נפתח במכתב אותו שלח הגה"צ ר' אליהו דסלר זצ"ל לבניו לאחר עלותו ארצה להתיישב בה . מכתב מתאריך שבועות תש"ט . בדיוק לפני 60 שנה .
קדושת הארץ
מה אומר לכם חביביי? אני מרגיש בחוש אמיתת דברי רבנו יהודה הלוי שאמר: "חיי נשמות אווויר ארצך" - חיי נשמות ממש . ואם גם יש מקומות גם בארץ הקדושה אשר הרוחניות גנוזה היא שמה ולא תתגלה על נקל אבל במקומות התורה נראית היא כבחוש ממש, כאן בארמנותיה של תורה הנך שבע אושר ולא בעושר ממון אלא בחיים עצמם ובחירות , חירות מן הגויים, חירות מהלך חייהם ומהשקפותיהם , חירות מטפשותיהם , חירות מעבדותה של עוה"ז שאין עבדות כמותה . רחבת ידיים היא מאוד מאוד קדושת הארץ , מאשרת ומענגת לבלי סוף . הלא מובן ממילא מצב רוחי והלך מחשבותיי , יזכני נא ה' שלא תהיה זו התפעלות גרידא אלא לזכות לקנות מן הקדושה עצמה אכי"ר .
הנה אנו כעת ביום העצמאות ה-61 למדינת ישראל , מוצאי שביעית , ערב התגלות המשיח .
נשאלת השאלה - מדוע לכאורה היינו צריכים את השנה הנוספת הזו שנת ה-61? הרי הקב"ה סידר כ"כ יפה את כל חלקי תמונת הגאולה , עם ששים שנות המדינה שהם כנגד שש השעות בהם הע"ר עשו את העגל (כמוסבר באריכות באשכול "עד ששים תבוא לא תוסיף" ) וכנרמז בזוהר על שריפת החמץ :
"ושורפין בתחילת שש צריך לבערא שאור וחמץ דאינון ערב רב דלא יתחזיין בין שש דאיהו ו' ובין שבע
בגין דערב רב אפרישו בין שש לשבע במתן תורה כנאמר וירא העם כי בשש משה ואוקמוהו בשש באלין שית שעתין עבדו ית עגלא ואפרישו בין ו"ק דאינון שש לשבע הכי יפריש לון קודשא בריך הוא בין שש לשבע.
האם לא מתאים יותר היה לו מוצאי שביעית היה נופל בדיוק לאחר חגיגות הששים ולא לאחר הששים ואחת ואז היתה נופלת מלכות הזלה שבישראל שהרי אין ב"ד בא עד שתיפול היא ללא תקומה. . .
אולי, אבל רק אולי אפשר ליישב זאת עפ"י דבריו של הרב דסלר ( ממ"א חלק ה' עמ' 155 ) :
אברהם גדול החסד היה אשר גם בזקנותו ובחוליו רץ לעשות החסד בעצמו , צועד לו יחדיו בלב שלם עם יצחק בנו , זה לעקוד וזה להעקד , איך יתכן אשר בשעה גדולה כזו יעמיס על שכם בנו אהובו משא עצים כבד " וישם על יצחק בנו" ??
אך יש לדעת - כי כך הוא דרך הניסיון , להסמיך לניסיון גדול עוד קצת הכבדה קטנה כי בזה יתברר : אם יעשה גם את ההכבדה הקטנה בלב טוב אזי עמד בניסיון בשלימות כי רואים שלא החזיק טובה לעצמו . אבל אם חלילה הוא מאלה המחזיקים טובה לעצמם ומתגאים במעלתם בראותם שעומדים בניסיון אזי יהרהר:"למה טפלו עלי גם את ההכבדה הנוספת הזאת?!"
ואולי זו משמעותה של שנת ה-61 השנה הנוספת הזאת שקיבלו הע"ר לשלוט על עם ישראל .
איך שלא יהיה יהי רצון שנזכה לעמוד בכל הניסיונות הפוקדים אותנו ולהגיע נקיים וטהורים לחתונת הגאולה .
וגם אם לא הולמת פרשנות זו את הקורות אותנו אפ"ה לא הפסדנו מאומה , אדרבה , הרווחנו חידוש יפה ונאה . ולו נגלו הנסתרות .
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/04/2009 21:37:54
נשלח ב-28/4/2009 22:11
תודה רבה המייחל
התחזקתי מדברייך!
יישר כח
תזכה למצוות
נשלח ב-28/4/2009 22:25
ברוכה תהיי נשמה יקרה .
מופע זיקוק מרהיב הסתיים לו עתה מול ביתי , מצטער על כי ללא מצלמה עבדכם .
מי שירצה ויוכל להעלות תמונות שהוא צילם מהפגזות הזיקוקים מוזמן בכבוד .
