| נשלח ב-27/4/2009 09:45 |
|
| |
ספר קול בריסק
פליאה דעת ממני איך ספר כמו קול בריסק עדיין לא קיבל אשכול בפורומנו הנכבד, ובמקום שאין איש השתדל להיות
לפני כמה שבועות יצא לאור ספר בשם קול בריסק, לע"נ הרב אהרן בן הרב משה סולובייציק, בזמן מועט מעת שיצא לאור כבר הכה הספר גלים, ולאחרונה אף זכה לפשקויל מיוחד ברחובות ירושלים.
זכה דורנו זה שגם בריסק התנחלה לה ענף אחד ולקח לעצמה את כל הזכות והכבוד אשר בשם זה, עתה נתעוררו בני הרב הנ"ל והוציאו לאור ספר עם חידושי בית הלוי וכן חידושי הגר"מ הלוי ועוד חידושים
לריש הספר צורף הקדמה ובה תולדות הרב הנ"ל, עם הרבה חומר מענייין, אנסה להעלות את העמודים האלו אשר עוררו את חמתם של אנשי בריסק ברחוב פרס
תוקן על ידי ספרות ב- 27/04/2009 16:06:50
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 10:16 |
|
| |
אמשיך בל"נ מאוחר יותר אם יהיה ביקוש
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 10:28 |
|
| |
את מי זה עצבן, ולמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 11:16 |
|
| |
הוטווייר,
הערתי על הספר באשכול חדש בחנות הספרים וחשבתי שמישהו ירים את הכפפה, אבל אין קול ואין עונה (אני עצמי ראיתיו רק לרגע קט ומאז נתעלם ממני).
את הפשקוילים שכנגד ניתן לראות באשכול ב "בחדרי חרדים"
יישר כח על סריקתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 12:40 |
|
| |
ייש"כ. נא ונא ימשיך בסריקה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 14:32 |
|
| |
קראתי במהירות ועדיין איני מבין על מה יצא הקצף. האם העיקר עדיין חסר מן הסריקה? או שמא החסרתי את העיקר?
כמו כן הייתי מבקש מן הכותבים הנכבדים שיתארו למען הקוראים קצת יותר מהות הספר ומשמעות שמו המשונה ואף המגושם קצת "קול בריסק" (חשבתי שמדובר בתחנת רדיו), זהו ספר זכרון לכבוד ר"א עם חידושי תורה מהגר"מ ושאר המשפחה? האם מדברים על הגרי"ד אחיו? עוד פרטים קצרים בבקשה. (איזה חידושים של הגר"מ והגר"ח הדפיסו?)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 14:34 |
|
| |
ואחרי כל הקיטורים... העיקר שכחתי... תודה רבה לסורקים שהטריחו את עצמם ותרמן מזמנם למען הקוראים כאן. יישכ"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 14:44 |
|
| |
| hotwire כתב: |  | פליאה דעת ממני איך ספר כמו קול בריסק עדיין לא קיבל אשכול בפורומנו הנכבד,
לריש הספר צורף הקדמה ובה תולדות הרב הנ"ל, עם הרבה חומר מענייין, אנסה להעלות את העמודים האלו אשר עוררו את חמתם של אנשי בריסק ברחוב פרס
|
| לא עורר את חמתם אלא העלה שחוק על שפתותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 14:50 |
|
| |
ראיתי את הספר בחפזה בחנות ספרים וחסתי על מעותי ומשום כך לא אוכל לתארו יפה. ובכ"ז:
המחבר שכחתי את שמו הפרטי, עילוי (לפי עדות ששמעתי מחבר נעוריו משיקאגו) בנו של ר' אהרן סולוויצ'יק, עבר לגור בירושלים (אולי בעיר העתיקה) בשנים האחרונות, (וכמדומה שהוא משייך עצמו לחוגים דלי"ם), יש לו חוג מצומצם של אמריקנים בהם הוא מרביץ את תורתו הבריסקאית, אך משום רצונו להרחיב את מעגל תלמידיו הוא פתח.... תחנת רדיו הנקראת 'קול בריסק', ובה נשמע קולו ברמה יום ולילה לא ישבות, שיעורים בנושאים שונים.
יצא לי כמה פעמים להקשיב לו ואפשר ללקוט מדבריו פנינים נאות. הוא משתמש במקורות יותר רחבים מאשר בבריסק, שמעתי אותו פעם משלב בשיעור ממלחמות היהודים וכו'. (אכן גם ר' מאיר סולוויצי'ק בחדושיו עשיר במקורות שבריסקאי רגיל אינו עושה בהם שימוש).
רוב הספר הם שיעוריו שלו, אך כמקדם מכירות צורפו לו מעט מחידושי זקניו הגדולים הבית הלוי ור' משה.
פשוט שהפשקוויל זה בדיחה של מישהו, אף אחד בבריסק לא 'סופר אותו', והוא בעיניהם לא יותר מאשר קוריוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:04 |
|
| |
גם אני כמובן מודה על לשעבר וצועק על העתיד מר' הוטוויר להמשיך במלאכת הסריקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:08 |
|
| |
אז זה כן קשור לתחנת רדיו? והספר הינו המשך לרדיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:12 |
|
| |
יש להניח שהשיעורים המודפסים שם שודרו גם ברדיו שלו. הוא כנראה משוכנע ששם התחנה שלו הוא מותג כ"כ חזק עד שכדאי לקרוא כך גם את ספרו.
לא יודע למה, לי זה מזכיר את שידורי קול הרע"ם מקהיר....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:20 |
|
| |
לפי הנכתב כאן שמו של האיש הקטן שברדיו בריסק הוא ר' יוסף ברא"ס והוא אכן גר בעיר העתיקה. [משום מה תקוע לי בראש שיש לו קשר לרב אליהו סולביציק ואפשר שהוזה בהקיץ אני]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 15:55 |
|
| |
"האיש הקטן", האמנם? למה קטן?
|
|
|
|