווינטה, יוצרים שבירה כלשהי ביניהם וזה בטעות נשמע צרחני/צרוד, אבל זה לגמרי לא.
הסבר מוחשי: אם יש לכם אקורדיון בבית, שימו לב שיש לו לחצן שבמצב אחד האקורדיון ינגן בו צליל בודד ורגיל, ובמצב שני ינגן בו צליל שנשמע 'צרוד' אבל הוא לא צרוד כלל, אלא רק מוסיף לכל צליל בס במרחק של קווינטה מלמטה.
ההוכחה שישיבה בויס לא צורחים היא ההופעות שלהם- אין סיכוי לשיר כ"כ הרבה זמן בצרחות. מי שדתי לאומי פה וזוכר מה זה מוצ"ש ארגון, יודע שזה נכון.

לאחר ניתוח קצת יותר מעמיק של עיבוד של אלי, יש מה לתקן ולהוסיף:
כמו שכתבתי, אלי מעבד ליותר משני קולות. בד"כ הוא מעבד לשלושה קולות לפחות. הקול הראשון והשני הם כמו שרוב המעבדים עושים לשני קולות: קול ראשון ששר את המלודיה עצמה, וצליליה הם תמיד הפרימה שבסולם, והקול שני שמלוה את הראשון ממרחק של טרצה- שלושה טונים מלמטה או מלמעלה. אלי מרבה להשתמש בליווי של טרצה מלמטה ע"י קולות הנערים הבוגרים יותר שיש להם קולות נמוכים יותר משל הצעירים.

מלבד הליווי המתבקש הטבעי, אלי מוסיף חלק נוסף שביחס למקהלות ילדים אחרות, הוא מרבה מאוד להשתמש בו (חלקן משתמשות בו מעט מאוד אם בכלל. ביונגרליך, נפתלי שניצלר משתמש בזה די הרבה): קול שלישי מגבוה; הקול השלישי מלווה את הראשון במרחק של קוורטה (ארבעה טונים) מעל לראשון, אבל יחד עם השני והראשון נוצרת השמעה של אקורד כאשר הקול השלישי הוא הפרימה, השני הוא הטרצה והראשון הוא הקווינטה (1,3,5)- שלושת הקולות שמשלימים אקורד סטנדרטי. רק שהראשונה של האקורד לא ממש נמצאת במקומה הטבעי כי היא מושמעת בסולם גבוה יותר של קולות הילדים הצעירים.
כך יוצא שמי שמקשיב לעיבודים של אלי בישיבה בויס- שומע ילדים שרים אקורד שלם, לא רק שני קולות, אלא שלושה.
א. זה ייחודי ויפה בפני עצמו.
ב. זה ממלא את המרחב המוזיקלי, כי שלושת צלילי אקורד סטנדרטי- בד"כ משלימים היטב זה את זה, וכך נוצרת לשומע תחושת שלמות, אחדות, אנחת רווחה ושמחה בלתי מודעת (בגלל זה מוזיקה טובה עושה לנו מצב רוח יותר נינוח, ואילו מוזיקת מתח, שלא יוצרת השלמה אלא בדיוק את ההיפך- שאיפה בלתי פתורה- מותחת אתנו וגורמת לנו ציפייה/מתח/אימה/צער).
ג. ביחד עם הבאס יוצא שכביכול אנו שומעים ארבעה קולות.

כשהקולות האלו מושמעים בידי קולות דקים וזכים, יכולה להיווצר תחושה של שמיעת משהו שונה כי אנו לא רגילים לשמוע מרחקים כאלו של צלילים, ובטח לא עם הצורה הכ"כ בולטת של קווינטה בווליום גבוה שיוצרת אשליה מסוימת של צרידות או צרחה, אבל מדובר רק במתח בין צלילי.
השימוש הרב של אלי בשיטה זו הוא גאוני ומוסיף המון נפח וייחודיות למוסיקה שלו. אבלאני לא רואה חיסרון בכל מוסיקאי שלא משתמש בדרך זו. אני אוהב מאוד גם את העיבודים הקוליים של ירחמיאל.
אני ממליץ מאוד להיכנס קצת יותר לעומק הבנת המוסיקה, מה שיכול לתת הבנה והנאה שונות מהמוסיקה שאתם מאזינים לה.
המשך יום נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 13:19 לינק ישיר 

