|
|
| נשלח ב-26/4/2009 12:30 |
|
| |
לא אומרים הלל כדי לחגוג עצם קיומו של המשטר הציוני, כשם שלא אומרים הלל בחנוכה לחגוג את המשטר החשמונאי שסר מדרך התורה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 14:02 |
|
| |
תמיד ה' באייר יחול ביום (בשבוע) שחל שביעי של פסח
אבל לא תמיד יום העצמאות "נחוג" ב ה' אייר
למשל:
אם ה' אייר יחול ביום שני יום העצמאות יחגג ביום שלישי כדי שבליל יום הזכרון לא יתקימו טקסים
אם ה' אייר יחול ביום שישי יום העצמאות יחגג ביום חמישי ..
|
| נשלח ב-26/4/2009 14:34 |
|
| |
noamzaig ,
האשמה שהמדינה הוקמה כמו שהוקמה, שזקתה לדת היא כמו שהיא, היא ברובה המוחלט על כתפי הציבור המאמין שלא עלה ולא נשא בעולה של הקמתה. אל לך להאשים את ראשית ההנהגה האפיקורסית או הבורה. תאשים את אותו ציבור שהעדיף להתרפק על ארצות אירופה המטופחות, וארצות ערב הנוחות. אישית, אני שומע בכיינות וצדקנות אצל אותם מטיפים שמרבים לומר הם עשו כך והם החטיאו כך, התשובה הטובה ביותר להם היא ואיפה אתם הייתם כל השנים? תנועת ש"ס ודומותיה היא תנועה חדשה יחסית ומצליחה ב"ה, למה היא קמה כ"כ מאוחר? למה אין תנועת חזרה בתשובה מצד הציבור האשכנזי הליטאי? (למה בכלל יש כזה ניכור ביניהם? שלא תתבלבל מדובר באותו נושא..)
יכלנו לעלות לארץ לפני כמאה שנה שמענו את הדפיקות של דודינו ואמרנו לעצמינו מה עד שהתלבשנו ושמנו בושם נלך לפתוח את הדלת?! עד שפתחנו הוא כבר לא היה שם וההמשך ידוע..
אני יכול להכנס איתך לרבדים יותר עמוקים של הסיבות לכך, אך זה לא המקום או הזמן..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 16:44 |
|
| |
YAKINIAZ
פתח אשכול שקצת היה לא במקום הנכון והוא שואל כך
מה עושים אם ה' באיירי וצא בתענית בה"ב?
א. כרגיל תחנון + סליחות
ב. רק תחנון
ג. שיטת בן גוריון - לא תחנון ולא הלל
ד. הלל
תוקן על ידי nipnap ב- 26/04/2009 16:54:55
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 20:15 |
|
| |
כדי להאיר את ראשית צמיחת גאולתנו הורידה השכינה נשמה פלאית לעולם שזכתה בלב העם לתואר הנאצל "גאון" – הגאון מווילנא (אליהו בן ש"ז קרמר, 1720?), שהיה גאון בכישרון ובמחקר בכל המדעים; גאון בתלמוד ובעולם ההלכה; גאון ברוח ובסוד וגאון היה בקדושה וחסידות. ומעל לכול – גאון ב"ציפייה לישועה" (שבת לא ע"א ורש"י שם) ובהנעת תהליך הגאולה בצד המעשי. הוא זירז את תלמידיו לקחת אחריות לשיבת ציון וגילה להם את סוד תהליכי הגאולה וגם את תאריכי הגאולה – " כִּי לֹא יַעֲשֶׂה אֲדנָי ה' דָּבָר כִּי אִם-גָּלָה סוֹדוֹ אֶל-עֲבָדָיו הַנְּבִיאִים " (עמ' ג:ז), כדי שיכירו שמאת ה' הייתה זאת, ויהיה לאות שנתחזק בדרך הגאולה למרות הקשיים העצומים שבדרך. וראוי להכיר שללא הגר"א היה בלתי אפשרי להעלות על הדעת באופן טבעי שתעלה יפה שיבת ציון השלישית, שהרי היסוד הראשון לזכות בארץ ישראל הוא לקנותה בייסורים קשים, ורק תלמידי הגר"א מכוח רבם היו יכולים להרים את מסע הייסורים הנורא הזה, בייחוד בראשית דרכם - ב-30 השנים הראשונות - משנת תק"ע ועד ת"ר, שהיו שנות הייסורים.
