|
|
| נשלח ב-3/6/2010 06:20 |
|
| |
מי הוא רבי ישעיה שחיבר "פירוש ר' ישעי'" לשופטים ושמואל הנדפס במקראות גדולות ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 12:42 |
|
| |
האם מישהו מכיר איזשהו מקור לאגדה עממית שמי שיש לה ז' בנים ברציפות מובטח להיות בן עולם הבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 20:47 |
|
| |
אלישב -ע תודה על ההתיחסות וההשקעה, אמנם לא נאמר שם שהוא כתב גם פירוש על שופטים ושמואל, ועדיין לא מצאתי איזכור לזה באף מקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 22:09 |
|
| |
מכסנותא, הרי"ד כן כתב פירוש לנ"ך. והוא נדפס מכת"י ע"י וורטייהמר (הנכד)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 01:40 |
|
| |
מכסנותא. עיין בספר קהלות משה הגדול והיפהפה, שהדפיס הרב זה ינחמנו. אולי יעזור לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 03:06 |
|
| |
מן הראוי להזכיר שר' ורטהימר ז"ל אמר לי שהוא שינה מנוסח הכת"י של פירוש הרי"ד לתנ"ך כל מקום שלא התאים לנוסח המסורה, בכדי לא לתת פתחון פה למבקרי המקרא למין מינים מיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 06:45 |
|
| |
התעוררי תודה רבה, קהלות משה של הרב פרנפוקט היה המקום הראשון שחיפשתי ואמנם מופיע שם פירוש רבי ישעיה, אמנם לא נזכר בתחילת הספר שום כלום על מחברו או שהעותק המופיע בהיברובוקס חסר (וזה לא נראה כך).
תם ותמים תודה רבה, באמת לא ראיתי את הפירוש שהוצ"ל הרב ורטהיימר, והיכן נדפס או מה שם הספר ? האם הפירוש שהוציא, זהה לפירוש הנדפס במקראות גדולות על ספר שמואל או שופטים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 08:02 |
|
| |
פירוש רבנו ישעיה לנ"ך כולל פירושו לשופטים ושמואל י"ל ע"י הרב א.י ורהימר בשנת תשי"ט ושוב במהדורה חדשה בשנת תשל"ח. מהדורה זו מצויה באוצר החכמה.
[יש שייחסו את הפירוש לנכדו של הרי"ד, הריא"ז. עיין שם במבוא עמ' מב]
| קנייזביץ כתב: |  |
שלום לכולם
בעיתון משפחה פורסם כי הרב אפרים גרינבלט עקר ממקום מושבו במדינת טנסי וכיום הוא שוכן בשכונת הר נוף. האם למישהו כאן יש את הכתובת המדוייקת של בעל רבבות אפרים?
שאלה שניה: האם הגר"מ קליין אב"ד אונגוור, מתגורר ברמות פולין? וא"כ, למישהו יש את כתבתו המדוייקת?
בתודה מראש לכל העוזרים והמסייעים
|
|
לגבי הרב גרינבלט. אם זה חשוב מאד אוכל לברר טלפונית אצל אחד מרֵעַי הנשוי לנכדתו.
לאחרונה התפרסם כי מסיבות מצערות הרב קלין עזב את קהילתו שבניו יורק והוא נמצא רק בארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 14:08 |
|
| |
| צניע_ומעלי כתב: |  | לשאלת שואל מדעת גליון דפוס של ספר בגודל פנינים מכיל 32 עמודים, חמשה גליונות הם כמאה שישים דפים. גליון דפוס של ספר גדול מכיל 16 עמודים, חמשה גליונות הם כשמונים עמודים. ויש לברר למה הכונה. לא ניתן כמעט לשער כמה דפי A4 זה, מכיון שהדבר תלוי אם כעת מדובר בדפים צפופים או מרווחים, מהו גודל האותיות והריוח בין השורות ובין הפסקאות וכו', וכיצד יראה בעתיד בספר, האם מרווח או צפוף וכו'. ניתן לעשות עימוד מקומי בסיסי בתוכנת וורד על דף בודד שייראה בערך כמו בספר מוכן [לא כולל חלון ומרכוז שורה אחרונה], ולפי זה לחשב כמה עמודים נכנסים בדף A4 אחד. בהצלחה. |
|
תשו"ח על התשובה המפורטת אבל אין לבי מסכים עימה.
לי ידוע שגיליון דפוס יש לו מידה אחידה בעלת סטנדרט קבוע. גודל הדף משתנה לפי מספר הקיפולים שעושים לגיליון הדפוס (כך קיפול אחד מסומן °2 והוא גודל דף גמרא קיפול נוסף מסומן °4 והוא קרוי קוורטא וכד') איך שיהיה ברור לי שמדפיסים ועורכים יש להם קנ"מ פשוט בשביל לשער כמה עמודי וורד בגופן הנפוץ (אריאל 11) ובעימוד המקובל נכנסים בגיליון דפוס אחד.
יורנו המורים ושכרם מן שמיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 17:57 |
|
| |
אלייעזר, תודה רבה הייתה לי לעזר.
ספר "תורת המלך" מה"ר יצחק שפירא וה"ר יוסף אליצור, האם אפשר להשיגו על דפי הרשת ? לא זכיתי להזין עיני בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 06:50 |
|
| |
שואל_מדעת כתב: |
| לי ידוע שגיליון דפוס יש לו מידה אחידה בעלת סטנדרט קבוע. גודל הדף משתנה לפי מספר הקיפולים שעושים לגיליון הדפוס (כך קיפול אחד מסומן °2 והוא גודל דף גמרא קיפול נוסף מסומן °4 והוא קרוי קוורטא וכד') |
|
אין דבריך מדויקים. הסימון ° מלמד על קיפולי גליון הדפוס כפי שכתבת אבל גודלו המקורי של הגליון אינו אחיד.
ברבעון קרית ספר שי"ל ע"י הספריה הלאומית נדפס בראש כל כרך רשימת סימנים וקיצורים ושם תורגמו סימוני הקיפול (°) לס"מ. גודל גליון שנקפל פ"א (°2) הוא 32-40 ס"מ ותלוי כאמור בגולו המקורי של גליון הדפוס.
(כ"ז ביאר לי חכ"א מן הספרנים ולו נאווה תהילה)
קנייזביץ כתב: | | האם למישהו כאן יש את הכתובת המדוייקת של בעל רבבות אפרים |
|
לפי מה ששמעתי הרב גרינבלט מתארח כעת אצל בתו מרת לאנגסאם. (פרטים נוספים יינתנו באישי)
תוקן על ידי אלייעזר ב- 09/06/2010 06:59:16
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 09:47 |
|
| |
אני מבטל דעתי בפני המורים כאן. אבל מעתה ברור שהפרמטר "ספר שיש בו חמש גיליונות דפוס" שקבעו עבור קבלת הפרס הוא פרמטר לא מוגדר בעליל. (כי יש כמה צורות של גיליון דפוס). מוזר מאד למה השתמשו בזה ולא בעמודי וורד כמקובל. (אולי כדי לסנן את אלו שלא הדפיסו ספר עד עכשיו וימהרו לחפש בארכיון כמה חידושים כדי לקבצם לספר אחד ולקבל עליו פרס?)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 13:27 |
|
| |
איך מוחקים הטבעת זהב מכריכת בד?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 13:46 |
|
| |
על ידי צמר גפן טבול באלכוהול, ושפשוף חזק.
|
|
|
|
|