|
|
| נשלח ב-30/5/2010 15:11 |
|
| |
| מסקנא כתב: |  | | מי כתב הלכות אלו שנדפסו בסוף פרק מקום שנהגו? תודה! |
|
העירו ע"כ כאן בעבר.
תוקן על ידי אלייעזר ב- 30/05/2010 15:16:32
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:24 |
|
| |
בספר "נשמת חיים" לרבי מנשה בן ישראל, מאמר ג' פרקי י"ח כתב "וראוי שתדע שאחד בני עמנו לא ידעתי את האיש ואת שיחו, אשר הוציא לאור ספר מכוונות האריז"ל, ויהי כמבשר בעינו כתב בדף נ"ד, לא יחבול רחים ורכב (דברים כ"ד ו'), שמעתי ממורי זלה"ה שהוא אזהרה למי שאוסר לחתן וכלה מתשמיש המטה... וכו' עכ"ד, הגם שנוכל להגן בעדו באמרנו שהחידוש אשר הביא אלינו הוא הפירוש על לא יחבול שחובל נפש האסור בהוצאת שכבת זרע לבטלה, ואני לא ידעתי איך הםמוצאים זרע אם אבריהם אסורים וחרמים.." וכו'.
כוונתו להקשות שאין בדבריו חידוש מפני שלא האריז"ל אמר זאת אלא מובא כבר בתרגום יוב"ע ובירושלמי שם. ואם כוונתו לומר שהאיסור הוא מפני הוצאת שז"ל, לא מובן מה הוצאת שז"ל איכא הכא, הרי הכישוף אמור לעשות שלא יוכלו להוציא הזרע. שאלתי היא מי הוא אותו האיש שרבי מנשה בן ישראל לא ידע אותו ואת שיחו, ובאיזה ספר מדובר ? הולכי רגיל גלו סוד.
כאן מקור הדברים http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=34200&st=&pgnum=118
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:16 |
|
| |
הדבר מופיע כמה פעמים בספרי רח"ו, אך באמת לא סביר שעליו כתב כך ר"מ בן-ישראל. יתכן שמדובר על ר"י צמח, ויודיעונו היודעים אימתי נדפס לראשונה נגיד ומצוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:26 |
|
| |
רבי מנשה מביא את מספר הדף שהוא מצוטט, אפשר לנסות להכניס חלק מהצטטה לאוצר החכמה או לתוכנה אחרת (לי אין), ולראות אם זה יופיע בדף נ"ד, כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 21:52 |
|
| |
יש עכשיו מודעות על פרס בני ברק לספרות תורנית שינתן עבור ספר תורני המכיל לפחות חמישה גליונות דפוס.
מישהו יודע כמה עמודים זה יוצא בקובץ וורד רגיל (A4)?
| ספרות כתב: |  | הודעה של *ע_לביא*
חוברת "לקראת שבת"
שמעתי מחבר על חוברת "לקראת שבת" שיוצא לאור מדי שבת, הוא טוען שיש בה דברים נחמדים. מכיון שאני רואה שפורום זה הוא על "ספרים וסופרים" שואל אני האם יש מחברי הפורום שקוראים את החוברת הזו? ואם כן, האם החוברת איכותי? והאם שווה להתאמץ להשיגה לבית כנסת בה אני מתפלל?
|
|
הכונה לעלון חב"ד זה http://www.chabadisraeli.org/templates/articlecco_cdo/aid/538945 ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 22:19 |
|
| |
שלום לכולם
בעיתון משפחה פורסם כי הרב אפרים גרינבלט עקר ממקום מושבו במדינת טנסי וכיום הוא שוכן בשכונת הר נוף. האם למישהו כאן יש את הכתובת המדוייקת של בעל רבבות אפרים?
שאלה שניה: האם הגר"מ קליין אב"ד אונגוור, מתגורר ברמות פולין? וא"כ, למישהו יש את כתבתו המדוייקת?
בתודה מראש לכל העוזרים והמסייעים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 22:20 |
|
| |
לגבי אב"ד אונגוור- הוא נמצא בי-ם חצי שנה. יש לו בימ"ד ברמות, אפשר לברר שם את הזמנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 22:33 |
|
| |
תודה "שואל מדעת" אבל נראה לי שהוא מתכוון לעלון אחר המתאים יותר לציבור החרדי ובני התורה. האם אין אף אחד מחברי הפורום ששמע מעלון כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2010 18:49 |
|
| |
מי זה כריסטיאן דוד גינזבורג, יהודי גוי מומר ? הוצ"ל עשה הרבה עבודות על המסורה בתנ"ך
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2010 20:09 |
|
| |
גאב"ד אונגוואר מתגורר בביתו שבסמוך לבית המדרש אונגוואר בקריית אונגוואר, רמות פולין, ירושלים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2010 23:27 |
|
| |
שאל מכסנותא על דברי ר' מנשה בן ישראל. כוונתו לספר הכוונות שנדפס על ידי ר' משה טרינקי בוונציה ש"פ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 00:28 |
|
| |
אפשר גם כונתו דפוס שני הענויא שפ"ד הנדפס כדפוס ויניציאה (בריאושמא, בריא לך שכונתו לויניציאה ש"ף?). אגב, באתר הספריה נסרק לאחרונה "נשמת חיים" עם תמונת המחבר, עותק יפהפה (ונדיר - לרשימת מהלמן בעמ' מול השער, וכדרכו להפוך כל ספר שבספריתו לנדיר ויקר המציאות מאד). אגב, חדשים מקרוב הדפיסו גליון משובח בשם "סגולה" (מבית 'מקור ראשון', ויש בו מדיוקן לעם), ובגליון הראשון יש מאמר נכבד על ר' מנשה דלעיל. ודפח"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 04:33 |
|
| |
לשאלת שואל מדעת גליון דפוס של ספר בגודל פנינים מכיל 32 עמודים, חמשה גליונות הם כמאה שישים דפים. גליון דפוס של ספר גדול מכיל 16 עמודים, חמשה גליונות הם כשמונים עמודים. ויש לברר למה הכונה. לא ניתן כמעט לשער כמה דפי A4 זה, מכיון שהדבר תלוי אם כעת מדובר בדפים צפופים או מרווחים, מהו גודל האותיות והריוח בין השורות ובין הפסקאות וכו', וכיצד יראה בעתיד בספר, האם מרווח או צפוף וכו'. ניתן לעשות עימוד מקומי בסיסי בתוכנת וורד על דף בודד שייראה בערך כמו בספר מוכן [לא כולל חלון ומרכוז שורה אחרונה], ולפי זה לחשב כמה עמודים נכנסים בדף A4 אחד. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 18:39 |
|
| |
| בשמחה כתב: |  | הנה דפי התורת חסד
נכתב בחו"ל בעש"ק לאחר חצות
|
|
בשמחה ת"ח ת"ח, וכדרך ראשי תבות שמאפשרות כמה פירושים הריני מכוין לכולם. ותהי משכרותך שלימה מאת ה'
סאניטש
|
|
|
|
|