ביום העצמאות אני מודה לד' שתי הודאות. תודה אחת כללית על הטובה הגדולה שהטיב ד' עם עמו ישראל בהקמת המדינה. ותודה שנייה, אישית, על שזכיתי להיות מאלה שמודים לד' על הטובה, ושאיני נמנה עם אלה שנבוכים, ומפני החסרונות שהם מוצאים בהנהגת המדינה ובחלקים מהציבור שבמדינה, אינם רואים את הטובה ואינם מודים. ואני זכיתי להכיר גם את הטובה וגם להודות עליה בכל שנה ושנה.
אנו מודים לד' ששחרר אותנו מעול גויים, ושחרר את ארץ ישראל משלטון גויים. זכינו גם לשלטון יהודי בארץ ישראל, שלטון שפתח את שערי ארצנו בפני כל יהודי, ופועל לקיבוץ הגלויות ולבניין הארץ. היהודים היושבים בארץ ישראל בזכות קדושת ארץ ישראל, שבים בהדרגה לאמונה בד' ולתורה ומצוות. תקומת המדינה זקפה את קומתו של העם היהודי בארץ ישראל ובכל תפוצות הגולה, וזה גורם משמעותי בתהליך החזרה בתשובה וההתחזקות של קהילות רבות בחוץ לארץ.
אמנם בצד האור יש גם צל. הגאולה עדיין איננה שלמה, יש עוד דרך רבה לקראת הגאולה השלמה. אך לעומת המצב של עם ישראל לפני הקמת המדינה, גם מהבחינה הגשמית וגם מהבחינה הרוחנית, השינוי שחל לטובה על ידי הקמת המדינה - הוא עצום ועליו יש להודות. ועל מה שלא הושלם - יש להתפלל.
גם כאשר עם ישראל יצא ממצרים עדיין גאולתו לא היתה שלמה עד שבא לארץ ישראל, ואף על פי כן בליל היציאה אמרו הלל על היציאה, ועל הים אמרו שירה. ועדיין הייתה לפניהם דרך ארוכה. הם גם לא היו שלמים באמונה, כפי שחז"ל אמרו שמלאכי השרת אמרו בזמן קריעת ים סוף: הללו עובדי עבודה זרה והללו עובדי עבודה זרה, מדוע אתה מציל את ישראל ומטביע את מצרים. למרות הקשיים והחסרונות הם אמרו שירה על הטובה ועל ההצלה. וגם אנו מודים על הטובה של הקמת המדינה ועל ההצלה מידי אויבינו, על אף שהגאולה אינה שלמה.
אני מודה לד' שאיני נכשל בחטא המרגלים, שכפי שפרשו חז"ל הם היו גדולים וחשובים בישראל וצדיקים - ובכל זאת טעו ונכשלו.
יכולים להיות צדיקים שנכשלים וטועים והם סבורים שהם צודקים ופועלים לשם שמיים. הם מוציאים דיבת הארץ רעה, אומרים ארץ אוכלת יושביה, ארץ שסכנה לגור בה, יש מחבלים וטרור, הם אומרים שאסור להודות על הטובה כי זה ייתן לגיטימציה לציונות החילונית, יגרום לקלקולים. הם אומרים שעל ידי ההסתייגות שלנו מהמדינה אנו שומרים על הציבור שלנו מהשפעות רעות. ואם מסתייגים - אין מה להודות, אם מדגישים את הסכנות - אין על מה להודות. ואני לא נכשל, ומודה על הטובה הגדולה, אף שאני מכיר שיש עוד מה לתקן. אך אין זה ממעט מגודל הטובה.
אילו ריבונו של עולם רק שחרר אותנו מעול גויים ולא קיבץ גלויות - דיינו, אילו קיבץ הגלויות ולא בנה ישובים בכל הארץ - דיינו, אילו בנה ישובים בכל הארץ ולא רומם קרן ישראל וזקף קומת עם ישראל בכל מקום בעולם - דיינו, אילו זקף קומת ישראל ולא נתן לנו את ירושלים - דיינו, אילו נתן לנו את ירושלים ולא עורר אותנו בתשובה אליו - דיינו. אלו מקצת מהתודות שעלינו להודות לרבש"ע מאז הקמת המדינה. ואנו אומרים בפה מלא - תודה לד' שהחיינו וזיכנו בכל הטובות האלה.
הודו לד' כי טוב כי לעולם חסדו.
תוקן על ידי 3ברית ב- 28/04/2009 0:09:27
נשלח ב-28/4/2009 00:43
הלוואי כל הרבנים יחשבו כמוהו ובא לישראל גואל.
