|
|
| נשלח ב-7/6/2009 17:36 |
|
| |
ר' עקיבא צחק כשראה שועלים מהלכים [כיוון שאמר שאם נתקיימה נבואה זו מובטח לו שתתקיים גם הנבואה האחרת של הגאולה], נכון, אבל עדיין לא עשה על כך חג, יש גלות וביהמ"ק חרב, אז נבואה והבטחה לא הספיקו לו לכדי חג! השקפה, השקפה, אבל בסוף הכל זה הלכה!
לראות תמיד את הטוב זו מעלה חשובה, לצחוק, כן, להיות אופטימי ומאמין, כן, אבל לא להתבלבל ולהשאר מציאותי.
[אם אני חוגג הצלחת הקמת מערכת ע"י צד מסוים, אז זה יותר מגיבוי, ואם זה גיבוי מתמשך אז ממילא אותו צד מרגיש ובצדק שאני תומך בהתנהלותו גם כשהיא שלילית, וגם אם אומר לו בשקט שזה לא ראוי, כי הוא יודע שבסופו של דבר ארקוד יחד עמו...]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2009 21:40 |
|
| |
ציפיתי לתשובה הזו. בעצם לא לגמרי, כי קיוויתי שתעלה על החילוק.
בזה ששועלים מהלכים במקדש - אין טוב. הטוב הוא חיצוני - חשבון של ר"ע. (להבהרת החילוק: כמו מחלוקת הר"ן-רשב"א בדין ידיים שאינן מוכיחות, נדרים ה.)
המדינה הוקמה - זה דבר טוב בפני עצמו שמעורב בו רע.
אנו הולכים בדרך האמת - אמיתי לחגוג - חוגגים.
ילד הולך בדרך שלילית. 2 אופציות. להראות לו שהתנהגותו נובעת משורש חיובי ומשם עליו להתקדם/לשלול לגמרי את התנהגותו.
הדרך הראשונה יותר אמיתית - נכון, יותר קשה ומסובכת, אבל אם האמת קשה, הפתרון איננו לברוח אלא לעמוד באתגר.
כך נראה לענ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2009 09:52 |
|
| |
סליחה. הכוונה הייתה לנדרים ו. ...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 13:40 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | | ילד הולך בדרך שלילית. 2 אופציות. להראות לו שהתנהגותו נובעת משור חיובי ומשם עליו להתקדם/לשלול לגמרי את התנהגותו.
|
|
ממתי התנהגות שלילית נובעת משורש חיובי? יש בנו שורשים שליליים גם. אין טעם להתכחש אליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 07:57 |
|
| |
שורשים שליליים?!? אין. "הא-לוקים עשה את האדם ישר." - השורש חיובי. היסוד חיובי.
יש אופי שלילי שזהו דבר חיצוני שנבנה עם השנים כיוון ש"יצר לב האדם רע מנעוריו" - אך לא שורש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 10:29 |
|
| |
אוקי...
אז לא שורש אלא אופי.
הילד הולך בדרך שליליתבגלל דברים חיצוניים שעטה על עצמו/ עטו עחיו אחרים במשך חייו.
דרך שלילית לא נובעת משורש חיובי!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2009 14:35 |
|
| |
באמת...
עיין בספר תיקון המידות של הרב אביחיל. שורש חיובי לכל מידה רעה.
אופי זה דבר חיצוני והוא נובע משורש חיובי. אחרת לא היה לו קיום.
ידוע שלכל מידה שלילית יש צד שגם היא חיובית. אפילו שורש המידות הרעות - הגאווה. יש מצבים של "ויגבה ליבו בדרכי ה'" - אם לא היה למידה זו שימוש לצד הטוב כלל - לא הייתה קיימת באדם.
אגב, אני שוב מתחיל לחשוב על שתיקה כהודאה - רק שהפעם אני יודע שחלק מכם סוברים באמת ששתיקה כהודאה כי בפעם הקודמת הם הגיבו בשביל שלא תהיה שתיקתם כהודאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2009 15:37 |
|
| |
לא נראה לי שהיתה כזאת שתיקה...
מקובלנו מהחזו"א זצ"ל בדרך הלימוד שיש שלב מסוים בויכוח תלמודי, שהוא כבר לא לימוד תורה אלא ביטול תורה, כשכל צד מביע עמדתו והויכוח מוצה אז כל מילה מיותרת .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2009 15:55 |
|
| |
באמת..
הייתה רק תגובה אחת מצידכם והויכוח מוצה...מעניין...
הייתה שתיקה ועוד איך...אני לא כאן 3 שבועות לידיעתך ואין התקדמות...
ברגע שאני טוען טענות ולא מקבל עליהם תשובה - זה לא מסתיים בלא הכרעה...זה מסתיים בהכרעה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2009 16:36 |
|
| |
הרבה אחרים הגיבו חוץ ממני, אבל בל"נ אמצא זמן לרכז הכל [עד כמה שאפשר] ולהביא את שתי הדעות אחת מול השניה, ובעיקר מדוע לבחור אחת מהם, אני מבין איך שהיה עד עכשיו שכל אחד הביע טענה או טענה וחצי בצורה לא מסודרת, זה לא סיפק אותך [ובצדק, ומסופקני אם אצליח לרצות אותך אבל אנסה בל"נ].
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2009 17:39 |
|
| |
היו שכתבו תגובה ראשונית נגד.
הבעתי התנגדותי לדעתם. חרדה ואינסופית הגיבו. הגבתי. נעלמו.
אתההיחיד ששיתפת פעולה אולי. אבל גם אתה עצרת, כנראה מהסיבה שכתבת, אבל נשארתי בשאלות על הצד שלך, לכאורה...
תודה.
|
|
|
|
|