|
|
| נשלח ב-15/4/2012 01:21 |
|
| |
לא שומעת ווקאלי...
רק על סף חרפון טוטאלי... 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 14:19 |
|
| |
בעקבות קריאתו הנחמדת והמזמינה,של נטסון, כאן,בפורום פרחי מיאמי...
החלטתי סופסוף לקפוץ לביקור.
בלעדי זה,כנראה,שלא הייתי עושה את זה לעולם.כי לצערי הרב (ואולי לשמחתי...)המקהלה הזו,לא מעסיקה אותי במיוחד.
למרות,שאני מכירה המון שירים שלהם.
(גם כך,לקח לי זמן להשתחרר מההשפעה הקריטית של פרחי מיאמי,על חיי,
אז רק זה עוד היה חסר לי...להתמודד בשתי חזיתות.....  )
-------------
וכדי לא להגיע בידיים ריקות....
קבלו : http://www.youtube.com/watch?v=LPrWNSz1alk&feature=related
ביצוע מאולתר ועליז,של בחורי ישיבה אמריקאים,לשיר "ואהבת".
אותי זה שעשע.מקוה שגם אתכם.
(אמנם לא ניתן לשמוע את זה עם קול.אם יש את זה בווקאלי,תפעילו את רצועת השמע,ותנסו איכשהו להתאים את הקצב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 15:15 |
|
| |
| לבבית30 כתב: |  | בעקבות קריאתו הנחמדת והמזמינה,של נטסון, כאן,בפורום פרחי מיאמי...
החלטתי סופסוף לקפוץ לביקור.
בלעדי זה,כנראה,שלא הייתי עושה את זה לעולם.כי לצערי הרב (ואולי לשמחתי...)המקהלה הזו,לא מעסיקה אותי במיוחד.
למרות,שאני מכירה המון שירים שלהם.
(גם כך,לקח לי זמן להשתחרר מההשפעה הקריטית של פרחי מיאמי,על חיי,
אז רק זה עוד היה חסר לי...להתמודד בשתי חזיתות.....  )
|
|
להזכירך/ם הפורום הוא על כל הפקות אלי גרסטנר ולא רק על ישיבה בויס ..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 10:11 |
|
| |
וויספרס - את לא שומעת ווקאלי כי את לא אוהבת או כי לדעתך זה לא ראוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 14:36 |
|
| |
יש דעה שפוסקת שוואקלי אסור לשמוע בספירה מבחינה הלכתית (כי אסור לשמוע כלי זמר, וכיום מערכות סטריאו, אייפודס וכו' הם סוג של כלי זמר) אני למשל לא שומעת וואקלי בכלל בספירת העומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 16:50 |
|
| |
| annete כתב: |  | | יש דעה שפוסקת שוואקלי אסור לשמוע בספירה מבחינה הלכתית (כי אסור לשמוע כלי זמר, וכיום מערכות סטריאו, אייפודס וכו' הם סוג של כלי זמר) |
|
לפי הדעה הזאת אסור גם לשמוע הרצאות וכד' כי אם מערכת סטריאו היא כלי זמר, לא משנה מה שומעים דרכה (הכל שם מורכב מאותות חשמליים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 17:19 |
|
| |
מישהו פעם אמר לי שלא קרה לו בחיים מקרה שהגיע לנחם בבית אבלים ושמע מוזיקה ווקאלית ברקע
תוקן על ידי סטריאו ב- 19/04/2012 17:22:12
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 18:18 |
|
| |
א. זה לא לגמרי 'הלכה' לא לשמוע שירים בספירת העומר (בשונה מבין המצרים) זה משהו כמו 'ראוי להחמיר' או מנהג שכולם נוהגים וחייבים לנהוג.
ב. הצד לאסור שירה ווקאלית היא לא מחמת שהטייפ הוא כלי, אלא בגלל שיש אומרים שאף שירה בפה אסורה, בפרט אם היא מביאה לידי שמחה.
ג. לגבי אבלים: א. נראה לי שלאבל בשבעה ימים אסור אפילו שירה בפה.
ב. אין מה להשוות (הלכתית ורגשית) בין אבל לספירת עומר (עיין אות א, תרתי משמע ....)
ג. אחרי השבעה רוב האבלים שומעים ווקאלי, אם כבר, הייתי משווה ספירת העומר לכל שנת האבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 19:49 |
|
| |
| עטT כתב: |  | | ב. הצד לאסור שירה ווקאלית היא לא מחמת שהטייפ הוא כלי, אלא בגלל שיש אומרים שאף שירה בפה אסורה, בפרט אם היא מביאה לידי שמחה.. |
| אני ממש לא מבין את הצד הזה , כי עם כך גם אסור לי לאכול גלידה כי גם גלידה מביאה אותי לידי שמחה ומשהו אחר עם הבעיה זה השמחה יוצא מכאן שעם אני שומע שיר עם תזמורת אסור לי לשמוע , כי זה מביא אותי לידי שמחה.אבל עם זה שיר מעציב למשל של השואה שיש כאלה שזה גורם להם לבכות . אז כן מותר לשמוע ? הרי אין פה בעיה של שמחה !
תוקן על ידי סטריאו ב- 19/04/2012 19:49:38
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 19:52 |
|
| |
יש שתלו הדבר בשמחה, והתירו שירים עצובים, ויש שתלו הדבר בכלי נגינה והתירו ווקאלי.
ויש שאסרו גם וגם......
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 19:55 |
|
| |
עוד יש להזכיר כאן, שאין גדרים ברורים בעניין הזה כיוון שהאיסור לא מוזכר בהלכה,אלא רק מהדור הקודם.
(לפני זה, אף אחד לא היה שומע שירים בסתם יום חול, אפילו פטיפון לא היה דבר שמצוי .......)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 19:56 |
|
| |
תכלעס מה עם הגלידה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 20:02 |
|
| |
אולי אסור רק שירה שגורמת לשמחה.
אין איסור לשמוח, רק בתשעה באב יש איסור לשמוח, בשאר ימות האבל ממעטים בשמחה או נוהגים מנהגי אבלות.
|
|
|
|
|