| נשלח ב-20/5/2009 13:27 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | אבל לרבים מחברי הפורום פה יהיה אכפת אם נכדתם או נינתם אולי תתחתן עם נכד של גיורת שלא התגיירה כהלכה אלא עשתה צחוק מהגיור ואיש לא חשף את סודותיה ושקריה.
|
|
אני מקוה שאותם רבים מכירים את דברי הרמב"ם (הלכות מלכים יב:ו) - אבל אינו אומר על שהן בחזקת כשרות, זה ממזר וזה עבד--שהדין הוא שמשפחה שנטמעה, נטמעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 13:32 |
|
| |
לאמשלום
." האם אמך יהודיה, שאלה הגננת"
כך תארת.
כלומר את בעצמך תארת את טיפשותה של הגננת שהתחילה את "מחקרה" בברוטליות ובפגיעה.וגם אם הרב ציווה היא יכלה להפעיל את שיקול דעתה.
(ואגב גם רב אינו חסין מטעות ומטפשות כמו כל אדם אחר)
"פרטים כאלה אינם נמצאים בשום עיריה"
"האח הגדול" יודע על כולנו את כל הפרטים.
אם לא בעיריה אז במשרד הפנים .יש אפשרות לברר בדיסקרטיות בכל משרדי הממשלה.
" אני בטוחה שהגננת אינה מייצגת את חב"ד, אבל דיברו פה "בגדול" ואני חושבת שיש לבחון גם את הגילויים ה"קטנים" במציאות"
אמרת משפט והיפוכו.
אם היא לא מייצגת כלום אז מה הגילוי הקטן הזה אומר?שיש גננת ורב שעושים טעויות?
אם מחר יקרה מקרה דקירה בבית מדרש רפורמי.האם מישהו היה עולה בדעתו להביא סיפור קטן כזה כמייצג של הרפורמים? והרי אשכול זה מדבר על חב"ד ולא על טעויות של רבנים/גננות.
עכשו ראיתי את תגובתך השניה.
.יבואו חכמי הפורום ויבהירו אם דין זה שייך גם לגוי ולא רק לממזר או עבד.
ידוע לי שהאדמו"ר מליובביטש לחם בכל כוחו על הנושא של גיור כהלכה ולא נראה לי שהוא לא הכיר את הרמב"ם הזה.
זאת ועוד.
אם הבאת את הרמב"ם הזה בהקשר המדובר (גם אם נניח שזה שייך לנושא הגיור)הרי שלדעתך הרמב"ם סבר שממש אפשרי לחפף בגיור שהרי ממילא המשפחה תטמע איך שהוא ואיש לא יגלה ......
תוקן על ידי צענערענע ב- 20/05/2009 13:35:25
תוקן על ידי צענערענע ב- 20/05/2009 14:00:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 14:23 |
|
| |
הוא הכיר הכיר את הרמב"ם- אבל חשב ופסק אחרת
מי לא מכיר את הרמב"ם הזה.
רמב"ם הלכות אבל פרק יד הלכה יב - קוברין מתי עכו"ם ומנחמין אביליהם ומבקרין חוליהם מפני דרכי שלום
ומי מתחשב ברמב"ם הזה.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 20/05/2009 14:31:00
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 14:34 |
|
| |
לירוחם
האם הרמב"ם הזה מדבר על גוי?
הוא מדבר על ממזר ועבד.
תוקן על ידי צענערענע ב- 20/05/2009 14:35:30
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 14:42 |
|
| |
צענע
צאי וראי מה את כותבת ושואלת.
- ממזר שאסורו איסור עולמים וילדיו אסורים לעולמים מלבא בקהל ה', כיון שנטמע נטמע,!!!
גוי שאין איסורו לעולמים.- שגויר לא בדיוק לפי החומרות החדשות שמתחדשות מדי יום ביומו- לא נטמע??
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 15:48 |
|
| |
לירוחם
לא תמיד הקל וחומר עובד לפי ההגיון שלך.
