בית פורומים פורום הפילוסופיה

בדידות ...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2009 09:27 לינק ישיר 

אופק20 כתב:

אתה בעצם אומר שהחברה גורמת לנו לטמון את הראש בחול, לא לראות את המציאות עגומה כפי שהיא.
אני חולקת.
המציאות איננה עגומה כלל,
ובן-אדם בודד שיש לו תחושה חזקה של קיום העצמי, אמור דווקא להיות מאושר מאוד...

בשביל זה צריך מבט אמיתי יותר מהאמיתי ההוא הדכאוני...
וצריך גם להשקיע ולתת לעצמך
כדי לאהוב את עצמך,
כדי להיות בודד ומאושר, בלי תחושות של רצון לברוח מהשהות האינטימית עם ה"אני" שלך....

מסכים איתך שמה שהגיוני כתב אולי לא נכון.
אבל מה עם "לא טוב היות האדם לבדו"?
האדם אינו שלם לבד, כל עוד אין לו את ההשלמה שלו, האשה בפרט, וכל השאר בכלל, שהרי עמ"י משלימים יחד אחד את השני ולכל אחד יש תפקיד בעולם, האושר שלי לא יכול להיות שלם כל עוד יהודי אחר מחלל שבת/מקפיא ישובים וכו'...וגם עמ"י לא יכול להגיע לשלמותו כל עוד לא יישלם תיקון העולם...
אדם שמסתכל בראייה אמיתית ולא אגואיסטית לא יכול להרגיש שלם - לבד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 10:20 לינק ישיר 

האדם אינו שלם, אך זה לא צריך להיות כך שהוא מדוכא נורא כפי המתואר..
התיאור הזה הוא כבר של תלות אומללה בחברה.

נ.ב. ברוך השב! :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 11:41 לינק ישיר 

בכל האשכול הזה, ישנו זיהוי שגוי במדת מה, של הבדידות, כעצבות, ויש שטענו, כאומללות.
המשוואה הזו שגויה. [וכמו שכבר הזכירה אופק.]
הבדידות, היא מטבעה תחושת הקיום החזקה ביותר, או אולי להיפך, תחושת הקיום החזקה ביותר היא בהכרח בדידות. [יש איזה מקום בכתבי ר' נחמן מברסלב, שאומר שאדם יכול להיות בודד בין רבים.דבר דומה נמצא בכמה משיריו של 'אביב' ...., ווודי אלן היה אומר, 'אם אתה רוצה להיות ממש בודד, תתחתן']
הבדידות נוסחה כחויה בעשרות ויראציות שונות, בצורות מתחוכמות ומבריקות ביותר,בספרות, בשירה, ובפילוסופיה, כשהבולטים שבהם, הם כמובן האקזיסטנציאלסטים, שם משמשת הבדידות כאחד ממונחי היסוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 16:05 לינק ישיר 

יש הבדל בין בדידות אמיתית לבין תחושת בדידות,
אדם אחד יכול להיות בודד ומרוצה מהחיים, בזמן שאדם אחר יהיה מעורה בין אנשים ועדיין ירגיש בודד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 18:12 לינק ישיר 

מה שנכון נכון, וכנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 22:43 לינק ישיר 

אופק20 כתב:
האדם אינו שלם, אך זה לא צריך להיות כך שהוא מדוכא נורא כפי המתואר..
התיאור הזה הוא כבר של תלות אומללה בחברה.

נ.ב. ברוך השב! :)

נ.ב. - תודה רבה...

א.ב. - לא התכוונת כפי שאני תארתי אלא כמו שתיארו לפני אני מניח...ו...מסכים איתך, אך האושר אכן לא יכול להיות שלם כל עוד הוא לא שלם, עמ"י לא שלם, העולם לא שלם, כסא ה' לא שלם...