נשלח ב-29/4/2009 09:03
חברים...
מי שיתאפשר לו לתפוס תמונות של אירועי היום כמו מפגן חיל האוויר וכדומה שיעשה זאת ויעלה אותן לפה כדי שגם אלה שיהיו ביום שכולו תורה יוכלו להינות מהמראות היפים .
אחלה יום שיהיה לכם בע"ה .
נשלח ב-29/4/2009 21:36
נו חברים...
יום העצמאות מאחורינו , איך העברתם את היום ?
מישהו רוצה לשתף אותנו במה שעבר עליו ביום המיוחד הזה ?
נאה דורש נאה מקיים אז אפתח אני :
רוב היום ישבתי בבית כנסת ובבית מדרש שהתקיים בהם יום שכולו תורה עם רבנים ומרצים שונים שהחכימו אותנו הצחיקו אותנו וחיזקו אותנו בדברי אלקים חיים ב"ה .
תענוג אמיתי היה לראות את המוני עמך בית ישראל מוותרים על מצוות המנגל והפארקים ובאים בהמוניהם לשמוע ולהתחזק בתורה ובאמונה .
אך במונחים תורניים הגליל אבוד מזמן , או יותר נכון חרב מזמן .
וע"כ אמרו בגמרא המפורסמת על סימני הדור האחרון בו יבוא משיח : "והגליל יחרב" .
ולא כמו אותם טועים ומטעים שהסבירו חורבן הגליל על מלחמת לבנון השנייה עת ברחו היהודים מאימת הטילים דרומה .
הגליל יחרב - מיישובו היהודי הפורה והמרכזי כפי שהיה למשל בתקופת חז"ל כאשר בגליל היה ה-מרכז התורני והחברתי , ובדורנו לדאבון ליבנו שועלים מהלכים בו . שועלים אמרתי ? הלוואי , ישמעאלים ארורים ומטונפים ליתר דיוק .
אך לא לעולם חוסן , בקרוב עם תחילת תהליכי הגאולה באיתגלייא הן ע"י מב"י והן ע"י מב"ד תשוב אט אט האדמה לבעליה המקוריים , אכי"ר .
נשלח ב-20/4/2010 00:07
יום עצמאות שמח לכולם
מי יתן ונזכה לראות ניסים גדולים וישועות נפלאות וע"יכ יתעורר ליבם של עם ישראל כולו להכיר בקב"ה ולעובדו בלבב שלם בגאולה השלימה והקרובה בביאת הגואל בבניין אריאל אמן ואמן !
נשלח ב-20/4/2010 18:23
מצטרפת לברכות המייחל, ומאחלת שבשנה ה-63 למדינה החזרה בתשובה תגבר, וייעשו לנו נסים גלויים, ושתבוא הגאולה השלמה (ולא נצטרך לחכות לעוד מספר שנים).
נשלח ב-20/4/2010 19:30
אמן ואמן
נשלח ב-21/4/2010 09:04
בשר מעושן
נשלח ב-9/5/2011 15:46
יום העצמאות 63 תשע"א - משל החמור הטרואיני
מי שעיניים לו לראות ולב להבין רואה כיצד הגלות הזאת כאן במדינתנו תחת שילטון הע"ר הולכת ומעמיקה הולכת ונהיית קשה יותר עם השנים כאשר לפיתתם של הע"ר החזקים והעשירים בגרונו של עם ישראל נעשית חזקה יותר משנה לשנה.
כך שבאופן פרדוקסלי משנה לשנה יש לנו פחות עצמאות ויותר שיעבוד, פחות חירות ויותר עבדות. העצמאות מתייחסת לשכבה מאוד מאוד מצומצמת באוכלוסיה, רוב רובו של העם המסכן הזה אפילו לא מבין כיצד הוא משמש כחמור עליו רוכבת אותה אליטה שלטת ובשמו של אותו חמור היא מקבלת את הלגיטימציה לו היא זקוקה מאומה"ע להמשיך ולשלוט בפיסת הארץ הזאת. אך מה שעוד יותר מחריד זה טיפשותו של אותו חמור שלמעט אנחת קושי פה ושם לא חושב אפילו להתנער ולנסות להפיל את רוכבו כדי לטעום את טעם חיי הרווחה והחופש של בן החורין האמיתי. הוא אפילו מכיר טובה לאדונו על החציר שהוא מספק לו מדי פעם למיחייתו!!
"תגיד תודה שאתה חמור! יכול להיות הרבה יותר גרוע!!" הוא מנחם את עצמו ועוד מנסה לשכנע אחרים באמונתו.
אבל למה להסתפק בחמורויות וחציר טעים ככל שיהיה אם אפשר ללא קושי גדול מדי להיות בן מלך כאשר כל העולם יהיו חמורים שלך!! זועק השכל הישר הממאן להתפעל מנעירותיו הקולניות של חמור הפלא דנן..
