|
|
| נשלח ב-18/5/2009 13:10 |
|
| |
בס"ד
ניתן להוסיף לרשימת המתירים גם את הגאון ר"ח קנייבסקי שליט"א
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 13:37 |
|
| |
בס"ד
נישטאיך
כתבת - "את "תמימה" מדי, לא יהיו פיטורים המוניים, מפני שרובן של הנשים החב"דיות המעוניינות במקום עבודה תחבושנה כובע בעת היותן בבית הספר, ובביתן או בצאתן מבית הספר תחבושנה פאה נכרית"...
ממש לא נכון. ממי נלמד את נושא "העקרון" אם לא מחב"ד. הנשים לא תחבושנה כובע או כיסוי ראש גם אם יפוטרו.
ובאם תהיינה כמה "שרוטות" החושבות שעדיף פיטורין על הסרת הפאה למספר שעות, מפני שהסרת הפאה תעכב את ביאת המשיח, אז זו הבעיה שלהן ולא של בית הספר"...
מדוע לדעתך בש"ס לא "שרוטים" שמוכנים לפטר מורות מצוינות רק משום שהם חובשות פאה? יש להם עקרון? יופי גם לחב"ד במיוחד יש עקרון דווקא בפאה! צודקת מאוד לעוף ברוח עושים מן הטפל עיקר והעיקר טפל. איפה אהבת ישראל? הא?
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 15:20 |
|
| |
העיסוק היום בצניעות לדעתי היא אובססיבית
אני גם חושב שאנו במידרון חלקלק
הפיתרון שכל אחד יחנך את בני ביתו ולא את אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 17:14 |
|
| |
אור_עליון
על שכתבתי - "את "תמימה" מדי, לא יהיו פיטורים המוניים, מפני שרובן של הנשים החב"דיות המעוניינות במקום עבודה תחבושנה כובע בעת היותן בבית הספר, ובביתן או בצאתן מבית הספר תחבושנה פאה נכרית"...
הגבת - ממש לא נכון. ממי נלמד את נושא "העקרון" אם לא מחב"ד. הנשים לא תחבושנה כובע או כיסוי ראש גם אם יפוטרו.
מחב"ד אלמד את העקרון ש"אנחנו צודקים תמיד", ולא שבעולם היו יהודים לפני חב"ד, שלהם הלכות ומנהגים שונים מחב"ד, ושגם למנהגיהם ישנה "זכות קיום".
אני דווקא חושב שהמורות החב"דיות תחבושנה כובע או כיסוי אחר בשעת היותן בבית הספר, אם יתברר להן שיפוטרו אם תחבושנה פאה. אני גם חושב שיהיו כאלה שיפעילו עליהן לחץ שלא תעשינה כן, בטענה שהן צריכות למסור את נפשן בשביל הרבי, אך מי יפרנס את משפחותיהן?
ש"ס אינו אוסר עליהן לחבוש פיאה בהיותן בביתן, ברחוב, או בשעה שהן חופפות את שער ראשן, רק אלא רק בשעה שהן עובדות בבית הספר של ש"ס.
על שכתבתי – ובאם תהיינה כמה "שרוטות" החושבות שעדיף פיטורין על הסרת הפאה למספר שעות, מפני שהסרת הפאה תעכב את ביאת המשיח, אז זו הבעיה שלהן ולא של בית הספר"...
הגבת - מדוע לדעתך בש"ס לא "שרוטים" שמוכנים לפטר מורות מצוינות רק משום שהם חובשות פאה? יש להם עקרון? יופי גם לחב"ד במיוחד יש עקרון דווקא בפאה! צודקה מאוד לעוף ברוח עושים מן הטפל עיקר והעיקר טפל.
בש"ס מוכנים לפטר מורות מצויינות החובשות פאה בבית הספר, משום שחבישת פאה אסורה עליהן, והמוסד הוא שלהם, אם לעוף ברוח צודקת מאוד שעושים מן הטפל עיקר ומהעיקר טפל, מה כ"כ עיקר בלחבוש פאה ולא כיסוי אחר, כדי שלא לכבד את העקרונות של אחרים?
"אהבת ישראל" אינה אלא מנטרה (מנטרה – ויקיפדיה) שפירושה:
עליך לאהוב אותי, כדי לאפשר לי לפגוע בך.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 18/05/2009 17:30:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 00:36 |
|
| |
בס"ד
נישטאיך
הגבת - "מחב"ד אלמד את העקרון ש"אנחנו צודקים תמיד", ולא שבעולם היו יהודים לפני חב"ד, שלהם הלכות ומנהגים שונים מחב"ד, ושגם למנהגיהם ישנה "זכות קיום"...
