בית פורומים הנה ימים באים

חג העצמאות? האם יש על מה לחגוג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2009 11:49 לינק ישיר 

שלום פרידום.

קודם כל אני כבר אמרתי את דעתי שאכן הקמת המדינה היא
רצון ה' האמיתי והיא אתחלתא דגאולה...בזה אין מחלוקת בינינו...
צריך לזכור שלמרות שכיום אנחנו כביכול יותר בטוחים מאשר בגלות
(למרות שגם זה לא ברור מאליו)...עם ישראל האמיתי עבר ועובר
שואה רוחנית ונמצא במדרגה רוחנית איומה מאד בעיקר בגלל השלטון...
אל תשכח את היוונים ימ"ש שלא רצו להורגנו אלא גרוע מכך להעביר
אותנו על דתנו ולכלות בכך את נשמותינו...היוונים=המנהיגים בימינו.

עכשיו אם נתייחס לדבריך...

1."מספר בתי הכנסת והישיבות לא היה בשום מקום כמוהו מאז ומעולם.
תנועת חזרה בתשובה עצומה שבוערת בעם."
חזרה בתשובה? איזה חזרה בתשובה?...עם ישראל היום מחולק
לכתות,מפלגות,חצרות...ושאר שטויות...אין שום מנהיג שמייצג את כלל
ישראל
...בתי הכנסת והישיבות לא אומרות שום דבר וריבוי בתי כנסת
מבחינתי=ריבוי מחלוקות...
הרבי מלובביץ זצ"ל על הישיבות:
"אי אפשר לבנות חינוך לתורה ויראת שמיים מכספים המוכתמים בדם יהודי"

2.שכתבתי שאנו תחת שלטון הערב רב לא עשיתי חלוקה בין דתיים לחילוניים!
השלטון מבחינתי(כולו!)=ערב רב!...חילוניים כדתיים!

3.כתבת:
"והיום...
(אני תולה את רוב בעיותיה הדתיות דווקא בדתיים ואת זה תוכל לראות או באשכול הזה או באשכול על הרצל, את ההתיחסות שלמה היו המניעים של התנועה הציונית והיחס אליה תמצא שם כאן אני מדבר רק על השורה התחתונה שהיא עליית היהודים לארצם + הקמת המדינה)"
מסכים איתך!

4."ולבסוף אני ואתה יכולים לצאת מביתנו עטורים בטלית ותפילין לתפילת שחרית ללא חשש שניפול קרבן לכנופיית רחוב אלימה כתוצאה מכך שאנחנו מבליטים את יהדותינו."
נכון להיום!!!...לא ברור אם זה הולך להיות המצב בהמשך...ודי לחכימא...

5."עצוב לראות ולשמוע דברים כאלה.. 60 שנה עברו ואנשים עדיין לא מתפקחים ומבינים איזה זכות וחסד עשו איתנו על אף בעיטתנו בחסד הזה."
ואני אומר:
"עצוב לראות ולשמוע...60 שנה עברו ועדיין אין בית מקדש והשכינה בגלות...למרות
שאנחנו בארץ הקודש אחרי 2000 שנות גלות ר"ל...!

לסיכום אחי:
אני מסכים איתך שאנו פה בארץ זה חסד של הקב"ה ורצונו האמיתי...ואפילו
שהרצל היה שליח במובן מסויים לעניין זה...אך מפה ועד להגיד הלל ולשמוח
בגלות שהיא אולי הגלות הקשה מכולם גלות רוחנית=גלות הערב רב(השלטון על
כל גווניו) היא דבר עצוב שההשלכות שלו היו וכנראה גם יהיו הרסניות ל"ע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 13:26 לינק ישיר 

אתם עדיין מעדיפים את חצי הכוס הריקה, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 17:19 לינק ישיר 

kitoob  קראתי את תגובתך והופתעתי לראות שאנחנו מסכימים על הרוב המוחלט של הדברים וההבדל הקטן אך עם זאת הגדול ביננו, הוא ההתייחסות לחוטאים בימינו.