בדברים שלהלן המובאים לקראת יום העצמאות נבקש להתמקד בחזון הגר"א על תאריכי הגאולה ובניסיון להבין מעט את המהות המסתתרת מאחריו, שהרי אמרו חז"ל ש"היום גורם". למשל, ראש השנה נקבע ליום הדין מתוך הנחה שבו נברא האדם הראשון. וכך היה ראוי לבאר כיצד הדברים מתממשים בכל חגי ישראל. להלן נדגים זאת בתאריך של יום העצמאות, שכן " סימנא מילתא" (הוריות יב ע"א).
מכמה מקורות שנכתבו הרבה לפני קום המדינה מגלים תלמידי הגר"א שקיבלו מרבם לעשות דווקא ביום 20 לעומר את המעשים החשובים שיהיו אבן פינה ליסוד הגאולה, שכן ביום זה אין הקליפה שולטת. לכן החלו תלמידי הגר"א בהקמת "בית המדרש אליהו" על שם רבם, מעשה שהיה עבורם דבר גדול ביותר, ביום 20 לעומר בשנת תקע"ב. והרי יום 20 לעומר הוא ה' באייר – יום העצמאות. מפאת החשיבות העצומה של הדברים נביאם להלן מכמה מקורות כלשונם.
בספר 'קול התור' המיוחס לתלמיד הגר"א ר' הלל משקלוב, שחנן את ירושלים כ-30 שנה, נאמר (פרק חמישי ע' 114):
וכאשר קבענו מושבנו בעיה"ק ירושלים ת"ו בשנת תקע"ב, ובאחד הימים באותה שנה שבו הניחו את היסוד להקמת "בית מדרש אליהו" על שם רבנו הגר"א, בגוונין אחד נהירין, כי באותה שעה נפתח החלון הראשון של מחיצת הברזל לחדור לזכות של ברית אבות (החיבור שהוא יסוד בתפארת דרך מלכות) שהיה נפסק מחורבן בית המקדש. ואותו היום היה יום עשרים לעומר שהוא יסוד בתפארת כידוע ליודעי ח"ן.
בספר "מדרש שלמה" (דרשה ט"ז ע' 53) מדברי ר' שלמה זלמן ריבלין כתוב:
ימי הספירה אפוא הם הימים המסוגלים ביותר להתעלות בקדושה, אך לעומת זאת הם גם רגישים יותר להדבקות הקליפות, כי כלל ידוע הוא שכל המקודש ביותר הן במקום והן בזמן בכל נושאי הקדושה – עלול להיפגע יותר ע"י ה'סטרא אחרא' שיונקת את חיותה רק מהקדושה. וזהו הטעם שבימי הספירה צריכים להיזהר יותר ממגע עם חברותא רעה ומדברי סכנה, זולת שני ימים מסוימים בימי הספירה שאין הקליפה יכולה לשלוט בהם, והם יום העשרים בעומר, ויום הארבעים ושניים בעומר, כידוע ליודעי ח"ן (שני הימים האלה נתונים בשילובים של קו הרחמים – כ' בעומר דתפארת ויסוד, מ"ב בעומר דמלכות ויסוד, וראוי להרחיב גם על מ"ב בעומר - יום ירושלים, ועוד דברים מופלאים, אבל אכמ"ל).
בספר "מוסד היסוד" (מיוחס למשפ' רבלין, ירושלים תש"ס, ע' 184) נמצא שאבן הפינה לשכונה הראשונה שהוקמה בירושלים שמחוץ לחומות – שכונת נחלת שבעה, הונחה ביום 20 לעומר, בשנת ה'מלאכה תצלח' – תרכ"ט.
