בית פורומים עצור כאן חושבים

שבט לוי, לפי הגדרת החזו"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2009 18:30 לינק ישיר 
שבט לוי, לפי הגדרת החזו"א

ידועה הגדרתו של החזו"א את החרדים, כ'שבט לוי', אלא שתפקיד הלויים אינו רק ללמוד תורה, אלא גם ללמד. בשיחה שהיתה לי עם רכז מחשבת ישראל בתיכון (לא ישיבה תיכונית) הוא קיטר לי על חוסר המורים של מקצוע זה, מחוץ למגזר הדתי. אולי אי מי יודע, מדוע נטשו החרדים את התפקיד שהועיד להם החזו"א?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 18:56 לינק ישיר 

שאלת תם:אולי מוטב שתתמה קודם על היעדר הלימודים בתחום מחשבת ישראל,בתוככי המגזר החרדי עצמו?!
נ.ב. כיצד פותחים אשכול ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 22:04 לינק ישיר 

מלח
האם לשיטתם מחשבת ישראל היא תורה?
ומאידך, האם אתה מצפה מחרדי דהאידנא שילמד בתיכון דתי?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 22/04/2009 22:01:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 22:11 לינק ישיר 

בקשת תם:שמא תסבר את אוזנינו,על מה ולמה מחשבת ישראל איננה תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 22:35 לינק ישיר 

במקום מחשבת ישראל לומדים 'מוס'ר בשפתיים דולקות.. מישהו בכלל קרא את רס"ג? רמב"ם? דרשות ר"ן? עקדת יצחק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 10:15 לינק ישיר 

זו הסתת הדיון. על שני דברים אין עוררין (אני מקווה): הפרנסה בציבור החרדי היא במצב מאוד בעייתי, אין ספק (למעט רמב"מיסטים מובהקים) שעדיף להתפרנס תוך כדי תחום תורני, מאשר בעבודה שמכבדת פחות את בעליה.
האם אדם חרדי שצריך לפרנס את בני משפחתו לא יעדיף ללמד ספרים של גדולי הדורות (כרס"ג, רמב"ם וכו' שהוזכרו לעיל), גם אם זה לא ממש מה שהיה מלמד בישיבה קטנה כזו או אחרת?

בסופו של דבר, את מחשבת ישראל לא מלמדים תמיד האנשים המתאימים, והתהליך מוכר. התלמידים משילים בהדרגה את כיפתם, לאחר כמה שנים נמשכים לשיחה רדודה של אמנון יצחק, ומתפעלים מהעומק הקיים ביהדות ("עומק שלא סיפרו לנו עליו עד עכשו"...).
אז אולי הכל מוכוון מראש בעניין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 12:06 לינק ישיר 

מלח,
עד שמגיע יהודי חרדי ומנסה ללמד מחשבת ישראל (=אמנון יצחק, כמובן), הוא מקבל ממך מקלחת של צוננין? אתמהה!
לשון אחר: מה שאתה מציע הוא שיהיו הרבה אמנון יצחקים כדי שלא יהיו אמנון יצחקים. מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 12:29 לינק ישיר 

למלח הארץ

"אז אולי הכל מוכוון מראש בעניין?"

כך שאלת.

הכל מוכוון על ידי מי?ומה היתה מטרתו?

ולעצם הנושא הרי דווקא בשנים האחרונות ידוע שהציבור הדל"י איננו מעוניין במורים מהמגזר  החרדי ולכן ה"קיטור"של אותו רכז נשמע לי תמוה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 13:04 לינק ישיר 

אמנון יצחק   --   ומחשבת ישראל???????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 18:01 לינק ישיר 

ירוחם, אבי כל תופס כינור ועוגב. כתר לי זעיר. בד"כ חידודים אין צורך להסביר לך.
אבל מדאתינן להכי, כוונתי היתה שאם ייתנו לחרדים ללמד חשבת ישראל, מה שתקבל תהיינה הרצאות של אמנון יצחק, ולכן קשה לי לראות כיצד זה ימנע את ההיזקקות לאמנון יצחק. כך בדיוק נראה חרדי מצוי שמלמד מחשבת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 22:30 לינק ישיר 

אה, התכוונתי לאנשים קצת יותר רציניים מאמנון יצחק.
חוץ מזה, מאדם כמוך הייתי מצפה שתבין שכל עוד אין מי שילמד מחשבת, המקצוע נראה כמו החוברת שמוציא 'מכון הרטמן' וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 22:42 לינק ישיר 

למען האמת, החוברות שמוציאים במכון הרטמן נראות בד"כ הרבה יותר טוב מהחוברות שיוצאות בבני ברק. לא תמיד אני מסכים עם מה שכתוב בהן, אבל כדי שבני ברק תוכל להתחרות היא צריכה עוד הרבה להשתפר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 22:56 לינק ישיר 

ברור, הנימה היתה צינית. בצורה יותר עמוקה הכוונה לא היתה לקנטר את הציבור החרדי, אלא לשאול מדוע זנח הציבור החריד את המגמה הזו. גם כשחרדים הלכו ללמד בישיבות ציוניות, הם לא עשו זאת מתוך אידיאל, אלא מסיבה כלכלית נטו.
הציבור הדתי לאומי אכן כלל לא יאהב רעיון כזה, אבל אם יש צורך במורים, מדוע לא ינצלו זאת נושאי דגל החזו"א (אדאתינן להכי, הציבור הדת"ל אכן חוטא חטא כבד בכך, כשהוא מנופף ב'הפצות' למיניהן, אך לא הולך לדברים פחות בומבסטיים מאלה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 03:52 לינק ישיר 

"נודע ביהודה אלוקים
בישראל גדול שמו"

יהודה - היה נחשב לשבט בפני עצמו במקרים רבים - וגם בפסוק זה.

פסוק זה מבטא הבדל מסויים שהיה בין בני שבט יהודה לבני שאר השבטים - בני שבט יהודה היו יודעים את אלוקים. אצלם "מחשבת ישראל" היא "מחשבת" כפשוטו, חשיבה, הסקת מסקנות, ידיעה. שאר השבטים, לעומת זאת, לא עבדו את ה' ע"י הידיעה והמחשבה - אלא ע"י התבוננות בגדולת הבורא - סיפורי מופתים וכד' "בישראל גדול שמו".

המתבונן בספרי הנביאים ימצא - שאליהו ואלישע - נביאי המופתים, גדלו בממלכת ישראל דווקא, גם יונה מגיד העתידות משם היה, ביהודה גדלו נביאים אחרים - כישעיהו למשל, שהיה מטיף למוסר (אם כי קשה להחליט אם זה נובע מעודף מוסר של שבטו או להפך. וע"ע ספר עמוס המכוון דווקא לממלכת ישראל), וכיחזקאל המחוקק (וכמו כן המלכים דוד ושלמה בעלי רוה"ק, שכתבו ספרי מוסר וחכמה)

הֶוֵי "נודע ביהודה אלוקים בישראל גדול שמו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 10:39 לינק ישיר 

החלוקה בין נביאי מופתים לנביאים (ל' ניב שפתיים), ידועה, בהחלט לא גסה כפי שעשית (שמואל? ירמיה? וכו'), וכלל לא קשורה לענין. מילא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 20:39 לינק ישיר 

השאלה היא מדוע בעיירות פיתוח (כמו ירוחם, אשדוד וכד') למרות שיש ריכוז חרדי, לא עולה בדעת אף אחד מהם לצאת אל מחוץ לגטו שגזרו על עצמם, וללמד תורה, גם אם אין שום תכנון לתלמידים לחזור בתשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שבט לוי, לפי הגדרת החזו"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext