| נשלח ב-4/5/2009 21:37 |
|
| |
האם אתם/ן מסכימים להיפגש עם בעלי/ות תשובה ?
קודם כל, שלום לכולם ונעים מאוד.
יש לי שאלה חשובה שתהיתי עליה:
האם הייתם מסכימים לנסות ולהפגש עם בעל/ת תשובה או בחור/ה שבאים ממשפחה בעלת תשובה?
האם אתם חושבים שכיום במשפחות חרדיות יש יותר פתיחות והדבר יותר מקובל מבעבר?
אני לא מעט פעמים שמעתי ששידוך בין בעלי תשובה עם חרדים מבית, ברוב המקרים נעשה רק אם החרדי הוא בעל מום כלשהו מכיוון שאותו בעל תשובה נחשב "כסוג ב'" (לא שיש משהו רע בבעלי מומים).
לי רק עולה בראש הפתגם "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"
אך מדוע בפועל זה ממש לא ככה?
אשמח לדעת מה דעתכם בנושא.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 05/05/2009 0:38:39
חדש! מאורסים בעדכון יומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 22:51 |
|
| |
אי אפשר לקבוע בצורה גורפת על כל בעלי התשובה. יש בעלי תשובה שלא התרגלו , לא נכנסו ממש לעולם החיים החרדי , ניכר עליהם בכל אורחות חייהם שהם שונים, ואז יכולים להיות גם קשיים, אבל יש בהחלט בעלי תשובה שנקלטו ונכנסו לחיים חרדיים - תורניים רגילים עד שאין הבדל בין אורח החיים שלהם לבין מי שגדל או גדלה בבית דתי / חרדי מתחילה, ולפי דעתי אין שום מניעה משידוך והקמת בית יהודי טוב וגם טוב מאד עם בן זוג / בת זוג כאלה, יש משפחות כאלה, והכל הולך טוב. זה שהרבה בחברה החרדית מתייחסים לכל בעלי תשובה כסוג ב' - זו בעיה קשה של החברה החרדית , וכמו שכתבת : במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים. לא יתכן להשתדל , לרצות, להתפלל שעם ישראל כולו יחזור בתשובה, ואחרי כן להתיחס אליהם כסוג ב'
חשוב גם לבדוק ולראות כיצד מקבלת משפחתו של אותו בעל תשובה את הבן / הבת שחזרו בתשובה, ואיך יהיו היחסים של הורי בעל התשובה עם הזוג הצעיר. בהחלט יש מקרים שההתיחסות של ההורים היא טובה ומכבדת את דרך החיים של הבן / הבת. (למרות שהם, ההורים, עצמם אינם שומרי תורה), אבל חשוב לבדוק מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 10:20 |
|
| |
אני באופן אישי לא הייתי מסכימה להיפגש עם בעל תשובה, ולא כי אני רואה אותו כסוג ב', ממש לא!!
"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"- בעלי התשובה נתפסים לקיצוניות שאנחנו החרדים מבטן ומלידה לא יכולים להבין אותה. לוקח להם הרבה שנים עד שהם "מתאזנים".
ובאשר למשפחות חוזרות בתשובה, תלוי באיזה שלב נולד הילד, ואיפה המשפחה אוחזת מבחינת התשובה. הרבה משפחות חוזרות בתשובה לאחר הולדת הילדים, ואז ההורים כופים עליהם את כל התובנות הדתיות שלהם, בעוד הילדים לא מבינים כלום. במקרים כאלה הילדים ברבות הימים ינשרו... ולכן גם פה הייתי בודקת טוב.
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 10:40 |
|
| |
מממ..
טוב לשמוע מהצד מה חושבים עלינו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 11:01 |
|
| |
מאיזה גיל את חוזרת בתשובה,תמי?
ומעניי'ן האם לך יהיה אכפת להפגש עם חוזר בתשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 11:26 |
|
| |
אני כאן כבר 5 שנים :)
ולא, לא יהיה איכפת לי. אני דווקא מעדיפה חוזר בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 12:02 |
|
| |
אישית, לא.