הרב שמואל ריבלין, נכדו של מחבר הספר "מדרש שלמה", ביאר בספר "אור שמואל" את מהות יום ה-20 לעומר על פי הנאמר בספר "קול התור", פרק ג'. שם מגלה הגאון את 156 מעלות הגאולה, ובמעלה י"ז נאמר: " וְהָיָה בֵית-יַעֲקֹב אֵשׁ וּבֵית יוֹסֵף לֶהָבָה " (עוב' א:יח). כידוע שיעקב הצליח להתגבר על עשו ושרו רק כאשר יוסף היה עימו והגן על אמו. ומעמד יעקב הוא בספירת "התפארת" הכוללת את מידת החסד של אברהם ומידת הגבורה של יצחק, ומעמד יוסף הוא בספירת ה"יסוד" הכוללת את הנצח וההוד, וה'מלכות'. מעלתה שאין לה אורות משלה וכוחה ביניקה מכל השישה. נמצא שביום העשרים לעומר יש התכללות של כל הספירות יחד במעלה העליונה. וכתוב בספר "קול התור" בפרק החמישי שתמצית שורש התיקונים הם שבעה, והתיקון השלישי הוא התכללות, ומשמעותו היטהרות מנטיות אנוכיות והתחברות לכלל ישראל, ש"אין בפרט אלא מה שיש בכלל, וכל ישראל ערבים זה לזה בנשמה אחת".
ואכן כך נהגו תלמידי הגר"א שבלב שמח עקרו את עצמם מהגלות ובזה ויתרו על מעמדם, פרנסתם, ביטחון קיומם ואפילו תורתם, שכן ריבוי הייסורים בארץ ישראל גרם להם ביטול תורה גדול. ולמרות הסכנות והצרות שהמיתו רבים מהם איש מ-511 הנפשות שעלו לארץ לא נטש את דרך הגאולה של רבם, שכן רבם לימדם שארץ ישראל נקנית בייסורים. לכן צלחה דרכם להביא עוד ועוד יהודים לארץ ישראל ולהקים יישובים ולעשות עוד מעשים טובים שאין המקום לפרטם. רק אחרי מלחמת העולם הראשונה נטשו בני בניהם של תלמידי הגר"א את דרך הקודש של רבנו – לתת הכול לכנסת ישראל בסוד ההתכללות, והחלו לדאוג לעצמם, ולכן נלקחה מהם הבכורה וניתנה למי שהפקיד והפקיר את עצמו עבור גאולת הארץ.
עוד כלל לימד הגר"א שנמסר בספר "מעשה רוקח" (ע' קל"ח) לר' אלעזר רוקח (אב"ד אמסטרדם שנה-לא ידוע) שיש משמעות למספר בסדר הפסוקים בתורה. למשל, התיבה "שלום" נזכרת לראשונה בפסוק 376 מתחילת התורה: " וְאַתָּה תָּבוֹא אֶל-אֲבֹתֶיךָ בְּשָׁלוֹם " (בר' טו:טו). ואכן ערך התיבה שלום = 376.
ואשר לשיבת ציון השלישית – הפסוק ה-5,700 הוא " וַיִּחַר -אַף ה' בָּאָרֶץ הַהִוא לְהָבִיא עָלֶיהָ אֶת-כָּל-הַקְּלָלָה הַכְּתוּבָה בַּסֵּפֶר הַזֶּה " (דב' כט: כו). ואכן שנת ה'ת"ש היא שנת תחילת השואה – 1940. והגר"א ברוח קודשו אמר שלפני הגאולה יהיה חורבן נורא בגלות וציין את הפסוק "וּבְהַר צִיּוֹן תִּהְיֶה פְלֵיטָה וְהָיָה קֹדֶשׁ" ( עוב' א:יז) . פסוק זה צוטט ע"י הרב כהנמן, ראש ישיבת פוניבז', בשם ה"חפץ חיים" (שציטט את הגר"א), ועל הרקע שלו הוסבר נס הבלימה של רומל באל-עלמיין קודם הגיעו לארץ. פסוק זה נכתב גם על חזית הבניין של ישיבת פוניבז'.
הירושלמי מלמד כי "אבותיכם אף על פי שנגאלו חזרו ונשתעבדו, אבל אתם משאתם נגאלים שוב אינכם משתעבדים" (שביעית ו, א), ומביא ראיה מן הפסוק "וֶהֱבִיאֲךָ ה' אֱ‑לֹהֶיךָ אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ וִירִשְׁתָּהּ וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ מֵאֲבֹתֶיךָ" (דב' ל:ה).
פסוק זה הוא הפסוק ה-5,708 בתורה, והמספר הזה הוא שנת תש"ח, שבו זכינו בהקמת המדינה ויכולנו לחוקק את חוק שיבת ציון שעליו אמרו חז"ל: "גדול יום קיבוץ גלויות כיום שנבראו בו שמים וארץ" (פסחים פח, ע"א).