נשלח ב-28/4/2009 08:35
יפים דבריו ונאמרים מהלב
אך יש הבדל בין הכרת הטובה לקב"ה על מסירת ארץ ישראל
לידי עם ישראל (החלטת האו"ם ועזיבת הבריטים)
לבין היחס שבין מהות ארץ ישראל ל"מדינת ישראל"
ראשית, הדברים בעיקרם נכונים ואם יש חולקים הם מעטים
אך בסיפא של דבריו בענין המרגלים, יש איזו איפכא מסתברא
אם הוא התכוון לחרדים באומרו "ארץ אוכלת יושביה
ארץ שסכנה לגור בה, יש מחבלים וטרור", זה לא נכון, ארץ ישראל קדושה בעינייהם, ויש כאלה הפוגעים בקדושה זו ואף מחללים אותה
זו דוקא הטענה החילונית הקיצונית, באמצעות טענת הכפייה הדתית והפחד מערבים עד כדי רצון למסור מחלקיה של ארץ ישראל.
הטענה החרדית אינה מוציאה שום דיבה על ארץ ישראל, הטענה היא רק כלפי המימסד השולט בארץ, ועל כך לטענתם אין מה להודות.
(בסוף דברי אני מביא שני פשקווילים שפגשתי אתמול במאה שערים, אנא, קראו ובתנסו להבין מאיפה הם באים, ברור שהדברים שתקראו של מרתיחים אל תתערבבו, תעשו מה שנקרא, תיחום והפרדה (שיטת ימימה אביטל), ותנסו להבין גם אם ודאי לא לקבל את מה שהם מנסים לומר)
ודאי שיש מה להודות לקב"ה על מה שיש בששים שנים האחרונות, ולא היה במשך 2000 שנה, אך צריך להכניס זאת לפרופורציה הנכונה.
אישית אני עושה ביום זה דבר משולב
מצד אחד איני מרגיש שלם (כבר הבאתי חלק ממאמרו של בעל הסולם בענין - בענין שהקב"ה נתן אך עדיין לא קיבלנו, וכפי שאומר הרב מלמד יש עוד עובדה - פסקה שלישית), לכן גם אם אני מודה על הטובה, איני מזדהה עם אמירת ההלל בברכה, לכן אני קורא רק את פרקי התהילים של ההלל ולא כחלק מהתפילה - וגם לא אומר תחנון.
מצד שני אני מרגיש שייכות עצומה לארץ ישראל, לכן, דוקא ביום זה אני יוצא כמו רוב עם ישראל, לעשות את מצוות היום "עוד היום בנוב לעמוד ינופף ידו" (מנגל) - מתוך ההפטרה שרגילים לקרוא ביום זה. אך אני מקפיד לעשות זאת במקומות כמו יער או צפא, משואות יצחק שבגוש עציון, שילה, ומעלה חבר (דרום הר חברון) כמעין הפגנת נוכחות בארצינו הקדושה ביום זה, כמו אומר, אני כאן מרכז ארץ ישראל, ובמקומות שדוקא ממשלת ישראל מסוגלת לחשוב עליהם כמיותרים ומועדים למסירה. (וזה מחזיר אותי לטענה הראשונה)
מורכב? קשה להבנה? מה לעשות, ככה אני
כמו שהזכרתי לעיל, אני מביא את הפשקווילים האלה, רק כדי שתנסו להבין,
אל תקבלו אל תסכימו, רק תנסו להבין את התיסכול שעומד מאחורי מי שכותב אותם
יש שם אולי מילים קשות שקשה לקרוא, אך תקראו בין השורות, תגלו שהם מדברים מתוך צער פנימי עמוק ולא על מנת לחרחר ריב.
אנא, אבקש רק תגובות ענייניות לדבריהם, אם יהיו ביטויים שלוחי רסן, אסיר את הפאשקווילים מהאשכול והביטויים ימחקו.
יש שם שתי הקלטות בהן מדברים נציגים שונים מהמגזר היהודי על יום העצמאות חלק שלימים לגמרי עם זה וחלק תוקפים אך שימו לב בקטע השני (ברבע השלישי 7:40-9:00) שומעים את דבריו של יהודה משי זהב
שדודו הוא עמרם בלוי שהיה ממקימי וממובילי נטורי קרטא ומתנגדי הציונות הוא עצמו למשך תקופה ארוכה נלחם נגד הציוניות התחולל בו שינוי מסויים וכדאי מאוד לשמוע את מה שהוא אומר
דבריו בעצם מבטאים מה שהבאתי בענין היחס בין ארץ ישראל למדינת ישראל
תקשיבו טוב לדבריו
תוקן על ידי אדמק ב- 28/04/2009 11:54:05
תוקן על ידי אדמק ב- 28/04/2009 11:57:27
נשלח ב-28/4/2009 11:58
חבל שהפורום צריך לסבול טומאתם של אלה אותם הבאת. שונאי ישראל, אוחזים בתורה
כקרדום לחפור בה.