לדעתי רוב רובו המוחלט (מעל  80% כולל חבר'ה קיבוצניקים כשרים למהדרין) מהציבור שאינו שומר תורה ומצוות הוא בגדר תינוק שנשבה, אנשים שלא באו כמעט במגע עם הדת - האמת, אנשים שניזונים מתרבות מערבית שמושתתת על אגו, מין, ואינדבדואליזם פחות או יותר ההפך מדרך תורתינו הקדושה.
אני לא מסכים עם הטענה שאומרת שבימינו אין כזה מושג תינוק שנשבה מכיון שהדת נגישה לכולם ולומר זאת זה או נאיביות או טיפשות גמורה מהסיבה הפשוטה מאוד אדם שנחשף כל ימיו לדעות שליליות לדת ולשומריה איזו סיבה בעולם שיתחיל לחשוב לעצמו שאולי זו הדרך הנכונה אם לא קרה לו איזה משהו קיצוני?

ואני מפנה את זה לכל אחד מדיירי הפורום האם מישהו יוכל לומר בוודאות, שאם היה נולד במשפחה חילונית וגדל ללא ארועים מיוחדים ונחשף לדת באותה צורה שהחילונים היום ברובם נחשפים היה מגיע לאמת תורתינו הקדושה???

אותם ערב רב שמתוארים בזוהר הם מעט שבמעט בכמות אך רבים באיכות לצערינו.. הם נמצאים בשדרת התקשורת, המשפט, הכלכלה, והשלטון הישראלי ולכן השפעתם הרבה.

לסיכום רק אומר כמו שאמרתי כמה פעמים ברחבי הפורום, האשמה הגדולה ביותר היא לא על אותם ערב רב שעושים מלאכתם נאמנה (...), ולא על אותם תינוקות שנשבו, אלא אך ורק עלינו הציבור ששומר תורה ומצוות, ומאמין בריבונו של עולם שמתעסקים בקלה ולא שמים לב לחמורה שנרמסת תחת רגלינו!, מסתכלים במשקפת מצוצמת על משפחתינו וקהילתינו הקרובה ולא פותחים עיניים כלפי עם ישראל בהמוניו.
רק עכשיו התפרסמה הפגנה גדולה של דתיים המעונינים בתחבורה נפרדת ולחצים שהפעילו רבנים בכיוונים שונים כדי לקדם את הנושא...
 ישיבה נפרדת באוטובוס היא דבר נכון , אך האם אין דברים אחרים בעם שזועקים לשמיים?
לא עדיף להשקיע את הזמן שהאנשים הלכו להפגנה לקרב אנשים ליהדות? ללמד אותם מה זה תפילין ? מה זו שבת??

לומר:"הם ערב רב ואין מה לעשות" זה חטא לאמת, הרמת ידיים, קטרוג על עם ישראל (החלק שמתנהג כמו ע"ר ולא באמת ע"ר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 18:21 לינק ישיר 

freedom ידידי.

תראה אחי לגבי מה שכתבת:
"kitoob  קראתי את תגובתך והופתעתי לראות שאנחנו מסכימים על הרוב המוחלט של הדברים וההבדל הקטן אך עם זאת הגדול ביננו, הוא ההתייחסות לחוטאים בימינו."

ואני שואל אותך אחי...מי הם החוטאים? אני לא מתייחס לחוטאים, אני אחד מהם!
אני אדם שומר מצוות אבל לא "חרדי" ולא "דתי לאומי" ושאר חארטות וגם לא רוצה להיות! אני אני...
אי אפשר להגיד כל הזמן על כולם (החילוניים) תינוקות שנישבו וכו', גם אני נולדתי בבית
לא דתי וגם אני מתאים להגדרה זו, אבל כל יהודי מחוייב ויכול בנקל להגיע לאמת אם רק
ירצה
...וצריך לקחת אחריות על חיינו ולהבין שזה לא תירוץ שיתקבל(כנראה) בבית דין שמיים
"לא התכוונתי...אני תינוק שנשבה..." כי בגיל 20 או יותר אדם הוא כבר לא תינוק...ולהיות
חילוני "בחור טוב" זה לא מספיק צריך להיות צדיק "ועמך כולם צדיקים..." אני גם מחובר
להרבה אנשים חילוניים (תינוקות שנישבו אם תרצה) ואני אוהב את כולם, הם עשר, אבל הם
מחוייבים בדיוק כמוני לפחות לשמירת שבת,תפילין,כשרות... אם לא על הקפדה על קלה כבחמורה...
הקב"ה לא מצפה מהחילוניים להתחרד אלא להתקרב אליו במעשים לא רק בלב...