הגאון ביקש לעלות לארץ ישראל בזירוז תהליך הגאולה וחזר בו באמצע הדרך. ומאז במשך 18 שנותיו האחרונות הקדיש את כולו לגאולה. הגר"א עשה עליית נשמה לדעת אם תצלח דרכו וכיצד, וגילו לו את הפסוקים " וְעֵת-צָרָה הִיא לְיַעֲקֹב וּמִמֶּנָּה יִוָּשֵׁעַ " (יר' ל:ז) (שמהצרה תצא הישועה והאוצר) ו" אַל-תִּירָא עַבְדִּי יַעֲקֹב " (שם ל:י). לכן לימד את תלמידיו את דרך הגאולה ועודדם לעלות לארץ ישראל ולגאול אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 20:31 |
|
| |
ב"ה, י"א אייר, תשט"ו
ברוקלין.
הוו"ח אי"א נו"נ מלאכתו מלאכת שמים
מוה"ר אלי' ליב שי'
שלום וברכה!
במענה על מכתבו מה' אייר, הנה ידוע פתגם הבעש"ט ששמענוהו כ"פ מכ"ק מו"ח אדמו"ר, שמכל דבר שהאדם רואה או שומע יכול ובמילא גם צריך ללמוד הוראה בעבודתו אם השי"ת, ועאכו"כ במאורע שנוגע לכו"כ מבני ישראל, וברפט אם רואים שמסר השי"ת רבים ביד מעטים באופן נסי, ה"ז צריך לעורר תוספת כח לעבדו ית', ואין להתרשם כלל וכלל ממה שישנם נוהגים באופן אחר, ורוצים לבאר הנהגתם ע"פ שכל שהם הרוב, והנ"ל הוא הוכחה להיפך, שאין הרוב בכמות מכריע כלל וכלל, וגם אלו המתנהגים אחרת יודעים עד"ז, אלא שיצרם הרע אין נלחמים בו כראוי, ולכן נופלים תחת משלתו, שזהו נוסף על כל שאר הענינים הנהגה דכפוי טובה באופן היותר מבהיל.
משל למה הדבר דומה, למלך גדול ורב, שמראה אהבת הגדולה והעצומה לאיש הדיוט נבזה שפל אנשים כו', ויורד אליו ממקום כבודו עם כל שריו כו', ומכניסו להיכלו היכל המלך כו' (ע"ד המבואר בתניא פרק מ"ו), האפשר לומר ששפל אנשים זה יאמר למלך, אשר היכל זה אינו של המלך אלא של ההדיוט, ולכן יתנהג בו כפי רצונו, ותחלת הנהגתו היא לגרש אתה מלך מהיכלו בכל האופנים שאפשרי, והיינו ע"י הנהגה גסה היפך ציווי המלך על כל צעד וצעד?! והנמשל מובן...
בברכה לכהנ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 20:33 |
|
| |
[תשכ"ח]
אין מקום בשנה זו דוקא, וגם לאחר הנצחון של מלחמת ששת הימים, לשנות את ההנהגה ביום העצמאות, ואין גם לבסס את השקפת השמחה – שהרי לאחר נסים כה גלויים, ביטוי השמחה הי' צריך להיות בתוספת בעניני מחולל הנסים – תורה וקדושה, ורואים כי אדרבה, גדלה ההרגשה של "כחי ועוצם ידי" (ואפילו לא מדגישים כ"כ המס"נ של הנלחמים), ולמרות כי גם הקצינים הגבוהים הודו כי "יד ה' היתה זאת", וכ"א הרגיש בזה ובמיוחד ראשי הצבא שידעו את הכחות שמכל צד ואת הסכויים שע"פ טבע הסותרים את המציאת של תוצאות המלחמה ואופנן – אך ביטוי השמחה מוכיח את ההיפך הגמור . . . ובמיוחד, כי גם אלו שנהגו לומר הלל לא היו צריכים לברך עליו, וכן ברכת קדוש ועוד, והרי אלו ברכות לבטלה. וי"ל אפילו בברכת שהחינו – וכמה מרבני אהקת"ו פסקו שאסור לברך על ההלל ופסקו שלא לאמרו.
