|
|
| נשלח ב-6/5/2009 11:21 |
|
| |
סנשו_פנשה:
ומה אתה עושה כאן, משגיח על המשגיח?
אני פה בכדי לבטא את כישורי המעטים. ואולי אולי תוך כדי אצליח לגרום לאדם אחד לחשוב טיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 11:34 |
|
| |
לא התכוונתי לפגוע, אמרת שהפורום גורם לירידה ברמה הרוחנית וקלקלתו מרובה על תקנתו, שאלתי היאך אתה מתמודד עם כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 11:41 |
|
| |
לפורום יש את הדין של פרה אדומה- מטהר את הטמאים- ומטמא את הטהורים! השאלה היא רק מי הם הטמאים??
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 12:00 |
|
| |
לצ'אוטנג
"מסקנא: על בסיס הניסיון בפורום זה, בניית פורום שמאפשר שיח חרדי חופשי, קלקלתו קרובה מתקנתו. עדיף להשאיר את החרדי המחפש שימצא מעצמו את הדרכים לפתח את דעותיו ועמדותיו"
כך כתבת.
מה הקשר בין מסקנתך לבין שאלתו של דני?
דני שאל מדוע הפורום הזה מצליח.כלומר מהי הסיבה שיש מידי יום הרבה צפיות והרבה תגובות יחסית לפורומים אחרים מסג זה.
ואילו אתה עונה לו על שאלה אחרת:איך משפיע הפורום על משתתפיו מבחינה דתית.
לירוחם:
כזאת השפעה אתה מייחס לפורום?האם לא הגזמת במקצת?
תוקן על ידי צענערענע ב- 06/05/2009 11:58:01
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 12:29 |
|
| |
צענע.
אין אדם דן אלא מתוך הירהורי ליבו.- לא הגזמתי-, אני מחליף יותר דעות והבהרות באישי, מאשר בפורום- וכך התרשמותי שונה.
באופן אישי- נחשפתי כאן למידע,מרוכז ועניני, קישורים לכתבות ומאמרים ממוינים, ,(כולל גם אותך) אשר תרמו רבות להשכלתי.
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 12:52 |
|
| |
סנשו_פנשה:
אני מתמודד על ידי מניעת קריאת הודעות הנכתבים על ידי אפיקורסים להכעיס. על ידי חוסר תגובה לאנשים ציניים, מרירים או שליליים. בקיצור, משתדל לנצל את הטוב הנמצא בפורום, ולהתרחק מהרע.
צענערענע:
אני בפירוש מגדיר הצלחה בצורה שונה. אני חושב שהבהרתי את זה מיד בהתחלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 16:11 |
|
| |
| chouteng כתב: |  | |
אני מתמודד על ידי מניעת קריאת הודעות הנכתבים על ידי אפיקורסים להכעיס. על ידי חוסר תגובה לאנשים ציניים, מרירים או שליליים. |
|
הצחקת אותי.
[דוגמא להודעה אפיקורסית להכעיס/צינית/מרירה/שלילית, שנועדה לבחון האם אתה עומד בדיבורך ]
תוקן על ידי אמשלום ב- 06/05/2009 16:08:16
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 16:16 |
|
| |
אמאלה, אחרי ההבהרה זו כבר לא הודעה מרירה וצינית וכדו'.
הדבר מזכיר לי את הסיפור על אד"ם הכהן שרצה לעשות תשובה על ערש דווי, רק כדי להפריך את מימרת חז"ל שרשעים אפילו על פתחו של גיהינום לא עושים תשובה. האם הוא הצליח להפריך זאת? ודאי שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 16:46 |
|
| |
אמשלום,
יתכן שאת נחשבת לאפיקורסית והוא לא יקרא בכלל את הודעתך....
(את שלי ודאי לא יקרא..)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 17:04 |
|
| |
[נאך,
אני אכן נחשבת בעיניו לאפיקורסית, וזה לא מנע ממנו לקרוא את דברי בעבר...