לפי ההגיון שלך רבני דורינו יכולים לחפף ולגייר בסיטונות בגלל הרמב"ם הזה.
לפי ההגיון שלך בגלל הרמב"ם הזה כנראה שלך לא מפריע שבתך או נכדתך תתחתן עם גבר שאימו לא התגיירה כהלכה בגלל הרמב"ם הזה.
אבל לי ולעוד כמה מבאי הפורום (ומן הסתם גם לרמב"ם עצמו)זה מאד מפריע ולכן זכותינו לדרוש גיור כהלכה .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 16:21 |
|
| |
הקל וחומר היא אחד הדרכים שהתורה נדרשת בהן, היא לא שלי וזה לא לפי ההגיון שלי,
את צריכה להגיד בפרוש- הרמב"ם אקטואלי רק כשהוא משרת את הרעיונות של הרבנים שלי, הרמבם לא אקטואלי בכל.
והאמת שבאמת לא פוסקים לפי הרמב"ם- רק התימנים- אבל מי סופר אותם- וגם הם לא תמיד.
הרמב"ם מאד שימושי בויכוחים פילוסופיים ובהגות. הוא עושה רושם מצוין- וגם הצליל של שמו מאד מרשים, רמ- בם .
אבל להלכה, הוא ישן ומיושן יש לו רעיונות ארכאיים, שלא תמיד עולות בקנה אחד עם ההלכות החדשות מבית מדרשנו.
באמת את צודקת לפי הרמב"ם באמת יכולים להתגייר גויים ח"ו שלא עברו גיור לחומרא, והנכד שלך או שלי ימצא יחוסם מתחלל.
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 16:34 |
|
| |
אור_עליון
<"מדהים כמה קל להכות על החזה של השני. מבלי להכנס לכך שכל קהילה מתוקנת יש לה את העקרונות והאידיאולוגיה שלה">
מדהים כמה קל שלא להבין שגם ש"ס היא קהילה מתוקנת שיש לה את העקרונות והאידיאולוגיה שלה.
<"חב"ד מקבלים כל אחד באשר הוא. לא לחינם זהו סיסמתם בית לכל יהודי ולכל ענין יהודי">
אני מכיר לא רק את הסיסמה הזאת אלא גם את צבעיה.
<"טיילת פעם בעולם?">
לא פעם ולא פעמיים, העובדה שהמנינים בנויים מאשנזים אדוקים ועד ארסים מצוים משכונת התקווה. וכולם מרגישים בבית, היא הוכחה לאהבת ישראל כמו שהעובדה שחברת "קוקה קולה" מוכרת את תוצרתה לשחורים וללבנים, לעשירים ולעניים, לגברים ולנשים, למבוגרים ולילדים היא הוכחה לאהבת האדם של החברה.
<"אתה יושב לך מול המסך בבית ומטיף על "זכות קיום" כנגד מפעל אדיר שכל כולו אהבת ישראל?!">
לא מפעל אדיר שכולו "אהבת ישראל", אלא מפעל אדיר ה"רוכב" על הסיסמה "אהבת ישראל".
<"או שאתה סובל מכשלים בהבנת הנקרא, או שאתה עסוק בהבליך עד כדי "עוורון"...(ונראה יותר הסברא השניה). כבר הסברתי לך מקודם שחב"ד יש לה עקרון דווקא בחבישת פאה. מכמה סיבות">
אם לא הייתי יודע מי אמר את הסיבות שאתה מביא בהמשך דבריך, הייתי מגדירם במלה אחת בת 6 אותיות – ש .... ת.
<"א) אשה החובשת כיסוי ראש יש חשש מסוים שתוריד את הכיסוי כתוצאה מלחץ חברתי. לעומת זאת, אשה החובשת פאה אין כל חשש כזה. ואדרבא זה מעודד נשים אחרות גם לחבוש פאה ולא לעבור על דת יהודית">
אני מתפלא שתעלה טענה זו בשנת 2009, זמן שבו גבר מגודל זקן ופיאות החובש כיפה, או אשה החובשת כיסוי לראשה אינם מהווים "אטרקציה" לא בקרב היהודים ואף לא בקרב הציבור הלא יהודי, שיהיה מי שיטען שעדיף לחבוש פאה מפני שישנו חשש שאשה דתיה החובשת כיסוי ראש, תוריד אותו מלחץ חברתי, חשש שאינו קיים בפאה.