מדהים כמה קל להכות על החזה של השני. מבלי להכנס לכך שכל קהילה מתוקנת יש לה את העקרונות והאידיאולוגיה שלה, חב"ד מקבלים כל אחד באשר הוא. לא לחינם זהו סיסמתם בית לכל יהודי ולכל ענין יהודי. טיילת פעם בעולם? נכנסת לבתי חב"ד בתפוצות? לך תראה מאיזה סוג אנשים המנינים בנוים, מאשכנזים אדוקים ועד ארסים מצוים משכונת התקווה. כולם מרגישים בבית. ואתה יושב לך מול המסך בבית ומטיף על "זכות קיום" כנגד מפעל אדיר שכל כולו אהבת ישראל?! אם לא אינטלגנציה אז איפה הבושה?...
"מה כ"כ עיקר בלחבוש פאה ולא כיסוי אחר, כדי שלא לכבד את העקרונות של אחרים?"...
או שאתה סובל מכשלים בהבנת הנקרא, או שאתה עסוק בהבליך עד כדי "עוורון"...(ונראה יותר הסברא השניה). כבר הסברתי לך מקודם שחב"ד יש לה עקרון דווקא בחבישת פאה. מכמה סיבות -
א) אשה החובשת כיסוי ראש יש חשש מסוים שתוריד את הכיסוי כתוצאה מלחץ חברתי. לעומת זאת, אשה החובשת פאה אין כל חשש כזה. ואדרבא זה מעודד נשים אחרות גם לחבוש פאה ולא לעבור על דת יהודית.
ב) דווקא פאה נכרית מכסה את כל השיער כראוי ע"פ שו"ע, משא"כ בכובע או כיסוי ראש שברוב הפעמים אינם מכסים את כל השיער.
זהו עקרון וחוק בל יעבור אצל חב"ד. אז מתי יתחילו אנשים כמוך לכבד גם את זה?
"אהבת ישראל" אינה אלא מנטרה (מנטרה – ויקיפדיה) שפירושה: עליך לאהוב אותי, כדי לאפשר לי לפגוע בך"...
אני בשונה ממך לא הולך ללמוד מה זה אהבת ישראל מויקיפדיה. אהבת ישראל זה בדם. ואם כבר מדברים על אהבת ישראל, אז תהיה בטוח במליון אחוז שחב"ד בחיים לא תפטר מורה רק בגלל שהיא לובשת כיסוי ראש ולא פאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 07:25 |
|
| |
[אור,
אין לי דבר נגד חב"ד, אבל יש לי הרבה נגד "אהבה" מזויפת וחיבוק שהוא רק "כאילו".
הנה סיפור ששמעתי אך אתמול מחבר טוב -
גיסתו גיורת שעלתה לארץ כנערה לפני יותר מ-20 שנה, גוירה בגיור אורתודוקסי ואפילו חיתה כאורתודוקסית מספר שנים לאחר גיורה. לאחר מכן פגשה ישראלי חילוני, הם נישאו והיא חיה היום כחילונית. את בתם הקטנה, מסיבות שונות (בעיקר כאלה הקשורות בנוחות), רשמו הזוג לגן של חב"ד הקרוב למקום מגוריהם. הם לא התחפשו לאורתודוקסים ויש בגן ילדים נוספים למשפחות חילוניות (זה הרגע להגיד - את רואה?! יש כאן אהבת ישראל וחיבוק ושום דבר מזה לא מזויף! חכו).
לצערה (או לשמחתה) של גיבורת הסיפור, שערה בלונדיני, כמו שיש רק לגיורות (וד"ל). לאחר כמה חדשים בגן שאלה אותה הגננת מאין היא. היא ענתה. האם אמך יהודיה, שאלה הגננת? בודאי, ענתה הגיבורה (ולא שיקרה, שכן שנים מועטות לאחר שהתגיירו היא ואחותה, התגיירה גם האם). הגיבורה חשבה שהשיחה עברה בשלום, ולא חשדה בכלום גם כשכמה ימים אח"כ ביקשה ממנה הגננת לחתום על כמה טפסים ולמלא פרטים אישיים כמו ת"ז וכו'. לאחר כמה ימים ממילוי הטפסים, פנתה הגננת (כשהיא מסבירה שהיא פועלת בגיבוי הרב של הגן - כנראה שיש דבר כזה) ושאלה: מי הרב שגייר אותך?
