בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

ל"ג בעומר - רבי שמעון בר יוחאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2012 17:51 לינק ישיר 

להפך, אני אישית מעדיף בכתב. יותר קל לקריאה, ויותר נוח לקרוא כמה פעמים. חוץ מזה שבאחת ההקלטות האיכות של הסאונד לא היתה משהו, והיה צריך לפעמים להעביר אחורה שוב ושוב ושוב על קטעים מסוימים כדי לשמוע מילה אחת. אני אישית מאוד מחכה לכל עדכון שלך, ואני מעדיף בכתב.
או בקיצור: "כְּתָב לְךָ אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה", "וַאֲנִי כֹּתֵב עַל הַסֵּפֶר בַּדְּיוֹ (או במקלדת)", בֶּן אָדָם כתוב לְךָ" כִּי כְתָב אֲשֶׁר נִכְתָּב בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ וְנַחְתּוֹם בְּטַבַּעַת הַמייחל אֵין לְהָשִׁיב."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 10:28 לינק ישיר 
ר' שמעון מול הסופר וולקנו

כהקדמה למעשה המובא בזוהר נצפה קודם בסרטונים הבאים משום שיש בהם להמחיש היטב
מול איזו סכנת הכחדה עמד העולם ומול מה נאלץ רשב"י להתמודד.

סרטון קצר נוסף על פארק ילוסטון בארה"ב ופוטינציאל ההרס הגלובלי הקיים בסופר וולקנו שנמצא בו. (אפשר להתעלם מקשקושי הגויים על "שש מאות אלף שנה בהם נוהג ההר להתפרץ" וכו')

הסרטון הבא מיותר לחלוטין ולא הבאתי אותו אלא כדי להראות שבדקה 2:20 מוצג כיצד
התפרצות של ילוסטון מתפשטת תוך כמה ימים לכל כדוה"א ומכסה את כולו ובכך משמידה
את החיים על פני הגלובוס. http://www.youtube.com/watch?v=4wbZLGMxiE0

כעת משראינו את הסכנה בעיניים ניגש לראות האם עמד העולם מתישהו אי שם בהיסטוריה בפני סכנה דומה.

נציג את לשון הזוהר ונבאר אותו בע"ה. היות והקטע טיפה ארוך לא אסביר משפט משפט כדרכי
אלא אסביר אותו בפני עצמו ומי שירצה יוכל לאחר מכן לעשות השוואה בין הבנתו את הזוהר לפירוש שנתתי.

יומא חד נפק ר' שמעון וחזא עלמא דחשיך ואפיל ואסתתם נהוריה. א"ל לרבי אלעזר תא ונחזי מה בעא קב"ה. אזלו ואשכחו חד מלאכא דדמי לטורא רברבא ואפיק תלתין שלהובין דנורא מפומיה. א"ל רבי שמעון מה את בעי למיעבד א"ל בעינא למחרביה לעלמא בגין דלא שכיחי תלתין זכאין בדרא דהכי גזר קב"ה על אברהם ואברהם היה יהיה יהיה בגי' תלתין הוו. א"ל רבי שמעון במטו מינך זיל קמי קב"ה ואימא ליה בר יוחאי שכיח בעלמא אזל ההוא מלאכא קמי קב"ה א"ל מארי עלמא גלי קמך מה דאמר לי בר יוחאי א"ל קב"ה זיל אחרביה לעלמא ולא תשגח ביה בבר יוחאי כד אתא חזייה רבי שמעון למלאכא א"ל אי לא תיזיל גזרנא עלך דלא תיעול לשמייא ותהוי באתר דעזא ועזאל. וכד תיעול קמי קב"ה אימא ליה ואי לית תלתין זכאין בעלמא ליהוון עשרים דהכי כתיב לא אעשה בעבור העשרים ואי לית עשרים להוו עשרה ואח"כ כתיב לא אשחית בעבור העשרה אי לית עשרה להוון תרין דאינון אנא וברי דהכי כתיב על פי שנים עדים יקום דבר ואין דבר אלא עולם דכתיב בדבר ה' שמים נעשו וכו' ואי לית תרין הא אית חד ואנא הוא דכתיב וצדיק יסוד עולם ביה שעתא נפק קלא מן שמיא ואמר זכאה חולקך רבי שמעון דקב"ה גזר למעלה ואת מבטל לתתא בודאי עלך כתיב רצון יראיו יעשה .