מתי תוריד אותו? האם פאה דבוקה בדבק מגע לקרקפת?
האם לא עדיף להשריש בקרב הנשים גאווה באמונתן, מאשר להשריש בהן שטויות.
<"ב) דווקא פאה נכרית מכסה את כל השיער כראוי ע"פ שו"ע, משא"כ בכובע או כיסוי ראש שברוב הפעמים אינם מכסים את כל השיער">
גם כאן איני יודע אם אתה מבין את מה שאתה כותב, או שהעתקת מעשה קוף את מה שראית כתוב. פאה נכרית אינה מכסה בהכרח את כל שיער הראש, אלא רק את מה שרוצים שתכסה, ואינה שונה מכל כיסוי אחר.
<"זהו עקרון וחוק בל יעבור אצל חב"ד. אז מתי יתחילו אנשים כמוך לכבד גם את זה?">
מצידי הן יכולות להסתובב ברחוב כשראשן מכוסה בשקית זבל שחורה ומלווות בכלב הנחייה, אך איני מסוגל להבין מה היא זכותן לומר לאחרים כיצד לנהוג בבית ספרם.
<"אם כבר מדברים על אהבת ישראל, אז תהיה בטוח במליון אחוז שחב"ד בחיים לא תפטר מורה רק בגלל שהיא לובשת כיסוי ראש ולא פאה!">
אין לי ספק שהוא כך, וכי למה יפטרו אותן?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 20/05/2009 16:57:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 18:02 |
|
| |
בס"ד
נישטאיך
"לא פעם ולא פעמיים, העובדה שהמנינים בנויים מאשנזים אדוקים ועד ארסים מצוים משכונת התקווה. וכולם מרגישים בבית, היא הוכחה לאהבת ישראל כמו שהעובדה שחברת "קוקה קולה" מוכרת את תוצרתה לשחורים וללבנים, לעשירים ולעניים, לגברים ולנשים, למבוגרים ולילדים היא הוכחה לאהבת האדם של החברה"...
כבודו משווה בין הצלת נפשות של ממש ל- "קוקה-קולה"...הבנתי. אם אתה באמת חושב ככה, אז אתה סתם שרוף מקנאה ושנאה לחב"ד שאין לו מה לעשות חוץ מלהוכיח לכולם שהוא סתום.
"אם לא הייתי יודע מי אמר את הסיבות שאתה מביא בהמשך דבריך, הייתי מגדירם במלה אחת בת 6 אותיות – ש .... ת"...
אתה יודע מי אמר אותן ובכ"ז אתה מזלזל. חביבי, יהי לך אשר לך.
"אני מתפלא שתעלה טענה זו בשנת 2009, זמן שבו גבר מגודל זקן ופיאות החובש כיפה, או אשה החובשת כיסוי לראשה אינם מהווים "אטרקציה" לא בקרב היהודים ואף לא בקרב הציבור הלא יהודי, שיהיה מי שיטען שעדיף לחבוש פאה מפני שישנו חשש שאשה דתיה החובשת כיסוי ראש, תוריד אותו מלחץ חברתי, חשש שאינו קיים בפאה"...
תסלח לי אבל אתה חי בעולם ההזוי שלך. עכ"פ כך אתה רוצה מסיבות השמורות לך. המציאות אמנם מוכיחה שבמיוחד בימינו הרבה יותר קל לאשה ללבוש פאה מאשר כיסוי ראש. עובדה כשלעצמה מורידה את החשש להסירה. יש כאן בכלל ויכוח?
האם פאה דבוקה בדבק מגע לקרקפת?"...
