|
|
| נשלח ב-15/5/2009 09:12 |
|
| |
אני דוקא אתמול דיברתי ימבה לשון הרע על איזה אחת שכל הזמן מחפשת בחורים בעיניים אבל מה בלילה לא יכולתי לישון!!!! איך עשיתי את זה??????? למה???????? עכשיו אני חייבת ללכת לבקש ממנה סליחה!!!! וזה מזה לא נעים!!!!! למה???? למה לא יכולתי להתאפק???????
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 12:38 |
|
| |
צריך לחשוב לפני......
אני חושבת שכדאי לך לגשת אליה בעדינות ולהסביר לה מה קרה ולהראות לה כמה את
מצטערת......
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 17:56 |
|
| |
סוויט, רקדנית,
תודה!!
ותיזכו למצוות..
ממש מזכות הרבים.
(בזכותכן אני משתדלת להיכנס לפה יום יום)
שבת שלום
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2009 20:58 |
|
| |
לשוה"ר שנאמרה בפני שלושה
אנשים רבים סוברים בטעות , כי לחזור ולספר דברי גנאי שנאמרו בפני שלושה אינו נחשב לשוה"ר. לכן חייב להיות ברור ,כי רוב הפוסקים אינם מבדילים בין לשוה"ר שנאמרה בנוכחות שלושה לבין כזאת שנאמרה בפני יחיד . קיימת דעה מקילה האומרת ,כי המדבר לשוה"ר בפני שלושה אנשים ואלה חוזרים ומספרים את הדברים לאחרים ,המספר הראשון עובר על לשוה"ר אולם שלושת השומעים אינם עוברים על האיסור . הטעם לכך ,משום שדבר היודעים אותו שלושה אנשים נחשב כבר כידוע לכל ,ואין איסור לשוה"ר חל על דברים העשויים להתגלות ממילא .
גילוי דברים הנאמרו באסיפה
חברי ועד מנהלים ,או סגל של מוסדות וגופים שונים , מקבלים לעיתים קרובות החלטות שאינן מתקבלות על דעת כל האנשים הנוגעים בדבר .תמיד מצויים כאלה שההחלטות אינן לרוחם והם אינם מסכימים עימהן. במקרה מעין זה אסור לכל אחד מהמשתתפים באסיפה לגלות את שמות אלה מבניהם שתמכו או הצביעו בעד אותה החלטה המנוגדת לרצונו של מישהו .
יתר על כן ,אפילו בלא להזכיר שמות ,אסור לאחד מהם לאמר : "אני עצמי הייתי לצדך ,אבל מה יוכולתי לעשות ? הענין הוכרע בקולותיהם של אחרים ". איסור זה אמור אף אם הישיבה לא הוגדרה כסודית .
שבוע טוב :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 19:24 |
|
| |
בנות אתן מדהימות. יישר כח, המשכנה........
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 19:32 |
|
| |
וואי, סוויט אני רואה לקחת את כל הג'וב, אני נהנת ממך! חח
כל הכבוד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 00:03 |
|
| |
תודה תודה לכל אילו שמזכירות לנו כלזמן לא ליפול בבור של הלשונרע
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 15:53 |
|
| |
יישר כוייח!!!
עלו והצליחו!!!
ממש מקרב את הגאולה!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 18:40 |
|
| |
רקדנית ?! מישהו ?!
תמשיכווווווווווווו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 22:09 |
|
| |
פרשתי, אין לי זמן.....
ולפעמים אין כוח.......אולי בהזדמנות שהיה לי את שני הגורמים יחד....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 01:17 |
|
| |
מה זהו כולם מחוזקים???יפה יפה יותר מהר ממשרפה...מי יכול להיא עוד הלכות אלוי שאני הייתי יכול...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 13:23 |
|
| |
מצאתי קישור לאתר של הלכות שמירת הלשון.
לחץ כאן
מה שנותר זה- להעתיק לפה 2 הלכות. זה מסודר לפי תאריך..
[רק ש..נחזור קצת אחורה ויתכן ונחזור על דברים שלמדנו כבר באשכול הזה.]
מי שמקדים לבוא לפה יזכה אותנו ויעתיק את ההלכה היומית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 13:30 |
|
| |
אז אתחיל..
הלכות לשון הרע, פתיחה - לאוין, א
המרגל בחברו עובר בלא תעשה שנאמר (ויקרא י"ט ט"ז) :"לא תלך רכיל בעמך". איזהו רכיל? זה שטוען דברים והולך מזה לזה ואומר : כך אמר פלוני עליך. וכך וכך שמעתי על פלוני שעשה לך. אף על פי שהוא אמת, הרי זה מחריב את העולם. ויש עוון גדול מזה עד מאוד והוא לשון הרע והוא בכלל לאו זה. והוא המספר בגנות חברו אף על פי שאומר אמת. אבל האומר שקר נמצא מוציא שם רע על חברו.
[ש.פ. י תשרי ט שבט ט סיון ש.מ. י תשרי יט שבט כח אייר]
הלכות לשון הרע, פתיחה - לאוין, ב
ועובר גם המספר או המקבל בלאו (שמות כ"ג א') של "לא תשא שמע שוא" וקרוי גם "לא תשיא", ואם כן לאו זה כולל את שניהם, המספר והמקבל.
[ש.פ. י תשרי ט שבט ט סיון ש.מ. י תשרי יט שבט כח אייר]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 00:29 |
|
| |
וואי, קוטבית את גדווווווווווולה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 15:06 |
|
| |
טנק יו, רקדנית! את מוזמנת להמשיך..
הלכות לשון הרע, פתיחה - לאוין, ג
ועובר גם המספר במה שכתוב (דברים כ"ד ח'): השמר בנגע הצרעת לשמור מאוד ולעשות. ופשרו בספרא, שמה שכתבה התורה לשמור מאוד, הכוונה שלא לשכוח מליזהר בלשון הרע, שלא תבוא עליך הצרעת על ידי סיפור זה.
הלכות לשון הרע, פתיחה - לאוין, ד
ועובר גם המספר והמקבל בלאו (ויקרא י"ט י"ד) "לפני עוור לא תתן מכשול". כי כל אחד נותן מכשול בפני חבירו, שיעבור על לאוין המפורשין בתורה. אך יש חלוק בזה בין המספר והמקבל בזה. שהמספר עובר בלאו בין היו השומעים מועטים או מרובים, ואדרבה ככל שיתרבו השומעים כן גודל הלאו. לא כן המקבל, ייתכן שאין עובר אלא רק אם הוא לבד, שאם לא היה מקשיב לא היה למספר למי לספר הלשון הרע. אבל אם יש שומעים אחרים, ייתכן שאין עובר על לאו זה אלא רק על שאר לאוין המפורשין בפתיחה זו. וכל זה אם בא לאחר תחילת הסיפור, אבל אם היה מתחילה, בוודאי עובר בכל האופנים כי על ידו התחיל האיסור. ועל כל פנים צריך להיזהר מחבורות כאלה, שלא לישב עמהם כי בשמים כולן נכתבין בשם חבורת רשע. כי כן מובא בצוואת רבי אליעזר הגדול שצוה להורקנוס בנו וזה לשונו: בני , אלא תשב בחבורות האומרים גנאי מחבריהם, כי כשהדברים עולים למעלה - בספר נכתבין וכל העומדים שם נקראים בשם חבורת רשע.
 |
|
|
|
|
|