בית פורומים עצור כאן חושבים

החסידות והפאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2009 16:27 לינק ישיר 
החסידות והפאות

לאחר צאת השבת

קראתי באתר אינטרנט חב"די:

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=46880

"תיאסר העסקת נשים חב"דיות במוסדות החינוך של ש"ס"

(יום רביעי, י''ב אייר ה'תשס''ט)

מהשבוע הבא ייאסר על נשים העובדות בבתי הספר של רשת החינוך של ש"ס להגיע לעבודה בפאה ● אישה שתגיע ללא כיסוי ראש - תפוטר ● במוסדות החינוך של ש"ס עובדות גם נשים חב"דיות רבות לסיפור המלא

אבישי בן חיים, 'מעריב'''

בהמשך הועתקה כתבתו.

הקוראים ה''תמימים'' (תרתי משמע) שחשבו שהיא כותרת מאמרו של אבישי בן חיים במעריב, וחשבו שמטרת ההוראה היא כדי לפגוע בנשות חב"ד, ולא ידעו שהכותרת היתה של א יש COL ולא כותרתו של אבישי בן חיים, שהיתה:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/886/896.html 

אין כניסה לבית הספר - ללא כיסוי ראש"

מהשבוע הבא ייאסר על נשים העובדות בבתי ספר של ש"ס להגיע לעבודה בפאה, אחרת יפוטרו. המתנגדות לכפייה זועמות: הפכנו לאיראן".

רבים מהקוראים הגיבו לכתבה בקריאות ג'יהאד.

בכותרת המאמר של "מעריב" אין כל זכר לחב"ד, אלא "אין כניסה לבית הספר - ללא כיסוי ראש", שהיא הוראה הכוללת את כל הנשים (הנשואות) שבעולם, אשכנזיות וספרדיות, חסידות וליטאיות, חובשות פאות בלונדיניות או שחורות, פאות ארוכות ומסולסלות או קצרות, משיער טבעי או סינטטי, אך כותב הכותרת ב-COL הבין או רצה שיבינו, שההוראה היתה לאסור העסקת נשים חב"דיות במוסדות החינוך של ש"ס.

מאיפוא בא לו הרעיון ולהם האמונה בדבריו, שהוראת וועדת החינוך היתה מכוונת נגד נשות חב"ד?

פשוט מאוד, לא ייתכן שהוראתם היתה נגד הליטאיות או הספרדיות ולא נגד נשות חב"ד שהן "בחירות הנבראות".

קורא הכתבה יראה שחב"ד הוזכרה במאמרו של אבישי בן חיים רק בדרך אגב:

"בחסידות חב"ד, למשל, חובה על הנשים לחבוש פאה ולא כובע או מטפחת".

אני זוכר שנשות כפר חב"ד מדור המייסדים חבשו "טיכלאך", ואילו בין נשות דור ההמשך היו שחבשו פאות, אך לא ידעתי על כל "חובה" לחבוש פאה ולא כל כיסוי ראש אחר.

איני יודע איזה סרט הוא ראה, ומי העביר לו מידע זה.

האם הוא קיבל את המידע מהרב שלום בער וולפא, מראשי הפלג המשיחי שבתנועת חב"ד, וחשב שדעותיו מייצגות את השקפת חב"ד?

בשנת תשס"א פירסם וולפא את ספרו "לקט שכחת הפאה" ש"נכתב לחזק את נשות ישראל ההולכות לאור הוראותיו הקדושות של רוח אפינו משיח השם כ"ק אדמו"ר שליט"א מליובאוויטש, ותשובה להשגותיו של אחד מגדולי הדור שליט"א ראש ישיבת "כסא רחמים", (מדף השער).

על דברי הרב מאזוז שכתב:

"הדבר השני שהעולם טועים בו הוא ענין פאה נוכרית, שחושבים כי לא יהיה חסיד חב"ד כהלכה אלא אם אשתו תלבש פאה נכרית".

הוא הגיב:

"לפענ"ד אין העולם טועים בדבר זה, ואמנם כן הוא בלא ספק, שאי אפשר להיות "חסיד חב"ד כהלכה" אם האשה לא תלבש פאה נכרית ...''.