מה הקשר? אכן כשלים עמוקים בהבנת הנקרא...נו נו
"האם לא עדיף להשריש בקרב הנשים גאווה באמונתן, מאשר להשריש בהן שטויות"...
לאור האמור, האם אתה באמת חושב שאתייחס לדבריך ברצינות?
"פאה נכרית אינה מכסה בהכרח את כל שיער הראש, אלא רק את מה שרוצים שתכסה, ואינה שונה מכל כיסוי אחר"...
פאה מכסה את כל הראש זו עובדה. אבל מה זה משנה? אתה תשאר תמיד בהבליך ולכן אינך שונה יותר מכל דמגוג אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 03:48 |
|
| |
אור_עליון
<"כבודו משווה בין הצלת נפשות של ממש ל- "קוקה-קולה"...הבנתי. אם אתה באמת חושב ככה, אז אתה סתם שרוף מקנאה ושנאה לחב"ד שאין לו מה לעשות חוץ מלהוכיח לכולם שהוא סתום''>
אני לא משווה בין הצלת נפשות של ממש (עם או בלי ר''ת) ו"קוקה-קולה", ולא כל שאלה ענינית היא הוכחה להיותי סתם שרוף מקנאה ושנאה לחב"ד.
לא כל שאלה ענינית היא הוכחה להיות השואל ''סתום'', אם אתה חושב ששפתך והגיונך זרים לי אינך אלא טועה, שמעתיה עוד לפני שעלית במחשבה
<''אתה יודע מי אמר אותן ובכ"ז אתה מזלזל. חביבי, יהי לך אשר לך.">
אני יודע מי אמר אותן ובכ"ז אני מזלזל בהסברך, מפני שניסית להציגו כתשובה הגיונית משלך ולא כהסבר ע"פ קבלה.
<"תסלח לי אבל אתה חי בעולם ההזוי שלך. עכ"פ כך אתה רוצה מסיבות השמורות לך. המציאות אמנם מוכיחה שבמיוחד בימינו הרבה יותר קל לאשה ללבוש פאה מאשר כיסוי ראש. עובדה כשלעצמה מורידה את החשש להסירה. יש כאן בכלל ויכוח''>
תשובה של גאון, מה הקשר בין ש"בימינו הרבה יותר קל לאשה ללבוש פאה מאשר כיסוי ראש'', ל"הלכה" ש"חובה לחבוש פאה ולא כיסוי ראש אחר'', ול''כשלעצמה מורידה את החשש להסירה''?
<"מה הקשר? ">
הקשר הוא פשוט, קשקשת על קלות להורדה, ושאלתי מהו הקושי להוריד פאה.
אכן כשלים עמוקים בהבנת הנקרא.
לאור האמור, האם אתה באמת חושב שאתייחס לדבריך ברצינות?
<"פאה מכסה את כל הראש זו עובדה''>
שיהיה כך, לא אגרר לויכוח, אם פאה חייבת לכסות את כל השיער, מה חייב להיות אורך השרוול והשמלה או רוחבם מעבר למידות גוף האשה לפי הלכת חב"ד.
השאר בהבליך וספר לחבריך:
איך האב עהם אריינגיזאגט אין טאטענס טאטען!
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/05/2009 3:52:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 00:57 |
|
| |
בס"ד
נישטאיך
"אני לא משווה בין הצלת נפשות של ממש (עם או בלי ר''ת) ו"קוקה-קולה"...
עם או בלי ר"ת....אהה, ממש איך האב עהם אריינגיזאגט אין טאטענס טאטען!
ולא כל שאלה ענינית היא הוכחה להיותי סתם שרוף מקנאה ושנאה לחב"ד,לא כל שאלה ענינית היא הוכחה להיות השואל ''סתום'', אם אתה חושב ששפתך והגיונך זרים לי אינך אלא טועה, שמעתיה עוד לפני שעלית במחשבה"...
יראה העם וישפוט האם שאלותיך הם "עניניות" אם לאו.
"אני יודע מי אמר אותן ובכ"ז אני מזלזל בהסברך, מפני שניסית להציגו כתשובה הגיונית משלך ולא כהסבר ע"פ קבלה"...
