בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2010 13:50 לינק ישיר 

השטיקל זוהר שנדפס קודם לתפילת כל נדרי "קם רבי שמעון" מרמז במנהג גבוהות ונצורות על ענין התרת נדרו של הקב"ה כביכול שנדר להגלותינו ר"ל. וכידוע לכל. הייתי מעוניין לשמוע עוד עניינים בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 06:57 לינק ישיר 

ספרות כתב:
הודעה של *שנות_חיים1*

מזמור של יום, של יוהכ"פ
יאירו עיני הקוראים הנכבדים, מהו מזמור של יום של יוהכ"פ, דהנה של שבת אומרים מזמור שיר ליום וכו', של פסח בצאת ישראל וכו' של סוכות כאיל תערוג וכו', ראש השנה למנצח על הגתית, (ויש קהילות שאומרות כל מועד מזמורו לפני תפילת ערבית), והנה בכיפור לא איתפרש לן

הודעה של *asher177*

תהילים לב

א  לְדָוִד, מַשְׂכִּיל:    אַשְׁרֵי נְשׂוּי-פֶּשַׁע; כְּסוּי חֲטָאָה.
ב  אַשְׁרֵי אָדָם--לֹא יַחְשֹׁב יְהוָה לוֹ עָו‍ֹן;    וְאֵין בְּרוּחוֹ רְמִיָּה.
ג  כִּי-הֶחֱרַשְׁתִּי, בָּלוּ עֲצָמָי--    בְּשַׁאֲגָתִי, כָּל-הַיּוֹם.
ד  כִּי, יוֹמָם וָלַיְלָה--    תִּכְבַּד עָלַי, יָדֶךָ:
נֶהְפַּךְ לְשַׁדִּי--    בְּחַרְבֹנֵי קַיִץ סֶלָה.
ה  חַטָּאתִי אוֹדִיעֲךָ,    וַעֲו‍ֹנִי לֹא-כִסִּיתִי--
אָמַרְתִּי,    אוֹדֶה עֲלֵי פְשָׁעַי לַיהוָה;
וְאַתָּה נָשָׂאתָ עֲו‍ֹן חַטָּאתִי    סֶלָה.
ו  עַל-זֹאת, יִתְפַּלֵּל כָּל-חָסִיד אֵלֶיךָ--    לְעֵת מְצֹא:
רַק, לְשֵׁטֶף מַיִם רַבִּים--    אֵלָיו, לֹא יַגִּיעוּ.
ז  אַתָּה, סֵתֶר לִי--    מִצַּר תִּצְּרֵנִי:
רָנֵּי פַלֵּט;    תְּסוֹבְבֵנִי סֶלָה.
ח  אַשְׂכִּילְךָ, וְאוֹרְךָ--בְּדֶרֶךְ-זוּ תֵלֵךְ;    אִיעֲצָה עָלֶיךָ עֵינִי.
ט  אַל-תִּהְיוּ, כְּסוּס כְּפֶרֶד--    אֵין הָבִין:
בְּמֶתֶג-וָרֶסֶן עֶדְיוֹ לִבְלוֹם;    בַּל, קְרֹב אֵלֶיךָ.
י  רַבִּים מַכְאוֹבִים, לָרָשָׁע:    וְהַבּוֹטֵחַ בַּיהוָה--חֶסֶד, יְסוֹבְבֶנּוּ.
יא  שִׂמְחוּ בַיהוָה וְגִילוּ, צַדִּיקִים;    וְהַרְנִינוּ, כָּל-יִשְׁרֵי-לֵב.