יום אחד יצא רשב"י ור' אלעזר בנו החוצה (או מן המערה או מביהמ"ד לאחר לימוד ממושך בו היו מנותקים מן העולם)
וראה שהשמיים מכוסים בעננות אפורה/ שחורה המסתירה את אור השמש, הבין שקורה משהו ושיש דברים בגו.
אמר לבנו בא ונבדוק מה רוצה הקב"ה לעשות בעולם
.
[מה זת'אמרת "בא ונלך לראות מה מתכנן הקב"ה בעולם"? לאן נלך? הלא הם כבר נמצאים בחוץ! אלא ההסבר הוא שאת תופעת הטבע הם הרי רואים מול העיניים וכעת נשאר למצוא את השורש הרוחני ממנו משתלשל העניין ובו יש לטפל, והדברים פשוטים בתכלית].

הלכו ומצאו מלאכך אחד הדומה להר גדול מאוד שהוציא 30 להבות אש גדולות מפיו, כלומר ראו הן את ההר עצמו
והן את המלאך שהוא הכח הרוחני בשמיים הממונה עליו וראו כיצד הוא פולט להבות אש/ לבה רותחת מפיו
כלומר מדובר בשלבים מתקדמים של ההתפרצות הוולקנית ואוטוטו מגיע הפיצוץ הגדול..
פנה ר' שמעון אל המלאך הממונה על ההר ושאלו "מה אתה עושה?!" אמר לו אני רוצה להחריב את העולם
משום שאין בדור 30 צדיקים שיחזיקו את העולם, והרי הקב"ה כך גזר בתורה שאם אין 30 צדיקים בדור העולם נחרב שהרי אמר על אברהם "ואברהם היו יהיה" יהיה בגימטריא זה 30.
אמר לו ר' שמעון לך נא בבקשה לפני בורא עולם ואמור לו שבר-יוחאי נמצא בעולם. עלה המלאך לני בורא עולם
ואמר לו רבש"ע גלוי וידוע לפניך מה אמר לי בר-יוחאי. אמר לו השי"ת לך ותחריב את העולם ואל תשים לב לבר יוחאי.
חזר המלאך לעשות מלאכתו ושוב ראהו ר' שמעון מתכונן להמשיך במלאכתו, הפעם כבר איים עליו ר' שמעון שאם לא יחדול ויסתלק לו הוא יגזור עליו שלא יכניסוהו שוב לשמיים והוא יצטרך להיות כלוא בהרי החושך היכן שכלואים שני המלאכים שנפלו בדור המבול ומאז הם אסורים שם בשלשלאות של ברזל עם שמות הקודש.
[הרי החושך הם הרי ההימליה שם נצאים עזא ועזאל] ואפילו אם אין 30 צדיקים בדור יש עשרים! וגם זה מספיק, ואם אפילו 20 אין יש 10 ואפילו זה אמור להספיק, ואם גם את זה אין שניים ודאי שיש אני ובני, וכלל ידוע הוא שעפ"י שני עדים יקום דבר והעולם עצמו ג"כ נקרא "דבר" שנאמר בדבר ה' שמים נעשו. ואפילו אם בני ר' אלעזר אינו הגון דיו להצטרף תסתפקו בי! עליי נאמר צדיק יסוד עולם ואני הוא קיומו של העולם וכעת תסתלק מפה!
באותה שעה יצאה בת-קול מן השמיים ואמרה אשריך ר' שמעון שהקב"ה גוזר גזרה בשמיים ואתה מבטל אותה
בארץ! עליך נאמר רצון יראיו יעשה.

ע"כ המעשה בתוספת פירוש פשטי ומוכרח להבנת העניין ולמרות שהיה מקום להרחיב ולגעת בעוד כמה נקודות ועניינים העולים ומסתעפים מהסיפור מהם ניתן ללמוד דעת תורה והשקפה נכונה על המציאות מהי בחרתי לקצר הפעם.
זכותו תעמוד לנו ולכל עם ישראל להיגאל בקרוב ממש בגאולה השלימה לה הקב"ה ור' שמעון מצפים יותר מאיתנו אפילו.

שאלה
ויש להבין, מה זה שאומר המלאך שאין 30 צדיקים בדור? והרי בזוהר במקום אחר כתוב מפורש
שרבי יהודה אומר "דרא דרבי שמעון שארי בגוויה כולהו זכאין חסידין כולהו דחלי חטאה כולהו שכינתא שרייה בינייהו מה דלית הכי בדרין אחרנין" .
ושמא על החברייא קדישא תלמידיו של הרשב"י בלבד שהיו מניין תלמידים בקושי ואף פחות אמר כן.

