בית פורומים הנה ימים באים

השואה הייתה מאת ה' וברצונו!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2009 19:29 לינק ישיר 
השואה הייתה מאת ה' וברצונו!!!

השואה היא רצח העם והניסיון השיטתי לרצוח את כל בני העם היהודי אשר ביצעו הנאצים, עוזריהם ובני בריתם במהלך מלחמת העולם השנייה. הנאצים רדפו ורצחו גם צוענים, הומוסקסואלים, אנשים בעלי מוגבלויות, פגועי נפש ומיעוטים אחרים (ראו: השמדת לא יהודים במלחמת העולם השנייה), אך במושג "שואה" נעשה שימוש על פי רוב רק באשר להשמדת היהודים.

בהגדרתה הרחבה מתחילה תקופת השואה כבר ב-1933, אז עלתה המפלגה הנאצית בראשות אדולף היטלר לשלטון בגרמניה והחלו רדיפות היהודים. בהגדרתה הצרה יותר מצומצמת תקופת השואה לשנות מלחמת העולם השנייה.

השואה התרחשה בכל מקום שאליו הגיע הכיבוש הנאצי.[1] מטרת הנאצים הייתה השמדתו של כל יהודי - גברים, נשים וטף - אף כאלו שבעורקיהם זרם דם יהודי למחצה ואף כאלו שהמירו דתם. בתחילה בוצע הרצח על ידי ירי לבורות בידי כיתות יורים, אך מאוחר יותר הוקם מנגנון ניצול והמתה מורכב שכלל גטאות, מחנות עבודה ומחנות השמדה שבהם גם תאי גזים.

אף על פי שרדיפות אנטישמיות אינן נדירות בהיסטוריה היהודית, השואה יוצאת דופן הן בממדיה, הן בשיטתיותה והן באידאולוגיה שמאחוריה, שהייתה גזענית ולא דתית. אם מביאים בחשבון את השימוש בטכנולוגיה מתקדמת לשם יעול הטבח, ואת העובדה שהשואה התחוללה בידי אומה בעלת מסורת הומניסטית שקיימה בעברה משטר חוק דמוקרטי - האירוע מקבל ממדים כמעט חסרי תקדים בחומרתם בתולדות האנושות. אף על פי כן מקרים של טבח המונים על רקע לאומני או גזעני אירעו גם לפני השואה, למשל רצח העם הארמני, וגם אחריה, בעיקר באפריקה.

לשם הנצחת זיכרון השואה הקימה מדינת ישראל את "יד ושם" – רשות הזיכרון לשואה ולגבורה – ונקבע יום זיכרון שנתי, יום הזיכרון לשואה ולגבורה. לשם אמירת קדיש על אלה שיום מותם לא נודע נקבע עשרה בטבת כיום הקדיש הכללי. במדינות רבות בעולם מציינים את 27 בינואר, יום השנה לשחרור מחנה הריכוז אושוויץ-בירקנאו, כיום זיכרון לשואה

מכיוון שלומר שניתן באשכול אחד להכיל את כל מה שהיה בשואה זו וודאי בדיחה לכן רק כדי לקבל איזה שהוא מושג מה היה שם כדאי ללכת לפה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%94

וגם לראות את הסרטון רק אומר שהשואה נעשתה ברצון ה' עד כמה שהדבר נשמע מבהיל ובהמשך נוכל לדבר על הדברים שגרמו לשואה על פי היהדות והקבלה

תוקן על ידי המשקיף ב- 20/04/2009 19:27:52

תוקן על ידי המשקיף ב- 20/04/2009 20:33:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 20:43 לינק ישיר 

בואו נראה אם מישהו כאן יכול לומר לי מאיזה נקודת מבט אפשר לומר שהשואה הייתה ברצון ה'
ויותר מזה אומר וכך האמונה מחייבת שזו הייתה האפשרות הכי טובה שה' יכל לבחור בה
תחשבו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:02 לינק ישיר 

אתה גם לא תוכל להזיז את האצבע שלך אם ה' לא ירצה, אז ברור שהשואה הייתה ברצון ה'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:03 לינק ישיר 

אם כך בוא נעבור עוד שלב
למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:05 לינק ישיר 

למה אתה לא תוכל להזיז את האצבע, או למה הייתה שואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:10 לינק ישיר 

למה הייתה השואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:11 לינק ישיר 

מכיוון שאם לא הייתה שואה לא היה נשאר יהודי מאמין אחד היום

בתקופת השואה היה באופנה ללעוג ולבזות דתיים בכל הערים המרכזיות לא נשאר כמעט יהודי

שלא עבד בשבת קהילות שלמות נמחקו מהיהדות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2009 21:18 לינק ישיר 

אני חושב שרבנים אסרו להסביר את השואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 21:35 לינק ישיר 

