|
|
| נשלח ב-21/4/2009 18:58 |
|
| |
תודהלגבי מה שגתבת קודם על שאי העמידה מלבה את השנאה זו לא אי העמידה שמלבה את השנאה אלא אותם צלמים שמגיעים עד ל"חצר הפרטית" של הציבור החרדי (קרי מאה שערים בירושלים וחזון איש בבני ברק ומציגים לשאר עם ישראל את "קלונם: זה בערך כמו לצלם מישהו במקלחת הפרטית שלו, להראות את זה בטלויזיה ולטעון שהוא מסתובב ערום
לציבור זה אין שום דבר נגד השואה להיפך קהילות חרדיות שלימות נרצחו החסידות ממנה בא יותר הסרט (גור) כמעט נמחקה בשואה וזו היתה חסידות מאוד מאוד גדולה
הטרוניה שלהם היא כנגד התאריך כ"ז ניסן (אין מספידים בניסן - זו הלכה( התאריך המקורי של יום השואה היה בי' בטבת, זה הוגדר לפני קום המדינה לאחר קום המדינה בתחילת שנות ה50 החליטו משום מה לצרף את יום השואה ליום מרד הגטאות (הגבורה) ולנתק את זה מהצום הדתי של י' בטבת...
מבחינה מסויימת החרדים די צודקים ויש מהם שמביעים זאת בהתרסה שלא מוצאת חן בעיני אחרים שוב זה לא מתוך זילות לשואה, אלא מזילות לניתוק מהסממן הדתי יגידו שהרי יש סימנים דתיים ליום זה, אכן יש כאלה אך זה רק עלה תאנה של ההנהגה והרבנות הראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 22:58 |
|
| |
קבלתי את הקישור הזה מאבא שלישווה קריאה על אף שזה באנגלית זה בהקשר לרב משה פיינשטיין והשואה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 00:07 |
|
| |
אשרייך אדמק,
שהבאתי קישור לרב משה פיינשטיין זצ"ל. גדול הפוסקים בארה"ב. מעניין לציין שהוא נולד בז' אדר, כמו משה רבינו.
הוא נפטר בגיל 91 ביג' אדר התשמ"ו. מעניין שפסוק התשמ"ו (5746) של התורה הוא:
" ויהי ככלות משה לכתב את דברי התורה הזאת על ספר עד תמם"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 14:54 |
|
| |
אלקנה, תודה על המידע הזהלא ידעתי זאת יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 16:22 |
|
| |
| אדמק כתב: |  | | תודה
...זו לא אי העמידה שמלבה את השנאה אלא אותם צלמים שמגיעים עד ל"חצר הפרטית"
של הציבור החרדי ... ומציגים לשאר עם ישראל את "קלונם".
לציבור זה אין שום דבר נגד השואה להיפך קהילות חרדיות שלימות נרצחו
החסידות ממנה בא יותר הסרט (גור) כמעט נמחקה בשואה וזו היתה חסידות מאוד מאוד גדולה
הטרוניה שלהם היא כנגד התאריך כ"ז ניסן (אין מספידים בניסן - זו הלכה(
התאריך המקורי של יום השואה היה בי' בטבת, זה הוגדר לפני קום המדינה
לאחר קום המדינה בתחילת שנות ה50 החליטו משום מה לצרף את יום השואה ליום מרד הגטאות (הגבורה) ולנתק את זה מהצום הדתי של י' בטבת...
מבחינה מסויימת החרדים די צודקים ויש מהם שמביעים זאת בהתרסה שלא מוצאת חן בעיני אחרים
שוב זה לא מתוך זילות לשואה, אלא מזילות לניתוק מהסממן הדתי יגידו שהרי יש סימנים דתיים ליום זה, אכן יש כאלה
אך זה רק עלה תאנה של ההנהגה והרבנות הראשית
|
|
אתה יודע אדמק, אני לא נכנסתי לסטריאוטיפים, ההיפך, הבנתי לפי הסרט שהבאת שהציבור הדתי ברובו מקבל
שעליו לעמוד בצפירה כפי שכל יהודי עושה את זה במדינה שממשלתה על שריה הדתיים והחילוניים קבעו שכך צריך,
אלא שעכשיו פתאום אתה מעלה דברים חדשים ואפילו מצדיק את החרדים שמביעים בהתרסה כתוצאה מזילות
לסממן הדתי וכו'.