גיבורתנו פרצה בבכי. היא יודעת שהגיור שלה תקף, היא חיה יותר ממחצית שנותיה כיהודיה וכך מגדלת את ילדיה. אבל היא פרצה בבכי, כי הבינה מישהו - כנראה "הרב של הגן" - חדר לפרטיותה באופן עמוק, ניצל את שיתוף הפעולה שלה במתן מס' ת"ז ובדק עליה פרטים אישיים וחושפניים, שלא היתה מעוניינת לחשוף (מישהו זוכר משהו על "פה שאכל נבלות וטרפות"?...). היא פרצה בבכי כי חשה מחוללת, נבגדת ורדופה.
אולי כדאי לציין, שהרב התקשר אל הגיבורה כמה ימים אח"כ ואמר שהוא מכיר את הרב שגייר אותה והכל בסדר. אם הכל בסדר, נחה דעתי.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 10:14 |
|
| |
מזל של גויה לשעבר- מה היה קורה אם חלילה הרב של הגן שליט"א, לא היה מכיר את הרב המגייר, רק לחשוב מה היה קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 10:16 |
|
| |
אמשלום, לא לחינם כתב אור_עליון אהבת ישראל ולא אהבת אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 10:29 |
|
| |
סנשו!- ישראל- לא בן אדם הוא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 10:32 |
|
| |
לירוחם
מזל של עם ישראל.
יש להפריד בין נושא הגיור לבין טפשותה של גננת.
שני הנושאים לא קשורים דווקא לחב"ד.(ולכן לא שייכים לאשכול)
רבני חב"ד,כמו שאר הרבנים האורתודוכסים(בניגוד לרפורמים) דואגים בראש ובראשונה לעם ישראל.
אולי לך לא איכפת(כי לפי הצהרותיך הסותרות אין לי מושג איפה אתה עומד מבחינת השקפתך)
אבל לרבים מחברי הפורום פה יהיה אכפת אם נכדתם או נינתם אולי תתחתן עם נכד של גיורת שלא התגיירה כהלכה אלא עשתה צחוק מהגיור ואיש לא חשף את סודותיה ושקריה.
ולגבי טפשותה של הגננת.:
את הפרטים היא יכלה להשיג בעירייה והיא לא הייתה צריכה להעליב את הילדה ו/או האם.
אבל לקשר את טפשותה של גננת לנושא אהבת ישראל של חב"ד- זה כבר באמת עולה על כל דמיון.
תוקן על ידי צענערענע ב- 20/05/2009 10:37:31
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 11:41 |
|
| |
צענע
אם שמת לב- לא דברתי או הזכרתי את הגננת.
השקפתי הפרטית אינה מן הענין-הפורום הזה משמש לבירור רעיונות, ולפעמים אנשים,מציגים עמדות מנוגדות להשקפתם,
הגמרא אומרת- אין אדם עומד על עומקה של הלכה אלא אם נכשל בה.
אני שמח שאנשי חב"ד כבר עוסקים בשידוכים בגן, מעשי אבות סימן לבנים- כאמנו רבקה כך גם ילדי הגן של בית רבקה נישאים בגיל 3.
זה חדש בשבילי, ממתי אנשי שלומנו שולחים את נכדיהם לגן מעורב? בנים בנות? ר"ל. איך אמר דוד לבן -על אמנו רחל?לא יעשה כן במקומותנו.
ריח של גזענות גדולה עולה באפי, גם ממך. נדמה לי כי התורה מצווה על אהבת הגר מעל 46 פעם.יותר מכל מצווה ואזהרה אחרת.
מזהירה התורה על הגר- כן כן על אהבת הגר- ולא רק על אהבת ישראל והאדם- אהבת הגר. ובעיקר לא לבייש אותו ולא לצער אותו ולא להתעמר בו.
אולי ציווי התורה לא עושה עליך כל רושם. כי זה לא ציווי רבנן של ב.ב., עלי זה מאד עושה רושם כפי שהתורה אומרת.- כי גר היתי, .בארץ - לא שלי, והרגשתי את נפש הגר, הזר והמנוכר, אולי אפילו יותר מדי.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 20/05/2009 11:44:00
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 11:54 |
|
| |
בס"ד
אמשלום
הסיפור באמת כואב. אבל נראה לי שצענרנע הבהיר כמו שצריך על הצורך להבחין בין טפשות של אדם פרטי לבין כללות השיטה של חב"ד (לאהוב כל יהודי באשר הוא) שאין עליה עוררין.
מודה ועוזב ירוחם
"מזל של גויה לשעבר"... מזל שלנו שאנשים כמוך לא יושבים ברבנות הראשית. אני מניח שעדיין לא זרח עליך העליון אחרת היית יודע שאין מצב כזה "גוי שנתגייר" אלא "גר שנתגייר". וד"ל
סנשו
"אהבת ישראל ולא אהבת אדם"... דמגוגיה זולה של אדם הריקני מכל תוכן ודוגמא לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 12:11 |
|
| |
לירוחם
"אם שמת לב- לא דברתי או הזכרתי את הגננת"
כך כתבת.