מצער המצב וההפקרות שגם קטנים – פס"ד בזה ומשמיצים את רבני ישראל שאסרו לברך על ההלל בימים ההם ולאמרו, ומזלזלים בכבודם ואין פוצה פה ומוחה וכו'.
הוספה
ט'תקעג
נדפסה בקובץ "יגדיל תורה" (ירושלים) חוברת א (כב) ע' 7.
http://chabadlibrary.org/books
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:31 |
|
| |
זה לא יום של עצמאות זה עוד יום של גלות...זה הכל!
עד שהשלטון ערב רב לא יעוף מכאן לקיבינימאט...אין שום
עצמאות...אנחנו נמצאים בארץ תחת שלטונם של רשעים
אלה כרצון ה' אבל ודאי שלא יטוש ה' עמו...ותסתיים גלות
הערב רב במהרה בימינו אמן!!!
יום העצמאות האמיתי הוא יום הגאולה ואיחוד השכינה עם הקב"ה...
"אז ימלא שחוק פינו..."
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:34 |
|
| |
מילים כדורבנות!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:48 |
|
| |
זהו דיון אמיתי ונוקב רק שאחדים מאתנו חוששים להיכנס לעובי הקורה
האם בכלל אין לנו על מה לשמוח?
וודאי שצריך להודות לה' על יום ה' באייר שבו קמה מדינתנו
ביום זה כמו שנאמר פה אין שליטה לס''א (בדברי גלוי)
והתחילה ראשית צמיחת גאולתנו לפי כמה דעות
וודאי שיום של שמחה הוא אבל שמחה זו מה עושה
האם עקב השמחה נאמר הלל בברכה או בלי ברכה
בזה יש לדון לגופו של עניין
אני נוקט בשיטה שראיתי אצל גדולים
ביום זה לא אומר הלל מכיוון שעדיין לא זכינו לגאולה השלמה
וגם לא אומר תחנון כי וודאי הוא יום של קצת שמחה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 22:06 |
|
| |
אני לא נכנס לדיון ההלכתי אם לומר או לא לומר הלל...מי אני?
המשקיף שואל:
האם בכלל אין לנו על מה לשמוח?
ואני עונה לך אחי לפי תחושתי האישית...לא!!!
למרות שאני מאמין שאנו נמצאים פה בארץ כרצון ה' יתברך! ואכן מדובר באתחלתא דגאולה...
בכל מקרה גלות זה גלות...אין שום דבר משמח בה...ואנחנו בגלות פה בארץ!
גלות הערב רב שהיא קשה ומרה...אבל נתנחם בכך שהיא כנראה גם הגלות האחרונה בע"ה!!!
אני בכל אופן לא אומר הלל...ולא בגלל ש"הרב" שלי אמר לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 22:13 |
|
| |
מה אני יאמר לך טוב זו תחושתך
ואני אומר לך לפי תחושתי האישית ...כן!!!
יש על מה לשמוח גם אם השמחה היא לא שלמה
קצת שמחה יש פה
נכון שאנחנו בגלות אבל אם תקרא מה שכתבתי שש הודעות מעליי בשם תלמיד הגר''א
עצם הקמת המדינה היא התחלת הגאולה הגאולה לא חייבת לבוא
ביום אחד אלא בתור תהליך והתחלת התהליך התחילה בהקמת המדינה וזהו גאולה על פי הטבע בכל אופן התחלת הגאולה
אבל נכון אני מסכים איתך אנו עדיין בגלות המר והנמהר
ואני גם מכיר אנשי דמעלי שלא שמחים ביום הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 22:32 |
|
| |
כדי לדעת אם זה יום שמחה, אפשר פשוט לצייר בנפשינו את הארץ ללא מדינה, ואז לראות באיזה זמן היה יותר טוב.
יש כאלה שיציירו במחשבתם פרעות, מחסור כלכלי גדול, מחסור בכסף למוסדות תורה וכו', ואז זה יום שמחה.
ויש את אלא שיציירו במחשבתם את אלפי ילדי תימן מרוקו פולין וכו' וכו' החרדים ועוד דברים שלא עולים לי בראש, ואז זה לא יום שמחה בכלל.
אז תלוי מאיזה בחינה מסתכלים. אם יותר על מה שהמדינה הטיבה, או על מה שהיא הרעה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 22:58 |
|
| |
דעתו של הרב מוצאפי בעניין יום העמאות והמדינה.