מאותה סיבה שציינה חיה_770.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 12:59 |
|
| |
אני חושבת שכל משפחה יש לה את העקרונות שלה! יש כאלה שלא רואים בזה פגם ויש כאלה שכן וזה לא מתאים להם.
משפחות מיוחסות - לא יקחו בעלי תשובה - כי זה עקרוני אצלם וזה לא מתאים להם.
לעומתם משפחות רגילות - שומעים בזמן האחרון הרבה שלוקחים.
(אני לא רוצה לפגוע פה באף אחד אבל גם כאשר לוקחים בעלי תשובה יש כל מיני שאלות הלכתיות בעניין הזה - מתי חזרו בתשובה איך נולדו באופן כשר או לא, בטומאה או בטהרה ועוד... ולכן אנשים לא רוצים להסתבך עם זה.)

|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 13:23 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | מממ..
טוב לשמוע מהצד מה חושבים עלינו
|
|
תמי, להתרגש?
זה לא מה שהקב"ה חושב עלינו
מדהים שקוראים לצמאות לה' קיצוניות..טוב נו
בכל מקרה אני בתור בעלת תשובה מן הסתם כן ארצה בעל תשובה לא ארצה חרדי מבית שעובד את השם מתוך הרגל וגם הוא לא יבין טיפה ממש שעברתי, חוץ מזה שהחרדים מבית היום ממש לא תמימים והרוב מחפשים להוריד מעצמם פה ושם ההפך מחוזרים בתשובה שרק צמאים לה' ונלחמים בכל העולם בכל הכח.
אני לא אומרת אתזה כי אני בעלת תשובה בעצמי, אבל ליהיות עם חוזר בתשובה זו זכות, כי כשאדם נולד בתוך בית חרדי הכל טוב ויפה אבל כשאדם נלחם במשפחה בחברה ובכל העולם רק בשביל להתקרב לה' זה אומר עליו משהו... וזה אומר משהו על החיים המדהימים והכשרים לגמרי שיהיו לו עם אשתו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 13:36 |
|
| |
אני גם לא הייתי רוצה להיפגש עם חוזר בתשובה מאותה סיבה שציינה חיה. וליאורר, הכוונה בקיצוניות זה לא הצמאות לה', זה משו הרבה מעבר לזה. ובאמת יש משו יפה בעבודת ה' שלא מתוך הרגל אצל החוזרים בתשובה.
אבל מצד שני מוזר לי שיורדים לי שידוכים כי אבא שלי חוזר בתשובה.... ואצלינו במשפחה הכל הכי נורמלי ובריא שאפשר! אז אולי אם אני ישמע על בחור שחלק בכל הקטעים של החוזרים בתשובה, נחשוב על זה. אבל זה צריך ברור טוב!
והכי קטע זה לראות את הבחורים שרק תוך כדי פגישה קולטים שאבא שלי חוזר בתשובה... אחד אפילו היה ממש בהלם! אמא שלו בטוח לא הייתה נותנת לו להיפגש איתי אם היא היתה יודעת! (בסוף הוא אפילו ממש רצה אותי, אבל עוד יותר בסוף הוא לא רצה... )
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 15:02 |
|
| |
תעשו לי טובה,
כל מקרה לגופו!!!
היום אני יכולה למצוא בבחור שחוזר בתשובה[אם הוא מסה נכבדת של שנים בדת..] בדיוק את כל מה שאני לא מוצאת ולא אמצא בבחורי ישיבות סטנדרטיים-מה ששווה לי את כל העולם!
ומצד שני -ב אמת הקיצונייות שלפעמים הם נוקטים בה, הו... המחשבות המתסכלות אותי-על "מעניין מה כבר הוא הספיק"...אם זה ממש טרי-גם כן לא נותנות מנוח...
בסופו של דבר, רב הרבנים הגדולים וה-משפיעים- בדורינו היו מתחזקים או חוזרים בתשובה,
עבודת ה'-זו עבודה.
