בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2010 18:18 לינק ישיר 

ר' בנימן וואלף איגר (דודו של רע"א מצד אמו) ור' גדליה ליפשיץ (בעל רגל ישרה) היו מחותנים??? כך נראה ב'רגל ישרה' הנדפס באדר"נ דפוס ווילנא (ומשם במהדורות החדשות) בפרק יח: "ידידי כנפשי מחו' הרב... וואלף איגיר".
אך בספר 'רגל ישרה' דפו"ר דיהרנפורט תקל"ז דף מא ע"ב, לא ברור אם כתוב "מהו'" או "מה'" או "מחו'". אשמח אם יאירו עיניי.
קרוב כי הם לא היו מחותנים יען בשנת תקל"ז היה ר' גדליה ליפשיץ רק כבן שלשים. אם לא שנאמר שהספיק עד גיל זה לשאת אשה ולהשיא את אחד מבניו או בנותיו. והוא דחוק קצת.

שאלה נוספת: חידושי ר' וואלף איגר למסכת ברכות ולמסכת חגיגה היכן נדפסו? ראיתי קצת במוריה, אך לא מצאתי שם את חידושי המסכתות הנזכרות.
תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2010 19:27 לינק ישיר 

שאלה בעניין ניקוד:
מה הכלל מתי אות בסוף מילה מקבלת ניקוד? מדוע ך' מקבלת תמיד ניקוד, ן' לפעמים, ואותיות אחרות באופן לא תדיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2010 20:22 לינק ישיר 

אלו (וגם ת' וה') אותיות שייתכנו בהן שתי צורות ניקוד, בשונה משאר האותיות שהן תמיד נחות (שווא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 06:30 לינק ישיר 

אבל מה הכלל, מתי יש בהן ניקוד ומתי לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 02:14 לינק ישיר 

הודעה של *התעוררי*

עזרה בליבון נוסח באדר"נ

באדר"נ נוסחא א פרק יב הלכה ד: "דבר אחר מפני מה בכו ישראל את אהרן שלשים יום [אנשים ונשים] מפני שדן אהרן דין אמת לאמיתו מנין לא אמר לאיש שסרחת ולא לאשה שסרחת לכך נאמר ויבכו אותו כל בית ישראל. אבל משה שמוכיחן בדברים קשים נאמר ויבכו בני ישראל את משה. ועוד כמה אלפים היו בישראל שנקראו שמם אהרן אהרן שאלמלא אהרן לא בא זה לעולם".

נוסחת "ועוד כמה" מופיעה באדר"נ כ"י אוקספורד וכ"י עפשטיין וכ"י ניו יורק ובדפוס ויניציאה ש"י ובסיליאה של"ח ואמשטרדם ת"ז ופרנקפורט דאדר תנ"ט ופרנקפורט דאדרה תפ"א וזאלקווי תפ"ג וווילנא תר"ג ועוד. באדר"נ פרנקפורט דמיין ת"פ ובעקבותיו כעשרים דפוסים נוספים (לא אמנם כדי לא להלאות): "ועד כמה". ואולי יש לזה זיקה לתומת ישרים דבסמוך.

על נוסחת "ועוד כמה" שבדפוס ויניציאה דלעיל, כתב בתומת ישרים (ויניציאה שפ"ב דף סב ריש ע"ד): "ועוד כמה - צ"ל ועדב מה". והוא מגומגם טובא. ובתומת ישרים הנדפס באדר"נ ווילנא תרמ"ג: "ועוד כמה - צ"ל (וערב מה) [והרבה]". ולא ידעתי מנין להם דברי נביאות אלו.

אודה מאד לכל מי שיאיר עיני בהבנת הגהת תומת ישרים, וזכות ר' נתן הבבלי ור' תם ן' יחייא יעמדו לו.

דווח על תוכן פוגעני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 22:10 לינק ישיר 

יש לי קובץ PDF של ספר שהעמודים אינם בסדר הנכון. אני צריך מישהו עם תוכנת אדובי שיכול לפרק את הספר לעמודים, יכווץ אותם בקובץ ZIP ישלח לי את הקובץ, אני אמספר את הדפים לנכון, ואח"כ אשלח לו את זה חזרה כדי שהלה ירכיב מהם קובץ שלם.

רוב תודות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 06:08 לינק ישיר 

הודעה של *chouteng*

דרוש איש קשר באילת
אני זקוק בדחיפות לאחד בעל מדות שיכול ללכת לבית פרטי באילת כדי לבדוק שמה חלוקת ספרים בחינם.

פרטים באישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 18:53 לינק ישיר 

הודעה של *שמואלגו*

מחזור רב פנינים יום הכיפורים ווארשא תרס"ט 1908
מבקש לדעת מה ערכו של המחזור רב פנינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 11:16 לינק ישיר 

לשו"ת 'שואל ומשיב' לרבה של לבוב זצ"ל, נדפס אי פעם מפתח כסדר הבבלי וכו'?
(הכרך המצוי בפרויקט השו"ת ידוע לי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 10:00 לינק ישיר 
תלמוד בבלי סדר קדשים מוכן ללימוד שוטף

אבקשה נא דפוס התלמוד שנוסח הגמרא מתוקן ע"פ שטמ"ק או אחד המפרשים באופן שאפשר ללמוד מבלי להתבלבל מהשיבושים ומרוב האותיות המציינות לשינויי גירסא על הגליון. זה דבר שבא לעולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 10:07 לינק ישיר 

כמדומה שמש"ס עוז והדר הוציאו מסכתות עם נוסחת השטמ"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 11:04 לינק ישיר 

הגהותיהם המיותרות (לטעמי) מפריעות לי עוד יותר :(

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 14:07 לינק ישיר 

נא למחוק
טעות

תוקן על ידי התעוררי ב- 20/02/2011 14:12:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 18:01 לינק ישיר 

באיזו מהדורה של הבבלי נדפסו לראשונה הגהות ר' יהודה בכרך ז"ל?
בדפוס ווילנא המצוי הוא קודם לו?
תודות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 01:13 לינק ישיר 

נתבקשתי על ידי חבר לשאול על קונטרס שהודפס לאחרונה בבני ברק בעניני הנהגת הבית ובו דברים בענין זה שנאמרו על ידי ר' ניסים קרליץ שהודפסו על ידי אחד השומעים. השמועה היתה שקונטרס זה נגנז ונעלם בעקבות התנגדות לדברים שנדפסו בו. אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג עותק או לצלם מעותק שנקנה, או אפילו להעלות לאתר תבוא עליו ברכת טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.