הנימוקים הללו הן לא הסבר שלי אלא של הרבי מליובאוויטש. הנימוקים כלל לא ע"פ קבלה (כמו שרצית להציגם ובכך לנסות לרדת מהעץ...) אלא ע"פ שו"ע.
"תשובה של גאון, מה הקשר בין ש"בימינו הרבה יותר קל לאשה ללבוש פאה מאשר כיסוי ראש'', ל"הלכה" ש"חובה לחבוש פאה ולא כיסוי ראש אחר'', ול''כשלעצמה מורידה את החשש להסירה''?...
תקשיב טוב, בגלל שפאה יותר קלה עבור האשה ואוטומטית החשש יורד (מה שלא קורה בשאר כיסוים כפי שאסביר תיכף) לכן חובה לחבוש רק פאה. יתר על כן, הפאה מכסה את כל השיער כדין שו"ע, ובשאר כיסוים אין כל הראש מכוסה כדין. מספיק לאשה לגלות קצת משערה והרי זה היפך השו"ע! כפיש?
"הקשר הוא פשוט, קשקשת על קלות להורדה, ושאלתי מהו הקושי להוריד פאה"...
תראה, כתבת: "אני מתפלא שתעלה טענה זו בשנת 2009, זמן שבו גבר מגודל זקן ופיאות החובש כיפה, או אשה החובשת כיסוי לראשה אינם מהווים "אטרקציה" לא בקרב היהודים ואף לא בקרב הציבור הלא יהודי"... ואני אמרתי לך שזה פשוט שטויות. לכל יהודי ויהודיה יש יצר המהווה "אטרקציה". אנו מתפללים כל יום בבוקר - "ואל תביאנו לידי נסיון"....אז אתה בא וטוען שבשנת 2009 לא קיים הנסיון בענין הזה של כיסוי ראש ולכן אמרתי לך שאתה חי בהזיות. הדרך הטובה ביותר למנוע את החשש הזה (שהוא בוודאי נוגע להלכה) הוא ע"י חבישת פאה. האשה לא מתביישת מעצמה וביופי שלה (יופי? רח"ל..כן יופי. אין שום ענין הלכתי באשה להיות מכוערת!) ואיך שהיא נראית ברחוב ליד חברות וכו'. אין שום צורך להדביק את הפאה לקרקפת...האשה מעצמה אינה רוצה להסירה בשום מצב. ע"ד הענין ואהבת את ה' אלקיך בכל לבבך - בשני יצריך, וד"ל.
"שיהיה כך, לא אגרר לויכוח"... אני שמח שהניאתי אותך לא להתווכח. במיוחד שאין על מה.
"מה חייב להיות אורך השרוול והשמלה או רוחבם מעבר למידות גוף האשה לפי הלכת חב"ד"...
ההדגשות לא במקור...בכל אופן, אותו שו"ע בדיוק. היינו שרוול מכסה מרפק. אורך שמלה מכסה ברך גם בישיבה. אסור בגדים צמודים, עכ"פ בגדים המבליטים את גוף האשה במקום לכסות ולהצניע (תפקיד הלבוש).
כאן המקום להזכיר, שאכן ישנם מן הפאות המגודלות והגסות (דהיינו שמושכות את העין) שאינן הולמות את בת ישראל וראוי להמנע מהן. אך אין באמור כדי להחליש ולו במעט את הצורך דווקא בפאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 04:03 |
|
| |
אור_עליון
<''הנימוקים הללו הן לא הסבר שלי אלא של הרבי מליובאוויטש. הנימוקים כלל לא ע"פ קבלה (כמו שרצית להציגם ובכך לנסות לרדת מהעץ...) אלא ע"פ שו"ע>
תשובותיך אינן ממין הטענה, בקשתי הסבר הגיוני וענית: ''הנימוקים הללו הן לא הסבר שלי אלא של הרבי מליובאוויטש''.
האם די בכך כדי להיותם דעת עליון?
