בית פורומים הנה ימים באים

הרב אבינר - פסק דין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2009 23:02 לינק ישיר 

מוקהפיט,

ההודעות האחרונות שלך מאירות עיניים ומשובבות נפש, חזק וברוך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 23:07 לינק ישיר 

טוב אני לא ישכנע אותך אבל תראה לי משהו שחרדים עושים ושאני לא ימחה נגד זה
יש לי בשבילך עוד אשכול
חרדים בושה
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&forum_id=20388&topic_id=2516908

ומה תאמר על זה
יתד נאמן סתם עיתון
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&forum_id=20388&topic_id=2556237

ותאמין לי שאני יכול להמשיך פה כל הלילה לדלות מתוך הפורום שדיברתי ומחיתי על מעשים של חרדים

אתה טועה אני לא מתחמק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 23:07 לינק ישיר 

לא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 23:16 לינק ישיר 

מוקהפיט היקר
ההודעה האחרונה שלך שבה כתבת

אני חושב שהדיון הציבורי שהתפתח על הרב אבינר הוא לא דיון רק על הלכה. הדברים גלשו הרבה מעבר לכך. ונראה לי שהדיון הזה גם לא התחיל מהלכה. 
אני לא נגד הפסק דין שהבית דין הוציא. ויותר מזה, כשבית דין פוסק הלכה עליו להשמיעה אותה ברבים ואין כאן לשון הרע כלל.
יחד עם זאת, מחלוקות הלכתיות תמיד היו בישראל. גם בית הלל ובית שמאי חלקו ביניהם בהרבה עניינים של הלכה(גם בעניינים של כרת)  ועדיין לא נמנעו להתחתן זה עם זה.
יתרה מזו, לצערינו הרב - היום אין סמכות עליונה בישראל לפסיקת הלכה. כך שהכח של בית דין רבני כיום לחייב רב אחר לשמע לו מוגבלת ביותר. ושוב אני אומר - לצערינו. הלוואי והיה לנו סמכות עליונה כגון הסנהדרין.
לכן, על הבית דין להשמיע את פסיקתו ברבים. יחד עם זאת הרב אבינר לא מחוייב להשמע (ושוב - לצערינו). הרבה מאוד מרבני ישראל כיום לא שומעים לרבנות הראשית ולא רואים בה סמכות עליונה והרבה רבנים אף לא מכירים בה כלל..

כל זה מצד המחלוקת ההלכתית.

אני, ברוב התגובות שלי בפורום בכלל לא מדבר על צד ההלכה. אלא על היחס שלנו לגדולי ישראל, ובכלל יחס לזולת. בפרט שכולנו אחים בני אברהם, יצחק ויעקב - שמחוייבים ב"ואהבת לרעך כמוך" וכולנו רוצים להרבות באהבת חינם. אני מתנגד לצורת ההתבטאות המזלזלת על רבנים (מילים כגון: ליצנים, פושעים, אשמים) - למה לדבר כך, כי לא מוצא חן בעיני מישהו משהו שהם אמרו?

אפשר לחלוק, אפשר לא להסכים - אבל צריך לשמור על האהבה.
למה להחליט על משהו שהוא רע?

גדולי ישראל הצטיינו בכך שראו את הטוב שבכל אדם. לא זכור לי גדול ישראל שהשתבח בכך שהוא מוצא את הרע אצל אחרים.

קודם כל אני חייב לומר לך יישר כוייח גדול על המילים הנהדרות
דבר שני לצערי כיטוב כל פעם משתמש במילים לא יפות כאשר הוא מדבר על רבנים ולצערי אני כל הזמן צרים למחוק אותן
כיטוב די
אין לי כוח כל פעם לערוך את ההודעות שלך
זכותך לחלוק ולומר את דעתך אבל בלי השמצות
ראה הוזהרת
אין כמו תגובה עניינית
תודה לכל החברים שעד כה חוץ מן יוצא מן הכלל הדיון היה ללא השמצות ותחת נתינת כבוד כלפי החבר
יישרכוייח
פרידום מה שלומך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 23:26 לינק ישיר 

נו שיהיה...תהיו בריאים לילה טוב.
דבר אל העצים ואל האבנים...זה כבר
פאגניות מה שהולך אצל הדתיים היום...
ה' יצילנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 19:39 לינק ישיר 

כידוע לכל סיפור 2 צדדים..  [בפסקה האחרונה יש מסר שיכול לתרום לכל הדיון שהיה בנושא]

סערה בציבור הדתי בעקבות פסק הדין הקשה כנגד הרב שלמה אבינר, מחשובי המנהיגים של הציבור הדתי-לאומי. כעת מתברר כי הדיין אברהם שיינפלד, אשר כתב את דעת המיעוט בפסק הדין, משוכנע כי מדובר בלא פחות מ"עלילה שפלה שרקמו כמה אנשים, בעידודם של גורמים קיצוניים בציבור הדתי לאומי, לצמצם את השפעתו של הרב אבינר בקרב הציבור הזה, ולהעבירו מכהונתו כרב ומורה הוראה".

הרב שלמה אבינר
הרב שלמה אבינר 
הרב שיינפלד כתב בהכרעת הדין כי רבנים נוספים פוסקים בצורה מקילה בדיני נידה, כפי שנוהג הרב אבינר. לטענת הדיין "למרבה הצער נתנו חברי הועדה ובעקבותיהם הגר''א שפירא זצ''ל והגר''א אליהו שליט''א אימון ברבנים שעשו בוועדה כרצונם. הם החליטו מה ישלח לרב אבינר ומה יוצג בפני הרבנים. מתי יכתב פרוטוקול ומתי לא. ואפילו מה ייכתב בו".

בחוות דעתו של הרב שיינפלד הוא מאשר את טענת תומכי הרב אבינר ולפיה הוועדה נוהלה "כ'בית דין שדה' פרטי... ללא שקיפות וללא שום פיקוח. גם המטרה היתה מסומנת מראש, ולא לחינם הוכנס אל הועדה הרב יוסף, שאינו מאוהביו של הרב אבינר. צדק הרב אבינר שסירב לשתף פעולה עם ועדה זו".

הרב שיינפלד הוסיף וכתב: "לעומת התנהלותם המכוערת של התובע ושותפיו בכל הפרשה כולה, הרי שהעדים שהביא הרב אבינר לפנינו, הבהירו בצורה משכנעת ביותר את תומתו וצדקתו של הרב. העדים הללו שהם עצמם בעלי מעמד וידע הלכתי העידו ללא מורא וללא משוא פנים את האמת על פעילותו הברוכה של הרב אבינר ודרכו ההלכתית, למרות ההטרדות והחקירות הטלפוניות שערכו להם התובע ושלוחיו, ובודאי שמשקלם רב ומכריע כנגד עדי התובע.

"שמענו מהתובע ומהעדים, שהרב אבינר ידוע בציבור הדתי לאומי וגם בין רבני מכון פוע''ה כמקל בפסיקותיו, והם עצמם היו שולחים אליו שאלות קשות במגמה שיתיר במקום שהם עצמם חששו לעשות זאת. נוח מאוד להיות מיראי הוראה, בשעה שיש אחר שעושה את המלאכה. אין ספק כי אילו היינו מבקשים מהרב אבינר שלא להורות בעיני טהרה, היה הדבר מקל עליי מאוד מכל הבחינות. אולם בכך היינו פוגעים בציבור גדול אשר נזקק לשאלת חכם רק בגלל שהרב אבינר זמין בכל שעות היממה, בכתב ובטלפון, ומשיב לשאלות אנונימיות. ציבור זה לא יפנה שאלותיו לרבנים 'מחמירים'. (כמו שהתבטאו עדי התובע עצמו). והתוצאה תהיה הכשלתם בעתיד בהעדר מורה הוראה זמין להם".

בסיכום פסק דינו קובע הרב שיינפלד בצורה נחרצת: "אין שום חשש להכשלת הרבים בהמשך הוראותיו של הרב אבינר, משום שבני התורה והאברכים בציבור הדתי לאומי, יודעים היטב שהוא נוקט כשיטות הפוסקים המקילות בהרבה דברים, והם אינם פונים אליו, בלאו הכי, לפי הנחיות רבניהם. תבוא ברכה על כל מי שמחמיר על עצמו במיוחד בעניני טהרה, וקדוש יאמר לו. אך אסור להחמיר על הציבור כולו, וליטול ממנו את מורה ההוראה המובהק, שרבים השיב מעוון, ופתח בפניהם את הצוהר לתורה ולמצוותיה. לכן יש לדעתי לדחות את התביעה מכל וכל".

זוהי הגישה הנכונה והאמיתית ביותר לדעתי, מי שיכול להחמיר חזק וברוך, אך זה לא אומר שצריך 'לנעול את הדלת' בפני כאלה שעדיין לא במדריגה הרוחנית הזו (כמובן בגבול הפסיקה המקובלת.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 22:24 לינק ישיר 

כמו שאמרת יש שני צדדים לכל מטבע
הכתם כבר נעשה ואין להשיבו כל כך בקלות
וזו רק דעתו של הרב שיינפלד
שכמו שאמרת היה המיעוט בבית הדין
וכמו שאמרת שרבניהם לא שולחים אליו של הציבור דתי לאומי
כי יודעים שהוא מקל(במקרה הטוב)
תן לחכם ויחכם עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2009 00:06 לינק ישיר 

אז הנה ההמשך

הרב אבינר ביקש לעכב ולא הסכימו  

לאחר שביה"ד פסק שאבינר מכשיל את הרבים ואסור לו להורות בנושא נשים, אבינר הגיש בקשה לעיכוב ביצוע עד ערעורו לבית הדין הגדול.

הבקשה נדחתה מכיון שכלשון הדיינים "כל עיכוב ביצוע הפס"ד יגרום שהרב אבינר ימשיך להורות ולהכשיל את הרבים".

מצ"ב פסק הדין ( קרדיט לאתר www.aviner.net ):

http://www.bhol.co.il/forum/forum.asp?forum_id=20388

מאחל שהשלום והאחווה ישררו כאן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הרב אבינר - פסק דין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.