אבל הגננת היתה נושא הסיפור ולכן טיפשותה הוא מהות הסיפור.
"אהבת הגר. ובעיקר לא לבייש אותו ולא לצער "
מישהו חולק על כך?הרי אני ציינתי את טפשותה של הגננת שזוהי מהות הסיפור שהובא והיא אכן חטאה בנושא זה.
"זה חדש בשבילי, ממתי אנשי שלומנו שולחים את נכדיהם לגן מעורב? בנים בנות? ר"ל. איך אמר דוד לבן -על אמנו רחל?לא יעשה כן במקומותנו"
ושוב אתה לא עושה את ההפרדה בין הסיפור הספציפי לבין בעיית הגיור.
אותו ילד שהיום הוא בגן בעוד 20 שנה הוא יהיה בן 24
אותו בחור יפגוש את נכדתך.
נושא זה שייך לאשכול בנושא הגיור.
"שערורית הגיורים שהתפוצצה לאחרונה עם פסילת גיוריו של בית הדין בראשותו של הרב דרוקמן - עוררה סערה גדולה ועתידה לעורר סערה גדולה עוד יותר כאשר יתברר - בדרך הקשה - לאלפי האנשים שגוירו שבית הדין הרבני לא מכיר בנישואיהם ואינו מוכן לרשום את ילדיהם לנישואין.
מצד שני אני עדיין סבור שההלכה היבשה אכן מתנגדת לגיור ללא קבלת מצוות, וכי הדרך שנקט בה בית הדין לגיור - נתינת אפשרות לגר "לשכנע" איכשהו את בית הדין שהוא מקבל מצוות, כאשר כל שוטה מבין שזוהי פיקציה - היא בעייתית מאד.
מה עושים?"
אם יש לך סבלנות תקרא את 13 העמודים הרלוונטיים.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2416633&forum_id=1364
"הגמרא אומרת- אין אדם עומד על עומקה של הלכה אלא אם נכשל בה"
1.מה ציטוט זה שייך לעניינינו?
2. האם להבנתך הגמרא טוענת שכדאי להיכשל כדי לעמוד על עומקה של הלכה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 12:43 |
|
| |
[לכל המגיבים לסיפור,
א. הגננת אינה אשמה. היא עשתה במצוות הרב.
ב. איני יודעת היכן רשום אם אדם עבר גיור והיכן. גיבורת הסיפור בודאי לא חשבה שיותר מ20 שנה אחרי גיורה האורתודוקסי (אגב, היא הגיעה לארץ כנערה בכדי להתגייר ולהצטרף לעם היהודי) מישהו יוכל לגלות שהיא לא נולדה כיהודיה (אני בטוחה שלמדה, ככל הגרים, שמרגע טבילתה היא כ"קטן שנולד"). פרטים כאלה אינם נמצאים בשום עיריה, ולא סביר שכל גננת (או כל רב) תוכל לחושפם ולעשות בהם שימוש לצרכיה. בודאי מבחינת זכויות הפרט במדינה מתוקנת, קו"ח מבחינת איסור אונאה בדברים (להזכיר לגר את עברו כגוי).
ג. אני בטוחה שהגננת אינה מייצגת את חב"ד, אבל דיברו פה "בגדול" ואני חושבת שיש לבחון גם את הגילויים ה"קטנים" במציאות.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 20/05/2009 12:42:45
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 13:05 |
|
| |
אור העליון"מזל של גויה לשעבר"... מזל שלנו שאנשים כמוך לא יושבים ברבנות הראשית. אני מניח שעדיין לא זרח עליך העליון אחרת היית יודע שאין מצב כזה "גוי שנתגייר" אלא "גר שנתגייר". וד"ל
בתחילה חשבתי שבאמת כשמך ה עליון, אתה, אבל יסלח לי מעלת כבודו, שטויות כבודו כותב, חוץ מכך שאני לא כתבתי לא גוי שנתגייר ולא גר שנתגייר.
צענע
למה את משנה את מה שכתבת?. את כתבת-אבל לרבים מחברי הפורום פה יהיה אכפת אם נכדתם או נינתם אולי תתחתן עם נכד של גיורת שלא התגיירה
כלומר נחרדת חרדה גדולה על מה יהיה על נכדי או נכדך שנמצאים יחד אם אות שיקסה בלונדינית בגן, וחלילה - הם יתחתנו., כי אחרת מה זה מעלה ומוריד איפה יפגש נכדי עם אותה שיקסה בלונדינית, מה לזה ולסיפור הגן.
|
|
|