בית פורומים עצור כאן חושבים

מה היה אם הגרמנים היו מנצחים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2009 10:29 לינק ישיר 

לחיי אדם יש ערך נקודה.

אבל במידה ותציל עכשיו חיי אדם תפגע בבניו שישאו את הגן החלש שלו ותפריע לגזנים חזקים יותר להתפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2009 13:06 לינק ישיר 

גוונא,

מבלי לחטוא בחוק גודווין, דומני שטיעוניך מזכירים את אלו של א.ה בספרו מ.ק.

תוקן עקב תקלדה...

תוקן על ידי צבוני ב- 08/05/2009 13:06:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 10:19 לינק ישיר 

זוהי שאלה ששייכת לז'אנר הספרותי הידוע בשם "היסטוריה חלופית", ודווקא נכתבו לא מעט ספרים על תרחישים מסוג זה או תרחישים דומים. פיליפ ק. דיק כתב את "האיש במצודה הרמה" שמתאר את התרחיש הזה במדויק (הספר היה חלוץ סוגת ההיסטוריה החלופית), פיליפ רות חיבר רב-מכר בשם "הקנוניה נגד אמריקה" שבו נבחר לנשיאות ארצות הברית נשיא פרו-נאצי, סינקלייר לואיס חיבר ספר בשם "זה לא יכול לקרות כאן" על ארצות הברית כדיקטטורה פשיסטית, לן דייטון כתב את "SS/GB" על בריטניה שכבושה בידי הנאצים, ו''ארץ האבות'' של רוברט האריס מספר על מחיקת השואה מההיסטוריה על ידי הנאצים אחרי שהם מנצחים במלחמה.

(אני קורא עכשיו את "איגוד השוטרים היידים" של מייקל שייבון. בתיאור שלו בעלות הברית ניצחו רק בהפצצה אטומית על ברלין ב-1946, ישראל הפסידה ב-1948, והקהילה היהודית הגדולה בעולם נמצאת בדרום אלסקה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:03 לינק ישיר 

לצבוני

חוק גודווין מדבר על דיון שנעשה בנושא אחר.אבל כאן פותח האשכול דן בנושא הנאצים אז ברור שמותר לדבר על הנאצים כי זה הרי הנושא.

ומה פשר ראשי התיבות?האם השמות של המחבר ושם ספרו סודיים בהחלט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:58 לינק ישיר 

חוק גודווין מדבר על השוואתה של טענה שנטענה בדיון לטענה נאצית. זה בדיוק החטא שחטאתי בו כשאר השוויתי במקצת את דברי גוונא לדברי מיין קאמפף. מכיוון שלא עשיתי את זה כטיעון דמגוגי, אקווה שיסולח לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 22:52 לינק ישיר 

אל נקמות טרנטינו

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1142,209,36236,.aspx

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 19:20 לינק ישיר 

tzbibo כתב:
האכזריות למה למה האכזריות הזאת

כמדומה שזו השאלה שאותה רצה להדגיש השואל.

וזו אכן שאלה שאלתית

כלומר גם לפי ההגיון של מיין קאמף. מדוע לעשות זאת באכזריות. תהרגו וזהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 21:03 לינק ישיר 

האכזריות באה למנוע הזדהות עם הקרבנות
המון נבער אינו יכול להרוג מתוך פילוסופיה, וללא פיתוח שנאה והערצת אכזריות יומיומית הממחישה כל רגע שהמדובר בבעלי חיים ולא בבני אדם, המערכת לא היתה מתפקדת.
האכזריות במחנות הריכוז היתה פרקטיקה היוצרת השפלה ובלבול ומונעת נסיונות התקוממות.

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 00:08 לינק ישיר 

טירוזאורוס, לדעתי אתה צודק בהחלט בהסברך אבל אין להוציא מכלל חשבון שגם מנהיגי הנאצים היו חלק מה"המון" וחלקו איתו את הסאדיזם והאכזריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 13:18 לינק ישיר 

בספר "הייתי בתוככי הרייך השלישי" מאת אלברט שפאר שר החימוש של היטלר, מתוארת כל המלחמה כפי שנראתה מתוך הבונקר וממרומי קן הנשרים, כמובן אף מלה על השמדת היהודים. באחד הפרקים לפני הסוף מסופר דרך אגב שאחד המפקדים הבכירים הלך לביקור במחנות הריכוז, וכשחזר אמר ש'ראה שם דברים מגעילים'. משמעות הסיפור שם כאילו המפקדים חשבו שממיתים את היהודים בחביבות ואומרים עמם בצוותא לשם יחוד.
לא שאני מאמין, אבל אני מצטט.

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה היה אם הגרמנים היו מנצחים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.