חבר שלח לי קטע מתוך כתבה ב'הארץ'
(הייתם מאמינים??? ישיבה בויס בהארץ??? מה הקשר?!)
"רגע אחד ראוי לציון בחיבור שבין חרדים-לייט צברים לחרדים אנגלוסקסים, התרחש בקיץ, לפני כמה שבועות באולם המופעים של קיבוץ צרעה שבו הופיעה להקת הילדים החסידית מניו יורק "Yeshiva Boys Choir". הישיבה-בויז הם תופעה סוחפת בארצות הברית, שמובילה את הז'אנרים חסידי-דאנס וחסידיסקו. עשרים הדרדקים סחטו מהקהל אקסטזה לא חרדית בעליל, שגרמה גם לחלק מהליברלים לזוז באי נוחות.
הבחירה בצרעה הסמוכה לבית שמש היתה טבעית, מפני שבעיר אין אולם מופעים מתאים. אבל גם אם היה, ספק אם המפיקים היו בוחרים בו, למופע שכולו צפצוף על האיסור החרדי החמור האוסר על מופעים מוזיקליים בכלל, ובפרט כאשר אין הפרדה בין נשים לגברים בקהל. שלוש הופעות מעורבות נערכו בצרעה, ובשלושתן האולם התמלא. הסדרנים הקיבוצניקים האירו פנים לקהל הלא אופייני, שחלקו דתיים-לאומיים וחלקו חרדים-לייט. כשהלהקה עמדה לשיר שיר רגש לשבת, המנצח ביקש באנגלית: "לקראת השיר הבא אני מבקש שתניחו יד על השכן שלכם, אבל רק אם מותר לכם".
בקהל היו גם ישראלים חרדים מבית שמש, וכאלה שהגיעו מירושלים ומבני ברק. "יכול להיות שהרב שלי לא היה שמח לגלות שאני כאן, אבל אין בזה שום בעיה בעיני. זה בילוי למשפחות, תמים בהחלט", אמר אחד, שבכל זאת ביקש לא להזדהות בשמו. בקהל היו רבים שמזוהים עם טוב, אבל במפלגה אומרים באופן רשמי כי ההופעה היא דוגמה שלילית של עירוב בין המינים, שמוכיחה את הצורך בהרחבת גבולותיה של החברה החרדית. "אנשים נמצאים ללא מסגרת, מרגישים לא שייכים. התוצאה היא הופעה מעורבת", אומרים במפלגה, אף שחלק מפעיליה צפו בה."
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 27/08/2010 14:11:40
 |
|
|