לכל המתעניינים, עוד בעניין בקצרה:
באלבום 'יבא' של פרחי מיאמי, יש כמה שירים שבחלקם ירחמיאל עיבד שלושה קולות לנערים: 'איום ונורא' (מתישהו אחרי תחילת דקה 2:00), 'מעם ה'' ועוד. חלק מהאפקט מתקבל בעיקר בגלל כמה נערים, כשהקול הבולט בהם הוא של דוד קרנזר, שיש להם מנעד גבוה וירחמיאל בנה להם עיבוד לקול שלישי. בקטעים האלו- הם מזכירים מעט את ה'צרחנות' של ישיבה בויס. האזינו לאלבום ושימו לב. עכשיו תבינו שכשם שמיאמי לא צורחים פה, כך גם ישיבה בויס לא צורחים. זו המיוחדות של העיבוד הקולי. יש פה שני מוסיקאים מחוננים.
האזנה נעימה!

תוקן על ידי קודי ב- 13/11/2022 13:23:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2022 01:01 לינק ישיר 

חוזר להשוואה שכותרת (אגב, הרבה צפו בשרשור הזה מאז, אז יאללה תגיבו...מעניין לקרוא את דעתכם):
יש משהו מאו דמיוחד במוסיקה של אלי גרסטנר, שהוא מאוד יודע לרגש. העובדה שכלי הנגינה מקבלים במה נכבדת אצלו, מלבד הילדים, נותנת נופך נוסף וגדול מאוד למוסיקה שלו. הוא משתמש המון בכלים ובעיבודים כדי לרגש. דוגמאות טובות לכך הן ברגעי השבירה ו/או העליה בשירים כמו שבחי, על הכל, ואהבת, מי אדיר, ועוד רבים. הדבר

הזה מאוד אמוד חסר לי אצל פרחי מיאמי. המעבדים שלהם מוכשרים, המוסיקה מדהימה, אבל זה פשוט עולם אחר. השיר של מאימי ששמעתי והיה הכי מרגש בלחן והעיבוד שלו היה 'מהרה' הישן מהאלבום 'כלל ישראל', אבל העיבוד שלו הוא כמעט מינימליסטי, כך שלא נוצרות בו נקודות רגש עוצמתיות.
זה יפה מאוד. זה לא חיסרון. זה באמת שיר מדהים. אבל טכנית- אני חושב שיש לשיר הזה פוטנציאל להפוך למסחטת דמעות מוסיקלית. אשמח לדעת אם מישהו יכול להפנות אותי ללחן/עיבוד שקיים אצל מיאמי ומסוגל לגרום סערה רגשית כמו ההתפרצויות המוסיקליות והווקאליות של ישיבה בויס. אני עדיין לא מכיר כזה (ואני לא מכיר רוב מוחלט של השירים שלהם). יש להם שירים מתפרצים בשמחה עם המון אש, אבל אישית- עוד לא מצאתי אצלם התרגשות מסוג אחר.

האם אני אמצא? עכשיו כשאני חושב על זה, יש שוני מהותי בין העיבודים- לאלי יש הרבה עיבודים שפוטנציאלית- הם מגיעים לנקודות רגש כאלו, שאפשר לבכות איתם. אבל רוב השירים השמחים של אלי גרסטנר הם עדיין לא כמו 'שירה', או 'רוח', של פרחי מיאמי.. (כתבתי בהתחלה גם את 'אשמח' אבל מחקתי כי לישיבה בויס דווקא יש כמוהו- את טוב, ואת  MI X 6 ועוד)

אז אולי זה פשוט האופי השונה של המעבדים של ירחמיאל מול אלי גרסטנר?
מה אתם אומרים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > אלי גרסטנר Eli Gerstner > מה אתם אוהבים ב YBC שאין בפרחי מיאמי, ולהיפך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.