כדאי שיהיה ברור לכולנו שאין שני עמים במדינה שלנו. אנחנו עם אחד - גוף אחד. אף אזרח לא קבע נהגים וטכסים,
יש לנו ממשלה אחת ואנחנו צריכים לכפוף עצמנו להנהגות שלה, לפעמים זה לא טוב בעיני החילונים, לפעמים זה
לא טוב בעיני הדתיים, וכל עוד אנחנו לא עושים את זה תוך מתן כבוד הדדי איש לאחיו, תימשך השנאה, ועכשיו
מסתבר מדבריך שלא בדיוק העתונאים אשמים....
יודגש וייאמר שמטרת הפורום בראשיתו היתה להביא את כלל ישראל על גווניו השונים לצפות בו, ואתה יודע שיש
חילונים שכותבים לי וגם דתיים, ולכן אני מביאה מדי פעם נושאים שאז קופץ לו רבנו11 שמעולם לא כתב בפורום הזה
ושואל "מה המטרה של הוידאו". זו בדיוק המטרה - בכל דבר אפשר למצוא את אצבע אלוקים, שעין האדם (הרואה
לפעמים כל כך צר) מתעלמת מהקיום האלוקי גם במה שנראה לנו מנוגד ו"לא שייך". אלוקים דורש מאיתנו למצוא
את המכנה המאחד ובשביל זה חייבים לוותר, כמו אותו רב שיכל להגיד לזוג שרוצה להתחתן "היום הזה בעייתי תבחרו
לכם יום אחר" ובמקום זאת - מצא את הדרך לשמח את ליבם, גם אם זה על הגבול האדום שאוסר נישואין.
אלוהים אוהב את כל בניו, הוא רוצה פה שלום, אפילו במחיר עמידה בשעת צפירה ואפילו במחיר קביעת יום זכרון שבו
לא נהוג להספיד, משום שאם נקבע שזה יהיה היום להתייחד עם היהודים שנרצחו בשואה - אין סיבה שלא נעשה את
זה כולנו, וכמובן נרצחו יהודים ולא חשוב אם הם דתיים או חילוניים - יהודים נרצחו. וכולנו אחים. (כמו שלא אגיד לך
מי בדיוק נלחם על הארץ הזאת כדי שדתיים וחילוניים יוכלו לחיות בה יחד...).
תוקן על ידי 3ברית ב- 22/04/2009 16:26:06
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 17:22 |
|
| |
את מדברת על מחיר השלמות בעם מול קיבעה של ממשלה שנוגד דעתם של אנשים שאינם מאמינים בכך, זו גישה מסוכנת אם ניקח את קצת הלאה, אנו מגיעים למחוז מסוכן מאוד
על פי דבריך אם הממשלה תחליט דבר (וכבר היו דברים כאלה)שהוא בניגוד מוחלט לדעת תורה האם יהיה על יהודי שומר תורה ומצוות לעבור על איסור תורה מפורש בכדי לקיים החלטת הממשלה אם כך את אומרת דברים ממש מסוכנים שמשמיטים את יסוד העם היהודי ואת הזכות שלנו לארץ הזאת
כבר הזכרתי את חוק החמץ שהוא הרבה יותר חמור מאי עמידה ביום השואה כל אלה שמוכרים חמץ בפסח נגד החוק (שאינו נאכף) גם פוגעים בשלימות העם ולא רק מבחינה חומרית אלה חמור מכך מבחינה רוחנית שמי כמוך יודע, שאם זה נפגע, זה פוגע קשות בנו כעם כולל
וכי שהבאתי קודם הממשלה היא זו שחרגה ופעלה בניגוד לבקשת רבנים בעבר בנושא זה והיא זו שהביאה למחלוקת הזאת
להתחתן או לא בתאריך ל"ג בעומר זה דבר קל מאוד לפתרון וכבר הסברתי זאת באשכול של ספירת העומר
לא -חייבים- לוותר בשביל איחוד האם משה היה צריך לוותר לקורח רק בגלל שהוא רצה תנאים שווים ברגע שיש פגיעה בתורה, זה לבד זה כבר פגיעה בארץ ובעם
אפשר לוותר אם יש תנאים לכך אבל זו לא חובה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 18:20 |
|
| |
לא רק שאני לא מקבלת את דעתך, אלא רואה אותם ממש בחומרה (אל תראה את דברי
באופן אישי אף פעם).