ג. - הבנתי מאשכול אחר ש...לא קוראים לך אופק וזה רק ניק? יש לי טעות בהבנה...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 15:09 לינק ישיר 

אפשרי כתב:

הבדידות, היא מטבעה תחושת הקיום החזקה ביותר, או אולי להיפך, תחושת הקיום החזקה ביותר היא בהכרח בדידות. [יש איזה מקום בכתבי ר' נחמן מברסלב, שאומר שאדם יכול להיות בודד בין רבים.דבר דומה נמצא בכמה משיריו של 'אביב' ...., ווודי אלן היה אומר, 'אם אתה רוצה להיות ממש בודד, תתחתן']

אתה ואופק ועוד הזכרתם את זה שהבדידות היא תחושת הקיום החזקה ביותר, אז באמת אולי תסבירו את זה קצת, ולמה כשאדם בודד יותר עצוב לו, הקיום כזה גרוע? כשאדם חי בחברה, עם אנשים סביבו, נראה לכם שהוא פחות מרגיש את הקיום של עצמו? ובעיקר את המשפט האחרון שכתוב כאן, אם אתה רוצה להרגיש ממש בודד תתחתן, אני התחתנתי ולא מרגיש בודד בכלל אז מה הפיתרון שלי כדי להרגיש בודד? אולי להתגרש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 15:36 לינק ישיר 

יכול להיות שמרגישים עם זה רע, כי לא יודעים איך להתייחס להרגשת הקיום.
יש בה משהו נורא עוצמתי ופנימי, אולי אדם "מאבד עשתונות" כשזה מגיע אליו.

ואולי גם.. האדם לא תמיד אוהב את הקיום שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 15:50 לינק ישיר 

אופק, אז את אומרת שכל מה שרע לאדם שהוא בודד זה בגלל שהוא מרגיש את הקיום ולא יודע איך להתייחס אליו או שהוא לא אוהב את הקיום שלו, מעניין, כי אני תמיד חשבתי (ועדין אני חושב ככה) שאחד הצרכים והסיפוקים של האדם זה להיות שייך לחברה מסוימת, להיות בקירבת אנשים, לקבל מהם פידבקים, בכלל כל מהלך החיים הוא ביחד עם אנשים וזה צורך בסיסי באדם כמו הרבה צרכים שהאדם צריך וכשהוא בודד אז רע לו בגלל שחסר לו את אחד הצרכים הבסיסיים שהוא צריך. כמו שאדם צריך לאכול ואם הוא לא אכל הרבה זמן אז רע לו, גם בזה תגידו שעיקר מה שרע לו זה בגלל שהוא מרגיש את הקיום שלו יותר כשהוא רעב? אז בסדר, זה לא קשור לבדידות, פשוט כשחסר לאדם את אחד הדברים שהוא חייב אותם אז רע לו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 16:34 לינק ישיר 

מי שלא מסוגל להיות לבד ,הוא האדם הבודד.
הבדידות היא פנימית.
אפשר גם להיות בין אלפי אנשים, ולהיות  ב ו ד ד !!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 17:59 לינק ישיר 

אנו בהחלט צריכים חברה בשביל לחיות, אך לדעתי הרגשות האיומים המתוארים לעיל כנלווים לבדידות,
נובעים מנקודה פנימית ועמוקה הרבה יותר מחוסר חברים הנמצאים בשטח.

יכול להיות אדם שחסרים לו חברים ולכן הוא מרגיש "בודד"
אך בקושי קיים דבר כזה, זה לא כל כך קשה למצוא לך חברים כפי הצורך.
לעומת זאת- תופעה של חוסר הכרות וחוסר אהבת קיום עצמי רווחת הרבה יותר במחוזותינו.

