בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2011 06:48 לינק ישיר 

הודעה של *ABABA1985*

משניות שבת מנוקד, היכן?
היכן ניתן למצוא משניות שבת מנוקד (מוקלד, לא צילום).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2011 22:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 18:50 לינק ישיר 

הודעה של *msp66*

מה זה "עיפוש"
בספר ניצוצי שמשון יש מאמר נפלא בענין מסעות בני ישראל
ושם הוא אומר שאמירת המאמר מסוגל נגד עיפוש.
האם יש מישהו שיכול להורני בינה לדעת מה זה עיפוש.
אולי זה גאנגרין אבל איני בטוח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2011 00:24 לינק ישיר 

היכן יש להורדה או לשמיעה את הניגון או ניגונים של הפיוט יציב פתגם, הנאמר בחג השבועות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 08:10 לינק ישיר 

הודעה של *menashe99*

איך מוצאים את האימיל של משה קנר (הספרן שיש כתבה עליו)

הלכתי לאיבוד באתר הספריה...ולא הצלחתי לשלוח הודעה דרכם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 12:03 לינק ישיר 

עיפוש זה דבר. עיין בדרשות הר"ן שמביא "עיפוש בכורי" בקשר למכת בכורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 23:56 לינק ישיר 

מקורות לאי אמירת המפיל . דחוף לי הנושא, אני אל מוצא אף מקור, חוץ מסיפור על הבריסקרעב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 09:16 לינק ישיר 

מה זה "עיפוש"

אולי מש"כ בהודעתי כאן:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2429752&forum_id=1364&upd=1

מוות באויר הוא ביטוי המקביל ל"עיפוש האויר", שבעברית מודרנית הוא "מחלה מדבקת", שבזמנם היה גורם לבהלה, ומאחר שהם לא ידעו על הדבקות הם חשבו שהאויר מורעל, ראה הערת ד"ר אשר זיו בשו"ת הרמ"א (הוצאת ישיבה יוניברסיטי)  סימן כ ד"ה סוף דבר:

"... דמחלה זו היתה מחמת עיפוש האויר הנהוג בעיר ההיא ומצינו במקורות רבים שנזהרו וגם נקטו באמצעים שונים שלא תתפשט מחלה מתדבקת. רבים ברחו מעירם בעת עיפוש האויר. רבינו בעצמו ברח מקראקא לשידלוב בשנת שט"ז ושם חיבר את פירושו למגילת אסתר בשם מחיר יין בדרך פרד"ס ושלחו לאביו במשלוח - מנות. כן הוא כותב בהקדמת החיבור: ואני משה בן כבוד אבא מרי הפרנס והמנהיג ישראל שלי"ט הנקרא משה איסרלי"ש מקראקא הייתי בתוך הגולה אשר נתגלינו מעירנו בשנת שי"ו לפ"ק מחמת עפוש האויר ל"ע והיינו גרים בארץ לא לנו בעיר שידלו"ב. המהרי"ל (סי' נ) כותב שמותר וטוב לברוח בעידן ריתחא ודווקא קודם שנתחזק ונתפשט. ועי' ג"כ שו"ת מהר"ם מפאדובה סי' פו בענין תלמיד שברח מעיר ווינציה בשעת הנגף אם חייב לשלם למלמד בעד ימי הביטול. ומסיק דפטור ואומר בין השאר: דזה שברח מאימת הנגף יקרא אונס בודאי דהירא ורך הלבב הוא מסוכן בעת הדבר ב"מ (בר מינן) כמפורסם אף כי רבים הם אשר הם אבירי לב ואינם מפחדי' מ"מ אותם המפחדים מסוכנים הם ויש להם להמלט על נפשם גם לא עלה דעת שום אדם סכנ' הדבר ב"מ א"כ אינו שייך לומ' היה לו להתנות. בים של שלמה ב"ק פ"ו סי' כו נותן מהרש"ל דעתו בזה. ועי' ג"כ אוצר הספרות קראקא תרנ"ב בענין תקנת העיר קראקא על אודות שוכר בית שיש לו חולים במשפחתו, ומאמרו של פ. ה. וועטשטיין קדמוניות מפנקסאות ישנים שמביא תקנת הקהילות שכל מי שמרגיש באיזה חולי המתדבק מחויב להודיע לקהל תיכף ומיד ולא יעלים שום דבר הוא וכל בני ביתו ואפילו המשרתים והעובדים בבית. ואולי כוונת רבינו שאין ההתדבקות מחמת אדם זה דוקא, אלא מן האויר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 03:03 לינק ישיר 

גליון כתב-יד החתם-סופר, כתוב משני צדי הדף, חידושים על פרשיות התורה שכבר באו בדפוס - בכמה נמכר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 07:17 לינק ישיר 

הודעה של *אבי_קלמן*

בקשת עזרה - לא בשמים היא

ברשותי קונטרס (ממוחשב עדיין) של שיעורי אאמו"ר שליט"א בנושא הנ"ל. אבקש שכל מי שיכול לעבור על הקונטרס הנ"ל ולהעיר הערות - יפנה אלי (*-- e *[email protected]*-- e *).

אשמח לביקורת ממגוון של אנשים (אנשי הלכה/למדנות/מחשבה/תנ"ך, וכן הלאה).