הם אלה ערב-רב, דרדרים וקוצים שגדלים בארץ הקדושה, ופוצעים את האדמה ואת תושביה.
נשלח ב-28/4/2009 12:04
3ברית ביקשתי יפה - תיחום והפרדה תנסי לראות מאיפה הם באים מבלי להתרגש מדבריהם בדבריך את "יורדת" לרמת הכתיבה שלהם ובמה זה עושה אותך יותר טובה מהם?
תסכימי ששני צדדים לא יכולים לקרוא שלצד שכנגדו טמאים האמת איפשהו באמצע אם לא ניתן לקרוא בין השורות ולהבין מה בעיה שלהם אז לא יהיה לעולם מוצא לשינאה ההדדית
לשני הצדדים יש תיסכול אך אם כל צד יהיה דבק בתיסכולו ימשך השנאה
חבל
תוקן על ידי אדמק ב- 28/04/2009 12:02:20
נשלח ב-28/4/2009 12:49
אדמק
הבעיה שלהם ממש לא מעניינת אותי, כמו שכלב בן יפונה ויהושע בן נון לא ניסו לבדוק מה
הבעיה של 'המרגלים' בשעתו.
בכלל, אין דבר כזה "הצד שנגדו", ישראל זה גוף אחד - עם אחד, כל אחד צריך להסתכל אך
ורק על מידותיו ולא לפזול לצדדים. אני לא מכירה במילה 'תסכול' ומי שמתוסכל יש לו בעיה
אישית ויש דרכים או לפתור אותה או להשאר בתסכולו, בטח לא על חשבון האחר.
עוכרי ישראל, הקוצים והדרדרים שבהם ראויים לשנאה כי משנאיך השם אשנא, לא צריך
אפילו להבין אותם, הם הוציאו עצמם מכלל ישראל, אלוקים רוצה שלום ואהבה בין כולנו,
ומי שלא פועל להשגת השלום והאהבה, פועל בניגוד לרצון השם.
תוקן על ידי 3ברית ב- 28/04/2009 12:47:23
נשלח ב-28/4/2009 12:51
אחזור ואדגיש שנושא האשכול הוא הודיה לשם שהביא אותנו לארץ ישראל, הקים לנו מדינה,
שבה אנחנו בני חורין.
נשלח ב-28/4/2009 12:58
מה השם של האליל של נטורי קרטא ? הם לא יהודים בכלל !
נשלח ב-28/4/2009 13:31
מביאה גם לכאן מה שנכתב באשכול יום הזכרון
וידאו של צעדת הערב-רב, נטורי קרתא עובדי אלילים שונאי ישראל, בצפירה ליום הזכרון
יש לי כאב וצער וציפיות מעצמי ואחרים ועדיין חושב שאנחנו נמצאים בגלות בתוך ארץ ישראל, שהרי נכון שצריך להכיר תודה תמיד גם על הייסורים ,והייסורים ממרקים ,אבל גם צריך להתנגד להנהגה השלטונית (כולל הנהגה דתית בשלטון) שפועלת נגד העם היהודי בארצו וטמאה את הארץ והר הבית במוסלמים והחזירה שטחי ארץ קודש לערבים .אני מקבל את דברי הרב הוא צודק שאנחנו חייבים להודות לשם יתברך על שהגענו לארץ ישראל .צריך גם לראות את הזכות הגדולה שהיתה לנו להגיע לפה וגם להתפלל שנוכל לעקור את זרע עמלק בתוכנו ,אבל זה כנראה יקרה כשיבוא משיח.
נשלח ב-28/4/2009 14:09
3ברית חזרי וקראי את הודעותיך עם הביטויים הקשים שהבאת ותגידי לי בכנות מה מבדיל אותך מהם מול הניסוח של ההודעות/פשקווילים? את אומרת שאין שני צדדים אז אחדש לך - יש שלשה
1. מוציאי הפשקוולים עם מילותיהם הבוטות והקשות 2. תגובותיך באותן מילים ממש כמו בפשקווילים 3. אני וחברי ואני מקוה שעוד כמוני שלעולם לא יוצאי דיבה על שום יהודי באשר הוא וזו בעצם דרכם של יהושע וכלב שלא דיברו כנגד המרגלים, אלא בטובת הארץ המקסימום שעשה כלב היה להשתיק את המוציאי הדיבה משני הצדדים. וכן אעשה בעצמי תשתקו - ואל תוציאו מילים כאלה מפיכם לא לכאן ולא לכאן
נשלח ב-28/4/2009 14:33
3ברית הבאת וידאו של פחות מ-20 חרדים צועדים סביב לכיכר בשבת ועל זה הדגש???
מה עם עשרות החרדים שעמדו דום מסביב, וכיבדו את המעמד? מה עם עשות העיתונאים שלא עמדו דום וצילמו זאת כדי להרתיח את דמם של מחרחרי הריב?