לא אסור ולא כלום בא תעזוב אותנו מקטנות דמוחין לשואה יש הסברים טובים לי יש תשובה ואני רק רוצה לראות אם גם אתם בכיוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 22:06 לינק ישיר 

למעשה יש הרבה תשובות רק למי שמחפש אני בלי נדר יביא כמה וגם אתם תחשבו על כמה
הרבי מסאטמר תופס את ההיסטוריה של עם ישראל כנעה בְּמסלול הקבוע על פי חוקים נוקשים של גמול, ולא יותר: כל מה שמתרחש הוא תוצאה של שכר ועונש. השואה היא אם כן עונש, ועונש על החטא החמור מכול: כפירה במלכות שמים על ידי דחיקת הקץ. כרגיל בחוקי ההנהגה הא‑לוהית, העונש הוא מידה כנגד מידה: כנגד הכפירה במלכות ה' – קרי: בהנהגתו את ההיסטוריה – באה פורענות שבה דמם של ישראל מותר, וה' באמת אינו מתערב בנעשה בהיסטוריה, כלשון מדרש שלוש השבועות: "אמר להם הקב"ה לישראל: אם אתם מקיימין את השבועה מוטב, ואם לאו – אני מתיר את בשרכם כצבאות וכאילות השדה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 22:20 לינק ישיר 

אבל הוא שהוציא אותנו מא"י וגם אמר שנהיה עבדים לאלוהי הגויים,
אז איזו דחיקת הקץ? יהודים יכלו לעלות לארץ? מי יגיד להם שאפשר? הרמב"ם היה כאן ואמר שאין מה לחזור עדיין אז איזה יהודי פשוט ידע?
2000 שנה היה העם היהודי בגולה, קל לצאת מזה? קל לשנות את הראש ככה?
תנסה לעבור עיר מגורים תראה כמה זה קשה.

הכל התחיל כשהיהודים התחילו לעזוב את הדת לגמרי לטובת תנועת ההשכלה, ומאותו מקום שזה התחיל התחילה גם השואה.
אבל מה יכלו לעשות אנשים שנמצאים כל חייהם בנחיתות והשפלה? רק רצו לחיות מעט יותר טוב (שלא תבינו - אני לא מסכים בכלל עם עזיבת היהדות)
קשה לי לקבל את ההסבר הזה. חייב להיות משהו אחר.
הרי הקב"ה ידע מה יקרה לאנשים.
אולי פשוט קשה לי לקבל מצב שאבא מעניש ככה את ילדיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 22:40 לינק ישיר 

טוב אז בוא תשמע עוד תירוץ הוא קצת קשה לעיכול אבל תנסה לעכל לפני שתשפוט

בגמרא כתוב ''אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף''

על פי הקבלה נשמות שבגוף הוא אוצר הנשמות

נקבע לכל נשמה זמן קצוב להיות פה בעולם ולעשות את התיקון שלה
ואז כשנגמר הזמן שלה היא עולה בחזרה ואז יורדת נשמה חדשה לעולם בא השמש וזרח השמש מוכר כן

עכשיו מכיוון שראה הקב''ה שהנשמות שבדור השואה לא מתקנים אלא ההיפך הם מקלקלים וגורמים לעיכוב הגאולה לכן החליט להוריד את המשחית וממילא מכיוון שהם ימותו לא בדרך טבעית זו היא כפרתם ולכן הם יחזרו לשרשם וירדו נשמות חדשות לעולם ולא יהיה עיכוב לגאולה

הכל כמובן על רגל אחת ויש עוד מה להאריך .....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 22:53 לינק ישיר 

הנסתרות לה' אלהינו. אם נבין למה היה שיעבוד כל כך קשה מצרים, ולמה זרקו המצרים תינוקות ליאור, אולי נוכל להקיש משם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 23:00 לינק ישיר 

אז אנחנו בתהליך זהה עכשיו? גם לאחר החזרה לארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 23:01 לינק ישיר 

חחח
במצרים זו הייתה גזירה כי גר יהיה זרעך
ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה
כל זה בגלל במה אידע כי אירשנה
למי שרוצה להעמיק בעניין  השואה על פי האמונה יראה כאן

http://www.etzion.org.il/vbm/search_results.php?subject=%F9%E5%E0%E4+%E5%E0%EE%E5%F0%E4&koteret=%E0%EE%E5%F0%E4+%E1%F8%E0%E9+%E4%F9%E5%E0%E4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 23:06 לינק ישיר 

אכן במצרים הייתה גזירה, אני רציתי דוקא להתמקד בפרטים של הגזירה הזו. למה באופן כזה אכזרי? אולי יש פה מפתח להבנת העניין. מה חטאו בני ישראל במצרים שסבלו כזה סבל?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > השואה הייתה מאת ה' וברצונו!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext