|
|
| נשלח ב-2/5/2009 23:44 |
|
| |
זהירות :הספר צופן החכמים
הספר שמסעיר את עולם היהדות בשם צופן החכמים
לפני כשבועיים יצא ספר בשם צופן החכמים בו מנסה הסופר לקשור בין ישו הנוצרי ובין דמותו של גדול חכמי ישראל רבי אלעזר בן הורקנוס. בספר
שלב אחרי שלב מוכיח המחבר,שסיפורו ודמותו של ישו הינם יצירה ספרותית המבוססת על תולדות חייו ורעיונותיו של רבי אליעזר בן הורקנוס, וכי צליבתו של ישו הינו משל ספרותי לנידויו של רבי אליעזר.
המחבר מסביר שהבשורות חוברו במטרה לשחרר את העולם הקדום מעבודת האלילים.
בספר מוצגות הוכחות רבות התומכות בטענתו של המחבר, ולדעתי הספר יחולל סערה הרבה יותר גדולה בעולם הנוצרי, כאשר יתגלה שישו מעולם לא נצלב וכי האשמת היהודים בצליבתו מבוססת על משל ספרותי ולא על מציאות היסטורית המחבר כביכול מצא דמיון בתכונותיהם של שניהם, הן בסיפורי חייהם בנושאים דתיים חברתיים ופוליטיים.
בספר מבקש הסופר לתאר את מערכת הקשרים העמוקה ההיסטורית בין רבי אליעזר וישו ומתוך כך להעלות אפשרות כי רבי אליעזר הוא זה שכתב את הברית החדשה לאחר נידויי ע"י החכמים וכי בספר זה רצה רבי אליעזר להראות לעולם את היהודים שהם אור לגויים וילמדו ממעשינו היהודיים ולא יעבדו עבודה זרה, וישו הוא בעצם רק דמות ספרותית שבה השתמש רבי אליעזר בספרו וישו לא היה ולא נברא.
כל מי שקרא את הפוסט הזה אני מאוד ממליץ לא לקרוא בשום פנים ואופן את הספר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 00:34 |
|
| |
תעשה טובה תמחק את השטוט הזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 01:09 |
|
| |
יש הקונה עולמו בשעה
ויש המאבד עולמו בשניה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 10:41 |
|
| |
אל תדאג - הנוצרים לא יעשו עם זה כלום.
זה לא הספר הראשון או האחרון עם שטויות כאלה ולא האחרון.
אל תשכח שרוב הנוצרים בכלל לא מגיעים לפרטים כאלה כי הם בכלל לא יודעים מה זה להיות נוצרי - ממש כלום על כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 12:03 |
|
| |
נראה לי שטויות, כי אליעזר הגדול הוא דור אחרי יש"ו. בכל מקרה יש פה משהו מעניין לגבי רבחי אליעזר והנצרות:
כשנתפס ר' אליעזר למינות העלוהו לגרדוס לידון. אמר לו אותו הגמון: זקן כמותך יעסוק בדברים בטלים הללו?! אמר לו: נאמן עלי הדיין. כסבור אותו הגמון עליו הוא אומר והוא לא אמר אלא כנגד אביו שבשמים. אמר לו: הואיל והאמנתני עליך - דימוס, פטור אתה! כשבא לביתו נכנסו כל תלמידיו לנחמו ולא קבל עליו תנחומין. אמר לו ר' עקיבא: רבי, תרשני ואומר דבר אחד ממה שלמדתני. אמר לו: אמור. אמר לו: רבי, שמא דבר מינוח בא לידך והנאך הדבר ועליו נתפסת למינות? אמר לו: הן, השמים, הזכרתני; פעם אחת הייתי מהלך בשוק העליון של צפורי; מצאני תלמיד אחד מתלמידי ישו הנוצרי ויעקב איש כפר סכניא שמו; אמר לי: כתוב בתורתכם: "לא תביא אתנן זונה ומחיר כלב" - מהו לבנות בו בית הכסא לכהן גדול? ולא אמרתי לו כלום; אמר לי: כך למדו ישו רבו: "כי מאתנן זונה קבצה ועד אתנן זונה ישוב" - ממקום הטנופת באו - למקום הטנופת ילכו; והנאני הדבר - ועליו נתפסתי למינות ועברתי על מה שכתוב בתורה: "הרחק מעליה דרכך" - "הרחק מעליה דרכך" - זו מינות (בבלי, עבודה זרה טז ע"ב-יז ע"א).
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|