הודעה של *הרואה13*

שיר של יום ביום הכיפורים
מדי עוברי על כמה וכמה ספרים ביום הקדוש באחת מהנה ספר מועד לכל חי (להגר"ח פאלאג'י סימן יט) מצאתי חידוש לא ידוע שכתב מהו שיר של יום של יום הכיפורים וז"ל, "ומצאתי באורחות חיים סימן טל דף קז ע"ג, דכתב דהשיר שהיו הלויים אומרים בבית המקדש ביום הכפורים, הוא מזמור ברכי נפשי את ה' וכל קרבי וכו', וממעמקים, יעוין שם, ולפי זה ראוי לומר בבקר קודם אין כאלקינו, מזמור ברכי נפשי, ולמה שהבאתי בקונטרס כף החיים סימן יט אות טז כאשר יעוין שם, הוא דגם בערב ראוי לאומרו, ומה טוב ומה נעים לפי זה מה שסידר הרמב"ן ז"ל, לומר ביום הכפורים אחר המנחה, נוסח ברכי נפשי על סדר א"ב, ונדפס במחזורים, ורוח ה' דיבר בו לתקן את זאת מעין השיר שהיו הלויים אומרים ביום הזה וברור. עכ"ל. ולפי זה בין נבין למה בפיוטי שחרית ומוסף לפני מוסף בחזרה סידר הפייט את שירתו על ברכו ה' גיבורי כח עושי דברו וכו שהוא סיומא דברכי נפשי.
אמנם בהגר"א כתב דשיר של יום הוא פרק לב, ואדרבא ישוטטו רבים ותתרבה הדעת.

הודעה של *menashe99*

ביוה"כ שחל בשבת שיר של יום: מזמור שיר ליום השבת (כמו בשבת ר"ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 23:54 לינק ישיר 

הודעה של *נצל*

תנ"ך בלא ניקוד

האם מישהו יוכל להפנות אותי לטקסט התנ"ך ברשת, לא מנוקד?

הודעה של *קאטאוועס*

באתר להלן תוכל למצוא את התנ"ך בניקוד ולא בניקוד
אתה פותח פרק כלשהו באחד הספרים ואז מתגלה אפשרות לראות את הפרק בלי ניקוד.

הודעה של *מקסוול*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2010 07:03 לינק ישיר 

הודעה של *הרואה13*

זמן שמחתנו אתמהה????
ביום שמחת תורה שמיני עצרת אומרים בתפילה 'זמן שמחתינו', והנה בהתורה לא נזכר שהוא יום שמחה רק בסוכות כתוב ושמחת בחגך וכו' ושמחתם וכו' שבעת ימים, ומאיפה המקור שצריך לשמוח ביום השמיני? ואולי מדרבנן משום סיומה של תורה, אבל מן התורה לכאורה לא הוזכר, והמאיר סוגיא זו תע"ב.

הודעה של *מלח_הארץ*

ש"ע רגל בפ"ע לענין פז"ר קש"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2010 11:11 לינק ישיר 

חז"ל דורשים מ"והיית אך שמח" לרבות ליל שמיני (וכ"ש יומו - רש"י) לשמחה. (סוכה מח.)

תוקן על ידי הבנשק ב- 01/10/2010 11:13:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2010 19:52 לינק ישיר 

האם מישהו יודע היכן ישנם מאמרים השקפתיים של מובילי המאבק בציונות בזמנו  כהאדמו"ר ממונקאטש ומהרי"ץ דושינסקי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 10:37 לינק ישיר 

הודעה של *סגסג*

שליחת מכתבי שאלות לרבנים
חשקה נפשי לשלוח מכתבי שאלות בהלכה ובלימוד לרבנים.
רציתי לשאול,האם נהוג לשלוח ביחד עם השאלה גם מעטפה עם בול,כי מצד אחד למה שהרב העונה יצטרך להוציא מכיסו בשביל זה,בפרט אם יש הרבה ששולחים לו מכתבים שכאלו,זה יכול להגיע לסכום מכובד,מצד שני,בזה שאני שולח לו מעטפה עם בול,אני כאילו מאלץ אותו להחזיר לי תשובה,על אף שמצד הדין אינו חייב להחזיר לי את המעטפה והבול,אבל בכ"ז זה יוצר לחץ מסוים.
פעם שמעתי,שלהגר"ח קנייבסקי שליט"א,יש מישהו שמממן את כל המכתבים שהוא מחזיר.
עוד שאלה,האם אתם מכירים רבנים שרגילים להחזיר תשובות,או רבנים שרגילים לא להחזיר,ככה שאין מה לשלוח אליהם?
אשמח לקבל מידע בנידון.
                   בתודה מראש

הודעה של *chouteng*

כשאני בקשתי תשובה מר' חיים קנייבסקי השארתי לו מעטפה מבויילת עם הכתובת שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 10:41 לינק ישיר 