לגבי מה שכתבת:
"אותם ערב רב שמתוארים בזוהר הם מעט שבמעט בכמות אך רבים באיכות לצערינו.. הם נמצאים בשדרת התקשורת, המשפט, הכלכלה, והשלטון הישראלי ולכן השפעתם הרבה."

זה בדיוק מה שאני אמרתי דיברתי על השלטון כולו חילוני כדתי!
הם הם הערב רב...ולא דיברתי על החילוניים בכללות חלילה...

שכתבת:
"האשמה הגדולה ביותר היא לא על אותם ערב רב שעושים מלאכתם נאמנה (...), ולא על אותם תינוקות שנשבו, אלא אך ורק עלינו הציבור ששומר תורה ומצוות, ומאמין בריבונו של עולם שמתעסקים בקלה ולא שמים לב לחמורה שנרמסת תחת רגלינו!, מסתכלים במשקפת מצוצמת על משפחתינו וקהילתינו הקרובה ולא פותחים עיניים כלפי עם ישראל בהמוניו."

אני מסכים עם כל מילה וזאת הסיבה שאני גאה לא להיות חלק מהציבור הדתי "הקלאסי"
המחולק והמעודר(עדרים עדרים) ורואה עצמי יהודי שמשתדל להתקרב לאמת ולקב"ה גם
אם זה כואב...הציבור הדתי היום על כל פלגיו וחצרותיו הוא מבחינתי ציבור של כתות מבולבלות
ומונהגות ע"י רבנים שלדעתי אינם מזכירים בהתנהגותם את עבדי ה' האמיתיים כגון...משה רבנו,
דוד המלך,יהודה המכבי וכו'...אלא דמויות פחות חיוביות ולא כאן המקום להרחיב.

ולגבי הסיפא של דבריך:
"לומר:"הם ערב רב ואין מה לעשות" זה חטא לאמת, הרמת ידיים, קטרוג על עם ישראל"
ראה הערתי הקודמת שמדובר על השלטון (דתיים שבו וחילוניים)...
ועליהם איני מקטרג אלא מייחל לנקמת ה' בהם דרך המשיח עבדו...
"כי יום נקם בלבי ושנת גאולי באה"...(ישעיה ס"ג)...
בב"א.
בשורות טובות אחי היקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 18:54 לינק ישיר 

הרבי מליובאוויטש אמר שהאמונה שהמדינה היא "'התחלתה דגאולה", גורמת לקורבנות בגשמיות! מי יכול לדעת כמה פיגועים היו נמנעים לולא האמונה הזאת!!!

והצחיק אותי זה שכתב שכבר 60 שנה לא הבנו שזה נס.
זה שלא קולט שאבדה על אמונתו הקלח כותב שאנחנו לא קלטנו!!!...

תוקן על ידי שניארב ב- 27/04/2009 18:54:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 20:28 לינק ישיר 

שניארב היקר...אני מהמצחיקים שאתה מכוון אליהם שמאמינים
שהעלייה לארץ הייתה אתחלתא דגאולה...ואם תוכל להביא ציטוט
מתועד ואמיתי של הרבי שכותב מה שאמרת באותן מילים אני אצטרך
לשקול מחדש את אמונתי...הואל בטובך להביא המקור...תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 20:41 לינק ישיר 

שניארב היקר,

רוצה לדעת כמה קורבנות בגשמיות נגרמו כתוצאה מזו שלא האמינו שזו אתחלתא דגאולה?
 6,000,000.
(פחות או יותר פי 200 מכל מה שנהרגו בכל מלחמות ישראל וכל פגועי הטרור ביחד)
אז מה עדיף להאמין בכך, או לא להאמין בכך?

להערכתי, אנחנו לא משדרים על אותו גל בהבנת המושג "אתחלתא דגאולה".