(וזו גם תשובה למיכי - אפיקורסיות להכעיס/ציניות/מרירות/שליליות אינן בהכרח סתירה לאמת)]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 17:12 |
|
| |
האמת. למה לקרא דברים ולהשכיל. לא מספיק מה שיודעים? הרי כתוב מוסיף דעת מוסיף מכאוב,
למה לעמוד בנסיון של- ידע חדש, שעלול לערער את האמונה. למה לגלות עובדות חדשות? למה
להחשף לדעות אחרות?
לא מספיק מה שיודעים? לפעמים גם זה יותר מידי! יש פתגם בידיש- התולעת שבחזרת- חושבת שזה המקום המתוק ביותר בעולם!
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 17:32 |
|
| |
מדידת הצלחה לעולם מתיחסת לנקודת משען מוסכמת. למשל: הצהרה: בשנה האחרונה מד"א רשם הצלחה יוצאת דופן בהצלת נפגעי תאונות דרכים (הצהרה מומצאת). ביקורת: לזה יקרה הצלחה? ומה יעשו אותם נפגעי התאונות - ישובו לחיי הבלם. ישובו להרוג את חבריהם בדרכים, לדבר לשון הרע ולבטא את קטנותם בכל דרך אפשרית וכך לחלל שם שמים. הטענה שבדברי הביקורת זכאית לדיון. ואולם ביחס לקביעה הטבעית של המדד להצלחתו של מד"א, כשיעור מקרי ההצלה - והרי בכך מד"א עוסק, ההצהרה תקפה ואמיתית.
-- בהודעתי האחרונה שאלתי שתיים: - האם יש מקום להתרחבות הקהילה מעבר למסגרת הוירטואלית. לכך התיחסו חלק מהכותבים. - באיזו מידה הפורום ממצא את הפוטנציאל שלו, עד כמה הוא מוכר בקרב מי שמתאים שיכיר אותו. האם בכלל יש מטרה כזו? אני מזמין אתכם להתיחס לכך!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 17:53 |
|
| |
דני,
לשאלתך הראשונה -
דומני שהתשובה נעוצה בדברי ווטו ומואדיב לעיל (שאני מסכימה איתם). כלומר, מעבר למסגרת הוירטואלית יש (אולי) התרחבות לכיוון של קהילות. מחוץ לכאן, יש קיבוצים שונים של אנשים (שייתכן והכירו רק באמצעות העולם הוירטואלי של עצכ"ח).
לשאלתך השניה -
איני יודעת מי מתאים להכיר את הפורום הזה. בעצמי המלצתי לרבים. חלקם ביקרו פה, חלקם לא. אף אחד מהם לא מצא פה "בית". [אגב, סיפור אמיתי - פגשתי השבוע מכרה ותיקה, שיודעת על חברותי בעצכ"ח. היא סיפרה לי שבעלה קורא נלהב של הפורום הזה. אני מכירה אותו רק מעט, אבל אין לי ספק שהוא לא אחד מאלה ש"מתאים להם להכיר את הפורום" קו"ח לקרוא בו בשקיקה בהנאה. ובכ"ז...]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 19:55 |
|
| |
דני,
כשם שקהילה כשמה אינה נוצרת אלא מתוך קרבת מקום פיזי כך קהילה וירטואלית אינה יכולה להיווצר אלא אם חבריה מתוחמים באותו תחום רעיוני. עצכח מדי רחב בפתיחותו לכדי שיצומצם לקהילה. אמנם מספרנו לא גדול [ואם כי לא ניתן לענות על שאלתך על "כותבים בקביעות זמן" לפי מספר בני האדם שמאחורי הניקים, ניתן לומר שזה מסתכם במקסימום כמה מאות ניקים בלבד] אך מצד האיכות, הגיוון האפשרי שיש כאן לא יצדיק את ההגדרה כ"קהילה" כשם שלא יצדק לומר "קהילת גוגל" ואף לא "קהילת" בחדרי חרדים. לכן אין כאן אלא מפגש בין בני אדם/ניקים שמשום מה יש להם עניין להשתתף בדיוני עצכח.
נראה שבאשכול זה תוכל לזהות את הכוונה שהפורום רק "מקום מפגש" ולא "קהילה".