כדרכו בקודש של הזוי זה, לציין למקורות שונים בדברי האדמו"ר, שאין להם קשר לדבריו או שהם היפך מדבריו, שאותם הוא מתאים להזיותיו, הוא גם עשה כן בעמודים 24-25 של ספרו.

מאחר והוא מומחה להתעלמות מדברים שאינם מתאימים להשקפתו, לא ראיתי שם כל הסבר למה הרבנית - אשת האדמו"ר זצ"ל, חבשה כובע ולא פאה.

האם מפני שלא היתה חסידה כהלכה?

דעתו של הרב עובדיה יוסף בשאלת הפאות הנכריות ברורה, והוא הביעה במקורות רבים (ראו שו"ת יביע אומר חלק ה - אה"ע סימן ה), שם הוא כתב

" … ומצוה רבה לפרסם האיסור ברבים, ובפרט לספרדיות שנהגו לאסור מימות עולם ומשנים קדמוניות, ורק כעת התחילו ללמוד מאלו המורות היתר לעצמן שלא ברצון חכמים, דילפי הני נשי מקלקלתא ולא מתקנתא, ומצוה להודיען שזוהי פירצה חמורה בגדר הצניעות של בנות ישראל הכשרות...''.

מדוע אין זו זכותם של מנהלי המוסד שקיבלו את סמכותו של הרב עובדיה יוסף, להורות לעובדות במוסד לכסות את ראשן במטפחת או בכובע ולא בפאה בעת היותן במוסד,

לאיש אין קושאן על פרשנות התורה וההלכה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 09/05/2009 16:25:40

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 01:18 לינק ישיר 

בבית ספר שאחיותי למדו בו חייבו את הבנות - גם הספרדיות - להתפלל בנוסח אשכנז ובהגייה אשכנזית (בשם השם), כך שצודק או לא הם למדו משהו מאיתנו האשכנזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 02:06 לינק ישיר 

פאה זה טריק ללכת ללא כיסוי ראש.
ריקונה של חובת כיסוי הראש ממשמעותה והפיכתה לאקט טכני חסר ערך או משמעות.
כי ממה נפשך, מה לי אם זה השיער הטבעי שצומח על הראש, ומה לי אם זה שיער "שיובא" לראש באופן יזום ומלאכותי.
אם כבר רוצה האשה שתיראה עם שיער על ראשה, אז עדיף שתהיה ישרה ותתהלך עם שיערה האמיתי ולא עם שיער מיובא.
הרב עובדיה לא הסכין כנראה עם "הטריק" המלאכותי הזה ולכן הוראתו היא לפסול חבישת פאה.
וכמו שלא ירשו במוסדות חרדיים הגעתה של עובדת עם מכנסים במקום חצאית, ככה בדיוק אין סיבה להרשות הגעה ללא כיסוי ראש (סליחה, עם שיער מלאכותי על הראש, כי בתכל'ס כיסוי עם כזה נראה בדיוק כמו ללא כיסוי ראש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 02:34 לינק ישיר 

בדיוק השבת יצא לי לקרוא קטע במדור בישולים של עיתון במשפחה, ובו סיפרה מישהיא שהלכה לקנות בגד עם ביתה בבני ברק ולא מצאו דבר מתאים באף חנות כי לא היה שם שום דבר צנוע.  הרי כל הבגדים שהיא תארה שם עונים על דרישות ההלכה מצד טכני, אבל עדיין - זה היה לא צנוע. איך זה קרה?
חשבתי על זה.... ההצמדות של העולם החרדי לפרטים הטכניים הביא למצב הזה שמרוב עצים לא רואים את היער.... מרוב דיקדוקי הלכה מפספסים את העיקר.
נזכרתי בשאלה שנשאלה פעם באתר 'שאל את הרב' בכיפה, חבל שאיני מוצאת את הקישור לשם. הרב נשאל לגבי אורך השרוול הנדרש, והוא ענה שאורך השרוול בכלל לא משנה. צניעות זה לא אורך השרוול, צניעות זה משהו אחר לגמרי. הוא היה רב אמיץ.... השואלת התקשתה לקבל את תשובתו היא לא היתה מסוגלת לחשוב במימד אחר ממה שהורגלה אליו....