האין את נופלת באותו הבור?
אני מצפה לתשובות!!!
נשלח ב-28/4/2009 14:34
אדמק יקר
אין לי מושג למה הבאת את המרגלים לפורום לטמא אותו. יעוד הפורום לקרב בין אחים, יהודים
דתיים ויהודים חילוניים שמכנה משותף אחד להם - נשמת אלוק בהם, כל אחד מקיים על פי
יכולתו, אחד יותר אחד פחות.
יש רק עם אחד - העם היהודי, מי שלא מרגיש שייך לעם היהודי על גווניו השונים, מנאץ ומחלל
שם שמיים ושם ישראל לא צריך להיכתב ולהיזכר פה, יש פורומים שמנאצים ומתעבים יהודים
באשר הם, זה לא אנחנו, ומה שכתבת בסעיף 3 שלך אינו נכון.
המרגלים האלה, מנאצי ישראל, גם אז וגם היום גורמים סבל רב לעם היהודי, מביאים פילוג
ושנאה איומים, והם לא שייכים לעם היהודי. וגם אז הם גרמו סבל נוראי וכמעט מנעו מהעם
היהודי להיכנס לארץ שד' הוריש לנו.
ובתקופת המרגלים שהביאה לבכי של העם היהודי, עודדו אותם כלב בן יפונה ויהושע בן נון ופנו
לעם (במדבר יד): סָר צִלָּם מֵעֲלֵיהֶם וַיהוָה אִתָּנוּ, אַל-תִּירָאֻם. י וַיֹּאמְרוּ, כָּל-הָעֵדָה, לִרְגּוֹם
אֹתָם, בָּאֲבָנִים;
אתה לא מחדש לי, שאין שלושה צדדים. יש רק עם אחד - העם היהודי, עם קדוש, שבורא עולם
עשה לו גאולה גדולה מאד והביא אותו לארץ ישראל על ידי שליח שאינו דתי, כדי שכולנו
נתחבר ונהיה לב אחד ונתקרב זה לזה - וחובתנו כאן היא לקרב ולא להכניס את הרעלים של
שונאי ישראל (משני הצדדים) לפורום הזה.
נשלח ב-28/4/2009 14:43
פורום חבלי משיח זהו פורום של מתח זה פורום של שני צדדים זה טבעו של החבל ובגלל כך נקראת התקופה "חבלי משיח" - כמו חבלי (צירי) לידה יש מתיחות וכיווצים
אך יש מי שעומד בטווח ומנסה להרגיע את שני הצדדים ככלל אנו עם אחד, אך דיעות רבות בה בלי לנסות להבין כל צד את הצד השני אין לנו סיכוי החבל יקרע ואז יהיו ארבעה צדדים
אמצעיתו של החבל הוא המקום הכי מתוח ואישית לקחתי על עצמי להיות במקום זה ולהיות מושא להתקפות משני הצדדים אך גם לנסות להסביר לשני הצדדים את הצד כשנגד שהשם יתן לי את הכח לזה בימים כאלה זה ממש הופך להיות קשה
תוקן על ידי אדמק ב- 28/04/2009 14:40:52
נשלח ב-28/4/2009 14:53
אדמק, נשמה טובה, יהודי יקר
אל תיקח על עצמך להסביר את אוכלי טריפות וחזירים, אתה לא שייך אליהם, הם שם ואתה פה,
הם גם לא יקשיבו לך, בוודאי לא יכנסו לפורום הזה, אבל הם מיעוט בעם היהודי שחברו
לישמעאל ואולי הם משורש נשמתו רק מחופשים ליהודים, מה לך ולהם ?!
גם אל תלך לכיוון השני, שמעיק על כולנו ולא מאפשר לנו לחיות לפי הצו האלוקי הרוצה באחדותנו
ואוהב את בניו ישראל , הבנים שאוהבים אותו מכל הלב ורוצים לגרום לו נחת,כל אחד בדרכו
שלו, מי בקיום מצווה קטנה ומי בקיום כל המצוות
אל תתבלבל אדמק שאתה יודע שיש מחופשים למיניהם גם בקרב תלמידי חכמים, ואולי רבנים
וכל מיני כתות שמציקים ליהודים באיצטלה של תורה. אין לך מה לעשות איתם ובוודאי לא להטיף
להם ולא להבין את מצוקותיהם שגם הם איבדו את השורשים והזהות שאולי מעולם לא היו להם.
אתה שייך רק לצד אחד, וגם אני שייכת לצד הזה - הצד של ישראל. אהבת השם - פירושה אהבת
ישראל, ועוונותיהם של אלה שהוציאו עצמם מכלל ישראל מייסרים אותנו ויום יבוא והם לא יהיו
איתנו ובא לישראל גואל.