<''תקשיב טוב, בגלל שפאה יותר קלה עבור האשה ואוטומטית החשש יורד (מה שלא קורה בשאר כיסוים כפי שאסביר תיכף) לכן חובה לחבוש רק פאה. יתר על כן, הפאה מכסה את כל השיער כדין שו"ע, ובשאר כיסוים אין כל הראש מכוסה כדין. מספיק לאשה לגלות קצת משערה והרי זה היפך השו"ע! כפיש?''>
אתה כותב מנטרה ולא עובדות.
אתה כותב "בגלל שפאה יותר קלה עבור האשה", ואינך כותב "קלות" זו מה היא, האם הן קלות במשקל או יותר נוחות, ואינך כותב איך הגיע למסקנה "מדעית" זו, גם כתבת "ואוטומטית החשש יורד'' מבלי לכתוב מהו החשש היורד אוטונטית.
<"... לכל יהודי ויהודיה יש יצר המהווה "אטרקציה". אנו מתפללים כל יום בבוקר - "ואל תביאנו לידי נסיון"... אז אתה בא וטוען שבשנת 2009 לא קיים הנסיון בענין הזה של כיסוי ראש ולכן אמרתי לך שאתה חי בהזיות">
האם גם אשה מתפללת תפילה זו?
למה לא תמשיך לאסור לנשים ללבוש אפודות או כל לבוש עליון אחר, מחשש שמא תלבושנה מתחתיה לבוש ללא שרוולים או בעל שרוול קצר, ובעת "התגברות היצר" היא תוריד את הבגד העליון כדי לחשוף את זרועותיה?
<"הדרך הטובה ביותר למנוע את החשש הזה (שהוא בוודאי נוגע להלכה) הוא ע"י חבישת פאה. האשה לא מתביישת מעצמה וביופי שלה (יופי? רח"ל..כן יופי. אין שום ענין הלכתי באשה להיות מכוערת!) ואיך שהיא נראית ברחוב ליד חברות וכו'">
על סמך מה אתה קובע את העובדות על הפסיכולוגיה של הנשים: "האשה לא מתביישת מעצמה וביופי שלה" ו"איך שהיא נראית ברחוב ליד חברות", האם היית אשה בגלגול הזה, או אתה זוכר את רגשותיך מהגלגול הקודם, איני חושב שאשה מרגישה ''יפה" רק מפני שהיא חובשת לראשה פאה העשויה משיער בלונדיני שהיה בעבר על ראשה של נזירה צרפתית, או פאה משערות סינתטיות (קרי חוטי דיג) שיוצרו בסין.
<"אין שום צורך להדביק את הפאה לקרקפת...האשה מעצמה אינה רוצה להסירה בשום מצב. ע"ד הענין ואהבת את ה' אלקיך בכל לבבך - בשני יצריך, וד"ל">
בכל תגובותיך יצאת מנקודת מוצא ש"כל אשה רוצה", על מה אתה מבסס את דבריך, על תוצאות מחקר שנעשה אצל נשות חב"ד?
<''ההדגשות לא במקור...בכל אופן, אותו שו"ע בדיוק. היינו שרוול מכסה מרפק. אורך שמלה מכסה''>
כוונתי היתה להאם כשיעור ר"ח נאה כבכל מקום, או ש"מותר" להחמיר כאן כשיעור החזו"א.
שאלה לא הגיונית אליך:
למה לא להדביק את קצות שרוולי האשה למתחת למרפק, כדי שבהתגברות יצרה היא ח"ו (טפו, טפו) לא תחשוף את מרפקה שהוא ערווה, ושהמביט בו הוא כמביט באצבעה הקטנה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/05/2009 4:06:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 12:02 |
|
| |
נישט- ולחשוב שפעם חשבת כמוהו.
|
|
| נשלח ב-23/5/2009 12:03 |
|
| |
ירוחם
לאחר יציאת השבת
לחשוב שפעם חשבתי כמוהו אינה אלא מחשבת הבל.
|
|
|
|
|