היהדות הפכה ליהדות של הלכה, של כללים, ודקדוקים של אותם כללים. מי שעומד בכללים עומד בכללי ההלכה. אבל כולנו יודעים שזה מפספס את העיקר....

כן פאה, לא פאה... אלוהים אדירים, למה הגענו.

we need mashiach now

תוקן על ידי לעוף_ברוח ב- 10/05/2009 2:32:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 03:38 לינק ישיר 

שמניך

השאלה אם איסור גילוי ראש הוא איסור מצד שאסור לגלות את השיער.
או שאסור בגלל שאסור להראות את השיער.

כלומר האם האיסור הוא בגלל שהשיער הוא (כביכול, או לא רק כביכול) חלק מגוף האישה,
או בגלל שלשיער יש מראה מסויים.

(הרי גם אתה תסכים שמותר לאישה ללבוש קישוטים ובגדים נאים, גם אם הם עשויים, למשל, מפרווה, או מכל דבר שמייפה את הבגד (כל עוד זה לא חורג מהסביר). ובכן, במה שונה הפאה מכל קישוט אחר? רק בכך שהיא דומה מאוד לשיער. ולכן השאלה, האם הדמיון הזה הוא בעייתי. כי מצד מראית העין הרי ברור שכולם יודעים שהנשים בבני ברק ובירושלים הולכות עם פאה ולא גלויות ראש.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 04:12 לינק ישיר 

לעוף

האם זה הקישור שלא מצאת: 

http://www.kipa.co.il/ask/show/175841

תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/05/2009 4:11:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 07:26 לינק ישיר 

שמניך,

שעון שבת זה טריק לא לשמור שבת.
ריקונה של חובת אי-הדלקת חשמל בשבת ממשמעותה והפיכתה לאקט טכני חסר ערך או משמעות.
כי ממה נפשך, מה לי אם זה האור שהודלק בתנועת האצבע שלי, ומה לי אם זה אור שהודלק באופן יזום ומלאכותי.
אם כבר רוצה אדם לא להדליק חשמל בשבת, אז עדיף שיהיה ישר וידליק אור כרצונו ולא ישתמש באור שהודלק באופן יזום ומלאכותי.
וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 07:53 לינק ישיר 

אמשלום

אולי אני יקה, אבל בכל זאת אכתוב שאני בטוח שמה שכתבת  זה  בציניות, בכדי להמחיש את האבסורד של לעוף ברוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 08:10 לינק ישיר 

[ברבי,

אכן ציניות, אבל לא בתגובה לדברי לעוף, אלא דוקא בתגובה לדברי שמניך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 08:40 לינק ישיר 

שמניך,

זה לא הקישור לצערי, זו היתה תשובה ארוכה שבה הוא יצא כנגד הפורמאליזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 09:35 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ברבי,

אכן ציניות, אבל לא בתגובה לדברי לעוף, אלא דוקא בתגובה לדברי שמניך.]

כמובן, לדברי שמניך.

טעות שלי. בכ"ז לא כ"כ יקה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 09:42 לינק ישיר 

לעוף ברוח

שום רב לא יגיד שהלכות הצניעות (המתבטאות אכן בסנטימטרים) אינן חשובות.ולכן הקישור שהביא שמניך אכן מבטא את עמדת ההלכה.
מירב פירשה את דבריו כמוך - שהכל נמצא בפנים אבל שימי לב שהרב תיקן אותה ואמר שקודם כל ישנם כללי ההלכה:

"הדעה המדויקת של ההלכה נחלקת לשני שלבים:
ישנו מינימום נדרש של חצאית מעבר לברכיים גם כשיושבים, שרוולים שיש אומרים עד המרפק ויש אומרים אחריו וכדו´.
ברם, צניעות היא מעבר לזה, בוודאי את יודעת שאפשר להיות בסדר גמור בתחום הסנטימטרים, ועדיין להיות לא צנועים. על כן, צריך תמיד לזכור את השלב השני - להיות צנוע באמת.

