| נשלח ב-26/4/2009 17:18 |
|
| |
"ויכר יוסף את אחיו והם לא הכירוהו"
תלמדו את הרמח"ל על משיח בן יוסף (נדמה לי שזה ב"קנאת ה' לרמח"ל") ואז תבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 17:25 |
|
| |
שלום לך אלקנה אנחנו ברוך השם יודעים לקרוא בספר,ולא נעלם מאיתנו הספר של הרמח"ל קנאת ה' צבאות. אדרבה מה שמביא שם הרמח"ל לא מחזק את שיטה זו...
מי שמביא טענה זו או אחרת צריך להביא ראיה, קרי ציטוט ומקורות...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 17:55 |
|
| |
מי היה הרצל
הוריו של הרצל היו מתבוללים (למרות ששניהם היו יהודים). הם, כחלק גדול מהעם היהודי באותה תקופה, האמינו שהדרך הנכונה לחיות את חייהם היא על פי התרבות הכללית של אותם הימים. הרצל גדל בסביבה חילונית קיצונית. למרות שהוא עשה בר מצוה בבודפשט בהיותו בן שלוש עשרה, לא היתה הרבה יהדות במשפחה.
מראשית דרכו כעיתונאי צעיר בוינה הרצל דאג לגורלו של העם היהודי. הרעיון הראשון שעלה במוחו כפי שמופיע ביומנו הוא התנצרות גורפת והמונית של כל העם היהודי. זהו רעיון נורמלי לחלוטין על פי חינוכו ודרך חייו של הרצל. הרצל ראה בהתנצרות אקט פורמלי בלבד המהווה שער כניסה לחברה הנוצרית חילונית, דבר שבאותה תקופה היה פותר את בעיית האנטישמיות על פי השקפתו. .
. להרצל היה בן שכאשר הוא נולד הוא החליט שלא למול אותו, כיון שלא רצה לכפות עליו את הדת היהודית ורצה לתת לו את האפשרות להחליט בעצמו. .
השיא בתהליך זה התרחש בתקופה בה היה הרצל עיתונאי בפריס. הרצל נחשב לעיתונאי וינאי מוכשר, כותב מחזות מצליחים, והיה נציג מושלם של התרבות המערבית המודרנית של אותם ימים. וביום אחד הרצל מגלה שכל מה שחשב על החברה בה הוא חי אינו נכון, וכל תוכניותיו לגבי עתיד העם היהודי התנפצו. הדבר קרה כאשר הרצל ראה איש נוצרי מכה איש יהודי, דרייפוס. . לאחר משפט דרייפוס הרצל כותב את ספרו מדינת היהודים.
הרצל הגיע למסקנה כי תוכניתו המדברת על התבוללות של העם היהודי לא תצא לפועל, כיון שלמרות שהיהודים רוצים ומוכנים להתבולל, הגויים לא רוצים שהיהודים יתבוללו בתוכם. ולכן הגיע הרצל למסקנה שעל מנת לפתור את בעיית האנטישמיות, על היהודים לעזוב את אירופה ולשוב לארץ ישראל.
הרצל החליט להקים הסתדרות ציונית עולמית, על מנת להקים כוח פוליטי שיפעל להגשמת רעיונותיו.
להרצל וליהדות לא היה ולא כלום והיום רוצים כל מיני אנשי דלא מעלי ליפות את הרצל וחס ושלום להשוותו למשה רבנו עפר לפיהם
וכן כל הדיבורים האלו על הרצל כמשיח בן יוסף אוי לאזניים שכך שומעות זה מזכיר לי שיש אנשים שחושבים שמי שלא הולך בדרך התורה חס ושלום יכול להיות משיח בן יוסף
אולי בהמשך אביא מדבריו של הרמח''ל על נשמת המשיחות שהיא לא נפגמה כלל רק הכלי הוא שנפגם עוד חזון למועד
תוקן על ידי המשקיף ב- 26/04/2009 18:25:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 19:04 |
|
| |
חח ברוך ה' nipnap שאתה יודע לקרוא, השאלה היא אם אתה מבין דבר מתוך דבר. אני מסכים עם דברי גלוי. מכיוון שהדברים מאד עמוקים, אין בכוונתי להביא אותם מקורות שאתה מבקש, מי שמבין מבין ומי שלא זב"ש. לדעתי, גם 'גלוי' מהסס להביא את העניין. תראה, כמה שזה מעורר אצלך התנגדות, ובצדק. איך יכול להיות שאדם מתבולל כביכול, יכול להביא את הגאולה? וזה מבחינת
"ויכר יוסף את אחיו והם לא הכירוהו". ברור שקשה לקבל את זה. יש פה סודות גדולים, גם משה חשש מזה. אתה לא חייב לקבל את דברי. אני לא מנסה לשכנע איש.