הציבור הדתי לא חי לבד בארץ הזאת. הציבור הדתי בחר את כנסת ישראל בדיוק כמו שהחילונים
בחרו בה. למעשה, יש נציגות רחבה מאד שקבעה כללים (חלקם בניגוד להלכות קיימות) כדי
לקיים איזה שהוא סטטוס-קוו שכל הציבור יוכל לחיות איתו תוך שמירה על כבוד הדדי.
היו הרבה מקרים שבהם היה חילול שם גדול מאד שמפלגות דתיות הסכימו להם בכדי לא
לאבד את הכסאות דוגמא איומה של "הטורבינה בשבת" אם אתה זוכר. אבל לא ניגע בנקודה
האיומה הזאת שכל העולם ראה ולעג לישראל, ולידיעה - לא רק הציבור הדתי כולו נפגע מהמקרה
הזה, אלא שמעתי סביבי חילוניים שנפגעו עמוקות מחילול השם בפרהסיה.
ומה עדיף ??? לחלל שבת או לכבד יחד עם קהל ישראל את יום השואה ?!
כך שלספר סיפורים שה"רבנים" התנגדו, מיהם שלוחי הציבור הדתי לכנסת ישראל ? הרי לכל
מפלגה יש רב שנותן לה הנחיות ברורות חד-משמעיות, באמת אדמק! ממשלה לא יכולה לפעול
בניגוד לרבנים - כי בזכות הרבנים הממשלה עומדת ומתקיימת, כך שאם יש טענות - נא להפנות
אליהם.
אני מתקוממת נגד דבריך כלפי "את אומרת דברים ממש מסוכנים שמשמיטים את יסוד העם
היהודי ואת הזכות שלנו לארץ הזאת" - להזכירך אדמק, מי שעושה ואומר דברים מסוכנים
שמשמיטים את יסוד העם היהודי והזכות שלנו לארץ הזאת - חשף את פרצופו האמיתי
במאי 2005 ובהמשך עד אוגוסט 2005 כשבהסכמת שרים חילוניים ודתיים, בניגוד מוחלט
לדעת תורה(!!!), תוך מתן פקודה לצה"ל, חלקו הגדול חובש כיפה עקר יהודים מבתיהם בגוש
קטיף !
אז אני אומרת דברים מסוכנים שמשמיטים את יסוד העם היהודי והזכות שלנו לארץ
הזאת ?!!
מה שאתה אומר הוא דבר מאד חמור. אני מניחה שכמוך (ראיתי בעוד פורומים) חושבים יהודים
חובשי כיפות, שיוצרים גדרות ומחיצות בינם לבין ציבור חילוני, ומדברים על "אהבת ישראל"
כאשר את הדבר המינימלי שקשור ל'סמלים' ו'התנהגות' לא מוכנים להיות שותפים, ואדרבא
מתבדלים משאר אחיהם ישראל בכל מיני צורות, ואחר כך טוענים שיש שינאה כלפי הדתיים.