כל טוב
התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו
בתאריך כ"ט אדר ה´תשס"ט
תגיות: הוסף תגית
:: תגובות
מילים כדורבנות! (מירב)
בדיוק!!! הכל בסופו של דבר- מתחיל ונגמר בפנים יישר כוח
תגובת הרב:
הכל אמנם מתחיל שם אולם לא מסתיים שם, אלא גם בביטוי החיצוני הלבושי  של הצניעות."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 10:30 לינק ישיר 

צענע,

ז ה   ל א   ה ק י ש ו ר ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 10:47 לינק ישיר 

יגעת ומצאת תאמין, ועל הדרך יישר כח לאומץ ליבו ורחבות נשמתו של הרב איתן זן-בר.

http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?ask=163430

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 11:47 לינק ישיר 

מיכההמרשתי

כשכתבתי את תגובתי הנ"ל עלתה בדעתי דוגמא מעט בוטה, ונמנעתי מלהביאה.

החלטתי שכן ראוי להביאה ולו רק כדי להמחיש את האבסורד שבפאה. (אבסורד שכל כך היטשטש)

מקובל וכך המנהג בכל העולם שלא לילך ברחוב עירומים.

ההלכה גם אוסרת להתפלל כנגד אדם (גבר או אשה) שאינו לבוש כדבעי. (יותר מדוייק כנגד אבריו המוצנעים)
אוקיי, יש לי הצעה מאוד אלגנטית לעקוף מנהג/איסור זה.

מה דעתכם שהרוצה להתהלך עירום ברחוב אבל אינו "מעיז", ואינו רוצה להסתכן באישפוז כפוי, שיתלבש בבגד גוף בצבע טבעי של הגוף, עשוי מבד עדין הדומה מאוד לעור הטבעי, וגם צמוד מאוד לגוף?

האם החברה/המשטרה תקבל את הטיעון של אדם זה שהוא לבוש כדבעי (טיעון מגובה לעילה!)?

האם מותר יהיה לקרוא ק"ש ולהתפלל כנגד אשה/גבר הלבושים כך?

מדוע שפאה תהיה שונה מבגד גוף כזה?

ולאמשלום

הדימוי שהבאת אינו דומה לנדון.

איפוא אין שמירת שבת כשמפעילים שעון שבת?

איסורי שבת מתייחסים ליהודי ולבני אדם הפועלים מטעמו ובהרשאתו של היהודי, ולהבדיל גם לבע"ח השייכים ליהודי.

לא ידוע לי שיש איסור שמלאכה תיעשה מאליה, ולענייננו עשיית מלאכה בדרך מכנית  היא כמי שנעשתה מאליה.

ולמי שייחס לי קישור כלשהו

לא הבאתי שום קישור ואני לא רוצה להתהדר בנוצות לא לי, נישטאיך הוא שהביא קישור אם לזה כוונתכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 11:49 לינק ישיר 

לעוף ברוח

אכן לכאורה קישור זה מאשר את דבריך.אבל רק לכאורה.

את כוונתו האמיתית של הרב ניתן להבין דווקא מהתגובות לשאלות הרבות שהתעוררו.

ואכן על תשובתו הראשונה ניתן לומר את הכתוב בפרקי אבות:"חכמים היזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות".......

התגובות הבאות שאצטט יוכיחו שהרב בעצם אמר בערך מה שאמר הרב שרלו.
אלא שמרוב להיטותו להוכיח את רוח ההלכה הוא שכח את ההלכה...
אבל מהתגובות שלו ניתן  להיווכח שהרב יודע גם את ההלכה.:

"לעניות דעתי, יש לחלק בין העניין ההילכתי המוגדר מאד, מתי מותר להביט באשה בשעת קריאת שמע וכו, לבין כיצד אשה צריכה להתלבש במקום של נשים, שם המושג צניעות אינו הילכתי אלא פנימי מידתי."

כלומר כל התשובה שלו התייחסה לדיני הצניעות בין נשים.....

תגובה שניה:

"תגובת הרב:

המשנה ברורה נקט שאסור מעל הברך, אבל כאן נגמר העניין ההילכתי ורק מתחיל העניין הפנימי."

הנה גם הוא מודה שבהלכה יש סנטימטרים......

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החסידות והפאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext