בית פורומים עצור כאן חושבים

החסידות והפאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2009 12:50 לינק ישיר 

[שמניך,

זו ההלכה לגבי שבת, כיוון שנקבעה לאחר מחלוקת ועמדות שונות שהובעו בעניין. ראה משנה שבת פ"א משניות ה- ח, למשל, משם עולה כי ב"ש מניחים שפעולה המתחילה לפני השבת וממשיכה לתוכה - בדומה לשעון שבת - אסורה.
לפי הגיון זה, דעתך בנוגע לכיסוי ראש לנשים ממשיכה דוקא את דעת ב"ש, וזו - כידוע - נדחתה...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:06 לינק ישיר 

שמניך

מה לשער שכן הותר בפנויה, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:10 לינק ישיר 

צענע,

ברור שבהלכה יש פורמאליזם, לא זה הענין.

הנקודה היא שבמקום להתרכז בתכלית שמים את כל הדגש על הפורמאליזם ובזה מביאים לעוות חמור.

הלל הזקן תמצת את כל התורה במשפט אחד - "ואהבת לרעך כמוך". זו כל התורה כולה.

האם לדעתך פיטורים המוניים של חסידות חב"ד ממוסדות ש"ס הם רצון ה'? זה מביא לאהבה ויראת שמיים בעולם? את חושבת שלאלוהים אכפת אם אישה לובשת פאה או מטפחת או סיר על הראש בזמן שפרנסתה נגזלה בגלל דקדוקי XXX?

איפה הטפל ואיפה העיקר?

אני רואה כאן בעיקר "אני ואפסי עוד"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:14 לינק ישיר 

שמניך סליחה על התקלה שהיתה באמצע כתיבתי

מה לשער שכן הותר בפנויה ובגברים, וכו'.

הדבר ברור שהשער איננו מעורר הרגשה של גילוי הגוף, (ואגב, מבחינה ביולוגית השערות עשויות מתאים מתים), ולדבריך למה שלא יכסו (תְכַסֶּנָה) גם את הפנים ברעלה (ואולי גם נשאיר רק עין אחת גלויה), כמנהג המחמירות למהדרות מן המהדרות, (אמנם רוב העושות כן אינן יהודיות, אבל חכמה בגוים תאמין. וכבר ימצא מי שיעלה את זה לדרגת 'תורה', ולו מבלי שימת לב.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:38 לינק ישיר 

צענערענע

התגובה הראשונה שציטטת איננה ברורה, כי אם הוא מתיר רק בין נשים, למה הוא אוסר רק בהבטה (ואולי צ"ל ראייה) בזמן קר"ש? יש פה דבר והיפוכו, ולא ניתן להסיק מכאן לגבי סתם הליכה ברחוב.

התשובה השניה גם כן נוטה לסייג את עניין סייגי הס"מ לכדי דרישות צניעות מינימליות.

ויש לו שם גם תגובות אחרות, כגון לזו ששאלה, אם כן יאמרו שהכל מותר? והוא ענה: "צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 13:54 לינק ישיר 

אמשלום

בשבת נאמרה מחלוקת, בכיסוי ראש לא מצינו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 14:56 לינק ישיר 

לעוף ברוח

לא נכנסתי כלל לעניין הפיטורים. שזה נושא נפרד.
האם רשאי מוסד להכריח את עובדיו לנהוג לפי דרישות הצניעות של הרב של בית הספר?
לי נראה שהדרישה מוצדקת אבל מצד שני נשות ש"ס עצמן חובשות פאה אבל מצד שלישי הן לא מורות בבית הספר אלא סתם נשות שרים וסגני שרים....אז יש פנים לכאן ולכאן.

ולגבי הפורמליות ההלכתית: ההלכה מעצם מהותה היא פורמלית.אבל יש,(כמו שאומר הרב) מצב שצדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם-כלומר גם בתוך גדרי ההלכה יש מקום לרוח ההלכה -זאת אומרת לומר לא לפאות גרנדיוזיות על אף שההלכה לא התייחסה לצורת הפאה וכו' וכו' אבל אין זאת אומרת שאין חשיבות לפורמליות.

למיכה המרשתי

"התשובה השניה גם כן נוטה לסייג את עניין סייגי הס"מ לכדי דרישות צניעות מינימליות. "

מעניין איך הסקת את המסקנה הזאת.

{אכן על תשובה מערפלת כזאת ניתן להגיד :חכמים הזהרו בדבריכם.שמא יבוא מישהו ויסיק מדבריכם מסקנות מרחיקות לכת}

חצאית שאורכה מגיע עד מתחת לברך זאת צניעות מינימלית? (אגב אצל החרדים חצאית שמגיעה עד הריצפה ,שפורמלית מתאימה לדרישות ההלכה נחשבת ללא צנועה)

ואם הוא לא ציטט את עמדת ההלכה בקשר לשאר הדינים אתה חושב שהוא רצה שתחשוב שהשאר יכול להיות לא לפי עמדת ההלכה?אלא לפי העמדה המינימלית של נשות צפון תל אביב למשל?

ולגבי התשובה הראשונה גם כאן יש עירפול.אבל מה שברור שהוא כתב שהוא דיבר על צניעות בין נשים ששם יש מקום לנושא של רוח ההלכה ופחות לפורמליות.

תוקן על ידי צענערענע ב- 10/05/2009 15:05:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 18:52 לינק ישיר 

לעוף

<"האם לדעתך פיטורים המוניים של חסידות חב"ד ממוסדות ש"ס הם רצון ה'? זה מביא לאהבה ויראת שמיים בעולם? את חושבת שלאלוהים אכפת אם אישה לובשת פאה או מטפחת או סיר על הראש בזמן שפרנסתה נגזלה בגלל דקדוקי XXX?">

את "תמימה" מדי, לא יהיו פיטורים המוניים, מפני שרובן של הנשים החב"דיות המעוניינות במקום עבודה תחבושנה כובע בעת היותן בבית הספר, ובביתן או בצאתן מבית הספר תחבושנה פאה נכרית, ובאם  תהיינה כמה "שרוטות" החושבות שעדיף פיטורין על הסרת הפאה למספר שעות, מפני שהסרת הפאה תעכב את ביאת המשיח, אז זו הבעיה שלהן ולא של בית הספר.

אני מכיר מורה המועסקת בבית ספר לבנות חב"די בעיר בה אני גר, שכשהורו לה לחבוש כיסוי ראש כרצונה בעת היותה בבית הספר, היא עשתה כפי שביקשו ממנה - היא חובשת את כיסוי הראש רק בעת היותה בבית הספר, והיא אמרה לי שאינה רואה בזה כל כפיה.

<"אני רואה כאן בעיקר "אני ואפסי עוד">

בזה אין כל ספק, השאלה היא מי הוא ה"אני"?

לא ראיתי בקישור שהבאת את הרב אומר שאין הגדרות מדוייקות לדרישות, ראיתי אותו כשנשאל:

"הרי מצינו בחז"ל דיקדוקים רבים בעניין זה, כבכל עולם ההלכה. "טפח באשה ערוה" זה לא המלצה בלבד. ודאי שצניעות מהותית היא חשובה ואלמנטרית. אבל אפשר לבטל בכזאת קלות את כל מושג הצניעות הפורמלית, ההלכתית??

הוא התגונן:

"לא ביטלתי, אלא הדגשתי את העיקר בעניין זה, דרך אגב טפח באשה ערווה , לא נאמר מצד חיוב לבוש, אלא מצד הגבר באיסור הסתכלות וזה באמת גדר פורמלי מדוייק ולא קשוא באופן מוחלט למושג הצניעות אצל האשה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 19:57 לינק ישיר 

[מיכה,

לא מצינו דבר? הרי כבר עשרות (ואולי מאות) שנים מתווכחים על עניין זה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2009 02:17 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אחרוג ממנהגי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2009 03:57 לינק ישיר 

כנראה שלכפר חב"ד ישנה בעיה - צניעות, ודי להקליד בגוגל כפר חב"ד+צניעות כדי לראות את חריפותה, הרב אשכנזי כנראה "אוהב" לדבר על צניעות, והוא מנצל כל הזדמנות כדי לעסוק בנושא, וכל אסון כדי להאשים את אי הצניעות של נשות הכפר בגרימתן, למשל בערב נשים שנערך בכפר חב"ד "לכבוד" הפיגוע במומבי, הוא טען שהפיגוע היה כעונש בגלל אי צניעותן של נשות כפר חב"ד.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/05/2009 3:57:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 23:17 לינק ישיר 

שיער באישה ערווה פסקו חז"ל
ולמשל אם יגזרו שערות ראשה, ויכינו מהם עצמם פיאה?
זה כבר לא שערה?
פשוט, שהאיסור נאמר בדבר הרגיל לערווה באשה, כגון: שיער באשה, שהוא ערווה,ומה לי תלוש ומה לי מחובר?
דרך אגב אין שום מקור בש"ס על הליכת האשה בפיאה,
וגם מה שפסק השלטי גיבורים, זה היתר דחוק, שכידוע, גם חזר בו.