באשכול "הבהרה" ובאשכול העוגן על "חוקת הפורום" ובעוד אשכולות כבר הבהיר מיימוני את עיקרו ומהותו של הפורום וכן ניתן לקרוא ב"דבר המנהל". הפורום בא לדון במחשבה מעמיקה ופתוחה על כל נושא הנדרש לכך. למעשה עקב הנסיבות [שכיניתי למעלה "מזל"] נדרש הפורום בעיקר להתמודדות עם הסתירות שבין הדת והיושר של האדם [ובמיוחד האינטלקטואלי].
בהתחלה היו שחשבו שמהתמודדות זו תגובש קהילה של שומרי תורה ומצוות עם ראש פתוח שמחד מכירים בערכי הדת ומאידך לא מוכנים לחיות משום כך בשקרים מונחלים וכפויים. אך מהר מאד למדו שכשם שרוב רובה של האוכלוסיה העולמית כך אוכלוסית הפורום לא תשתנה אלא תתרגם את כל ההתמודדויות להצדיק את דעתם המוקדמת בנושא. זה באופן כללי אבל עם זאת מהמעטים שמטבעם רוצים ובאו כאן על מנת ללמוד וע"מ להשתנות אם יושרם ידרשם לכך, ישנם שאכן הושפעו מהפורום לטובה וראו שהדת אינה כה חשוכה כפי שהיא נראית. אם כי אינני חושב שיש מי שחבש/הוריד/שינה כיפה בעקבות הפורום, ידוע לי שיש מי שייחסם לדת השתנה לטובה ואף עצרו ממחשבותיהם טרם הכירו את הפורום לצאת מהדת. [גם ישנם "יוצאים" שאמרו שלו הכירו את הפורום מקודם ולו ידעו שאינם היחידים שאינם יכולים לסבול את מה שבעיניהם מעוות בדת, הם היו נשארים.]
בכל זאת תראה שפשוט לצ'וטנג ש"אלו שכן השתנו לרוב נהיו חלשים יותר בקיום תורה ומצוות" למרות שסביר שאין לו את הידע להצהרה כזו ורק רצון לראות כך את הדברים. לירוחםשמ נראה שהפורום "מטמא את הטהורים" למרות שהטהרה השורה כאן היא ברמה גבוהה ומנסים לשמור עליה במאמצים מרובים. הרי לך שאין כאן שום גיבוש קהילתי אלא פינת היידפארק כפשוטו וכמדרשו אך עם שמירה על הרמה לבל תידרדר מדי.
לגבי שאלותיך האחרונות, התשובה היא חיובית אך הדבר לא נעשה כי העיסוק הנדרש לכך גדול מדי ואף יותר מהעיסוק שתרם להעמדת הפורום. היום זה כנראה לא היה קורא מרוב העיסוקים של חברי ההנהלה ומריבויי הפורומים למיניהם שצמחו מכל הצדדים.
עם זאת נוצרה כתובת לאנוסי תבונה התורמת לחיזוק הקהילתי שלהם ואכמ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 20:19 |
|
| |
אמשלום:
את נחשבת בעיני לתינוקת שנשבית עקשנית. ובכל זאת אין לי שום בעיה להודות שהחכמת אותי הרבה פעמים, גם בדברים פרטיים וגם בגישה כללית.
danizobin:
אין הנידון דומה לראיה. על פי כל קנה מידה, הצלת נפשות זו הצלחה. אבל על איזה בסיס אתה מגדיר כ"הצלחה" התופעה של קבוצת אנשים שדנים ביניהם בכל מיני נושאים בצורה פתוחה, כשהתוצאה המעשית הבולטת היחידה היא ירידה ברמת עבודת ה'.
ווטו1:
אני לא יודע מי הוריד כיפה או לבש כיפה עקב חשיפה לפורום. יציאה בשאלה וחזרה בתשובה הם בדרך כלל תופעות מורכבות מאד, ואי אפשר לייחסם לגורם יחיד. יחד עם זאת, אני אישית מכיר כמה אנשים שהורידו את הכיפה אם בגלוי אם בנסתר אחרי תקופה שהשתתפו בדיוני הפורום. אני לא מכיר מקרה אחד של אחד שהשתתף לאורך זמן, ופתאום התחיל לחבוש כיפה או מטפחת. תקן אותי אם אני טועה.
|
|
|
|
|