בית פורומים עצור כאן חושבים

'יהדות חילונית', יש כזה דבר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2009 11:01 לינק ישיר 

לחבצלת,
היסטוריה יהודית וכל הסטוריה היא כפי שאמר מישהוא אוסף העוולות והאלימות לאורך זמן
וזה אינו צטוט מדויק אבל היהדות לצערכם הינה דת והנסיון להפוך אותה ל"לאומיות" נוגד
את הגדרתה המקורית, מה גם שהיהדות פרחה בכל העולם ללא קשר לטריטוריה או שליטה
של יהודים במקום כלשהוא.
מה שהיום מנסים להגדיר את מה שקורה סביב מדינת ישראל כיהדות זו טעות בסיסית ואין
לכך כל קשר מלבד הנסיון של בן גוריון וממסד הדתי/ציוני דאז לחבר דת ומדינה כדי "לשלוט" ביהדות.
לענין העבר המשותף, להזכירך היהדות וההלכה אינן כפופות לשינויי הזמנים וההסטוריה פרט לענינים הנוגעים לפרטים מרכזיים בהלכה היהודית כגון מצוות התלויות בארץ וחורבן בית המקדש. לענין מי שהוא יהודי ואינו מקיים מצוות אז הוא עדיין יהודי אם כי עפ"י ההלכה - עבריין כמו אזרח מדינה פלונית שעובר על חוקיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 11:16 לינק ישיר 

בנוסף,
יהודי המקיים את המצוות כפי ראות עיניו כמו: צדקה, כיבוד הורים, ביקור חולים וישוב א"י לא מתוך ציווי ה' ולא מתוך הכוונה לקיים את מכלול המצוות שיכול לקיים (ולשם כך עיין שולחן ערוך על ארבעת חלקיו שהתקבל על ידי כל היהודים עשרות דורות) אינו שונה מגוי שעושה "דברים טובים ונכונים" על פי הרגשתו ואין לזה קשר ל"יהדות" אלא ל"נוחות".
בנוסף כבר דיבר הנביא על ישוב ארץ ישראל על ידי חילונים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:02 לינק ישיר 

אם היית שואל כל יהודי משחר ההיסטוריה ועד האמנסיפציה האם יש כזה דבר היה עונה בשלילה, הדבר שאפיין את היהדות עד אז היה שמירת מצוות, ניתן להגדיר יהדות איך שרוצים אבל כדאי גם להתייחס להגדרה ההיסטורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:10 לינק ישיר 

קטסטיבנס

לידיעתך  יש מהפוסקים הסוברים שמצוות אינן צריכות כוונה.

סנשו
אני בטוח שאתה יודע שהרבה מאד דברים השתנו בעם ישראל ולעם ישראל משחר ההיסטוריה, ואפילו מהאמנסיפציה. 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:25 לינק ישיר 

ירוחם,

(כמדומה שאינו נוגע לסוגיית "מצוות צריכות כוונה" או לאו, שהיא דיון פנים-הלכתי. הנ"ל דומה לאוכל כזית מצה במקרה, מבלי שידע כלל שפסח באותו זמן, שלדעת חלק מהראשונים, אינה בגדר מצווה כלל. זכורני שידידי הרב מיכי הביא בזמנו קישור למאמר שכתב בנידון) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:27 לינק ישיר 

ירוחם, השתנו בודאי, למשל קמו יהודים והכריזו על יהדות חילונית או לא שומרת מצוות.
אני לא טוען שיש או אין אני בסך הכל טוען שיהודים במשך אלפי שנים לא היו רואים בזה יהדות.

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 10/05/2009 12:24:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:29 לינק ישיר 

כתוספת היסטורית- מלכות יהודה רוב שנות קיומה היתה מלכות מושחת- עובדי ע"ז גילוי עריות ושפיכות דמים-( הילונים של היום הם צדיקים גמורים לעומתם) לא עלה על בדל שפתותי של נביא להגיד שזו לא מלכות יהודה , ישעיהו אמר בתוך עם טמא שפתיים אני יושב ונענש!

מלכות בית חשמונאי הית מושחתת לא פחות- לא עלה על דעתו של- תנא- לשלול ממנה את תוארב של מלכות ישראל.

באיזו קלות ראש ודעת ,אתם שוללים את הזהות היהודית מרוב רובו של עם ישראל??? יש לכם קושן בטאבו על היהדות?

אלוקים התגלה לכם?  לאחר תענית. ונתן לכם את הזכות הזו, אני ממליץ ללמוד את פרק חלק בסנהדרין, ולראות

שלמרות רשעותם של גדולי הרשעים ירבעם אחאב מנשה,- באיזו נקודות זכות גדולות ומרשימות הם זכו, כביכול מאלוקים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:32 לינק ישיר 

זה לא קשור לסוגית מצוות צריכות/לא צריכות כוונה
גם שם אין מי שיחלוק שמקיים מצווה צריך להכיר בעובדה שהיא ניתנה ע"י הקב"ה והוא מאלה שמתכוונים לקיים את כל המצוות שיזדמנו לו/ שביכולתו לקיים גם אם בחלק מהמקרים המצווה
תקוים בלי כוונה.
יהדות חילונית זה תרתי דסתרי כפי שנאמר על ידי גדולים ממני. ואדרבא הם יכולים, כמו הנוצרים והמוסלמים בשעתם למצוא דת חדשה ולתת לזה שם חדש אבל למה להשתמש במותג הזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:39 לינק ישיר 

ספרן

אדם חילוני שיושב בביתו בשבת וקורא ספר, לא עושה כל מלאכה אוכל וקורא. האם הוא חילל את השבת?

יודע אני כי  גם רבנו מיכי וגם רבים אחרים גדולים ממנו וגם קטנים ממנו סוברים, כי היהדות היא אך ורק, קיום ההלכה,
יש לי חדשות בשבילך- באם אשאל בבית הכנסת, או על ידי חילוני שבא להתקרב, אגיד אותו דבר, והרבה יותר.

אבל כאן אני ה' ירחם- ירוחם, וכאן אני אומר את דעתי האמיתית, "ללא מורא וללא משוא פנים", שקר לימדוני רבותנו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:39 לינק ישיר 

לירוחם,
עיין לעיל ותראה שאנו לא שוללים מהיהודים החילונים את יהדותם אבל כמו שנכתב לעיל כלפי ההלכה הם או תנוקות שנשבו, או יהודים רשעים (=אינם מקימים מצוות לתיאבון/להכעיס).
שוב, צריך לחלק בין הזהות היהודית (מיהו יהודי) לבין היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:42 לינק ישיר 

יש מי שמחויב בקיום מצוות והוא הנקרא יהודי.
יש מי שמקיים מצוות והוא מממש את יהדותו.
ויש את ההלכה והתורה והיא היהדות.
(כך לפחות הייתה התפיסה במשך אלפי שנים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:46 לינק ישיר 

ירוחם,

בודאי שלא חילל שבת. כמו שמי שלא אכל חזיר, לא עבר על כלום. אבל לא זה הנידון. לעומת זאת, האם סטודנט למשפטים שלומד משפט רומי ובמקרה אותו סעיף מתאים בדיוק לאמור ב"חושן משפט", קיים מצוות תלמוד תורה ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 12:49 לינק ישיר 

קטסטיבנס,

תודה רבה, אמרת את זה הרבה יותר טוב ממה שיכולתי אני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:55 לינק ישיר 

סנשו
משום מה אתה מתעלם מההיסטוריה של היהדות - שופטים -בית ראשון ובית שני.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 14:02 לינק ישיר 

ממה אני מתעלם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 'יהדות חילונית', יש כזה דבר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.