לכבוד הרב
1. מה דעת החרדים על יום העצמאות ?
2. למה לא חוגגים ?
3. למה לא אומרים הלל ? |
| תשובה |
| ומה דעתך עליהם ? הם לא מחללים שבת, לא מקללים, לא מטנפים את פיהם, לא הולכים לבלות, מוותרים על הבלי העולם ולןמדים ומתפללים על כל ישראל. ועדיין יש נגדם טענות... |
| שאלה - 17128 |
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
אני באה מבית דתי לאומי וכבר מס' שנים מתחרדת ב"ה, יש לי שאלה ספציפית לגבי הלל ביום העצמאות מה הפסיקה לפי הרב? האם המדינה היא ראשית צמיחת גאולתינו? ומה בדבר דגל והימנון? אלו נקודות שקצת קשה לי איתן בעולם החרדי. הרב יברך אותי בבקשה שאזכה להגיע לדרך האמת
רוב תודות |
| תשובה |
| קשה לי עם מלחמת תש"ח,סיני,תשכ"ז,התשה,תשל"ד,לבנון א,המפרץ,לבנון ב,ומבצעים רבים עם הרבה יתומים ואלמנות לומר על כל זה גאולה. |
לכבוד הרב שלום,
לגבי יום העצמאות, ענה הרב:כל עוד יהודים נהרגים ולא חזרנו בתשובה, והאומות שולטות עלינו אז אנחנו בגלות קשה מאוד.
במחילה, אני לא מבין דברי הרב, שהרי כל שנה אנחנו חוגגים בחנוכה זכר שנגאלו ישראל ממלכות יון הרשעה ולניסים שהיו אז. ואחרי הנס, מלכו החשמונאים שלא כדת ואחרי זמן מה מלכו עבדיהם שלא היו שומרים תורה ולא ביטלו בגלל זה את חנוכה.
תודה לזמן שאתה מקדש לזיכוי הרבים. |
| תשובה |
| מזמן החשמונאים היה בית מקדש סנהדרין ותנאים.ושמרו מצוות ורוב עם ישראל היה בארץ ודי בזה למבין..... |
|
לכבוד הרב שלום רב
האם כיום שאנו לא בגלות, על אדמת ארץ ישראל הקדושה, חיים בירושלים שלה ייחלנו מאות ואלפי שנים, יש לנו צבא שמגן עלינו, ישנה עליה בלתי פוסקת של יהודים לארץ ישראל, בעשרות שנים מועטות מספר היהודים בארץ הכפיל את עצמו מספר פעמים, הקב"ה עושה איתנו ניסים ונפלאות במלחמתנו באויבנו. האם אין עלינו להודות לקב"ה על ניסים ונפלאות אלו ביום העצמאות או ביום איחוד ירושלים? |
| תשובה |
| יחלנו לאור השם שעלינו יזרח לעבודת המקדש, לכל מה שכתוב בעלינו לשבח. וכל עוד יהודים נהרגים ולא חזרנו בתשובה ואין מזכירים את שם השם, והאומות שולטות עלינו אז אנחנו בגלות קשה מאוד.אנחנו חולים בגלות ולא מרגישים חבל מאוד. |
|
בס"ד
שלום כבוד הרב
כיצד נכון לנהוג ביום העצמאות מבחינת האם מותר לשמוע מוזיקה?
האם מותר להתגלח?
האם לאמר הלל בלילה וביום?
תודה רבה
אברהם משולם |
| תשובה |
א. מוזיקה אסור בהחלט
ב. גילוח אסור
ג. הלל עדיין אנחנו במלחמה כל יום
להתפלל שהצרות יפסיקו. |
|
שלום לכבוד הרב
כיצד לנהוג לגבי וידוי ונפילת אפיים ביום העצמאות כשיש בבית הכנסת אנשים המחשיבים את יום העצמאות כחג? |
| תשובה |
| לא להתווכח עם אנשים שלא מבינים. |
| כב' הרב, שלום וברכה. ראיתי שכב' הרב כתב שהכרזת המדינה איננה נס, אבל הנצחון שהיה במלחמה הוא כן נס. האם למי שלא אומר תחנון ביום העצמאות (כיוון שהיה נס במלחמה) יש לו על מה לסמוך או שאין לו על מה לסמוך? ותודה לרב מקרב לב על כל האתר הגדול והחשוב הזה. |
| תשובה |
| כול יום יש לנו נסים, והמלחמה לא הסתיימה. |
| רבנו איזה הלכה קבעת ביום העצמאות עושים הלל או לא ?! |
| תשובה |
| כשראשי המדינה ישמרו שבת ויתאבלו בתשעה באב, נאמר הלל. |
| שאלה - 1318 |
| רציתי לשאול את כבוד הרב אם יש עניין כלשהו ביום העצמאות? |
| תשובה |
| הכרזת המדינה אינה נס, ההצלה בסיום המלחמה היא נס. |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 23:06 |
|
| |
kitoob ידידי בא נסתכל קצת אחורה ונחליט אם מצבינו היום טוב יותר או פחות..