לגבי הטענה של מוסדות ש"ס , היא טענה של הבל מעיקרה,
ברוב מוסדותיהם המחנכות, הולכות עם פיאה נכרית , צאו ובדקו.
רק מה, כנראה הם פוחדים מההשפעות המשיחיסטיות,
ומצאו את הפאה, כטריק מפני הפורענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 23:50 לינק ישיר 

לבמד
גם אין מקור בש"ס למטפחת.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 16:28 לינק ישיר 

אך יש מקור בתורה לרעלה:

בראשית פרק לח פסוק טו.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 14/05/2009 16:26:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 12:21 לינק ישיר 

בס"ד

נישטאיך

כתבת - "
הרב אשכנזי כנראה "אוהב" לדבר על צניעות, והוא מנצל כל הזדמנות כדי לעסוק בנושא, וכל אסון כדי להאשים את אי הצניעות של נשות הכפר בגרימתן, למשל בערב נשים שנערך בכפר חב"ד "לכבוד" הפיגוע במומבי, הוא טען שהפיגוע היה כעונש בגלל אי צניעותן של נשות כפר חב"ד"...

קשקוש ובלבולי ביצים. כנראה שאתה "אוהב" להוציא שם רע ולעז על יהודים בכלל ורבנים בפרט.

לבמד

כתבת - 
"שיער באישה ערווה פסקו חז"ל
ולמשל אם יגזרו שערות ראשה, ויכינו מהם עצמם פיאה?
זה כבר לא שערה?
פשוט, שהאיסור נאמר בדבר הרגיל לערווה באשה, כגון: שיער באשה, שהוא ערווה,ומה לי תלוש ומה לי מחובר?"...

בשלב זה אני מלמד עליך זכות ואומר שכנראה לא למדת הלכה ראשונים ואחרונים.

"דרך אגב אין שום מקור בש"ס על הליכת האשה בפיאה,
וגם מה שפסק השלטי גיבורים, זה היתר דחוק, שכידוע, גם חזר בו"... 

כאן כביכול אתה מציג "בקיאות" רחבה בש"ס ובשלטי הגיבורים בהיתר "דחוק" ומוסיף שגם "חזר בו"...

אז הבה ניתן שיעור או תזכורת,
מה דעתם של חז"ל על שיער טבעי כפאה נכרית:

המשנה במסכת שבת פ"ו

"יוצאה אשה בחוטי שיער בין משלה בין משל חברתה בין משל בהמה, ובטוטפת ובסנבוטין בזמן שהן תפורין בכבול ובפאה נכרית לחצר"

הרמב"ם

"פאה נכרית. כמו מגבעת, ידבקו בו שיער נאה, והרבה, ותשים אותו האשה על ראשה דרך עראי כדי שתתקשט בשיער"

השלטי גיבורים

"ונראה דלא שנא שערות דידה [התלושות] לא שנא שערות חברתה, כל עוד דעבידי לכיסוי השיער והן תלושות, אע"פ דקישוט הוא לה"

הרמ"א בדרכי משה

"ומותר לאשה נשואה לגלות פאה נכרית שלה, לא שנא אם עשויה משערותיה או משיער חברתה דאין שיער באשה ערוה אלא דוקא שערותיה המדובקים בבשרה"

פרישה

דאין שיער באשה ערוה אלא דוקא שערותיה המדובקים בבשרה, אבל לא בתלושין עשויות לכסות שערותיה האחרות, אף על גב דעבדה לקישוט שתהא נראית בעלת שיער

באר היטב

"וכל שכן פאה נכרית. כצ"ל. והוא הדין אם חתכה שיער של עצמה וחיברה אח"כ בראשה

וכן שאר פוסקים
כגון אליה רבה, פרי מגדים, עטרת זקנים, משנה ברורה, כף החיים וכו'

עתה רק נשאר ללבמד להסביר מה כ"כ "דחוק" בפסקו של השלטי הגבורים...

האם באמת "חזר בו"?...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החסידות והפאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.