(פורסם גם בhttp://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=17&t=6636)

<><><>

ליצור סקנות, משהו מהקונטרס (ההערות צדדיות):

בהקדמתו הארוכה והיסודית למשנה כותב הרמב"ם[1]:

ובזה [- בהוראת שעה] בלבד נבדל הנביא משאר בני אדם בתורה, אבל בעיון ובדין ובחקירה בדיני התורה הרי הוא [- הנביא] כשאר החכמים הדומים לו שאינם נביאים, ואם יפרש איזה פירוש, ויפרש מי שאינו נביא פירוש אחר, ויאמר הנביא 'אמר לי ה' כי פירושִי הוא הנכון' - אין שומעים לו, אלא אפילו אלף נביאים שכולם כאליהו ואלישע פירשו איזה פירוש ואלף חכמים וחכם פירשו היפך אותו הפירוש - "אחרי רבים להטות", ועושים כדברי האלף חכמים וחכם, לא כדברי האלף נביאים המופלגים… שאין תוספת וגרעון בתורה מצד הנבואה בשום פנים.

וכן אם אמר הנביא שה' אמר לו כי הפסק במצוה פלונית כך, ושדינו של פלוני הוא הנכון, הרי אותו הנביא נהרג, לפי שהוא נביא שקר, כמו שביארנו, לפי שאין תורה אחרי השליח הראשון ואין תוספת ואין גרעון, לא בשמים היא, ולא המחנו [- העמידנו[2]] ה' אל הנביאים אלא המחנו אל החכמים בעלי הדין, לא אמר ובאת אל הנביא, אלא אמר (דברים יז, ט): "ובאת אל הכֹהנים הלויים[3] ואל השופט". וכבר האריכו חכמים בעניין זה מאד מאד והוא הנכון.

[1] ובדומה לזה כתב ג"כ בי"ד החזקה (פ"ט מהל' יסודי התורה הל' א-ד).

[2] כמדומה שמקור ביטוי זה במשנה (ב"מ פ"ט מי"ב, קיא.) לגבי הלנת שכר שכיר: "...המחהו אצל חנווני או אצל שולחני אינו עובר עליו..." שפירוש 'המחהו' הוא העמידו לפני חנווני או שולחני לגבות הימנו.

[3] [הערת בְני אברהם נ"י: משמעות הפס' להבנת הרמב"ם היא שהכהנים הלויים הם שופטים עפ"י חוקי התורה כהבנת השכל האנושי (וכ"ה בדרשות הר"ן, הדרוש השביעי, ד"ה וזה העניין), ולפ"ז צ"ב מהו ייחודם של הכהנים הלויים? ויתכן לומר בפשטות ש"דיבר הכתוב בהווה", שהם אינם עוסקים בפרנסה ולכן יש להם זמן להגות בתורה (ועי' דרשות הר"ן, דרוש יא, ד"ה ונשלם בכאן; אברבנאל שם ד"ה וההודעה הז'; שו"ת חת"ס ח"א-או"ח סי' רח ד"ה נחזור לדברי מעלתו; תורה תמימה שם הערה מו; מלבי"ם שם פס' ח-ט, אות יט-כ; ועוד).        לעומת זאת, הרב קוק זצ"ל (אגרות ראי"ה, סי' קג, ח"א עמ' קכד; וע"ע בהקדמת עין אי"ה עמ' טז) למד מכאן שיש שייכות לרוח הקודש – שניחן בה הכהן – להכרעת ההלכה ע"ש (וכ"מ קצת בכוזרי, מאמר ב סוף אות נח; ועי' אגרות הראי"ה ח"ב עמ' קא שדעת הכוזרי שהנבואה ורוה"ק מסייע להכרעת ההלכה).       ולעצם פי' הפס', ר' רמב"ן במדבר לה, כט; מאור ושמש דברים יז, ט; ובכתבי ר' צדוק הכהן זצ"ל מלובלין במקומות רבים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 13:28 לינק ישיר 

הודעה של *ben_elisha*

על המשנה בריש קידושין "האיטלקי" מעיר בהגהות יעב"ץ: עיין מש"כ בפב"ס.
ובס' לחם שמיים על המשניות בקידושין חוזר וכותב: עמ"ש בפב"ס בס"ד.

פב"ס=?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 08:52 לינק ישיר 

פרק בן סורר ומורה, סנהדרין פרק ח משנה ב, ובתלמוד בבלי דף ע עמוד א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 12:19 לינק ישיר 

אלבא ביתא קדמייתא- מתקיף את הרי"פ מחבר ספר תולדות אדם ומסיים וממנו למדו המחברים המפורסמים רב"א ורר"מ ע"כ
לצערי איני מזהה את המפורסמים הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 19:25 לינק ישיר 

ראיתי בשי עגנון שיהושע העשל כתב מאמר חריף נגד ר שלומה קרור וקרא עליו "שקר" ראשי תיבות שלמה קלוגר רב – מי יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 12:26 לינק ישיר 
אני מחפש את הגהות ר' חיים קנייבסקי לאוצר המדרשים

שלום וברכה,

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי לינק או לשלוח לי במייל את ההגהות האלו,

[email protected]

תודה רבה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול בירורים כלליים ובקשות עזרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.