בקטע הזוהר הבא מופיע הרעיון שאמרנו שכוחם של הע"ר ושליטתם על עם ישראל נמצאת כל הזמן במגמת עלייה עד שמגיע זמנם להיכרת מן העולם בסוף הגלות. ה"רעיון" הזה הוא המציאות היומיומית של זמננו.
תקוני הזוהר תיקון כ"א ורשיעייא דאינון ערב רב אתמר בהון סו"ף פסו"ק דאינון מזרעא דעמלק דכלהו מסתלקין ומתגברין על ישראל בגלותא שנאמר ויגברו המים וירבו מאד על הארץ ועלייהו אתמר סו"ף פסו"ק דפסיק לון קודשא בריך הוא לסוף יומייא מעלמא
תרגום זריז: והרשעים שהם הע"ר מזרע עמלק נאמר עליהם "סוף פסוק" שהם מתחזקים והולכים על ישראל בגלות ועל זה נאמר בפסוקי המבול ויגברו המים הזדונים מאוד על הארץ אלו ישראל שהם שפלים כעני היושב על הארץ מבטיח בורא עולם שבאחרית-הימים בסוף הגלות ימחה אותם מן העולם ולא יישאר מהם זכר ועם ישראל הכשרים והטובים יעלו מעלה מעלה וישלטו בכל.
כמו במקומות רבים בארץ גם בעירנו אשדוד מתקיימים בר בי רב דחד יומא. הייתי כמה שעות בבוקר, ולאחר הפסקת צהריים אני חוזר לשם לשעות הערב לפגוש בפעם הראשונה את הצדיק הרב יעקב עדס ולשמוע מה בפיו.
(להזכירכם לשיטתי הוא המשיח ועתיד להתגלות בחודשים הקרובים)
תהיה זאת הפעם הראשונה בה אני פוגש אותו ושמוע תורה מפיו. את הרשמים והחוויות אני מקווה להביא בפניכם לאחר מכן.
העורף נכנס לכוננות ספיגה!
נ.ב בצהריים ירדתי לחוף לצפות במטס חיל-האוויר, עלוב למדי. חבל על ביזבוז הדלק. מצד שני היות ומדובר על דלק מזוהם..אז לא איכפת לי.. שיישרפו כמה שבא להם..
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/05/2011 17:58:00
נשלח ב-10/5/2011 21:52
הרב דיבר על נושאים אקטואלים?
נשלח ב-10/5/2011 22:17
אז ככה...
בתוכניה היה כתוב "19:30 המקובל הרב יעקב עדס" הגעתי בשבע וחיכיתי כמו כולם. מנהון להון אני שומע ליחשושים ומחליט לשאול מה קורה..
"הרב עדס כבר היה" עונים לי. "מה זת'אמרת כבר היה, מתי היה??" "בארבע אחה"צ, הגיע לדקה ראה מה קורה והחליט לעזוב" "מה???? בחיים לא שמעתי דבר כזה!! אתה מסתלבט נכון?" לא מסתלבט ולא נעליים, זה מה שקרה, אף אחד לא מבין מה היה כאן אבל עובדה זה מה שקרה."
"נו, לך תבנה מדינה" אני מפטיר ומתקשה לעכל את העובדה שבתוך שבוע אני מפספס שני צדיקים הרב ב"א והרב עדס כאשר שניהם חומקים לי בין האצבעות. נשמע הזוי אני יודע. אבל זה המצב מוריי ורבותיי.
פיצוי מסויים קיבלתי אני ועוד מאות שהצטופפו בבהכנ"ס בשיעורו של הגאון הרב אלחנן פרץ שריתק את הקהל בשיעור מאלף על דיני ממונות מתובל בסיפורים מופלאים על יר"ש ואמונה.
"היה שווה את כל הצער" סיכמתי לעצמי בסופו של דבר ונפטרתי לביתי לשלום.
נשלח ב-12/5/2011 18:08
אמנם יום העצמאות מאחורינו אבל 'הארתו' נמשכת כל אותו שבוע. אז לרגל החג הקדוש נאמר איזה חידוש מעניינא דיומא..
אמרו חכמים במדרש: "24 אלף פרות היו לדוד משה ממטולה ועד אילת, וכולן מתו מיום העצמאות ועד עצרת"
אי נמי - אלמלא האי יומא (יום עצמעותא) כמה פרות איכא בשוקא.. ודו"ק.
יום עצמאות שמח לכל בית ישראל! ושנזכה כולנו לעצמאות גמורה וחירות אמיתית מכל אומה"ע ונשמות הע"ר ונפל עמלק וגבר ישראל בישועת הפרט והכלל. ובמהרה ניוושע כולנו מכל צרותינו ועין בעין נראה בשוב ה' ציון אכי"ר!!