וה"קיצונייות" שלהם,שאנחנו מכנים אותה כך, היא בעצם הפחד של כולנו מן האמת. קשה לנו להתחייב לסטנדרט כזה אבל עמוק בלב ברור לנו שכך היינו צריכים להיות. אלא שאנחנו וכל הדור כ"כ רחוק ממה שצריך להיות באמת, שהם אילו שנראים לנו משוגעים....
אז זה שאנחנו לא נתחתן עם חוזרים בתשובה זה לא כי אנחנו לא רוצים, אלא זה כי אנחנו לא ראויים. ואני מדברת על כאלו רציניים וטובים שהלכו על כל הקופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 22:31 |
|
| |
כנראה שלא הובנתי כראוי: הקיצוניות שדברתי עליה היא התמימות האמיתית של החוזרים בתשובה, כזו שמכניסה אותם לבועה. זה מקסים בעיני, אבל מי שנולד בבית חרדי ועושה הכל כהרגל לא מצליח להבין את התמימות הזו, את ההתלהבות. (ולצערי, גם לבעלי התשובה עצמם הבועה הזו מתנפצת במוקדם או במאוחר.)
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 23:15 |
|
| |
פעם שמעתי מאיזה אישיות תורנית דגולה פשט מעניין. "במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד". ולמה? מפני הסירחון. ככה אמר אותו גדול בתורה ולא יסף. ויתפעם הליטאי, וימשיך לדרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 23:26 |
|
| |
ותתפעם ד. שחר , ותאמר "הבנאדם דפוק"
חיה, קוראים לזה "אורות".
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 23:27 |
|
| |
אני לא נפגשת איתם כי הסגנון שלהם שונה
ואין לי בעיה איתם בכלל.
ואין לי שום בעיה אם אחד ההורים חזר בתשובה, או שחזרו בתשובה כשהיה קטן
בגדול הם בדרך כלל סגורים וקיצוניים מדי בשבילי
ואם הם פתוחים אז זה מפחיד אותי שאולי הם לא נעולים על המקום שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 23:59 |
|
| |
ליטאי, עם כל הכבוד אבל "הפירוש" שהבאת כאן מערער את כל יסודות התורה והיהדות. מה ז"א? אם הקב"ה מוחל וסולח על העבר ברגע שאדם עושה תשובה גמורה אז אדם בשר ודם יערער על כך? תשובה זה לא בהכרח אדם חילוני שנהפך לדתי, תשובה שייכת גם לחרדים, לא כולם טלית שכולה תכלת! רק בגלל שתשובה של חילוני (אפילו אם אורח חייו זהה לחרדי) פחותה רק כי אצלו השינוי מתבטא גם בחיצוניות אז יש הבדל? וכי מישהו יכול באמת לדעת איזו עבירה עבר כל יהודי בעל חזות חרדית מלידה? וכי אם הוא התחרט עליה זאת לא נקראית תשובה? { כמו שאמרו (ברכות י"ט ע"א) אם ראית תלמיד חכם עובר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום, שמא עשה תשובה}. התשובה שייכת לכלל ישראל אף אם עברו של החילוני "עשיר" מזה של החרדי.
ובזה אני מצטרפת לעץ השדה ומסכימה עם כל מילה שלו, כולם מתפפלים שכל עמך ישראל החוטאים יחזרו בתשובה אך מצד שני שמים חוצץ ברור ומבהירים שיש שני צדדים (גם אם אורח החיים אחרי התשובה זהה לזה של החרדי) .
לדעתי, להבדיל כמו שעדיין יש הסתייגות מסויימת מנישואים של ספרדים עם אשכנזים, כך יש הסתייגות מבעלי תשובה. אני אישית לא רואה סיבה למה לא לנסות (כמובן אם אותו בעל תשובה באמת השתנה לגמרי והמשפחה מכבדת).
 |
|
|
|
|
|