אז... חורבן בית ראשון ולאחריו הוצאה לגלות מליונים הרוגים לפי תיאורי הנביא של נהרות הדם שם. חורבן בית שני שגם לאחריו נהרות דם ואולי אף יותר.
מעשה המן ומרדכי, רדיפות היהודים ע"י המסיון הנוצרי ואחריו גם המוסלמי (המרות דת, רציחות, הפליות) דרך מסעות הצלב השונים (לפני כ-1000 שנה) הפצת דת האיסלאם הרג האבות כדי שיוכלו לאסלם את היתומים, גירוש ספרד (לפני כ-500 שנה) אינקויזיציה הספרדית המרת דת באמצעות עינויים של מכשירים מתוחכמים שמעכו, מתחו, וחתכו וכו' (..), פרעות ת"ח ות"ט, עלילות דם בפסח, פוגרומים, חוקים מפלים, מצב כלכלי גרוע ורעוע (ר"ע יהדות פולין מאות בשנים), והשיא - השואה רצח שיטתי לפי הגדרות ספציפיות שנקבעו בועידת ואנזה.
והיום... (אני תולה את רוב בעיותיה הדתיות דווקא בדתיים ואת זה תוכל לראות או באשכול הזה או באשכול על הרצל, את ההתיחסות שלמה היו המניעים של התנועה הציונית והיחס אליה תמצא שם כאן אני מדבר רק על השורה התחתונה שהיא עליית היהודים לארצם + הקמת המדינה)
עם ישראל חזר לארצו לאחר כ-2000 שנות גלות.
הארץ התחילה להפגין זאת ע"י הצלחות חקלאיות פנומנליות שלא נראו כאן מאות בשנים (אחד מסימני הגמרא מתוך רבים שאני מאמין שאתה מכיר בע"פ מהתעסקותך בנושא ולכן אביא רק דוגמה קטנה זו). מספר בתי הכנסת והישיבות לא היה בשום מקום כמוהו מאז ומעולם. תנועת חזרה בתשובה עצומה שבוערת בעם. צבא חזק וכלכלה מצליחה ומערכת בריאות שלא היו פה מעולם. (חוץ מתקופת שלמה המלך אולי :)) אחדות יחסית בין חלקי העם - לעומת המצב של לפני הגלות של חלוקה בין יהודה ובנימין לשאר השבטים תוך כדי מיני מלחמות כמעט ביניהם.
ולבסוף אני ואתה יכולים לצאת מביתנו עטורים בטלית ותפילין לתפילת שחרית ללא חשש שניפול קרבן לכנופיית רחוב אלימה כתוצאה מכך שאנחנו מבליטים את יהדותינו.
האם אנחנו עד כדי כך כפויי טובה לקרוא למצבינו פה "גלות של הערב רב"?! אתה יודע מי היחידים שנשארו באמונה שאסור לעשות לארץ? כמה קבוצות קטנות וזניחות שקוראות לעצמן יהודים חסידים שמברכות את אחמדינג'ד בביקורו בארה"ב לאחר דברי הבלע והשיטנה שהוציא כנגד עם קודש (כמה טועה וכמה מחטיא שלא יהיה..) יהיה לך יותר קל לראות את זה אם נשנה את הדמויות ונשים את המן במקום אחמדי??
עצוב לראות ולשמוע דברים כאלה.. 60 שנה עברו ואנשים עדיין לא מתפקחים ומבינים איזה זכות וחסד עשו איתנו על אף בעיטתנו בחסד הזה.
 |
|
|
|
|
|