אני אשמח לשמוע מה הפירוש שלך למושג...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 21:11 לינק ישיר 

קיטוב: הספר "בין אור לחושך", הספר של הרב וולפא עמ' 57.

פרידום: אם ה' רוצה שתהיה שואה, הוא יכול שהיא תהיה עם העליה לארץ או בלי. אתה לא יכול להגיד שזה בגלל האי אמונה באתחלתא דגאולה.

המושג "אתחלתא דגאולה": השאלה מתחזקת עוד יותר, משום שבכמה הזדמנויות הרבי התייחס לתקופה שלנו כ"אתחלתא דגאולה", ומצד שני הרבי התנגד לציונות - משמע שאתחלתא דגאולה מפורש ע"י הרבי באופן שונה.

אלא שהפירוש של הרבי הוא ש"אתחלתא דגאולה" הוא דבר שמעין הגאולה, ולכן תקופתנו נקראת "אתחלתא דגאולה", מפני שהתגלתה תורת החסידות שהיא מעין תורתו של משיח. (ראה 'התוועדויות' כרך רביעי עמ' 2438)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:00 לינק ישיר 

שניארב, אנא דייק בדבריך, לא אמרתי שהשואה היתה בגלל אי האמונה ב"אתחלתא דגאולה" כמושג, אמרתי שהיו נמנעים הרבה מאוד קורבנות יהודים אם היו עולים לארץ במשך עשרות השנים שקדמו לשואה כתוצאה מכך שהיו מאמינים בכך שמתחילה הגאולה ומקומו של יהודי זה לא בגלות כי אם בארצו.

תחילת התגלות החסידות שמקורה וחידושה העיקרי להבנתי הוא בשילוב חכמת הקבלה בעולם ההלכה (שו"ע הרב וכו') גם לדעתי מייצג גאולה ברמת תפיסת המציאות התורנית (בזכות ספרא דא יפקון מגו גלותא).

מצד שני, הצד המעשי והחומרי ביותר של הגאולה אין ספק שהוא בחזרתינו לארץ, ואין חולק על כך שמי שדחף לזה בעיקר היתה הציונות החילונית לצערינו, ולכן יום העצמאות מייצג את תקופת ה"אתחלתא דגאולה" בצורה הפשוטה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:09 לינק ישיר 

אם ה' נתן קיצבה של מספר מסויים של אנשים שימותו, בכלל לא משנה איפה הם יהיו ואם יאמינו שמתחילה הגאולה או לא.

יום העצמאות מייצג אולי את ה"אתחלתא דגאולה" במושג של חזרה לארץ, שזה מעין הגאולה.
אבל הוא כלל לא מייצג את האתחלתא דגאולה כפי שהמושג כתפיסתך, התחלה ממשית של הגאולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:12 לינק ישיר 

שניארב קיטוב פרידום וכו'
אני קטונתי אולי לפרש את דברי הרבי מליובאוויטש ויכול להיות שיש שיפרשו אחרת אבל כך נראה לי בסיעתא דשמיא לפרש

כל מה שהרבי אמר שהאמונה באתחלתא גורמת לקורבנות בגשמיות
היא העובדה שמתייחסים לאתחלתה דגאולה בצורה כזאת שכבר חושבים שזו הגאולה המדוברת ולא צריך לפעול יותר להבאת המשיח
ואז נרדמים ולא מתעוררים לצעוק לאבינו שבשמיים
ואיך זה קשור לקורבנות בגשמיות את זה עוד לא גיליתי אולי למישהו יש כיוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:17 לינק ישיר 

אכן משמע כדבריך בשיחה שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:50 לינק ישיר 

ברוך שכיוונתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 22:59 לינק ישיר 

עלתה לי לראש מחשבה: מה פירוש "עצמאות"?
בדקתי במילון, ומצאתי כתוב כך:
עצמאות: 1. המצב של מדינה חופשית ומשוחררת, שיש לה שלטון שלה, והיא איננה נמצאת תחת שלטון זר.
2. חופש משליטה, מהשפעה או מעזרה של אחרים אי תלות בהם.

ובכן, לדעתכם,המדינה באמת עצמאית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 23:04 לינק ישיר 

1. כן
2. לא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > חג העצמאות? האם יש על מה לחגוג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.