ואגיד לך חמור מזה, מה שקראתי בספרי קודש, על עבודה זרה הקב"ה ויתר לעם ישראל
בגלל אחדות שהיתה ביניהם, ועל שנאת חינם חרבו שני בתי מקדש !
התבדלות מאחינו ישראל מבטאת שנאה, והשנאה כלפי קבוצה גדולה יוצרת שנאות כלפי
קבוצות קטנות וככה השנאה מתגלגלת מהחרדים לכיפות סרוגות וכו הלאה.
שיהיה ברור - אני מכוונת לציבור חילוני שומר מסורת, שיש בו מרירות עמוקה ומוצדקת כלפי
ציבור דתי מתנשא בארץ, שלקח אפוטרופסות גם על התורה וגם על אלוקים אבל את הדבר
המינימלי שנדרש ממנו על פי תורה "ואהבת לרעך כמוך" - לא מקיים!
(אציין שלשמחתי הרבה 'ההתרסה' הדתית כנגד חילונים הולכת ויורדת והיום יש הבנה כמעט
בכל הזרמים הדתיים וגם החילוניים שיש לעשות הכל למצוא את המגשר והמאחד ולא את
המפריד).
תוקן על ידי 3ברית ב- 22/04/2009 18:53:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 19:03 |
|
| |
אתחיל מהסיפאואהבת לרעך כמוך זה דבר הדדי זה חלק מהערבות אם למשל אני נותן נותן ונותן למען צרכיו של חברי ולא מקבל את הצרכים הבסיסיים שלי אז הערבות לא מתקיימת (כדאי לקרוא את מאמר הערבות של בעל הסולם) (כדאי לקרוא במיוחד מה שמסומן בכסעיף י"ח)
בכלל לא הזכרתי שנאה, אסור לשנוא אף אחד כך כבר כתבתי בעבר כתוב יתמו חטאים ולא החוטאים
לאף אחד אין אפוטרופוסות על התורה היא של עם ישראל כולו אך בתוך כך ובעקבות זאת אי אפשר גם ללכת נגד התורה עצמה שמצווה למשל על השבת או על החמץ אלה דברים מפורשים שאין להם אינטרפטציה אחרת ובכל זאת יש בעם כאלה שהולכים נגד התורה
צריך לעמוד נגד זה ושמור על מה שניתן לשמור אין כאן מקום לויתור כמו שאמרתי אם מוותרים על חלקים מפורשים מהתורה בגלל חוסר נוחות אז גם אפשר לותר על הזהות שלנו כיהודים ועל הזכות שלנו לארץ ישראל כמו שאמרת בעצמך, זה מבזה אותה לפני האומות אם אנו לא נאמנים לתורה
לגבי מה שקורה עם המפלגות הדתיות בגלל הכיסא אני מסכים לגמרי איתך הם מבזים את עצמם ואת התורה גם החרדים שבהם בגלל זה אני באופן אישי מרחיק את עצמי מפוליטיקה
לגבי המחיצות לפעמים אין ברירה על קדושת השבת אשתדל בכל מאודי לא לעבור חוק מהמקרים כמו של פיקוח נפש שמצריכים זאת
אין כאן התנשאות בשום אופן יש כאן שמירה על דברים מוצקים כדי להצדיק את קיומינו כעם יהודי בארץ ישראל על פי תורת ישראל ותו לא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 19:17 |
|
| |
תשתדל להיצמד לענין. דיברנו אך ורק על השתתפות בטקסי יום השואה ועמידת דום
כששומעים צפירה.
כל השאר לא לענין כרגע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 19:21 |
|
| |
אני חי בסביבה מעורבת ומשתתף בכנסים ,זה ממש לא עושה אותי יהודי יותר טוב או פחות טוב ,בעצם כן ,אני גם עומד דום בצפירה ורוב החברים שלי גם משתתפים וגם אחרי זה קוראים משניות ומתפללים ושותפים כולם ליום הקשה ששייך לכולנו .