תוקן על ידי המיייחל ב- 09/05/2012 10:29:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2014 00:02 לינק ישיר 
לכבוד ר"ח אייר - תהנו

דיברנו על עוד כמה עניינים על הדרך אך עדיין קיצרנו ביחס למה שעוד היה לומר
מצטער על האור הצהוב, לא ידעתי שייצא ככה. חלק מזה בגלל התאורה במקום
וחלק בגלל המצלמה כנראה. אצטרך לבדוק ת'עניין. לפחות הסאונד יצא טוב ב"ה.

הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר

תוקן על ידי המיייחל ב- 01/05/2014 00:06:37

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2014 16:02 לינק ישיר 

חזק וברוך !

שיעור יסודי ומעמיק במיוחד בעניין הדין בימי העומר ובעניין פטירתם של תלמידי רבי עקיבא

נ.ב.
עלה לי רעיון . . . .. . בלי מכות בבקשה  .. 

אולי תעשה שיעור בעניין אחרית הימים והגאולה הקרבה . ..הא?? מה אתה אומר המייחל . .. ??

תוקן על ידי danmash ב- 01/05/2014 16:03:18

מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2014 16:11 לינק ישיר 

תודה דנדוש.
לא הייתי אומר שיעור עמוק במיוחד
בסה"כ אמרתי דברים פשוטים, עבורי לפחות.
אבל כן יצא נחמד בסה"כ הייתי אומר.
וזאת מבלי להתכונן בכלל. גנבתי את החצי שעה האחרונה
של כולל הערב לאחר שנפתח בפניי חלון הזדמנות בהשגחה פרטית ממש.
ממש כאילו משמיים פינו לי ת'דרך ואמרו לי "בכבוד, נצל את ההזדמנות"
ממש כך. אז ניצלתי.

עדיין לא הצלחתי להבין את הבקשה לשיעור בענייני גאולה?
על מה אפשר לדבר אם לא על המופיע בתסריט הכתובים
אבל עכשיו שהתסריט נגנז על מה עוד אפשר לדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2014 18:40 לינק ישיר 

מייחל, כידוע שהתורה היא תורת אמת וכנ"ל תורה שבכתב אמת לאמיתה! מאוד קשה לי לקבל את הדרך החדשה של המשיח דהיינו שיוצאים מהסדר - היינו שהתסריט נגנז.
לעניין דין משפט מצאתי שיש פתח לדון את האדם שלא כסדר דין-משפט אלא מציאות ניסית לגמרי שהיא: "וחנותי את אשר אחון ורחמתי את אשר ארחם".
אבל איפה, לכל הרוחות ו-וו קצוות, מצינו שיש בתורה שבכתב ו/או שבע"פ אופציה דומה ללכת בדרך הגאולה שלא כסדר?! ואף אם תאמר את הכלל שנבואה טובה לעם ישראל חייבת להתקיים ונבואה שהיא רעה לעם ישראל יכול שלא תתקיים (בתנאים מסוימים), וגם זה לא פשוט לאמר ביחס לנבואות אחרית הימים.

בקיצור - עשה לנו קצת סדר, בסדר? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 22:26 לינק ישיר 

מחילה מכבוד תורתו
אבל המושגים בהם אתה משתמש דין- משפט-סדר אינם נהירים לי.
בכלל, אני מתקשה למצוא נקודת חיבור עם השגתך ותורתך.

אין לי שום בעיה עם ביטול תסריט הגאולה עפ"י הכתובים.
משום שמדובר בביטול שכולו לטובת עם ישראל! 
ביטול כדי להבין גואל למען שמו באהבה ולא בדין!
ממתי יש קושיות וקושי לקבל החלטה של בורא עולם
להתנהג עם בניו לפנים משורת הדין??
בר מן-דין.. וכי לחינם סבלנו את כל הצרות שעברנו בכלל ובפרט
בדורות האחרונים? צרות בגשמיות וברוחניות!! צרות נוראות!
וכי מה אתה רוצה שגם נאכל את הדג המסריח וגם נשלם בגוג ומגוג?
איפה אנשים חיים איפה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2014 00:17 לינק ישיר 
שמעתי את השיעור

מייחל !!!

תודה ענקית על ההשקעה ועל המאמץ להכין שיעור מצולם ולזכות את הרבים!!!