י
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 19:27 |
|
| |
צריך להבין שיש הבדל עצום בין שבתאי צבי שר"י לבין הרצל. הרצל נולד בתוך בית של מתבוללים, כתינוק שנשבה בתוך הקליפות. לא כן, שבתאי צבי, שטעה וחשב שהוא יביא את הגאולה ע"י זה שיעבור על כל התורה ויכנס לתוך הקליפות. הבדל של שמים וארץ. הלואי וזה לא היה צריך להיות ככה, לו היינו זכאים. ואני לא מצדיק בשום פנים ואופן את זה ולא את דעותיו של הרצל.
דוקא שהצרעת מתפשטת על כל הגוף אז טהור הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 19:33 |
|
| |
בקישור הזה יש אפשרות לשלוח שאלות לרב חסיד סאטמר, הרב ירמיהו קאהן, רב שמתנגד מאוד לציונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 19:54 |
|
| |
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
שמעתי מאחד הרבנים של הדתיים לאומיים שהרצל הוא ניצוץ משיח אני מתאר לעצמי שזה לא נכון אבל מאיפה אני יכול להוכיח לו שמשיח בן יוסף אמור להיות צדיק קדוש וכו כי לטענתם הוא לא חיב להיות אפילו שומר תורה וצוות (הם אומרים את זה בשם הרב קוק) |
| תשובה |
נביאי שקר מתנבאים על משיח שקר.
על המשיח נאמר: ונחה עליו רוח ה' רוח דעת ויראת ה',
והריחו ביראת ה', הנה ישכיל עבדי ירום ונשא וגבה מאוד.
וחס ושלום שהרב קוק אמר מה שאלה אומרים,
ודע! שהזוהר והרמ"ק ועין יעקב כתבו שהסיבה שמשיח בן דוד עלול ליהרג מפני שירובעם בן נבט החטיא את ישראל ומשיח הוא מזרעו ויהיה צדיק ויחזיר את ישראל בתשובה. |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 20:41 |
|
| |
ניפנאפ, לא באתי להסביר את אשר אסור להסביר, באתי לבטא מבט אחר בתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:10 |
|
| |
רק חבל שאתה מדבר ברמזים שאף אחד לא יכול להבין אותם
דבר איתנו בקטנה כמו שאמרו ברחל בתך הקטנה בצורה שכל אחד יבין או שלא תאמר כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:15 |
|
| |
לדעתי הרצל היה בבחינת...כוונתך רצויה(עליית היהודים לארץ)...
אך מעשיך(התנצרות המונית...חילוניות וכו') אינה רצויים...
הרצל צדק ברצונו להקים בית לעם היהודי...אפילו שהרבנים התנגדו
לכך...הרבנים היו צריכים להפריד בין המאבק הרעיוני עם הציונות החילונית
ולעלות לארץ ולנהל את הויכוח על דמות המדינה פה בארץ...מה שקרה
בכל מקרה לצערנו אחרי השואה הנוראה...
הרבנים שהתנגדו לעלייה לארץ טעו!
הרצל טעה בזה שלא הלך בדרך התורה!
אני מביא שוב את הדברים שהבאתי בפורום על השואה...תקראו...
אצל הרצל שבא ממשפחה מתבוללת שעזבה את היהדות – דווקא עורר משפט דרייפוס הלם מחשבתי שהוביל אותו למסקנה הנכונה: הבל האמנסיפציה, ושקר היהודי שמוצא שוב ושוב איזו קומבינה איך להתמזג בין הגויים מבלי שירגישו בנוכחותנו! צריך מדינה ליהודים: אדמה! לא יהודי שחי בשיא האינטלקט התרבותי או הדתי, אבל חי באויר – באדמה לא לו, בעם זר! הרצל התקדם שלב אחד נכון בהבנת המציאות, אבל לא התקדם לשלב השני המשלים: ארץ ישראל + תורת ישראל = נותנים עזרת ה' והשלמת היעוד למענו נשלחנו לכדור הארץ!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 21:32 |
|
| |
כיטוב, כל הרבנים (בעצם רק רובם) טעו ורק הרה"ג הרצל צדק...
מעניין מאוד.
|
|
|
|
|