נאלצתי למחוק לך ולערוך. להזהר לא למתוח חבלים - צברית.
תוקן על ידי 3ברית ב- 22/04/2009 20:24:27
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 20:45 |
|
| |
3בריתבדבריך כפי שהבאת אותן נעוצה הבעיה עצמה ----- תשתדל להיצמד לענין. דיברנו אך ורק על השתתפות בטקסי יום השואה ועמידת דום כששומעים צפירה.
כל השאר לא לענין כרגע. ------- אלה הטוענים כפי שהבאתי חושבים שכל השאר כן לענין ובטענה שלך שזה לא לענין רק גורם להם להתנתק יותר במקום להתקרב
הם טוענים שהכל קשור ובא מישהו ואומר להם שזה לא קשור ואז הם מרגישים שאין עם מי לדבר ואז עושים ככל העולה על רוחם אי העמידה ביום השואה זה רק קצה קרחון של תיסכולים רבים על הרבה דברים אחרים (כמו שהזכרתי, שבת, חמץ, חינוך) לצערי ובזה אני איתך בודאי הם אינם רואים עין העין את ענין שלמות הארץ ומסירת שטחים לערבים אם היו גם את זה מקבלים כמוני וכמוך אז בכלל היו מאבדים את כל אמונם בכל כמו שקרא לציבור הימיני הקיצוני (שהוא לא בהכרח דתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 21:08 |
|
| |
אדמק יקר, יש לך תפקיד לקרב אותם אליך באהבה, ואתה עושה את זה מאד יפה כאן בפורום.
אני כיהודיה צריכה לעבוד על עבודת השם והמידות שלי ואת זה צריך לעשות כל יהודי, אבל בתוך
זה חובה לקרב ולא להרחיק.
כמעט כל משפחה בישראל היא משפחה 'מעורבת', אז מה לעשות כשאחד ההורים חזר בתשובה
והשני לא, ושני ילדיהם לומדים בישיבה לצד שלושה שלומדים בבית ספר ממלכתי רגיל ? ירצה
האב החילוני לעשן בשבת - האם אשתו תתגרש ממנו, או תעבור לחדר השני - שם הילד החילוני
משחק במחשב ?
אנחנו לדעתי עוברים מן 'מכונת כביסה' רוחנית שבה הטוב יתגבר על הרע והאמת על השקר,
רק בדרך של אהבה וקבלה. מצאתי שזאת הדרך הכי נכונה והכי מביאה לתוצאות חיוביות, ויש
לי ראיות, באמת.
ואלה שרוצים להתפקר, ללכת בדרכי גויים, להתנתק מזהותם ושורשם - אין לך מה לעשות איתם
אני באמת מרחמת עליהם כי אין להם על מה להישען, אין מי שיעזור להם ולכן אין סיבה להרגיש
מתוסכל, ההיפך, יש לך זכות מאד גדולה שאתה נמצא במקום שאתה נמצא ויכול להשפיע ולא
להיות מושפע.
אבל תראה איך אתה מצליח להסיט אותי לכיוונים אחרים.... -:))
מה עם ספירת העומר ? על איזו מידה צריך לעבוד היום (ומתי מתחיל "היום")?
תוקן על ידי 3ברית ב- 22/04/2009 21:08:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 21:20 |
|
| |
תודה
לגבי ספירת העומר זה יצטרך להמתין עד מאוחר בלילה אני לי את הפרטים אצלי כרגע היום אמנם מתחיל מצאת הכוכבים אך אני מביא את נתוני הספירה רק כזה בהישג ידי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 23:55 |
|
| |
אנחנו נמצאים בסכנה ממשית, אוייבים רשעים אורבים בכל פינה ועל השטויות האלה אם לעמוד או לא לעמוד יהודים רבים. אוי לנו שזה מצבנו.
|
|
|
|
|