|
|
| נשלח ב-11/5/2009 19:14 |
|
| |
אין בעד מה ..( מגיע לך לנוח קצת ,מחר תחזרי לעבודה :) )
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2009 12:22 |
|
| |
ז. הפסד כספי בעקבות המנעות מלשון הרע
אין כל הצדקה והתר לדבר לשון הרע גם כאשר המנעות ממנה עשויה לגרום להפסד כספי גדול .אדם חיב לותר אף על כל רכושו ולא לעבור אפילו על איסור תורה אחד .
ח. צער השתיקה ושכרה
אדם המזדמן לחבורה העוסקת בדברי גנאי ורכילות ואין ביכולתו להשתמט מהם ,אסור לו להשתתף בשיחתם ולספר לשון הרע ,אפילו אם אינו חש בנוח להיות השתקן של החבורה . הדבר אומנם אינו קל , כי אף אחד אינו אוהב להראות טיפש או משעמם בחברה .
אולם ראוי לזכור את אשר אמר אחד מחכמנו ז"ל : "מוטב לי להיקרא שוטה כל ימי ,ולא להעשות שעה אחת רשע לפני המקום " (עדיות ה ,ו ) עם זאת ,נחמתו במצב מביך שכזה הוא השכר שהוא זוכה מאת ה' יתברך ,שנמדד לפי מידת הצער והסבל שנגרמו לו עקב שתיקתו ,כפי שאמרו ז"ל (פרקי אבות ה ,כ"ג ) : לפום צערא -אגרא .
לגבי מצב כזה אמרו גם , כי על כל רגע ורגע של שתיקה הוא זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריה יכולים לשער ( אגרת הגר"א ) .
יום נפלא לכולם !!!!!
תוקן על ידי 20sweet ב- 12/05/2009 12:21:21
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2009 14:33 |
|
| |
וואי, כל הכבוד תודה סוויטי (נתת לי חופשה...)
מזכה ת'רבים!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 10:40 |
|
| |
ט. לשון הרע בכתב
על חטא לשון הרע אפשר לעבור הן בדיבור והן בכתיבה .
מידע מבזה ודברי גנאי-מכתבים אישיים,ספרים,עיתונים,כרוזים ומודעות קיר -גם הם לשון הרע .
י . פירסום מכתב לשם השפלת כותבו
המקבל מכתב מחברו , אסור לו להראותו לאחרים ,אם כוונתו בכך ללעוג לכותבו. גם אם אינו אומר אף מילה רעה אודות הכותב ,אך הקורא יכול בעצמו לקבל את הרושם כי הכותב אינו נבון או לוקה בחסרונות,הרי זה לשון הרע ברמז , ואינו שונה מכל לשון הרע .
יום נפלא לכולםםםםםם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 19:26 |
|
| |
אם כבר מדברים... מותר לשקר בכתיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 19:36 |
|
| |
לא ,זה נשאר שקר .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 19:45 |
|
| |
אני צריכה לדבר איתך, את באיי סי?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 19:49 |
|
| |
לא ,אני בפרטי או במייל ,האיסי עושה בעיות ..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2009 20:00 |
|
| |
טוב, נגר לי הזמן, לא נורא פעם הבאה
אני חייבת לעוף לכיוון הגיהוץ.....אוף!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2009 14:00 |
|
| |
וואלה אתן גדולות מהחיים זה באמת מחזק לא לדבר יותר לשונרע
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2009 21:30 |
|
| |
סוויט אני מצדיעה לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 00:41 |
|
| |
כל הכבוד... היום דיברנו חברות בהפסקה והתחילו לדבר שם על איזה אחת... ואני כזה אומרת לשון הרע... לא יודעת מאיפה זה יצא לי אני מזה לא כזאת בד"כ אני שותקת ולא משתתפת... בקיצור זה יצא לי בגלל האשכול הזה... בטוח! אז תמשיכו ובלי להפסיק... וטוב שכתבתם בכותרת לא להתעצל כי זה מדרבן..........תודה..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 02:55 |
|
| |
בזכות רקדנית.. ואי איזה זכויות (-;
תוקן על ידי tasush ב- 15/05/2009 2:52:54
תוקן על ידי tasush ב- 15/05/2009 2:56:32
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 06:46 |
|
| |
אשריך רקדנית
*
לשון הרע ברבים
כשם שאסור לספר לשון הרע ליחיד כן אסור לספר לרבים.
ולא עוד ,אלא עוונו של המספר לשוה"ר לרבים חמור יותר ,וככל שרב מספר השומעים כן גדול החטא.לחומרה זו של לשוה"ר ברבים שני טעמים : האחד ,משום שהאדם עליו מדברים מושפל יותר כשמבזים אותו לעיני רבים.והשני,שהמספר מכשיל יותר אנשים וגורם להם לחטוא באיסור שמיעת לשוה"ר.
דברים שמותר לאומרם בנוכחות שלושה אנשים
יש דברים מסוימים שמותר לאומרם בנוכחות שלושה אנשים או יותר,הכוונה לדברים שאין בהם דברי גנאי מפורשים ,אלא שהשומע יכול להבינם או כדברי גנאי או כדברים בלתי מזיקים.משמעותם של דברים אלו תלויה באופן שבו הם נאמרים-הנעימה ,הקול או תנועות הידיים. המספר בפני שלושה אנשים דברים מסוג זה ,בודאי אין כוונתו שדבריו יובנו כדברי גנאי . הנחה זו מבוססת על העקרון,כי מידע הידוע לשלושה אנשים אינו נשמר בסוד ומתפרסם ,עד שהוא מגיע בסופו של דבר גם לאוזניו של זה שמדברים עליו.משום כך ,המספר בודאי יזהר בלשונו ויספר את הדברים כך ,שבשום פנים לא יהא ניתן להבינם כדברי גנאי .
מובן עם זאת ,שאם דבריו אכן משתמעים כדברי גנאי ,או שהוא אומר אותם באופן שיתקבלו כדברי גנאי ,אסור לו בהחלט לספר אותם ,ואין זה משנה מהו מספר הנוכחים .
שבת שלום .
 |
|
|
|
|
|