|
|
| נשלח ב-8/5/2012 17:51 |
|
| |
להפך, אני אישית מעדיף בכתב. יותר קל לקריאה, ויותר נוח לקרוא כמה פעמים. חוץ מזה שבאחת ההקלטות האיכות של הסאונד לא היתה משהו, והיה צריך לפעמים להעביר אחורה שוב ושוב ושוב על קטעים מסוימים כדי לשמוע מילה אחת. אני אישית מאוד מחכה לכל עדכון שלך, ואני מעדיף בכתב. או בקיצור: "כְּתָב לְךָ אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה", "וַאֲנִי כֹּתֵב עַל הַסֵּפֶר בַּדְּיוֹ (או במקלדת)", בֶּן אָדָם כתוב לְךָ" כִּי כְתָב אֲשֶׁר נִכְתָּב בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ וְנַחְתּוֹם בְּטַבַּעַת הַמייחל אֵין לְהָשִׁיב."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 00:02 |
|
| |
לכבוד ר"ח אייר - תהנו
דיברנו על עוד כמה עניינים על הדרך אך עדיין קיצרנו ביחס למה שעוד היה לומר מצטער על האור הצהוב, לא ידעתי שייצא ככה. חלק מזה בגלל התאורה במקום וחלק בגלל המצלמה כנראה. אצטרך לבדוק ת'עניין. לפחות הסאונד יצא טוב ב"ה.
הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/05/2014 00:06:37
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 16:02 |
|
| |
חזק וברוך !
שיעור יסודי ומעמיק במיוחד בעניין הדין בימי העומר ובעניין פטירתם של תלמידי רבי עקיבא
נ.ב. עלה לי רעיון . . . .. . בלי מכות בבקשה .. 
אולי תעשה שיעור בעניין אחרית הימים והגאולה הקרבה . ..הא?? מה אתה אומר המייחל . .. ??
תוקן על ידי danmash ב- 01/05/2014 16:03:18
מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 16:11 |
|
| |
תודה דנדוש. לא הייתי אומר שיעור עמוק במיוחד בסה"כ אמרתי דברים פשוטים, עבורי לפחות. אבל כן יצא נחמד בסה"כ הייתי אומר. וזאת מבלי להתכונן בכלל. גנבתי את החצי שעה האחרונה של כולל הערב לאחר שנפתח בפניי חלון הזדמנות בהשגחה פרטית ממש. ממש כאילו משמיים פינו לי ת'דרך ואמרו לי "בכבוד, נצל את ההזדמנות" ממש כך. אז ניצלתי.
עדיין לא הצלחתי להבין את הבקשה לשיעור בענייני גאולה? על מה אפשר לדבר אם לא על המופיע בתסריט הכתובים אבל עכשיו שהתסריט נגנז על מה עוד אפשר לדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 18:40 |
|
| |
מייחל, כידוע שהתורה היא תורת אמת וכנ"ל תורה שבכתב אמת לאמיתה! מאוד קשה לי לקבל את הדרך החדשה של המשיח דהיינו שיוצאים מהסדר - היינו שהתסריט נגנז. לעניין דין משפט מצאתי שיש פתח לדון את האדם שלא כסדר דין-משפט אלא מציאות ניסית לגמרי שהיא: "וחנותי את אשר אחון ורחמתי את אשר ארחם". אבל איפה, לכל הרוחות ו-וו קצוות, מצינו שיש בתורה שבכתב ו/או שבע"פ אופציה דומה ללכת בדרך הגאולה שלא כסדר?! ואף אם תאמר את הכלל שנבואה טובה לעם ישראל חייבת להתקיים ונבואה שהיא רעה לעם ישראל יכול שלא תתקיים (בתנאים מסוימים), וגם זה לא פשוט לאמר ביחס לנבואות אחרית הימים.
בקיצור - עשה לנו קצת סדר, בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 22:26 |
|
| |
מחילה מכבוד תורתו אבל המושגים בהם אתה משתמש דין- משפט-סדר אינם נהירים לי. בכלל, אני מתקשה למצוא נקודת חיבור עם השגתך ותורתך.
אין לי שום בעיה עם ביטול תסריט הגאולה עפ"י הכתובים. משום שמדובר בביטול שכולו לטובת עם ישראל! ביטול כדי להבין גואל למען שמו באהבה ולא בדין! ממתי יש קושיות וקושי לקבל החלטה של בורא עולם להתנהג עם בניו לפנים משורת הדין?? בר מן-דין.. וכי לחינם סבלנו את כל הצרות שעברנו בכלל ובפרט בדורות האחרונים? צרות בגשמיות וברוחניות!! צרות נוראות! וכי מה אתה רוצה שגם נאכל את הדג המסריח וגם נשלם בגוג ומגוג? איפה אנשים חיים איפה..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2014 00:17 |
|
| |
שמעתי את השיעור
מייחל !!!
תודה ענקית על ההשקעה ועל המאמץ להכין שיעור מצולם ולזכות את הרבים!!!
נהניתי לשמוע את השיעור וגם את חידושיך-ביאוריך על מדוע צריך לבוא המשיח דווקא מהדרום.
כדרך אגב שמעתי היום חידוש (מצדיק נסתר), בבחינת להוסיף על דבריך, שמקום מגורי המשיח זו גמרא מפורשת: היינו שמשיח יושב בפתחא דרומי. אלא שצריך לקרוא זאת בתמימות ופשטות מוחין, היינו בטעם מלרע במקום מלעיל - ויוצא בפתח הדרום.
גאולה שלמה ותודה שוב על השיעור והמאמץ! אוהבים אותך אחינו!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2014 05:33 |
|
| |
יפה
אכן חידוש תופאי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2014 16:19 |
|
| |
למי יש האומץ להצביע על קשר בין הזכייה באליפות לל"ג בעומר?
העיקר שיהיה להם במזל"ט!! שמחים בשימחתם

|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2014 17:48 |
|
| |
אני יודע מה קשר!!!
הרגשתי את זה בעצמותיי ממש שזה ניסיון גדול באם לראות ת'משחק גמר או לגמור ת'דף גמרא. לא אגלה לכם כיצד נהגתי אבל אגלה לכם כיצד דנמש התנהג. בעצם שדנמש יגלה....
חולה עליכם אחים שלי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 09:24 |
|
| |
קטונתי ליד פרשן מקצועי כמוך. מה גם שאני בכלל לא אחד שעוקב אחרי ספורט. החשיפה הראשונה שלי לדרמה היתה באמצע סעודת ליל שבת כאשר פתאום אני שומע מהשכנים שליד קריאות רמות וצרחות גדולות של אנשים הצופים באיזשהו משחק ומתלהבים מניצחון או משהו כזה למחרת כבר התברר לי שמכבי ניצחו ניצחון דרמטי את צ.ס.ק.א ומחר הגמר מול ריאל מדריד. את הגמר עצמו מלבד כמה דקות לא ממש טרחתי לראות כי זה לא ממש מעניין אותי, פעם הייתי שם אבל עברתי את זה כבר. אך כמו שאמרתי, שמחים בשמחתם. ולענ"ד ניכרת כאן היטב יד ה' בדבר והקב"ה רוצה לשמח את עם ישראל לו עמי שומע לי ישראל בדרכיי יהלכו.
|
|
|
|
|