נהניתי לשמוע את השיעור וגם את חידושיך-ביאוריך על מדוע צריך לבוא המשיח דווקא מהדרום.

כדרך אגב שמעתי היום חידוש (מצדיק נסתר), בבחינת להוסיף על דבריך, שמקום מגורי המשיח זו גמרא מפורשת: היינו שמשיח יושב בפתחא דרומי. אלא שצריך לקרוא זאת בתמימות ופשטות מוחין, היינו בטעם מלרע במקום מלעיל - ויוצא בפתח הדרום.

גאולה שלמה ותודה שוב על השיעור והמאמץ! 
אוהבים אותך אחינו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 05:33 לינק ישיר 

יפה

אכן חידוש תופאי!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2014 08:34 לינק ישיר 
יפה מאוד תופון חידוש חמוד לאללה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2014 16:19 לינק ישיר 
למי יש האומץ להצביע על קשר בין הזכייה באליפות לל"ג בעומר?

העיקר שיהיה להם במזל"ט!! שמחים בשימחתם
צילום: AFP, רויטרס, ראובן שוורץ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2014 17:48 לינק ישיר 

אני יודע מה קשר!!!

הרגשתי את זה בעצמותיי ממש שזה ניסיון גדול באם לראות ת'משחק גמר או לגמור ת'דף גמרא.
לא אגלה לכם כיצד נהגתי אבל אגלה לכם כיצד דנמש התנהג. בעצם שדנמש יגלה....

חולה עליכם אחים שלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2014 21:50 לינק ישיר 

איזה תגובה יא חביבי איזה תגובה..   
אשריך תופון יקירי.. אוהב אותך אחשלו!!   
יהי רצון שבקרוב ממש ייגמרו צרותיהם של עם ישראל
וייחלו רק השמחות ולא ימוש החיוך מפנינו והשמחה מליבנו
כי בשמחה נצא מן הגלות ומן המיצרים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2014 22:55 לינק ישיר 

הנס היה גלוי לעיניי כל !

רבע שני ושלישי ריאל מפרקת את מכבי בשביל הכיף . . . .רבע רביעי סגירת הפער ע"י מכבי במאמץ עליון וריאל מתנהלת באדישות (יחסית) תוצאה בסיום -תיקו באבאבאם באבאבאם
אני ציפיתי שבהערכה, בהתיחס לכ שברוב שלבי המשחק ריאל הובילה והיה להם יתרון גובה בכל עמדה- גם בהארכה!!!, ריאל תעלה בטירוף ופשוט תקלף את הפרקט מבלי לראות את מכבי.....ואז  . . . פשוט 
מכת חושך על ריאל !! ריאל שיחקה באדישות ואפתיות שפרט ל"מלכותו בכל משלה", אין הסבר אחר
כאילו וריאל נשברו מתחילת ההארכה כשכל היתרון עד כה היה בידיים שלהם ומכבי פשוט קלעה לה לאיטה והגיעה ל-12 הפרש. ההפרש הגבוה ביותר של מכבי במשחק (כמדומני)

כמו תמיד חייב להיות קשר לזמן האירוע - ל''ג בעומר נראה לי שהק"בה רצה לשמח אותנו להרים את קומתינו השפופה לקראת הבאות, ככה שנבנה את תחושת הניצחון מן הקל אל הכבד מן החומר אל הרוח

המייחל פרשן נא את האירועים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2014 09:24 לינק ישיר 

קטונתי ליד פרשן מקצועי כמוך.
מה גם שאני בכלל לא אחד שעוקב אחרי ספורט.
החשיפה הראשונה שלי לדרמה היתה באמצע סעודת ליל שבת
כאשר פתאום אני שומע מהשכנים שליד קריאות רמות וצרחות גדולות
של אנשים הצופים באיזשהו משחק ומתלהבים מניצחון או משהו כזה
למחרת כבר התברר לי שמכבי ניצחו ניצחון דרמטי את צ.ס.ק.א
ומחר הגמר מול ריאל מדריד. את הגמר עצמו מלבד כמה דקות לא ממש טרחתי לראות
כי זה לא ממש מעניין אותי, פעם הייתי שם אבל עברתי את זה כבר. 
אך כמו שאמרתי, שמחים בשמחתם. ולענ"ד ניכרת כאן היטב יד ה' בדבר
והקב"ה רוצה לשמח את עם ישראל לו עמי שומע לי ישראל בדרכיי יהלכו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > ל"ג בעומר - רבי שמעון בר יוחאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.