הנוהגים כן שלא לצורך עניני, יוצאים מתוך הנחה -רווחת לצערנו- כי זמנם של הרבנים הפקר הוא לכל! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:56 לינק ישיר 

סגסג. עד שאתה מבקש חדשות שמא יש בידך מכתבים מהגר"ח גריינימן שליט"א אשר כפי שכתבת כאן הנך מתלמידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 12:29 לינק ישיר 

ספרות כתב:
הודעה של *סגסג*

שליחת מכתבי שאלות לרבנים
חשקה נפשי לשלוח מכתבי שאלות בהלכה ובלימוד לרבנים.
רציתי לשאול,האם נהוג לשלוח ביחד עם השאלה גם מעטפה עם בול,כי מצד אחד למה שהרב העונה יצטרך להוציא מכיסו בשביל זה,בפרט אם יש הרבה ששולחים לו מכתבים שכאלו,זה יכול להגיע לסכום מכובד,מצד שני,בזה שאני שולח לו מעטפה עם בול,אני כאילו מאלץ אותו להחזיר לי תשובה,על אף שמצד הדין אינו חייב להחזיר לי את המעטפה והבול,אבל בכ"ז זה יוצר לחץ מסוים.

צדקו דברי הכותב שבאמת אין צריך לענות אף ששולח מעטפה מבוילת וכפי שכתב בשו"ת מהרש"ם ח"ב רי שנשאל ע"כ מהגאון האדר"ת.
אמנם עי"ש שטוב יותר לרשום לזיכרון ששלח לו בול ואם יתבע ישיב לו. ונמצא דס"ל שאין כאן מחילה מצד השולח אלא שהמשיב א"צ לטרוח בעבור זה שעשה שלא כהוגן.

כ"ז מן הדין. אבל ראו כאן סיפור מחריד באחד שהעיז ותבע את דמי בולו מאת אביר הגאונים השו"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:40 לינק ישיר 

אבקש את עזרת העוזרים למי שיש תחת ידו 'ילקוט שמעוני' מהדורת מכון י-ם, בזית רענן הנדפס שם בסוף הספר, פרשת כי תשא רמז שצג כתוב כן: "קשה אחרים היינו רבי מאיר. וכיוצא בזה הקשו תוספות פרק ב' דסנהדרין".
מענין אותי לידע מה הם השלימו במראה מקום הנזכר של תוספות פרק ב' דסנהדרין.
תודה וברכה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:14 לינק ישיר 

לכאו' צ"ל פ"ק דסוטה עי"ש י"ב ע"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 18:55 לינק ישיר 

הודעה של *ננח1*

בירור על אחד מזקני ברסלב
מיהו ר' דוד רב דאסטר, מחסידי ברסלב בדור הקודם? והאם יש פרטים ידועים עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2010 15:52 לינק ישיר 

הודעה של שיכון ה:

פורום 'אוצר החכמה'
בבקשה,פרטים על הפורום הזה.
http://www.otzar.org/forums/index.php

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2010 16:46 לינק ישיר 

התעוררי כתב:
אבקש את עזרת העוזרים למי שיש תחת ידו 'ילקוט שמעוני' מהדורת מכון י-ם, בזית רענן הנדפס שם בסוף הספר, פרשת כי תשא רמז שצג כתוב כן: "קשה אחרים היינו רבי מאיר. וכיוצא בזה הקשו תוספות פרק ב' דסנהדרין".
מענין אותי לידע מה הם השלימו במראה מקום הנזכר של תוספות פרק ב' דסנהדרין.
תודה וברכה מראש

הז"ר נדפס עה"ג ושם לא הוסיפו כלום.
בסוף כל חומש הדפיסו שם חיבור הקרוי עלי זית מאת הרב משה יעקב קנר (ת"ח מובהק. מיקרי קרתא בעיר טורנטו. וביודעו ומכירו קאמינא) ושם עמד ע"כ שבפ"ב דסנהדרין ל"מ כלום. וציין לתוס' בסוטה האמור על יד אליהוא. וכן לע"ז סד ע"ב. ולברכות ט ע"ב.
ואני כאשר ראיתי כן כתבתי ולא בדקתי אחריו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.