נוצרי אמריקאי שהתגייר וקיבל על עצמו להיות תימני
בצעירותי ביקרתי בירושלים עיה"ק ת"ו בישיבה שלתימנים וראיתי שם גר מאמריקה שחקר וסיבב בעולם ובדק בכל הדתות עד שהגיע למסקנה כי היהדות הינה המקור והאמת. אחר שחקר בכל הקהילות היהודיות והעדות השונות החליט להיות תימני ולהסתפח לעדתם. בוש ונכלם הייתי למולו כי הוא יותר מקורי ממני, אוחז בכל דקדוק קל שבקלים , מנהגיו מדוייקים ע"פ ההלכה הקדומה, ומבטאו צח כאחד הזקנים המלומדים.
התרשמתי ממנו מאד אך היה לי ברור כי הוא עוף מוזר ביותר, אף כי לדעתי ומסורתי קרב מאד אל מרכז נקודת האמת.
לאחרונה מצאתי לו חבר ברחבי האינטרנט באתר יוטיוב, גר צדק , נוצרי בעברו ממדינת לואיזיאנה בארה"ב, שאחר שחקר בדתות השונות בעולם, החליט להתגייר. גם הוא, אחר שהתגייר החליט להיות דווקא יהודי תימני. ולא די בזה, אלא שהוא מטיף ומסביר לעיני כל העולם, כי זוהי היהדות המקורית. הן המוסלמים המסיונרים אכולי השנאה ליהודים, והן הנוצרים הגאים, משבחים אותו ומלאך המוות עונה אמן בעל כרחו.
עד כמה שדבר זה מפתיע ומרגש - וראו מה שכתב בעניין הגרים אחד מגדולי גאוני ומקובלי תימן בפירוש המיוחס בטעות למהר"י ונה על הלכות שחיטה להרמב"ם - הופתעתי שבעתיים לראות אותו מפרסם את תפילת שמונה עשרה וכריעותיה , בצורה התואמת את דעת הרמב"ם, שהיא בעלת כריעות ממש כמו המוסלמים < ימש"ו לנצח נצחים >.
ואף שידענו כי הקדמונים נהגו בכריעות אלו , ומשום מה פסקו מאיתנו, הוא עדיין נוהג בכך בצינעה והיכא דאפשר, בהתאם לדעת הרמב"ם בהלכותיו ובהתאם להנחיותיו של רבנו אברהם החסיד בנו של הרמב"ם.
שאלתי ת"ח מירושלים בעניין, והוא השיב לי לעיין בספר חדש בעניין הכריעות בתפילה הנקרא " כרע רבץ" שמסביר מדוע איננו נוהגים כך כיום. עיינתי בספר ולא נחה דעתי בתרוציו, אחר בקשת המחילה מכבודו באמת ובתמים.
צפו ותיהנו:
http://www.youtube.com/watch?v=WksM-6IcIvw&feature=channel_page
 |
|
|