אין כאן סתירה.
ה"בדידות" הזו יכולה להגיע משניהם.
הסיבה שלדעתי הופכת את הבדידות לאיומה מכל זה חוסר השלום והבידוד מה"אני" שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 18:36 לינק ישיר 

מסתבר,
כיוונת לדברי ר' נחמן. כל הכבוד!
חזן גדול,
המובאה לפיה ה'חתונה' היא מקבילה ל'בדידות', היא כמובן צינית במדת מה, אולם, העיקרון העומד בבסיסה, הוא, כי מהותה של ה'בדידות' במובנה העמוק, היא אינה העובדה האם יש לו לאדם חברה, או לא.
תחושת ה'בדידות', היא תחושה פנימית, שהאדם חש שהוא אינו קשור לשום מקום, וברגעים אלו הוא חש את עצמו 'קיים' לבדו, והרי 'אין לך קיום גדול מזה!!!'
ניתן להעריך בתיאור התחושות הללו, אבל לדעתי זה כבר לא קשור ל'פילוסופיה', אם כי שיש שחלוקים בנקודה זו.
[אם אתה מעוניין יותר בנושא, אתה יכול ללמוד על  'אקזיסטנציאליזם', כמו תמיד, שווה להתחיל מויקיפדיה] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 22:49 לינק ישיר 

לאדם אין בעיה עם הבדידות כשלעצמה, אלא שהבדידות מגלה לו לו על עצמו, אם טוב לו והוא בשלמותו אזי יוכל להנות מהבדידות, אבל אם מצבו לא שפר עליו והוא בחסר, זה יתברר לו ביתר ברור בשעת ההתבודדות ואז ירגיש ברעתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 02:22 לינק ישיר 

אפשרי אופק, מסתבר ואסטרו, אתם כל כך מדגישים את זה שהבדידות לא תלויה באנשים אלא במשהו פנימי אני רק רוצה להגיד שחוץ מזה שאני לא כ"כ מבין לאיזה דבר פנימי אתם מתכונים, יש תחושות רעות ויש תחושות טובות אבל מה הקשר לתחושה בדידות פנימית, אבל גם אם יש דבר כזה, נראה לי שאתם שוללים יותר מידי את הצד הברור שודאי שעיקר הבדידות היא בזה שהאדם הוא לבד בלי סביבה וכשרוצים להוציא מישהו מתחושה רעה של בדידות אז מביאים לו אנשים שיהיו איתו ולא מביאים לו פסיכולוג שיוציא לו את הבדידות מהפנימיות!...  
יעקב, אני דוקא מתחבר מאד למה שאתה אומר, שעיקר התחושה הרעה שיש לאדם כשהוא בודד זה לא מעצם הבדידות אלא כשהוא בודד אז צפים לו כל מיני זכרונות לא טובים והוא נהיה שקוע במחשבות לא טובות על החיים ועל המוות וכו' וזה מכניס לדיכאון. אבל אם יחשוב מחשבות אופטימיות או שהוא מעסיק את עצמו אפילו שהוא לבד אז הבדידות שלו לא תכניס אותו לדיכאון והרגשה רעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 15:51 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
אפשרי אופק, מסתבר ואסטרו, אתם כל כך מדגישים את זה שהבדידות לא תלויה באנשים אלא במשהו פנימי אני רק רוצה להגיד שחוץ מזה שאני לא כ"כ מבין לאיזה דבר פנימי אתם מתכונים, יש תחושות רעות ויש תחושות טובות אבל מה הקשר לתחושה בדידות פנימית, אבל גם אם יש דבר כזה, נראה לי שאתם שוללים יותר מידי את הצד הברור שודאי שעיקר הבדידות היא בזה שהאדם הוא לבד בלי סביבה וכשרוצים להוציא מישהו מתחושה רעה של בדידות אז מביאים לו אנשים שיהיו איתו ולא מביאים לו פסיכולוג שיוציא לו את הבדידות מהפנימיות!...   

הכוונה היא שכאשר אדם הוא בודד יותר קל לו לחוות את ה"אני" שלו.
הוא מוצא את עצמו רק עם עצמו.
הרבה פעמים החוויה הזו כואבת לו ולא נוחה כלל, הוא עלול לגלות שזה לא מישהו שהוא אוהב ושבכלל לא כיף להם ביחד..
לכן הוא נתפס למצב רוח רע ונכנס לדיכאון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > בדידות ...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.